17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 71 950:-
Vi har samlat Sydamerikas största upplevelser i en och samma resa – detta är vårt förslag till den fulländade Sydamerikaresan för äventyrslystna i alla åldrar. Resan startar på Galapagosöarna där du kommer nära Galapagos unika djur- och naturliv. Efter fyra dagars kryssning fortsätter resan till Cusco högt uppe i Perus högland. Här väntar färggranna marknader och charmiga små städer i Sacred Valley och sist men inte minst - den fantastiska ruinstaden Machu Picchu. Du flyger sedan vidare till världens kanske vackraste vattenfall – Foz do Iguaçu som du får uppleva både från den argentinska och den brasilianska sidan. Resan avslutas med sambarytmer och strandliv i vidunderliga Rio de Janeiro.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag för:
Ecuador & Galapagos
Peru
Argentina .

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras närsomhelst på året med när man reser i bergiga områden kan vädret slå om snabbt och oförberett. Klaraste vädret i bergen är mellan maj och september.

Galapagos: Den torra säsongen är från juni till december och lite kyligare än den regnperioden. Under perioden från juli till oktober kan det förekomma höga vågor så lider man av sjösjuka bör man undvika denna period. Dagstemperaturen ligger på ca 20-25 grader och i vattnet är det ca 16-22 grader. Regnperioden är från januari till maj. Vädret är varmt och tidvis regnigt men havet är betydligt lugnare. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och i vattnet är det mellan 22-28 grader.

Djurlivet är helt unikt oavsett vilken tid på året du besöker Galapagos.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du flyger från Skandinavien till Guayaquil dit du ankommer samma dag. Du möts vid flygplatsen och körs till ditt hotell inte långt därifrån.
Dag 2: Till Galapagos
Du har en transfer tidigt på morgonen till flygplatsen varifrån flyget till Galapagos avgår. Du landar på ön Baltra och körs sedan vidare till hamnen där du kliver ombord på katamaranen Archipel som är ditt hem de närmaste fyra dagarna. (F,L,M) Archipel 1 är en katamaran med plats för 16 passagerare fördelade på åtta hytter. Med Archipel 1 får du en unik båtupplevelse vid Galapagosöarna. Fördelen med att åk katamaran är att den ligger mer stabilt i vattnet. Den förbrukar endast 1/3 av det bränsle som en motsvarande motorbåt med 14 passagerare skulle förbruka på grund av vikten. Om vädret tillåter är det också möjligt att stänga av motorn helt och hållet, hissa segel och ljudlöst glida igenom den spektakulära omgivningen. Det finns matplatser såväl inom- som utomhus. Därutöver finns ett soldäck och ett område för avkoppling på det nät som sitter uppspänt mellan de två skroven. Besättningen består av fem personer och en duktig, engelsktalande guide.
Dag 3-4: Galapagoskryssning
Dagarna ombord på båten börjar vanligtvis med frukost omkring 7.30 och sedan en uppdatering av guiden på dagens program. Oftast lägger båten sedan till utanför kusten på den ö man skall besöka och av hänsyn till djur och natur åker man med ”panga” en liten jolle in till fasta land. När man vandrar på öarna skall man alltid vandra på de markerade stigarna och följa guiden. Vanligtvis varar ett besök mellan 2-3 timmar innan man åker tillbaka till båten. Lunch serveras ombord medan man åker vidare till eftermiddagens destination. Nu finns det också tid för lite avslappning på däck innan nästa utflykt. Nationalparksbestämmelserna säger att man senast måste lämna öarna kl. 18.00. Middagen serveras ombord kl. 19.00. Guiden berättar om nästa dags program och man har sedan kvällen att ta det lugnt, läsa en bok, ta något att dricka eller tänka på & tala om dagens upplevelser tillsammans med medpassagerarna. (F,L,M)
Dag 5: Mot Peru
Det är dags att lämna Galapagos och du körs till flygplatsen på ön Baltra strax norr om Santa Cruz för att flyga mot inkaindianernas huvudstad Cuzco i Peru. Du har en natt på flygplatshotell i Lima innan du flyger vidare till Cuzco. (vill du förlänga din vistelse på Galapagos med några nätter i t.ex. Puerto Ayora går det självklart att ordna) Flyget går via Quito och Lima och du landar nästa morgon. (F)
Dag 6: Ankomst till Cuzco
Du landar i Cuzco som ligger vackert i de mäktiga Anderna på ca 3400 meters höjd över havet. På en klar dag är inflygningen till Cuzco helt fantastiskt! Du hämtas vid flygplatsen och körs till ditt hotell där du bor de kommande två dagarna. Huvudregeln idag är att lyssna på sin kropp. Ta en kopp cocate, vila och låter kroppen anpassa sig till den höga höjden. Ett bra tips är att dricka ordentligt och gärna energidryck - kanske komplettera med en banan men undvik alkohol och tung mat idag. (F)
Dag 7: På upptäcksfärd i Cuzco
Du har hela dagen på egen hand idag. Du kan strosa ner till Plaza del Armas, Cuzcos historiska centrum och se San Blas som sjuder av liv och aktiviteter. Man hittar trevliga små marknader där man kan köpa både frukt och souvenirer. Det finns många bra och trevliga restauranger – Peru är matlandet nummer ett i Sydamerika så passa på att prova och njut. (F)
Dag 8: Sacred Valley och Aguas Calientes
Idag går färden mot Sacred Valley som ligger en bit utanför Cuzco. Är det söndag är första stoppet är vid den stora indianmarknaden i Pisac. Här säljer ortens kvinnor i sina färgrika klädesplagg sina varor. Det finns ett stort sortiment av souvenirer som ponchos, mössor, vantar och naturligtvis panflöjter och andra instrument. Nästa stopp är den imponerande fästningen Ollantaytambo där du får en intressant rundvisning och inblick i historien. Du fortsätter med tåg längs med Urubambafloden till Aquas Calientes som är sista anhalten innan sagoomspunna Machu Picchu. Du går själv från tågstationen till ditt hotell som ligger ca 10 minuter därifrån. Du har eftermiddagen och kvällen på egen hand. Här finns också en stor, härlig marknad, massor med restauranger och caféer eller den som vill kan besöka någon av de varma källorna i området. (F,L)
Dag 9: Machu Picchu och Cuzco
Du möter upp med din guide tidigt på morgonen för att ta bussen den korta biten upp till Machu Picchu. Din guide tar med dig på en fyratimmars guidad tur runt i ruinstaden och berättar om platsens historiska och religiösa betydelse. Vid sidan av Machu Picchu ligger bergstoppen Wayna Picchu som är 2720 meter högt och då hela 360 meter högre än machu Picchu. Härifrån har man en storslagen panoramautsikt över hela ruinområdet. Turen dit tar ca en timme men det är en tupp vandring med små branta trappsteg och du skall vara i mycket god fysisk form för att orka nå toppen. Det är bara ett begränsat antal personer som får tillåtelse att besöka Wayna Pichu per dag och man måste ansöka om tillstånd och betala hemifrån. Vid lunchtid går bussen tillbaka till Aquas Calientes varifrån du tar tåget till Ollantayotambo och sedan buss den sista biten till Cuzco. Du möts och körs till ditt hotell. (F)
Dag 10: Cuzco till Foz de Iguaçu
Idag lämnar du Cuzco – du tar en taxi på egen hand till flygplatsen och flyger till Foz de Iguaçu i Brasilien. Här möts du och körs in till staden och din hotell. Ett par kilometer innan den brusande Iguaçufloden korsar staten Parana i Brasilien bildas några av världens vackraste och mäktigaste vattenfall – Iguaçufallen. Totalt är det 275 vattenfall, några av dem med en fallhöjd på hela 80 meter. De är bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen! Här kan man njuta av och uppleva fallen från de många utsiktsplatserna, stigarna och gångbroarna som smälter in i landskapet. (F)
Dag 11-12: På upptäcktsfärd vid Foz de Iguaçu
För att se och uppleva vattenfallen ordentligt är man nästan tvungen att se dem både från den brasilianska och den argentinska sidan. På den brasilianska sidan får man en vidare vy och större överblick och på den argentinska sidan vandrar man på stigar utmed fallen i tropisk miljö och ser fallen från olika höjder. Man är så nära att man nästan kan sträcka ut handen och känna vattnet – är man på det humöret kan man ta en utflykt med en Zodiacbåt ut i hjärtat av vattenfallen., en adrenalinkick som heter duga. Under dessa två dagar får du möjlighet att uppleva fallen på båda sidorna tillsammans med din guide i en mindre grupp. (glöm inte att ha med passet när du skall över till den argentinska sidan). (F)
Dag 13: Foz de Iguaçu till Rio de Janeiro
Idag går flyget vidare till Rio de Janeiro. Du möts vid ankomst och körs till ditt hotell vid Copacabana där du har resten av dagen och kvällen på egen hand. (F) Rio de Janeiro är en skön blandning av natur, kultur och människor. Överallt står känslor och kärlek i fokus och kommer till uttryck i sambarytmer, karnevaler och varföre inte under en fotbollsmatch vid Ipenema eller Copacabana!
Dag 14: Stadsrundtur i Rio de Janeiro
Efter frukost hämtas du av din guide som tar dig runt och visar dig Rio idag. Njut av utsikten från stadens ikoniska landmärke Sockertoppen - Pão de Açucar. En 396 meter hög granitklippa som tornar upp sig vid kusten norr om Copacabana. Ni fortsätter och upplever stämningen i kvarteren Lapa och Santa Teresa. Ni avslutar med Corcovade – Jesusstatyn uppe på det 700 meter höga berget som vackert breder ut sina armar sióm för att omfamna staden och dess invånare. Som svensk känner man sig lite extra välsignad då statyn är tillverkad av cement från Cementa i Limhamn. (F)
Dag 15: På upptäcktsfärd i Rio de Janeiro
Rio är fullt av äventyr och du har dagen fri att utforska på egen hand. Du kan boka till guidade turer, äta gott på stadens restauranger eller kanske bara njuta strandliv på klassiska Copacabana. (F)
Dag 16: Avresa från Rio de Janeiro
Du kan förlänga resan och stanna i Brasilien eller åka vdare runt i Sydamerika. Du har ingen transfer utan tar en taxi till flygplatsen och påbörjar hemresan mot Skandinavien. (F)
Dag 17: Hemkomst

Övernattningar

En natt på mellanklasshotell i Guayaquil
Tre nätter ombord på båt i dubbelhytt
En natt på flygplatshotell i Lima
Tre nätter i Cuzco på guesthouse
En natt i Aguas Calientes på mellanklasshotell
Tre nätter på en hotell vid Foz de Iguaçu
Tre nätter på hotell på Copacabana i Rio de Janeiro

Kommentarer

Priserna beror på avgångstid och beläggning. Reseförslaget har sammanställts för att ge inspiration. Kontakta Winberg Travel för att skräddarsy din resa. Du kan ändra hotellstandard precis som du vill, allt från hostel till lyx – bara meddela oss din budget så ger vi förslag och bokar utifrån dina önskemål.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar men är beroende av avresedatumen för Galapagoskryssningarna. Om det är fullbokat eller datumen inte passar med dina resplaner hittar vi ett annat fartyg som passar dina önskemål och budget.

Året om

Packlista

 • Reseförsäkringsbrev på engelska
 • 120 USD / person i kontanter, för betalning av nationalparksentré och transitkort vid ankomst till Galapagos
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Vandringsskor
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Solhatt eller keps
 • Solkräm
 • Eventuell guidebok
 • Badkläder
 • Eventuell handduk
 • Snorkelutrustning
 • Eventuell kikare

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Guayaquil – Galapagos - Cuzco – Foz de Iguaçu – Rio de Janeiro - Skandinavien
 • Hotell, måltider, utflykter och transfers enligt program
 • Galapagoskryssning med helpension, engelsktalande guide, vatten, kaffer & te samt lån av snorkelutrusting.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Avgift till parker & turistkort (ca 120 USD)
 • Dryck
 • Nationalparksavgift, 100 USD / person (stiger den 1/8 2024 till 200 USD / person) samt turistkarta, 20 USD / person
 • Eventuell hyra av våtdräkt och fenor
 • Dricks - I Ecuador/Peru är det god sed att lämna dricks till guider och besättning efter turerna/utflykterna.
 • Entré för att bestiga Wayna Picchu. Detta är valfritt men ska beställas samtidigt som resan ifall du önskar den här utflykten.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: