43 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 40 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Är du ute efter berg, långa vita sandstränder, eukalyptusträd, glaciärer, kängurur, djupa fjordar, rytande hav, vandring, frihet i minihusbil, kombinerat med ett besök till Sydneys fantastiska operahus? Då är detta resan för dig! Denna road trip kombinerar det bästa som Australien och Nya Zeeland har att erbjuda med natur och frihet.

Du landar i Cairns, där det finns gott om tid att utforska Stora Barriärrevet och regnskog. Efter tre dagar i Cairns hämtar du din minihusbil och har tolv dagar innan du flyger från Brisbane till Sydney. Efter några sköna dagar där så åker du vidare till Nya Zeeland där höga berg, djupa fjordar, vulkaner och glaciärer väntar på att utforskas. Du har hela 21 dagars road trip framför dig innan du avslutar resan med två dagar i Auckland.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien och Nya Zeeland är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien och Nya Zeeland.

Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa.

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Avresa från Skandinavien
Resa från Skandinavien till Australien. På grund av tidsskillnaden anländer ni till Cairns först dag tre.
Dag 3: Ankomst till Cairns
Ankomst till Cairns. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell, där du tillbringar dina tre första nätter.
Dag 4–5: På upptäcktsfärd i Cairns
Dagarna är dina att göra vad du vill med. Du kanske väljer att åka på en dagstur till världens största korallrev, Stora Barriärrevet, eller så tar du kanske en tur norrut till Cape Tribulation, där du hittar en av världens äldsta regnskogar.
Dag 6–16: På äventyr mellan Cairns och Brisbane i minihusbil
De kommande tolv dagarna står i frihetens tecken. I en hyrd minihusbil kör du söderut mot Brisbane. Det är 1 700 km från Cairns till Brisbane. Hela kusten erbjuder städer, nationalparker och vackra stränder, men kom ihåg att även göra några avstickare in i landet emellanåt. Du borde unna dig själv en båttur bland de 74 Whitsunday-öarna och världens största sandö, Fraser Island, är också värd ett besök.
Dag 17: Avlämning av minihusbil och flyg till Sydney
När du har lämnat din minihusbil i Brisbane åker du till flygplatsen och flyger till Sydney. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell i Sydney, där du tillbringar tre nätter.
Dag 18–19: På upptäcktsfärd i Sydney
Du har de kommande dagarna på dig att utforska Sydney på egen hand. Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än fyra miljoner människor bor här, och att se staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är svårt att missa. Gå på en guidad tur och flär dig om hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron. Du kan även gå upp för de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.
Dag 20–39: Flyg från Sydney till Christchurch och hämta din minihusbil
Från Sydney flyger du till Christchurch i Nya Zeeland, där du plockar upp din minihusbil. Nya Zeeland är en sann guldgruva full av unika naturupplevelser och med din minihusbil har du frihet att utforska både Nord och Sydön under de kommande 21 dagarna. Några av våra favoriter kan vi dock avslöja:
 • Vandra i Abel Tasman nationalpark
 • Tillbringa några dagar i världens adrenalincentrum Queenstown
 • Åk på en båttur på antingen Milford eller Doubtful Sound
 • Stanna till och ta bilder vid den turkosa sjön Lake Tekapo och den vackra lilla kyrkan Church of The Good Shepherd
 • Vandra vid Tongariro nationalpark
 • Paddla havskajak vid Coromandelhalvön
 • Dag 40: Lämna din minihusbil i Auckland
  Du lämnar din minihusbil i Auckland och åker sedan till ditt centralt belägna hotell.
  Dag 41: På upptäcktsfärd i Auckland
  Dagen är fri att utforska Auckland. Staden kallas också för “City of Sails” tack vare de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen St utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor liksom välkända märkesbutiker ligger längs denna gata. Ni kan åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.
  Dag 42: Avresa från Nya Zeeland
  Om du vill kan du göra ett stopp på vägen hem. Vad sägs om att shoppa lite och se världens högsta byggnad i Dubai?
  Dag 43: Ankomst till Skandinavien

  Information

  Vad betyder frånpris?

  Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

  Vad är inkluderat?

  Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

  Kan reseförslaget ändras?

  Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

  Avresedatum

  Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

  november - april

  Packlista

  • Internationellt körkort
  • Kläder för väder
  • Regnkappa eller poncho
  • Badkläder & handduk
  • Minst ett par stadiga skor
  • Hatt, solkräm & myggspray

  I priset ingår

  • Flyg Skandinavien–Cairns // Brisbane–Sydney - Christchurch // Auckland–Skandinavien
  • 3 nätter på hotell i Cairns
  • 12 dagars hyra av minihusbil inkl. försäkring och gratis km från Cairns till Brisbane
  • 3 nätter på hostell i Sydney
  • 21 dagars hyra av minihusbil inkl. försäkring och gratis km från Christchurch till Auckland
  • 2 nätter på hostell i Auckland

  I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Dricks
  • Envägshyra under högsäsong
  • Visum

  Kommentarer till pris

  Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

  Det finstilta

  Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

  Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

  Travel Consultants

  Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

  Kom på våra gratis resekvällar

  Anmäl dig här
  TILL SIDANS TOPP
  Kontakta oss:
  Hitta oss på:
  Rejsegarantifonden
  International Air Transport Association
  Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF