18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 38 950:-
Resan börjar med några dagar i Ecuadors fina huvudstad Quito. Härifrån tar du ut kursen mot Tena där du bor 3 dagar på en lodge inne i Amazonas djungel med guide, måltider och aktiviteter inkluderat.

Från Tena åker du vidare till den trevliga staden Baños som är känd för sina varma källor vilka upplevs bäst vid La Piscina de la Virgen. Hyr cyklar i byn och cykla till de imponerande vattenfallen utmed Ruta de las Cascadas. Resan fortsätter till Riobamba där du utforskar naturen på mountainbike runtom den 6310 meter höga vulkanen Chimborazo.

Från Riobamba går turen vidare till Cuenca, som är till bredden fylld av kolonialhistoria och även är den tredje största staden i Ecuador. Staden har ett vackert historiskt centrum och är på UNESCO:s världsarvslista. Hör finns möjlighet att göra en dagstur till inkaruinerna Ingapirca eller bara strosa runt bland stadens marknader och söta butiker.

Du fortsätter från Cuenca till Guayaquil där du övernattar innan du fortsätter till resans sista anhalt; den mysiga kuststaden Montañita vid Stillahavskusten. Här kan man slappna av, sola, bada och den som vill surfar, yogar och håller sig aktiv. Det är inkluderat en dagsutflykt till Isla de la Plata där man kan se och uppleva lika många fågelarter som på Galapagis, t.ex. den blåfotade sulan, fregattfågel och albatrosser. Från juni till oktober migrerar knölvalen utanför Ecuadors Stillahavskust och det är möjligt att få en glimt av dessa havets jättar till och med från stranden men ännu bättre om man gör en båttur.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Ecuador & Galapagos här

Praktisk information om Ecuador & Galapagos


Bästa reseperiod

Väder: Man kan åker till Ecuador året om. Landet har två årstider där det regnar mer under en del av året och är torrt den andra delen men på grund av landets topografi är det stora regionala skillnader i väder. Höjdskillnaderna gör också att det kan vara stora skillnader i temperatur på de olika platserna.

Höglandet: Den torra säsongen är från juni till slutet av september men under denna period kan det vara mer blåsigt. Det är mer vindstilla i perioden november till mas men i gengäld mer regn.

Galapagos: Den torra säsongen är från juni till december och lite kyligare än den regnperioden. Under perioden från juli till oktober kan det förekomma höga vågor så lider man av sjösjuka bör man undvika denna period. Dagstemperaturen ligger på ca 20-25 grader och i vattnet är det ca 16-22 grader. Regnperioden är från januari till maj. Vädret är varmt och tidvis regnigt men havet är betydligt lugnare. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och i vattnet är det mellan 22-28 grader.

Vädret i Ecuador är oförutsägbart och man brukar säga att man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag!

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst Quito
Avresa från Skandinavien mot Ecuadors huvudstad Quito dit du ankommer samma dag på eftermiddag eller kväll. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel där du bor de kommande två dagarna.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Quito
Du har hela dagen på egen hand att utforska Quito på. Quito ligger vackert beläget i en dal vid Anderna på cirka 3000 meters höjd över havet. Staden består av en äldre stadsdel och en modernare. I gamla stan hittar man vackra historiska spanska kyrkor, kullerstensgator och mängder av historiska museer. I den moderna delen av staden hittar man shopping, restauranger och ett livligt nattliv. Här finns också möjlighet till vandringar utanför själva Quito, man kan även ta en lift upp till utsiktspunkten Cruz Loma på 4100 meter över havet. Man kan sedan vandra uppåt till hela 4 680 m.ö.h. och få en storslagen vy över Quito med omnejd. En annan trevlig utflykt är till ”Mitad del Mundo” – världens mittpunkt – själva ekvatorn som ligger strax norr om Quito. Här kan man stå med ena foten på det norra halvklotet och det andra på södra halvklotet. Inne i själva stadskärnan finns också många sevärdheter som bland annat Basilica de San Francisco – Ecuadors äldsta kyrka eller ett besök vid Plaza de la Independencia (F)
Dag 3: Qito till Tena – Amazonas
Idag startar djungeläventyren i Amazonas. Du hämtas på morgonen och körs till Tena av din chaufför, bilfärden tar ca 5 timmar. Härifrån åker du vidare med kanot till Liana Lodge dit du ankommer under eftermiddagen. Njut av regnskogens ljud och utsikten över Amazonas till en kall öl eller drink. Liana Lodge är en liten eko-lodge med 9 kabiner, alla byggda i traditionell stil och smälter naturligt in i den omgivande regnskogen. Alla kabiner har eget badrum med varmt vatten och en egen terrass där du kan slappna av och bara insupa atmosfär, ljud och utsikt. Passa på att njut av stillheten då det inte finns någon elektricitet att störas av i kabinerna. Liana Lodge har en egen restaurang som serverar både lokala och internationella rätter. Det finns också en gemensam lounge med bar och öppen spis som bjuder in till avslappning, läsning eller bara att gott samtal med andra resenärer och som du kan dela dina upplevelser med. Från baren är det vacker utsikt ner över floden. Medarbetarna på lodgen är i huvudsak Quechua och lönerna som genereras från Liana Lodge försörjer 15 familjer i området. Alla medarbetarna talar förutom quechua även engelska och spanska. (F,M)
Dag 4: På äventyr i Amazonas
Det finns flera olika turer och aktiviteter du kan välja mellan här på Liana Lodge. Bland annat vandring genom djungeln till utsiktsplatsen Mirador där man under färden lär sig massor om den lokala floran och faunan Väl framme har man en strålande utsikt ut över ön Anakonda och den lilla byn Ahuano. På tillbaka färden kan du välja mellan att besöka rehabiliteringscentret AmaZOOnico där man tar hand om skadade djur eller gå direkt tillbaka till lodgen och ta en kanottur eller flyta i floden på stora badringar. Du kan också göra en utflykt in i djungeln för att lära dig olika användningsområden för träd och växter. Du besöker även här utsiktsplatsen Mirador innan du fortsätter till Rodriguezfloden där du kan ta ett uppfriskande dopp och äta den medhavda lunchen. Under hela turen berättar guiden om flora och fauna och visar olika växter som används av Quechuaindianerna som medicin, byggmaterial och blåsrör mm. Här finns mängder av insekter som fjärilar, myror och termiter – det finns också paddor men chansen att se däggdjur är liten då de antingen är mycket skygga eller bara nattaktiva. Tillbaka på Liana Lodge kan du paddla kanot eller flyta i floden på en av de stora badringarna. Du kan även gräva guld på en liten strand som man når med kanot. Här visar din guide hur man brukade vaska efter guld och har du tur hittar även du lite att ta med hem. Du kan också besöka AmZOOnico som en separat utflykt och lära mer om hur man rehabiliterar skadade djur så att de kan återvända till sin vilda tillvaro. Här brukar det finnas papegojor, tukaner, kattdjur, björnar och apor. Man kan också göra en vandring från Runa Huasi till AmaZOOnico med guide som berättar om flora och fauna. Under vandringen ser ni också Ceiboträdet med sina imponerande rötter och som är ett av de största träden i hela Amazonas. Kvällsvandring – Många av skogens djur är nattaktiva och det är en spännande upplevelse att vandra i djungeln på kvällen i mörkret när du bara egentligen kan höra och känna djurens närvaro. Denna tur köps lokalt på plats. (F,L,M)
Dag 5: Tena till Baños
Du hämtas på lodgen på morgonen och körs till busstationen varifrån du tar bussen till Baños – en trevlig liten stad som erbjuder mängder av äventyr och aktiviteter oavsett om du vill vandra, åka på rafting eller cykla mountainbike. Är du mer sugen på att ta det lugnt är Baños välkänt för sina varma källor. Den aktiva vulkanen Tungurahua är ett stort dragplåster i regionen och har man tur får man höra den mullra och kanske till och med se glödande lava vid toppen i fjärran nattetid. (F)
Dag 6-7: Upptäcktsfärder i och omkring Baños
Du har två hela dagar på egen hand att utforska och uppleva Baños på. (F)
Dag 8: Baños till Riobamba
Idag går färden vidare med buss till staden Riobamba. Staden ligger på en stor slätt omgiven av flera snöklädda bergstoppar, bland annat den mäktiga vulkanen Chimborazo. Varje lördag är det stor marknad i staden och är du här även en torsdag är ett besök på marknaden i staden Guamote ett måste. (F)
Dag 9: Mountainbiking vid Chimborazo
Dagens utflykt går genom det dramatiska landskapet i naturreservatet Reserva Faunística Chimborazo. Du körs genom ett ökenliknande landskap där man ser vilda vicuñas – ett lamadjur med oerhört dyrbar päls. Bilen parkeras vid 4850 meters höjd och den som vill kan vandra upp till Whymper Refuge på 5060 meters höjd. Tillbaka på parkeringsplatsen står nu din mountainbike redo och tillsammans med gruppen och guiden startar ni mountainbiketuren nerför vulkanen. Man kör från 4850 meters höjd ner till 3100 meter – en färd på 37 kilometer. De första 8 kilometerna är på grusväg och resten av turen går på asfalt med mycket sparsamt med trafik. På vägen kan du njuta av utsikten mot Chimborazovulkanen. Guide och assistansbil håller sig på nära avstånd och är reda att hjälpa till närhelst man känner att det behövs. Du är tillbaka i Riobamba sen eftermiddag. (F,L)
Dag 10: Riobamba till Cuenca
Idag går färden längs Pan-American Highway till Cuenca, med ett stopp på vägen vid inkaruinerna Ingapirca. Under slutet av eftermiddagen anländer du till Cuenca; Ecuadors kulturhuvudstad där alla museer har gratis inträde. Staden är en mycket trevlig kombination av storstad och skön atmosfär. Cuenca har 400 000 invånare och är lättnavigerad där det mesta är på gångavstånd. Här finns dessutom mängder av historiska kyrkor, god mat, eleganta kolonialtorg och en otroligt rar och tillmötesgående kultur. (F)
Dag 11-12: Upptäcktsfärder i och omkring Cuenca
Du har hela två dagar på egen hand att utforska Cuenca. Man kan ta en dagstur till Inkaruinerna Ingapirca eller vandra i El Cajas national Park om man vill. (F)
Dag 13: Cuenca till Guayaquil
Du fortsätter till staden Guayaquil - du hämtas av din spansktalande chaufför som kör dig till busstationen och härifrån tar du bussen till Guyaquil. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 14: Cuenca till Montañita
Idag åker du med buss till Stillahavskusten och staden Montañita (vill du kan du även bo i Puerto Lopez). Staden var på 60-talet en hippiestad men är numera en av Sydamerikas surfarparadis. Stämningen i stad och på strand är avslappnad och skön. Här kan du utöva yoga, koppla av på stranden och naturligtvis surfa. (F)
Dag 15: Djur- och naturliv på vackra Isla de la Plata
Du hämtas efter frukost för att först åka till Puerto Lopez och sedan vidare till ön Isla de la Plata. Ön är obebyggd och ligger i det mest besökta området av nationalparken Machalilla National Park. Naturen och djurlivet här påminner om Galapagos. Medan du rör dig runt på ön tillsammans med din guide ser du både blåfotade-, rödfotade och Nazcasulor, imponerande fregattfåglar, albatrosser beroende på säsong och många andra fågelarter unika för Isla de la Plata och Galapagos. Efter lunch fortsätter turen till Ounta Salo Santo eller El Faro. Båda plasterna har fin snorkling bland färggranna fiskar på revet och har man tur ser man även en havssköldpadda. Efter snorkelturen återvänder du till Montañita. (F,L)
Dag 16: Avkoppling i Montañita
Du har en skön dag på egen hand i Montañita. (F)
Dag 17: Avresa från Ecuador
Du hämtas på ditt hostel i Montañita och körs till Guyaquils internationella flygplats varifrån du påbörjar resan tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 18: Ankomst Skandinavien
Du landar i Skandinavien – tiden är beroende på flygbolag.

Övernattningar

Två nätter i Quito på hostel
Två nätter på lodge vid Tena i Amazonas
Tre nätter i Baños på hostel
Två nätter i Riobamba på hotell
Tre nätter i Cuenca på hostel
En natt i Guayaquil på hotell
Tre nätter i Montañita på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

juni - november

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Quito // Guayaqil – Skandinavien (inklusive bagage)
 • 17 övernattning på enklare hotell eller hostels/lodger i del av dubbelrum
 • Måltider, utflykter och transfers enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: