Nedan kan du se några spännande resor till Ecuador och Galapagos som våra reseexperter från Winberg Travel har satt ihop. På så sätt kan du enkelt få en överblick över vad du kan uppleva under en bestämd tidsperiod.

Reseförslagen är till för att inspirera. Därför kan du välja att antingen köpa ett reseförslag exakt som det ser ut eller använda dem som en utgångspunkt för din egen resa i Ecuador och Galapagos.

Visa 10 upplevelser

Följ med Winberg Travel på äventyr i Ecuador och på Galapagos

Det bästa av Ecuador och Galapagos

Kom till de bästa marknaderna, de trevligaste små byarna och de vackraste vulkanerna i Ecuador och fortsätt med ö-luffning & kryssning till de mest unika öarna i världen
Läs mer
17 dagar
ÅRET OM
från 63 450:-
Oplev landleguaner og alle de andre facinerede dyr på Galapagos

På äventyr till Machu Picchu, Galapagos och Cotopaxi

Följ med på denna drömresa till det bästa i Peru och Ecuador: Se soluppgången vid Maccu Picchu, lär dig mer om inkafolkets historia och kultur i Sacred Valley, upplev det unika djurlivet på Galapagos - avsluta resan med ett stopp vid foten av den enorma Cotopaxi-vulkanen.
Läs mer
17 dagar
ÅRET OM
från 63 950:-
Cuyabeno-reservatet ligger i amazonjunglen. Her får du mulighed for at komme helt tæt på den spændende flora og fauna som f.eks. omfatter aber, fugle, anakondaer og den lyserøde floddelfin

Fantastiska Amazonas & Galapagos

Följ med djupt in i Amazonas djungler, känns stämningen på marknaden i Otavalo och upplev Galapagos fantstiska djur- och naturliv under en spännande kryssning.
Läs mer
14 dagar
ÅRET RUNT
från 58 450:-
Följ med Winberg Travel på äventyr i Ecuador och på Galapagos

Ecuador och Galapagos för hela familjen

Tag med hela familjen på äventyr i Ecuador. Lär om indianernas liv och kultur i Amazonas, se vulkaner på nära håll, bada i vattenfall och upplev Galapagos fantastiska djurliv
Läs mer
19 dagar
ÅRET OM
från 45 950:-
från 41 950:-
Följ med Winberg Travel och upplev det bästa av Sydamerika

Det bästa av Sydamerika

Upplev det bästa av Sydamerika på denna unika resa. Kom nära Galapagos fantastiska djurliv, se Machu Picchus inkaruiner, känn krafter i mäktiga Iguassufallen och njut av samba på Rio de Janeiros stränder.
Läs mer
17 dagar
ÅRET OM
från 71 950:-
Följ med Winberg Travel på äventyr i Ecuador och på Galapagos

Vulkaner, Amazonas & Stillahavskusten

Utforska Amazonas, upplev Baños vackra vattenfall, cykla mountainbike vid mäktiga Chimborazo, utforska den charmiga staden Cuenca, njut av stränderna kring Montañita och upplev Isla de la Platas fantastiska djurliv. Denna resa tar med dig till de bästa.
Läs mer
18 dagar
JUNI - NOVEMBER
från 38 950:-
Upplev och upptäck Ecuador med Winberg Travel

Res på egen hand i Ecuador

Res runt i Ecuador i din egen takt. Oavsett om du reser som backpacker eller glampacker är det skönt att ha en lugn start på resan med flyg, hämtning på flygplatsen och två nätter på ett hostel i i Quito förbokat och klart.
Läs mer
Upp till 90 dagar
ÅRET OM
från 13 450:-
Busspass Ecuador

Backpacking med busspass

Res runt i Ecuador med ett busspass - unika upplevelser och den yttersta friheten. Du bestämmer själv när du vill åka vidare på nästa äventyr och kan alltid få hjälp och tips av de engelsktalande guiderna ombord på bussarna. Resan inkluderar flyg, två övernattningar i Quita plus ett flexibelt busspass med 20 olika unika turer och stopp.
Läs mer
Upp till 90 dagar
ÅRET OM
från 19 450:-
Tuktuk, Guatemala

Stora äventyrsresan jorden runt

Kenya, Tanzania, Thailand, Laos, Kambodja, Vietnam, Myanmar, Malaysia, Indonesien, Australien, Nya Zeeland, Franska Polynesien, USA, Mexiko, Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica, Panama, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Chile, Argentina och Brasilien. Om du vill se, känna och smaka på hela världen, låt dig då inspireras av denna jorden runt-resa som tar dig till 5 olika kontinenter.
Läs mer
6-12 månader
från 37 450:-
Lama-selfie!!!

Backpacking i Sydamerika

Brasilien, Argentina, Chile, Bolivia, Peru och Ecuador. Följ med på en karneval, dansa tango, utforska regnskogen, se vilda djur, upplev atmosfären på de lokala marknaderna och njut av utsikten från snöklädda vulkaner.
Läs mer
3-6 månader
från 11 950:-

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Adam Kindberg Smeds

Adam Kindberg Smeds

Travel Consultant

info|wt.se

Shailee Parasnis

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ECUADOR OCH GALAPAGOS

Få information och fakta om Ecuador och Galapagos här!

VÄDRET I ECUADOR OCH GALAPAGOS

Det är möjligt att resa i Ecuador året runt. I kustområdet och på Galapagos-öarna är januari till maj den våta och varma perioden med temperaturer omkring 30 grader, medan juni till december är den torra och kyligare perioden. I juli och augusti är det ofta mer molnigt med en dagstemperatur mellan 20-25 grader.

I höglandet är den torra perioden från juni till september. I Amazonområdet regnar det året runt, dock inte varje dag, även när det är torrperiod från september till december, så ta alltid med dig regnkläder.

Galapagosöarna ligger cirka 100 mil från Ecuadors kust. Här är klimatet lite annorlunda än på fastlandet och påverkas av de havsströmmar som når ögruppen. Galapagos har två definierade säsonger: en regnperiod och en torrperiod. Regnperioden sträcker sig från januari till maj, och då kan du förvänta dig mer regn och temperaturer runt 30 grader. Torrperioden går från juni till december och är den kyligare perioden med temperaturer runt 26 grader.
Se väder och klimat i utvalda områden i Ecuador och Galapagos. .
Följ med Winberg Travel på äventyr i Ecuador och på Galapagos

BÄSTA RESEPERIOD

Ecuadors olika landskap betyder att det finns flera olika säsonger och stor variation i vädret. Därför är det svårt att avgöra när det är bäst att resa till Ecuador, då varje säsong har sina för -och nackdelar. Generellt sett kan man resa hit året runt, så länge man är beredd på allt från regn i Amazonas till kalla nätter i höglandet och värme längs med kustområdena och i Galapagos. Högsäsongen i Ecuador är mellan maj till september och december-januari. Lågsäsongen är från februari-maj och från oktober-november, då du generellt sett kan förvänta dig mer regn.

På Galapagos har varje säsong sina för- och nackdelar, men du kan vara säker på att möta fantastiska djur- och naturupplevelser oavsett när på året du reser. Högsäsongen för resor till Galapagos är från mitten av december till slutet av januari och igen från juni till augusti. Vill du resa under de här säsongerna rekommenderar vi dig att boka vistelse och/eller Galapagos-kryssning i god tid.
Busspass Ecuador

Resor till Ecuador bjuder på fantastiska upplevelser i överflöd

De vackra inkaruinerna, Andernas höga toppar, den frodiga Amazonas-djungeln och den rika kulturen som väcks till liv av den välkomnande befolkningen – Ecuador har i stort sett allt vad hjärtat begär hos en äventyrslysten resenär. Oavsett om du älskar natur, kultur, historia eller äventyr erbjuder Winberg Travel något för alla.

Upplev Ecuadors magnifika biologiska mångfald

Från den djupa regnskogen till de vidsträckta bergsområdena, för att inte tala om Stillahavskusten där knölvalarna leker – Ecuador är fyllt av magnifik natur och djurliv. Amazonas-regnskogens omfamnande naturparadis sträcker sig också långt in i landet. I Ecuador har naturen sina egna rättigheter, vilket betyder att denna del av Amazonas är mer orörd och vildvuxen jämfört med i andra sydamerikanska länder.
Naturen är också hemvist för en mängd spännande och sällsynta djur. I allmänhet har Ecuador en av de rikaste biologiska mångfalderna av vilda djur i världen, varav mer än 300 olika däggdjur och 1500 fågelarter har registrerats. På de äventyrliga resorna till Ecuador med fokus på djur och natur har du möjlighet att upptäcka allt från floddelfiner, alligatorer och pirayor till anakondor, apor, ödlor, tukaner, färgglada fjärilar, fågelspindlar och andra spindlar och kanske till och med kattdjur som jaguaren.

Utforska Ecuadors charmiga och vackra städer

Ta en paus från den bildsköna naturen och byt ut kulisserna mot Ecuadors vackra, historiska städer. Huvudstaden Quito, vackert beläget i Anderna, är Ecuadors kulturella epicentrum. Gamla stan är byggd på resterna av an gammal Inka stad och är en av Latinamerikas mest välbevarade historiska platser. I den norra utkanten av Quito besöker du Mitad del Mundo, som utgör den exakta platsen för ekvatorn. Det är också ekvatorn som Ecuador har fått sitt namn från.
Andra spännande besök är staden Cuenca, där ett stort antal välbevarade byggnader från kolonialtiden pryder omgivningarna. Staden är rik på kultur, och de många gratis museerna ger en djupare inblick i Cuencas och Ecuadors historia. Om du istället är ute efter äventyr erbjuder den lilla mysiga staden Baños också flera möjligheter till vandring, forsränning eller mountainbike. Efteråt kan du koppla av i stadens berömda varma källor.

Återupptäck Inkariket i Ecuador

Älskar du historia och kultur? I så fall är en utflykt till Ecuadors imponerande inkaruiner ett måste. Ingapirca är Ecuadors mest betydelsefulla precolumbianska ruiner och vittnar om landets fascinerande förflutna. När spanjorerna tog över landet med våld på 1500-talet jämnade inkafolket många städer med marken, inklusive Quito, och lämnade bara ruiner för den spanska makten att ta över. Den sista kvarvarande inkastaden i Ecuador är därför Ingapirca. En av höjdpunkterna är soltemplet, som är en underbar demonstration av inkafolkets byggförmåga. Utsikten från templet är lika magisk.

Resor till Galapagos - En perfekt destination för alla naturälskare

Våra resor till Ecuador ger också möjlighet att åka 1000 km från Ecuadors västkust till Galapagos. Det unika och världsberömda djurlivet går inte att skåda någon annanstans och är unikt för varje ö. Detta beror på att djuren kontinuerligt har anpassat sig till de unika levnadsförhållandena på just den ö de lever på. Med Galapagos mäktiga vulkaner, vidsträckta kratrar, frodiga skogar, majestätiska sandstränder och stämningsfulla städer som kuliss är det bäddat för storslagna upplevelser.

Hos Winberg Travel kan du åka på en äventyrlig resa till Galapagos och bland annat åka båt runt till de olika öarna på en oförglömlig kryssning, där du kommer alldeles inpå både natur och djurliv. Vi kan skräddarsy din resa till Galapagos så att programmet matchar dina önskningar och behov. Boka ett möte med en av våra reserådgivare och få hjälp med att göra dina Galapagos-drömmar till verklighet.


Resor till Galapagos är ett äkta naturparadis

Galapagos består av 19 vulkaniska öar som ligger tätt placerade längs med ekvatorn och nästan 100 mil väster om Ecuadors kust. Resan hit är lång, men när du väl kommer fram kommer du på en gång märka varför en resa till Galapagos är mödan värd. Den största delen av öarnas yta är nationalpark och du har därmed lätt tillgång till den vackra naturen som bjuder på både vackra sandstränder, blåa laguner, orörd regnskog och vulkaniska landskap.

Åk på öluff på Galapagos och upplev det unika djurlivet

På Galapagos finns ett alldeles unikt djurliv. Här lever arter som du inte hittar någon annanstans i världen. Öarna är bland annat kända för deras gigantiska sköldpaddor. Resor till Galapagos är därför särskilt passande för dig som är intresserad av naturen och som vill komma nära inpå de sällsynta arterna.

Det var också här som Charles Darwin studerade det unika och mångfaldiga djurlivet som fick en avgörande betydelse för hans senare teorier om arternas urpsrung. På ön Santa Cruz kan du besöka Darwin Research Center där du kan lära dig mer om öarnas många djur. Hos Winberg Travel vi kan planera den perfekta öluffen till Galapagos olika öar, där du kan åka på alla de bästa utflykterna som följer i Darwins fotspår.

Utforska de lokala städerna på din resa till Galapagos

Galapagos har flera stämningsfulla städer som kan leverera ett välkommet andningshål från den vilda och vidunderliga naturen. På Santa Cruz kan du gå på upptäcktsfärd i den större staden Puerto Ayora, där du kan hitta massor av härliga restauranger och caféer där du känner av den lokala kulturen.

På Galapagos största ö, Isabela, kan du bland annat åka på ett litet äventyr i den idylliska staden Puerto Villamil där du möts av grusvägar och en mycket välkomnande befolkning. Det är också på ön Isabela som du kan åka på trekking till vulkanen Sierra Negras enorma krater, där landskapet lätt kan förväxlas med en annan planet.

FAQ

VAR LIGGER ECUADOR OCH GALAPAGOSÖARNA?
Ecuador ligger i Sydamerika och gränsar till Colombia i norr och Peru i söder.
Galapagosöarna består av 19 större öar samt en lång rad mindre öar väster om Ecuadors fastland. Det är nästan 100 mil från Ecuadors fastland till Galapagosöarna, och flygresan tar därför cirka två timmar från exempelvis Guayaquil till öarna.

VAD HETER HUVUDSTADEN I ECUADOR?
Huvudstaden i Ecuador är Quito. Staden är vackert belägen i Anderna på cirka 3 000 meters höjd. Quito har en historisk stadsdel med massor av vackra gamla kyrkor och kullerstensgator. Runt om i staden finns det vacker natur och möjligheter till mindre vandringsturer.

VARFÖR SKA MAN BESÖKA GALAPAGOSÖARNA?
Galapagosöarna är världsberömda för sin enastående natur och ett helt unikt djurliv. Här finns arter som inte finns någon annanstans i världen, och öarna är därför ett absolut måste för natur- och djurintresserade. Men öarna är väl värda ett besök även för alla dem som älskar äventyr på land och till havs.

VAD ÄR KLOCKAN I ECUADOR OCH PÅ GALAPAGOS?
Tidszonen i Ecuador och Galapagos är Peru-tid (UTC-5). Tidsskillnaden jämfört med Sverige är minus 7 timmar.

VILKET SPRÅK TALAR MAN I ECUADOR OCH PÅ GALAPAGOS?
Det officiella språket i Ecuador är spanska, men utöver detta talas flera andra inhemska språk som bland annat quechua och shuar.

VAD KOSTAR EN RESA TILL GALAPAGOS?
En resa till Galapagos börjar på 16 450 kr, men beror helt på antal dagar du vill resa, boendeform samt vilka upplevelser som du önskar inkludera i resan. Din resa till Galapagos kan sättas samman helt efter dina behov, önskemål och budget.

NÄR RESTE DARWIN TILL GALAPAGOS?
Den världsberömda forskaren Charles Darwin besökte Galapagos 1835 på sin berömda världsomsegling. Observationerna på Galapagos blev avgörande för hans teori om arternas ursprung då han upptäckte hur närstående arter anpassar sig till olika miljöer, vilket gör att arterna uppnår bästa möjliga villkor för överlevnad.

SKRÄDDARSY DIN RESA TILL ECUADOR OCH GALAPAGOS PRECIS SOM DU VILL


Hos Winberg Travel möter vi dig i ögonhöjd. Och vi sätter mer än gärna ihop den perfekta resan för dina önskemål, behov och budget. Här hjälper våra egna Ecuador- och Galapagos-experter – som själva har rest landet runt – till med att planera och arrangera både aktiviteter och allt det praktiska. Du får samtidigt massor av goda råd och tips samt inspiration till dolda pärlor och unika upplevelser för alla sinnen som du inte hittar i några guideböcker.

Dröm stort och boka ett förutsättningslöst möte hos oss idag. Vi skräddarsyr gärna en äventyrlig resa till Ecuador och Galapagos för dig!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: