17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 63 450:-
På denna resa upplever du några av Ecuadors absoluta höjdpunkter. Den gamla staden i Quito, Galapagoskryssning och öluffning. Du bor mitt i Cotopaxi National Park bland vilda hästar och vulkaner, du besöker marknaden i Latacunga, vandrar vid Quilotoakratern och förundras över kolibrifåglarna och vattenfallen i regnskogen vid byn Mindo.

Efter att ha tillbringat ett par dagar i Ecuadors vackra huvudstad Quito, en stad överfylld av kolonialhistoria går färden ut till Galapagosöarna. Du kombinerar öluffning, där du bor på två av öarna, med en fyradagarskryssning. Du kommer bland annat att vandra på vulkaner, snorkla med vitfenade revhajar, sjölejon och uppleva hur landskapet förändras från ö till ö och se det fascinerande djurlivet här. Galapagos är helt unikt och du kommer garanterat få en upplevelse för livet.
Från Galapagos reser du vidare till Cotopaxivulkanen där du njuter av stillheten och den underbara naturen och bor på en skön lodge. Vidare till den vackra vulkankratern Quilotoa mitt i Anderna via lokalmarknaden i Latacunga. Här kan man vandra och njuta av naturen eller bara ta det lugnt med en god bok. Resan avslutas i den lilla trevliga byn Mindo mitt i regnskogen bland kolibrifåglar, kaffeplantager och vattenfall.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Ecuador & Galapagos här.
Praktisk information om Ecuador.

Bästa reseperiod

Väder: Man kan åka till Ecuador året om. Landet har två årstider där det regnar mer under en del av året och är torrt den andra delen men på grund av landets topografi är det stora regionala skillnader i väder. Höjdskillnaderna gör också att det kan vara stora skillnader i temperatur på de olika platserna.

Höglandet: Den torra säsongen är från juni till slutet av september men under denna period kan det vara mer blåsigt. Det är mer vindstilla i perioden november till mars men i gengäld mer regn.

Galapagos: Den torra säsongen är från juni till december och lite kyligare än regnperioden. Under perioden från juli till oktober kan det förekomma höga vågor så lider man av sjösjuka bör man undvika denna period. Dagstemperaturen ligger på ca 20-25 grader och i vattnet är det ca 16-22 grader. Regnperioden är från januari till maj. Vädret är varmt och tidvis regnigt men havet är betydligt lugnare. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och i vattnet är det mellan 22-28 grader.

Vädret i Ecuador är oförutsägbart och man brukar säga att man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag!

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Quito
Avresa från Skandinavien mot Ecuadors huvudstad Quito där du kommer att tillbringa de nästa två dagarna. Quito ligger vackert beläget i en dal vid Anderna på cirka 3000 meters höjd över havet. Staden består av en äldre stadsdel och en modernare. I gamla stan hittar man vackra historiska spanska kyrkor, kullerstensgator och mängder av historiska museer. I den moderna delen av staden hittar man shopping, restauranger och ett livligt nattliv. Här finns också möjlighet till vandringar utanför själva Quito, man kan även ta en lift upp till utsiktspunkten Cruz Loma på 4100 meter över havet. Man kan sedan vandra uppåt till hela 4 680 m.ö.h. och få en storslagen vy över Quito med omnejd. En annan trevlig utflykt är till ”Mitad del Mundo” – världens mittpunkt – själva ekvatorn som ligger strax norr om Quito. Här kan man stå med ena foten på det norra halvklotet och det andra på södra halvklotet. Inne i själva stadskärnan finns också många sevärdheter som bland annat Basilica de San Francisco – Ecuadors äldsta kyrka eller Plaza de la Independencia – Quitos centrala torg omgivet av historiska och viktiga administrativa byggnader som bland annat ärkebiskopens palats och regeringsbyggnaden.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Quito
Efter frukost möter du upp med din engelsktalande lokalguide för en sightseeingtur till fots i Quitos gamla stadsdelar. Du ser San Franciscomarknaden där det finns tillfälle att smaka på olika lokala rätter och se eller ta del av en shamanceremoni. Från marknaden går ni sedan vidare och ser stadens många charmiga kvarter och sevärdheter. Turen avslutas på eftermiddagen vid ditt hotell. (F)
Dag 3: Till Galapagos där du påbörjar kryssningen
Du har en transfer tidigt på morgonen till flygplatsen varifrån flyget till Galapagos avgår. Du landar på ön Baltra och körs sedan vidare till hamnen där du kliver ombord på katamaranen Archipel I som är ditt hem de närmaste fyra dagarna. Archipel I är en katamaran med plats för 16 passagerare fördelade på åtta hytter. Med Archipel I får du en unik båtupplevelse vid Galapagosöarna. Fördelen med att åk katamaran är att den ligger mer stabilt i vattnet. Den förbrukar endast 1/3 av det bränsle som en motsvarande motorbåt med 14 passagerare skulle förbruka på grund av vikten. Om vädret tillåter är det också möjligt att stänga av motorn helt och hållet, hissa segel och ljudlöst glida igenom den spektakulära omgivningen. Det finns matplatser såväl inom- som utomhus. Därutöver finns ett soldäck och ett område för avkoppling på det nät som sitter uppspänt mellan de två skroven. Besättningen består av fem personer och en duktig, engelsktalande guide. (F,L,M)
Dag 4-5: Galapagoskryssning
Dagarna ombord på båten börjar vanligtvis med frukost omkring kl. 07.30 och sedan en uppdatering av guiden på dagens program. Oftast lägger båten sedan till utanför kusten på den ö man skall besöka och av hänsyn till djur och natur åker man med ”panga”, en liten jolle, in till fasta land. När man vandrar på öarna skall man alltid vandra på de markerade stigarna och följa guiden. Vanligtvis varar ett besök mellan 2-3 timmar innan man åker tillbaka till båten. Lunch serveras ombord medan man åker vidare till eftermiddagens destination. Nu finns det också tid för lite avslappning på däck innan nästa utflykt. Nationalparksbestämmelserna säger att man senast måste lämna öarna kl. 18.00. Middagen serveras ombord kl. 19.00. Guiden berättar om nästa dags program och man har sedan kvällen att ta det lugnt, läsa en bok, ta något att dricka eller tänka på ocg tala om dagens upplevelser tillsammans med medpassagerarna. (F,L,M)
Dag 6: Galapagoskryssning och Puerto Villamil - ön Isabela
På ön Santa Cruz mönstrar du av båten och åker härifrån med speedboat mot Galapagos största ö, Isabela. Ön har bara existerat i en miljon år vilket gör att man här hittar helt annorlunda flora och fauna än på andra platser. Du ankommer till Isabela och den idylliska lilla staden Puerto Villamil där du möts av din chaufför som kör dig till hotellet. Resten av dagen är på egen hand. Här i Puerto Villamil är stämningen skön, bland grusvägar och vänliga, välkomnande människor. De många trevliga fiskerestauranger serverar både färsk fisk och hummer till bra pris. (F)
Dag 7: Vulkanvandring på Sierra Negra
Tidig morgon går färden mot vulkanen Sierra Negras enorma krater. Här gör du en vandring på ca 12 kilometer för att komma upp till kraterkanten, där du belönas med en storslagen utsikt över det månlika landskapet och Stilla Havet. På vägen upp ser och känner du lukten av svavelmolnen som kommer ut från vulkanen. Senaste utbrottet här och på hela Galapagos var 2005. Färden fortsätter sedan till den mindre kända grannvulkanen Chico innan du återvänder till hotellet. Tyvärr är det för närvarande inte möjligt att vandra vid Chicovulkanen, så du får nöja dig med att njuta av omgivningarna och vyerna. (F,L)
Dag 8: Snorkelutflykt till Tintorera
Idag är det dags att göra en båtutflykt från Puerto Villamil till den lilla ön Tintoreras. I bukten här finns en koloni av vitfenade revhajar. De håller till här och i kanalerna runt ön och har även gett namn till ön. Du får också möjlighet att se sjölejon, leguaner, blåfotade sulor, havssköldpaddor, pingviner och annat spännande marint liv. Har du tur kan du under snorklingen i den förtrollade världen under ytan få sällskap av både sjölejon och hajar. (F)
Dag 9: Puerto Villamil till Santa Cruz
Efter frukost lämnar du ön Isabela och sätter kurs mot ön Santa Cruz. Från hamnen går du sen till ditt hotell i staden Puerto Ayora. Resten av dagen är på egen hand. Puerto Ayora är den största staden på Santa Cruz. Här kan du promenera utmed strandpromenaden som är full av mysiga caféer och restauranger. Vid den lilla fiskehamnen kan du se de lokala fiskarna komma in med sin fångst. De orädda sjölejonen, fregattfåglarna och pelikanerna sitter ofta och väntar på bryggan. (F)
Dag 10: På upptäcktsfärd på Santa Cruz
Du har hela dagen ledig att fortsätta utforska Santa Cruz och Puerto Ayora på. Besök Charles Darwin Research Station, komma nära de enorma sköldpaddorna, ta en simtur i Tortuga Bay, paddla havskajak, dyka med hammarhajar vid Gordon Rocks, surfa vid Ratonera beach, cykla mountainbike i Santa Cruz Highlands, ta en ridtur i den vulkaniska terrängen eller snorkla bland vitfenade hajar och sjölejon vid Punta Estrada. (F)
Dag 11: Santa Cruz till Cotopaxi
Idag återvänder du till Santa Cruz för att flyga tillbaka till Quito. Du hämtas vid ankomst på flygplatsen och körs till din lodge i Cotopaxi National Park där du har resten av dagen ledig. (F)
Dag 12: Cotopaxi National Park
Du har hela dagen på egen hand i Cotopaxi national Park. Man kan göra cykelturer, ridturer, vandra eller cykla mountainbike i området eller göra ett besök på de lokala marknaderna i Sasquisili och Pujili. Du kan också njuta av en god bok vid den öppna spisen och beundra den vackra utsikten över Cotopaxivulkanen. Här kan man antingen vara aktiv eller bara slappna av och ta det lugnt. (F)
Dag 13: Cotopaxi till Quilotoa via marknaden i Latacunga
Du hämtas på lodgen på morgonen och har en egen transfer till Latacunga. Tisdag och lördag är de stora marknadsdagarna då man får tillfälle att uppleva en äkta ecuadoriansk lokalmarknad med få turister och massor att se och köpa. Njut av stämningen, shoppa och passa på att smaka på några av de lokala maträtter som finns där innan du körs till din lodge vid Quilotoa Lake. Andra dagar kan man besöka de mindre och väldigt lokala marknaderna med fokus på matvaror och lokal stämning. (F)
Dag 14: Quilotoa till Mindo
Lugn förmiddag vid Quilotoa; en vulkankratersjö på 3500 meters höjd över havet. Utsikten är fantastisk och man kan också vandra till eller runt den vackra sjön. Efter lunch går turen till den trevliga lilla landsortsstaden Mindo. (F)
Dag 15: Bland kaffefarmer och kolibrier i Mindo
Njut av den dag bland kaffeplantager och kolibrifåglar i regnskogen. För den som är lite äventyrslysten finns möjligheter för ziplining och canyoning. Du kan också följa med en fågelexpert och göra en ornitologisk utflykt och spana efter områdets fler än 550 olika fågelarter. Besök någon av kaffeplantagerna eller sitt med en god bok med kolobrifåglarnas surrande i bakgrunden. Mindo är en magisk plats där man växlar ner och kommer i takt med livet och omgivningarna.
Dag 16: Avresa från Ecuador
Du hämtas tidig morgon från lodgen och körs till Quitos internationella flygplats varifrån flyget tillbaka till Skandinavien går. (F)
Dag 17: Hemkomst till Skandinavien – tiden beror på vilket flygbolag du åker med.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Quito
3 övernattningar på båt i delad dubbelhytt
2 övernattningar på lodge i Puerto Villamil på ön Isabela
3 övernattningar på hotell i Puerto Ayora på ön Santa Cruz
2 övernattningar på lodge i Cotopaxi National Park
1 övernattning på lodge vid Quilotoa National Park
2 övernattningar på lodge i Mindo

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar men är beroende av avresedatumen för Galapagoskryssningarna. Om det är fullbokat eller datumen inte passar med dina resplaner hittar vi ett annat fartyg som passar dina önskemål och budget.

Året om

Packlista

 • USD 120 i kontanter för betalning av nationalparksentré och transitkort vid ankomsten till Galapagos.
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Quito – Galapagos t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Utflykter och transport enligt program
 • 4 dagars Galapagoskryssning inkl. alla utflykter samt engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Avgift till parker & turistkort, ca 120 USD
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider som ej omnämns i programmet
 • Dryck
 • Nationalparksavgift, 100 USD / person (stiger den 1/8 2024 till 200 USD / person) samt turistkarta, 20 USD / person
 • Visum
 • Dricks - ett riktmärke är 60-70 USD för en Galapagoskryssning
 • Eventuell hyra av våtdräkt

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: