Sök
Sök
Nyd friheden på roadtrip i Australien og New Zealand
Mor Kænguru, Australien
Nyd friheden på roadtrip i Australien og New Zealand
Great Barrier Reef.
Surfing, Australien
Whitehaven Beach, Australien
Fraser Island, Australien
Blue Mountains, Sydney, Australien
Sydney, Australien
Doubtful Sound, New Zealand
Hobbiton, New Zealand
Gletcher, Franz Josef, New Zealand
Lake Wanaka, New Zealand
Tongariro, New Zealand
Solopgang, Milford Sound, New Zealand
Vandring, New Zealand
Kajak, Cathedral Cove, Coromandel, New Zealand
Rafting, Queenstown, New Zealand
Bungy Jump, Queenstown, New Zealand
Haast River, New Zealand
Waitomo, New Zealand
Waitomo, New Zealand
Delfiner, New Zealand
Maorihilsen, New Zealand
Otago Rail Trail går for at være en af New Zealands bedste cykelruter
Punakaiki, New Zealand
Tongariro Crossing, New Zealand
Church of the Good Shepherd, New Zealand

En ultimat roadtrip i Australien och Nya Zeeland

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 395:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 43 dagar

Kombinera Australien och nya Zeeland på denna resa, där fokus ligger på frihet och natur. Men det kommer också att finnas tid för ett stopp i Sydney och en titt på Utzons fantastiska operahus.

Är du ute efter berg, långa vita sandstränder, eukalyptusträd, glaciärer, kängurur, djupa fjordar, rytande hav, vandring, frihet i minihusbil, kombinerat med ett besök till Sydneys fantastiska operahus? Då är detta resan för dig!

Denna bilresa kombinerar det bästa som Australien och Nya Zeeland har att erbjuda med natur och frihet.

Du landar i Cairns, där det finns gott om tid att utforska Stora barriärrevet och regnskog. Efter tre dagar i Cairns hämtar du din hyrbil och har 12 dagar att nå Brisbane. Härifrån flyger du till Sydney, där du har tre nätter innan du flyger vidare till nya Zeeland, där höga berg, djupa fjordar, vulkaner och glaciärer väntar på att utforskas under de kommande 21 dagarna i en minihusbil. Du avslutar resan med två dagar i Auckland innan du åker tillbaka till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här

Väder

Årstiderna i Australien och Nya Zeeland är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien och Nya Zeeland.

Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa. Prata med din resesäljare och få tips om när det passar bäst för dig att resa.

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Kænguru, Australien

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Avresa från Sverige
Resa från Sverige till Australien. På grund av tidsskillnaden anländer ni till Cairns först dag tre. På vägen kommer det att göras en mellanlandning, och det är möjligt att göra stopp på vägen. Prata med er resesäljare för mer information.

Dag 3: Ankomst till Cairns
Ankomst till Cairns. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell, där du tillbringar dina två första nätter.
Cairns är Queenslands mest besökta stad och utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser.

Dag 4–5: På upptäcktsfärd i Cairns
Dagarna är dina att göra vad du vill med. Du kanske väljer att åka på en dagstur till världens största korallrev, Stora barriärrevet, eller så tar du kanske en tur norrut till Cape Tribulation, där du hittar en av världens äldsta regnskogar.

Om du alltid drömt om att dyka via Stora barriärrevet kan detta naturligtvis ordnas. Du förlänger bara din vistelse i Cairns några dagar. Läs mer om dykningsmöjligheter här eller prata med din resesäljare.

Dag 6–16: På äventyr mellan Cairns och Brisbane
De kommande tolv dagarna står i frihetens tecken. I en hyrd bil kör du söderut mot Brisbane.

Det är 1 700 km från Cairns till Brisbane. Hela kusten erbjuder städer, nationalparker och vackra stränder, men kom ihåg att även göra några avstickare in i landet emellanåt. Du borde unna dig själv en båttur bland de 74 Whitsunday-öarna och världens största sandö, Fraser Island, är också värd ett besök.

Behöver du mer inspiration för rutter kan du boka ett möte med en av Winberg Travels experter på Australien här

Dag 17: Avlämning av bil och flyg till Sydney
När du har lämnat din bil i Brisbane åker du till flygplatsen och flyger till Sydney. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell i Sydney, där du tillbringar tre nätter.

Dag 18–19: På upptäcktsfärd i Sydney
Du har de kommande dagarna på dig att utforska Sydney på egen hand.

Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än fyra miljoner människor bor här, och att se staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse.

Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är svårt att missa. Gå på en guidad tur och flär dig om hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron. Du kan även gå upp för de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.

Dag 20–39: Flyg från Sydney till Christchurch och hämta din minihusbil
Från Sydney flyger du till Christchurch i Nya Zeeland, där du plockar upp din minihusbil.

Hur du spenderar de kommande 21 dagarna är upp till dig. Nya Zeeland är en sann guldgruva full av unika naturupplevelser och med din minihusbil har du frihet att utforska.

Några av våra favoriter kan vi dock avslöja:

 • Simma med delfiner vid Kaikoura
 • Vandra i Abel Tasman nationalpark
 • Tillbringa några dagar i världens adrenalincentrum Queenstown
 • Åk på en båttur på antingen Milford eller Doubtful Sound
 • Stanna till och ta bilder vid den turkosa sjön Lake Tekapo och den vackra lilla kyrkan Church of The Good Shepherd
 • Vandra vid Tongariro nationalpark
 • Paddla havskajak vid Coromandelhalvön

Behöver du mer inspiration för rutter kan du boka ett möte med en av Winberg Travels experter på Nya Zeeland här

Dag 40: Lämna din minihusbil i Auckland
Du lämnar din minihusbil i Auckland och åker sedan till hotellet i centrala staden.

Dag 41: På upptäcktsfärd i Auckland
Dagen är fri att utforska Auckland. Staden kallas också för “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen St utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Ni kan åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.

Dag 42: Avresa från Nya Zeeland
Om du vill kan du göra ett stopp på vägen hem. Vad sägs om att shoppa lite och se världens högsta byggnad i Dubai?

Dag 43: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter ett fantastiskt äventyr.

Övernattningar:
8 nätter på hotell/hostel

F = Frukost, L = Lunch, M = MiddagKommentarer

Det här är bara ett förslag, resan kan organiseras precis som du vill. Om du vill förlänga resan så är det naturligtvis möjligt.

Du kan välja att uppgradera till en husbil med dusch och toalett för att ytterligare öka din frihet i både Australien och Nya Zeeland. I Nya Zeeland är det också möjligt att hyra en husbil med cyklar. Under senare år har Nya Zeeland arbetat hårt för att främja cykelturismen och det finns därför många bra, cykelvänliga rutter överallt i landet.

Prata med din resesäljare för mer information.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 20 395:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Sverige–Cairns // Brisbane–Sydney / Sydney–Christchurch // Auckland–Sverige
 • 3 nätter i Cairns
 • 12 dagars biluthyrning inkl. försäkring och gratis kilometer från Cairns till Brisbane
 • 3 nätter i Sydney
 • 21 dagars hyra av minihusbil inkl. försäkring och gratis km från Christchurch till Auckland
 • 2 nätter i Auckland
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Envägshyra under högsäsong (150 AUD)
 • Bränsle
 • Måltider och drycker
 • Försäkring utan självrisk för husbils- och bilhyra
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Abel Tasman National Park, New Zealand

Upplev Abel Tasman till fots

Tre dagars vandring i Abel Tasman, där du bor på bra lodger och ditt bagage transporteras mellan övernattningsställena.

Reslängd: Tre dagar
Dykkerkursus på Great Barrier Reef i Australien

PADI dykarkurs på Great Barrier Reef

Denna femdagars PADI dykarkurs på Great Barrier Reef är en upplevelse av särklass. Möt den förtrollande världen under ytan, på världens största korallrev

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 3 545:-
Awesome Whitsundays

Sov under stjärnorna på Great Barrier Reef

Sov under stjärnorna på denna tvådagarstur till Great Barrier Reef. Dagen tillbringas med att snorkla på revet. När båten återvänder till fastlandet stannar du på den stora flytande pontonen, där du snorklar vidare och övernattar i en swag. Nästa morgon har du revet helt för dig själv!

Reslängd: 2 dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: