Här får du några av Winberg Travels tips inför resor med en baby, vad som kan vara bra att komma håg före, under och efter resan.


Innan avresa


Packlista

Gör en ordentlig packlista i god tid - kom ihåg allt från fårskinnsfäll till termometer!

Köpa hemma eller på plats?: Kom ihåg att inte allt din baby behöver och är van vid finns att köpa på plats - det kan t.ex. vara svårt att hitta rätta sortens blöjor eller välling utan tillsatser.

Resevagga på flyget: Om din baby är under 6 månader och väger mindre än 10 kilo går det oftast att boka en resevagga (cradle) på flyget. Gör det i god tid för att säkra lite sömn under en lång resa.

Väska till flygturen: Packa babysakerna separat så de är lätta att ta fram under resa. Det kan behövas allt från blöjor till avfallspåsar och våtservetter. Glöm inte lite leksaker!

Kontrollera barnvänligheten: Kom ihåg att kontrollera att man kan ta med sig spädbarn på alla de utflykter ni tänkt att göra. Skall ni på safari eller på matlagningskurser eller teater kan inte alltid spädbarn eller mindre barn följa med. Kom också ihåg att beställa eller ta med bilbarnstolar om ni har transfers eller hyrbil.


Till flygturen


Mat på flyget: Det är oftast onödigt och besvärligt att ta med sig en massa hemlagat barnmat på flyget. De flesta flygbolag har både baby- och barnmat att erbjuda men det är viktigt att beställa detta i god tid innan avresan. Man kan också ta med välling och barnmat i glasbehållare genom säkerhetskontrollen, nu finns det också goda klämmisar och vilka barn gillar inte kex!

Ta med sulkyn: på de flesta flygplatser får du ta med dig din hopfällbara sulky hela vägen ut till gaten. Planerar du många och långa promenader kontrollera att sulkyn har hjul som lämpar sig för det. Bärsele är också väldigt praktiskt när man inte kan använda vagn eller om man är i transit och inte har tillgång till vagn.

Undvik gråt vid start och landning: Om du har möjlighet att amma brukar det hjälpa mot ont i öronen, en napp eller en nappflaska att dricka ur kan också fungera bra. Större barn brukar uppskatta att tugga tuggummi.

Under resan


En upplevelse om dagen: Undvik att maxa dagsprogrammen och ge barnet möjlighet att vila före/efter utflykter och större arrangemang.

Babypauser: Ta tiden att vila en timme eller två under dagen för att ge både dig och barnet lite paus. Alternativt gör något riktigt barnvänligt som ett besök i en park eller lek på en lekplats.

Filt eller fårskinnsfäll är oumbärligt: Ha alltid en filt eller fäll med, oumbärligt om man skall ha picknick i parken,leka eller ta en tupplur. En liten sprayflaska med vatten är också behändigt att ha, både för avkylning och lek.

Köp lokalt: Det är ju inte allt som går att köpa lokalt men om man tar med sig det man absolut inte kan hitta på plats finns det ofta bra lokala alternativ till resten. Hela världen är ju full med barn!

En bärsele gör underverk: Det är inte bara i transit under resan man har nytta av en bärsele, det är fantastiskt praktiskt på utflykter eller vid aktiviteter där man inte kan ha med en vagn. Och så är det ju så mysigt...
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: