Nedan kan du se några spännande resor till Nya Zeeland som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Nya Zeeland.

Visa 15 upplevelser

Fantastiska Nya Zeeland

Road trip på Nya Zeeland med fokus på den fantastiska naturen och spännande kulturen. Handplockade B&B, kajakpaddling och två dagars kryssning i Doubtful Sound.
Läs mer
25 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 64 950:-

Nya Zeeland i lyxcamper

Njut av friheten i din egen camper på denna road trip runt Nya Zeelands vackra natur. Här väntar mysiga små städer, fantastiska stränder och gott om vandringsmöjligheter.
Läs mer
25 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 53 450:-

Familjeresa på Nya Zeeland

Gör en road trip på Nya Zeeland tillsammans med familjen. Njut av friheten på fyra hjul och se och upplev allt spännande Nya Zeeland har att erbjuda. Från Auckland på Nordön till Queenstown på Sydön.
Läs mer
30 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 54 950:-
från 17 450:-

Roadtrip på Nya Zeeland med vänner

Roadtrip på Nya Zeeland med dina bästa vänner. Naturen är vacker, nya zeeländarna gästfria, och här finns allt mankan önska sig när det gäller adrenalinkickar; bungyjump, skärmflygning, forsränning, zorbing, kajakpaddling och mycket, mycket mer.
Läs mer
28 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 32 450:-
Aktivt äventyr på Nya Zeeland

Aktivt äventyr på Nya Zeeland

Forsränning, glaciärvandring, trekking, helikoptertur, havskajaktur – allt detta väntar dig på denna fantastiska road trip. Längs vägen bor du på hostels och små mysiga B&B – men fokus ligger på de upplevelser som ingår!
Läs mer
26 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 63 450:-

Ultimat road trip - Australien & Nya Zeeland

Kombinera det bästa av Australien & Nya Zeeland med fokus ligger på frihet och natur. En ultimat road trip där du hinner se Australiens östkust och både Nord & Sydön på Nya Zeeland.
Läs mer
43 dagar
NOVEMBER - APRIL
från 42 450:-
Nya Zeeland och Franska Polynesien

Nya Zeeland och Franska Polynesien

Gör en road trip i världens vackraste land, Nya Zeeland och avsluta med avkoppling i paradisiska Franska Polynesien
Läs mer
28 dagar
APRIL-MAJ SEPTEMBER-OKTOBER
från 56 450:-

Nya Zeeland, Fiji & Hongkong

Upptäck Nya Zeeland, Fiji och Hongkong på denna fantastiska resa. Du får hela tre resor på en gång!
Läs mer
30 dagar
OKTOBER-APRIL
från 45 950:-

Familjeresa till Nya Zeeland och Thailand

Gör en road trip med familjen på Nya Zeeland i egen husbil. Njut av friheten, den vänliga befolkningen och den fantastiska naturen. På hemvägen stannar ni i vackra Thailand för en skön och avslappnad solsemester.
Läs mer
35 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 61 450:-
från 27 450:-
Working Holiday-visum till Nya Zeeland

Working Holiday-visum till Nya Zeeland

Med ett Working Holiday-visum kan du kombinera din resa till Nya Zeeland med en arbetsperiod. Det är en fantastisk möjlighet att träffa en massa nya människor och få många spännande upplevelser.
Läs mer
Upp till 12 månader
SEPTEMBER - APRIL
från 26 950:-

Buss och backpacking runt Nya Zeeland

Upptäck Nya Zeeland med ett busspass i handen. Hoppa på och av bussen som du vill och se det bästa av Nya Zeeland medan du träffar nya resvänner för livet.
Läs mer
Upp till 90 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 29 950:-

Res på Nya Zeeland på egen hand

Få en bra start på din resa i Nya Zeeland med det här startpaketet. Vi arrangerar de två första nätterna på ett hostel, så att du får en bra start på din resa i Nya Zeeland.
Läs mer
Upp till 90 dagar
SEPTEMBER - APRIL
från 20 950:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Surfing, Australien

Klassiska backpackerresan

Australien, Nya Zeeland, Thailand och Dubai. Denna backpackerresa bjuder på fantastiska storstäder, främmande kulturer, massor av äventyr, stora naturupplevelser och möjlighet att tjäna pengar längs vägen.
Läs mer
2-12 månader
från 21 950:-
Tag med Jysk Rejsebureau på jordomrejse

Backpacking med barn

Nya Zeeland, Australien, Singapore, Malaysia och Vietnam. Åk med familjen runt i vackra nya Zeeland, upptäck de vilda djuren i Australien, njut av livet tillsammans på en av Malaysias tropiska öar och avsluta äventyret i fantastiska Vietnam.
Läs mer
2-6 månader
från 26 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Anna Šimic

Travel Consultant

info|wt.se
Karin

Karin Svensson

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM NYA ZEELAND

Få information och fakta om Nya Zeeland här!

VÄDRET PÅ NYA ZEELAND

På den nordliga delen av ön är det subtropiskt klimat, vilket innebär att det är grönt nästan året runt. Temperaturerna varierar mellan 5 grader på vintern och upp till 27 grader på sommaren, och cirka 1 300 millimeters årlig nederbörd över hela ön. På den sydliga delen av ön råder ett tempererat klimat med något lägre temperaturer än på den nordliga delen. Det är en mycket större mängd nederbörd, cirka 7 500 mm, på västkusten och på östra sidan faller "bara" 330 mm regn per år. Se väder och klimat i olika områden i på Nya Zeeland.
Aktivt äventyr på Nya Zeeland

BÄSTA RESEPERIOD

Du kan resa i Nya Zeeland året runt. Vädret i Nya Zeeland är mycket likt det svenska vädret. Årstiderna är bara ombytta, så när vi har vinter hemma är det sommar i Nya Zeeland. Den bästa tiden när det gäller väder är alltså från december till mars, när vädret är som en bra svensk sommardag och det finns gott om möjligheter att utforska den fantastiska naturen. Om du är mer sugen på en skidsemester i de nyzeeländska alperna på Sydön är juli och augusti de bästa månaderna.
Hobbiton, Nya Zeeland

Resor till Nya Zeeland för äventyrslystna

Hos Winbergs resebyrå skräddarsyr vi innehållsrika resor till Nya Zeeland för äventyrare i alla åldrar. Oavsett om du är på jakt efter ett riktigt backpackeräventyr, en äventyrsfylld resa eller en oförglömlig familjesemester kan du uppleva Nya Zeeland precis som du vill. Den fantastiska naturen, tillsammans med de mysiga städerna och den gästvänliga befolkningen, bildar grunden för unika upplevelser som stannar kvar för alltid hos nyfikna resenärer.
Roys Peak, Wanaka, Nya Zeeland

Upptäck det natursköna Nya Zeeland

Nya Zeeland är till stor del känt för sin fantastiska natur, som innehåller allt från vulkaniska landskap, djupa fjordar och gigantiska glaciärer till subtropiska öar och frodiga regnskogar. Det är sannerligen inte utan anledning som Nya Zeelands vackra natur gör att landet av många anses vara "världens vackraste land". Det är också här du hittar de naturliga kulisserna för Sagan om ringen-filmerna.
Nya Zeeland

Upplev Nya Zeelands bästa nationalparker

Om du gillar naturupplevelser har Nya Zeeland flera imponerande nationalparker med unika omgivningar. Här bör du definitivt inte missa landets äldsta nationalpark, Tongariro National Park, där du kan korsa de vidsträckta och ikoniska vulkaniska landskapen, som också har en viktig andlig och kulturell betydelse för maorifolket.
Abel Tasman National Park är ett riktigt kustparadis. Nationalparken, som också är Nya Zeelands minsta, är särskilt känd för sina gyllene sandstränder och vackra granitklippor, som inbjuder dig att vandra, paddla kajak och koppla av längs kusten. På våra resor till Nya Zeeland finns det gott om möjligheter att utforska de många unika nationalparkerna.
Tongariro Crossing, Nya Zeeland

Nya Zeelands fantastiska städer har mycket att bjuda på

Vill du ta en paus från de storslagna naturupplevelserna kan du även utforska någon av Nya Zeelands många fantastiska städer. Nya Zeelands största stad, Auckland, erbjuder äkta stadsliv med gott om möjligheter att frestas av de många spännande restaurangerna, kaféerna och shoppingmöjligheterna. Du kan också resa till huvudstaden Wellington, där det finns många inbjudande restauranger, kaféer och museer - inklusive nationalmuseet Te Papa.
Auckland, Nya Zeeland

Aotearoa – Maoriernas land

Maorierna är Nya Zeelands ursprungsbefolkning och tros härstamma från östra Polynesien. De har en viktig betydelse för landets kultur och historia, där de många myterna och legenderna samt traditionerna är värda att lära sig mer om. Det finns över 100 olika maori-stammar i Nya Zeeland – eller "Aotearoa" som det heter på maoriska – och alla har sina egna historier att berätta. Det maoriska ordet "Manaakitanga" kännetecknar också den nyzeeländska andan ganska väl. Det innebär stor gästfrihet och vänlighet, vilket är något som alla nyzeeländare är stolta över att leverera.
Kiwi Experince, Nya Zeeland

Res runt på egen hand på Nya Zeeland

Flera av våra resor till Nya Zeeland lägger grunden för en resa som tar dig till de bästa upplevelserna. Oavsett om det är en äventyrlig kör själv-semester med bil eller husbil, eller om du korsar Nya Zeelands landsbygd med tåg, finns det gott om möjligheter att skapa en innehållsrik resa medan du korsar detta sagolika landskap. Följ det planerade programmet eller ta en spontan paus på resan. Våra resor till Nya Zeeland ger dig stor frihet att uppleva landet i din egen takt.

Kombinera din resa till Nya Zeeland med andra spännande destinationer

Hos Winberg Travel har vi sammanställt flera förslag på äventyrliga resor till Nya Zeeland som kombinerar detta resmål med andra destinationer. Till exempel kanske du också vill uppleva Australien eller Fiji? Eller ska Nya Zeeland kanske bara vara en av flera destinationer på en större resa runt om i världen? Om du har specifika önskemål om andra resmål eller upplevelser i samband med din resa till Nya Zeeland skräddarsyr vi det åt dig.

Nya Zeeland

FAQ

VAD HETER NYA ZEELANDS HUVUDSTAD?
Wellington är Nya Zeelands huvudstad och har varit det sedan 1865. Tidigare var Nya Zeelands största stad, Auckland, huvudstad.

VAR LIGGER NYA ZEELAND?
Nya Zeeland ligger i Oceanien mellan Australien och Stilla havet.

HUR STORT ÄR NYA ZEELAND?
Nya Zeelands totala landyta är 268 680 kvadratkilometer och mäter cirka 1 600 km från norr till söder, vilket är Sveriges halva yta. Landet består av en nordö och en sydö, som är förbundna med färja.

HUR LÅNG TID TAR DET ATT FLYGA TILL NYA ZEELAND?
Det tar cirka 22-26 timmar att flyga till Nya Zeeland från Sverige, beroende på rutt och transitflygplatser.

HUR TAR MAN SIG RUNT PÅ NYA ZEELAND?
Det mest optimala sättet att resa runt i Nya Zeeland är med bil, husbil eller buss. När du reser mellan Nord- och Sydöarna (eller vice versa) måste du resa med färja. Det är också möjligt att resa runt i delar av landet med tåg, där den mest kända och natursköna tågresan är med TranzAlpine mellan Greymouth och Christchurch (eller vice versa). TranzAlpine går över de nyzeeländska alperna och det går att kombinera med biluthyrning vidare runt om i landet.

VILKA MELLANLANDNINGAR KAN DU GÖRA MED DITT FLYG TILL NYA ZEELAND?
På alla flygbolag är det möjligt att göra ett eller flera stopp på vägen om du vill bryta upp den långa flygningen i mindre delar till Nya Zeeland. Vanligtvis kommer en mellanlandning att vara möjlig på de flygplatser där flygbolaget är baserat, t ex tillåter Singapore Airlines mellanlandningar i Singapore, Emirates i Dubai, Qatar Airways i Doha med flera. Vissa flygbolag erbjuder även andra mellanlandningar (mot en extra kostnad), vilket möjliggör mellanlandningar i Fiji, Franska Polynesien, USA, Thailand med flera. Kontakta en resekonsult för att få veta mer om mellanlandningar.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL NYA ZEELAND PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Nya Zeeland-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Nya Zeeland för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: