18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 43 450:-
Åk på äventyr i Japan med all övernattning och transport inkluderad. Efter tre nätter i Tokyo hämtar du din hyrbil och sätter kurs mot Kawaguchiko, där du bor på ryokan-värdshus med utsikt över Fujiberget. Från Kawaguchiko fortsätter resan till Kiso Valley. Här tillbringar du de närmaste dagarna med utforska vackra trähus från Edo-perioden och gå på livgivande vandringsturer i den vackra landsbygden. Från Tsumago kör du till det heliga berget Koya där du bor två nätter i tempel. Här kan du uppleva buddhistiska munkar och böneceremonier i natursköna områden. Nästa stopp är Kyoto, där du lämnar in din bil. Den tidigare huvudstaden är hemvist åt landets kanske största kulturskatter. Kyoto är en central del av varje besök i Japan och erbjuder några av Japans mest magnifika och hundratals år gamla tempel. Från Kyoto kan du åka på dagstur till Osaka, ett sant gastronomiskt mecka. Du fortsätter med tåg till Hiroshima, staden som utsattes för den första atombomben 1945 och som sedan dess har verkat för fred och för avskaffandet av kärnvapen. Här utforskar du staden på egen hand de nästa tre dagarna innan du fortsätter i tåg till Fukuoka, där du har en natt innan du åker hem till Skandinavien.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång Skandinavien
Avgång från Skandinavien till Japan med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolag kommer det att bli en till två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst Tokyo
Idag anländer du i Tokyo och tar dig på egen hand till ditt hotell. De kommande tre dagarna har du möjlighet att utforska denna högenergiska metropol. Tokyo är om något kontrasternas stad. Staden erbjuder ett enormt och pulserande eldorado av affärer som säljer allt från traditionellt och utsökt hantverk till unikt specialdesignade modeartiklar, alla sorter och prisklasser av elektronik, skivbutiker och seriemagasin i parti och minut samt mer eller mindre billiga (eller inte alls billiga) småprylar som du inte visste fanns och du plötsligt bara måste skaffa dig. Staden erbjuder ett oändligt antal restauranger som serverar allt från nudelsoppa till franska femrättersmenyer, här är minst lika många spelarkader och ännu fler karaokebarer. Ett spännande äventyr i Tokyo är att ta tunnelbanan runt till de olika shoppingområdena som till exempel elektronikcentret Akihabara med elektronik i tolv våningar, eller Ikebukero, där det finns en mangabutik i varje gathörn eller Shinjuku och Harajuku, med all sorts ungdomskultur och mode i full blom. En sådan tur ger en härlig och fascinerande inblick i den ultramoderna, men samtidigt mycket traditionella kulturen i Tokyo. Den mera traditionella delen av Tokyo ligger i Asakusa runt Asakusa-templet. Ett besök här rekommenderas varmt. Templet och den omgivande parken är otroligt vackra, men du bör inte förvänta dig att det varken är lugnt eller tyst eftersom det alltid finns människor i Tokyo – överallt.
Dag 3-4: Upptäck Tokyo på egen hand
Om du är morgonpigg (eller inte helt i fas med din jetlag) och sugen på en god sushifrukost, besök då Toyosu fiskmarknad, som nu tagit över efter att den ärevördiga men slitna Tsukji-marknaden stängdes 2018. Redan vi halv fem startar tonfiskauktionerna, i sig ett skådespel att uppleva. Kvällstid måste du försöka ta dig till Shibuya-distriktet, Tokyos eget Times Square, Piccadilly Circus och Champs-Élysées på en gång och fyllt av barer, restauranger och supershopping. Bara ställ dig i Shibuya-korsningen, blunda, öppna ögonen igen och känn den stora, vida och sällsamma världen! Bland ändlösa andra Tokyo-tips kan nämnas varuhusen Tokyo Hands och Isetan, Tokyos NK, Takeshita Street med sina många cosplay-ungdomar, det vackra Meiji-templet och dess omgivande skog, en sann oas i storstadsdjungeln, National Stadium som byggdes inför Olympiska sommarspelen 1964 och, såklart, det kejserliga palatset. Glöm inte att försöka få lite sömn också!
Dag 5: Tokyo till Kawaguchiko och Fuji i egen bil
Idag hämtar du din bil vid Haneda flygplats som ligger cirka 30 minuter från Tokyos centrum och kör därifrån till Kawaguchiko, där du upplever den smått utomjordiskt vackra utsikten över Fujiberget. Du kommer dessutom att övernatta i ett äkta ryokan, denna traditionella japanska form för värdshus med ursprung ända tillbaka till 700-talet, komplett med varma bad, mjuka tofflor och den vederkvickande smaken av grönt te. I Kawaguchiko, som ligger norr om Fuji-berget, kan du ta linbanan ”Mt. Fuji panorama ropeway” för att se det ikoniska berget från högre höjder. Besök även pagoden Chureito i Arakurayama Sengen-parken, som ger en väldigt läcker vy med en traditionell japansk helgedom i förgrunden och Fuji-berget i bakgrunden. Omkring själva Kawaguchiko-sjön finns också fina utsiktspunkter samt flera andra sevärdheter att utforska, så som musikskogen, Oishi-parken, Itchiku Kubota Art Museum och Momiji-tunneln som särskilt om hösten bjuder på fina vyer mot Fuji-berget.(F,M)
Dag 6: Kawaguchiko till Kiso Valley i egen bil
Efter att ha tagit in soluppgången över Fuji sätter du kurs mot Kiso Valley, ett av de bäst bevarade områdena från Edo-perioden (1603-1868) som ligger vackert beläget bland berg och skogar. (M)
Dag 7: På upptäcktsfärd i Kiso Valley
Det blir nu vandring i Kiso-dalen längs Nakasendo-leden, den gamla handelsleden från Tokyo till Kyoto från 800-talet. Idag finns det bara delar av Nakasendo-leden kvar och en av dem börjar i Tsumago och tar dig till Magome. Turen är cirka åtta kilometer och går genom vackra skogsmarker med utsikt över små byar och dalar. Från Magome kan du ta en buss tillbaka till Tsumago. Det finns flera andra vandringsturer i Kiso, bland annat Torii-toge. Du kan också ta din bil och utforska de omgivande byarna, den vackra stenstranden vid Kozenji-templet eller paddla kajak vid byn Otaki vid foten av Ontake-berget. (F,M)
Dag 8: Kiso Valley till Mount Koya i egen bil
Idag går resan till Koya-berget. Körningen genom bergslandskapet kan vara en av de finaste vägarna i Japan. Här bor du på ett tempel som drivs av munkar. På eftermiddagen kan du utforska templen och den mossbeväxta kyrkogården. På kvällen äter vi, iförda kimonos, vegetarisk mat lagad av munkarna. Efter middagen finns möjlighet att gå runt på kvällsbesök till de många templen. (F,M)
Dag 9: Tempelvistelse vid Koya-berget
Idag finns det möjlighet att se munkarna be, delta i deras eldceremoni, utforska det vackra landskapet och se de många templen på berget. (F,M)
Dag 10: Från Koya till Kyoto i sin egen bil
Idag går resan till Kyoto, där du under eftermiddagen återlämnar din bil vid järnvägsstationen. Kyoto är den tidigare kejserliga huvudstaden och hemvist åt landets största kulturskatter. Staden är en central del av varje besök i Japan och erbjuder några av landets mest magnifika och hundratals år gamla tempel. Det sägs finnas 2000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto. (F)
Dag 11-13: På upptäcktsfärd i och omkring Kyoto
De närmaste dagarna i Kyoto är du på egen hand med gott om möjlighet att utforska Japans kulturella centrum. Det kan till exempel vara att besöka Nijo-borgen, ta en promenad längs floden, njuta av en teceremoni eller besöka de 8000 röda Torii-portalerna vid Fushimi Inari-Taisha. Det finns också möjlighet att ta dagsutflykter med tåg till Osaka, Nara och Kobe.
Dag 14: Från Kyoto till Hiroshima med tåg
Idag fortsätter resan med tåg mot Hiroshima, staden som drabbades av explosionen av den första atombomben 1945. Sedan dess har Hiroshima markerat sig genom att främja fred och avskaffande av kärnvapen. En promenad genom fredsparken, barnens fredsmonument och atomkupolen, det återstående skelettet på en industrihall som stod situerad just där bomben exploderade, liksom ett besök på fredsmuseet, är alla starka påminnelser om mänsklighetens makt och man kan välja att använda den, eller aldrig mer.
Dag 15-16: Upptäck Hiroshima
Du tillbringar de följande dagarna på egen hand i Hiroshima. Det är även möjligt att åka till ön Miyajima, ett av Japans mest natursköna områden. Här kan du uppleva den flytande röda Torii-portalen, besöka tempel, promenera på charmiga gator och se olika vilda djur. (F)
Dag 17: Hiroshima till Fukuoka med tåg
Sista tågresan går till staden Fukuoka, där du har en natt innan du börjar din hemresa.
Dag 18: Avresa från Fukuoka och ankomst till Skandinavien
Efter en spännande och minnesvärd resa runt Japan går resan hem. Du tar dig till flygplatsen på egen hand, tidpunkten beror på när ditt flyg avgår. Ankomst samma dag till Skandinavien.

Övernattningar

Sexton nätter på hotell/ryokan, tempel

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna
 • Internationellt körkort
 • Appen Scout som kan användas som en GPS utan mobilsignal

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tokyo // Fukuoka - Skandinavien (inklusive bagage)
 • 3 nätter på turistklasshotell i Tokyo
 • 6 dagars bilhyra mellan Tokyo och Kyoto inkl. försäkringar, fria mil självriskeliminering, envägshyra och extra förare.
 • 1 natt på ryokan i Kawaguchiko vid Mt. Fuji
 • 2 nätter på turistklasshotell i Tsumago
 • 2 natt i tempel vid Mt. Koya
 • 4 nätter på turistklasshotell i Kyoto
 • 7 dagars Japan Rail Pass 2:a Klass
 • 3 nätter på turistklasshotell i Hiroshima
 • 1 natt på turistklasshotell i Fukuoka
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: