15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 59 450:-
På den här resan får du uppleva några av Ecuadors absoluta höjdpunkter; huvudstaden Quito, Amazonas djungel, Otalavalo och Galapagosöarna.

Efter att ha tillbringat ett par dagar i Ecuadors vackra huvudstad Quito – en stad fylld av kolonialhistoria och vacker arkitektur – flyger du vidare till Cuyabenoreservatet som ligger i själva Amazonas. Här upplever du spännande och intressant flora och fauna med fåglar, anakondor och rosa floddelfiner. Från djungeln går färden vidare till indianbyn Otavalo där du får tillfälle att besöka en av Sydamerikas största och mest färgrika marknader.

Ute i Stilla Havet väntar sedan ytterligare en storslagen upplevelse i form av Galapagosöarna! Här gör du en fyradagarskryssning ut till flera av öarna. Du vandrar vid vulkaner, snorklar med sjölejon och upplever Galapagos landskap som variera från ö till ö. Galapagos är en unik upplevelse och det kommer garanterat bli ett minne för livet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Ecuador & Galapagos här.
Praktisk information om Ecuador.

Bästa reseperiod

Väder: Man kan åker till Ecuador året om. Landet har två årstider där det regnar mer under en del av året och är torrt den andra delen men på grund av landets topografi är det stora regionala skillnader i väder. Höjdskillnaderna gör också att det kan vara stora skillnader i temperatur på de olika platserna.

Höglandet: Den torra säsongen är från juni till slutet av september men under denna period kan det vara mer blåsigt. Det är mer vindstilla i perioden november till mas men i gengäld mer regn.

Galapagos: Den torra säsongen är från juni till december och lite kyligare än den regnperioden. Under perioden från juli till oktober kan det förekomma höga vågor så lider man av sjösjuka bör man undvika denna period. Dagstemperaturen ligger på ca 20-25 grader och i vattnet är det ca 16-22 grader. Regnperioden är från januari till maj. Vädret är varmt och tidvis regnigt men havet är betydligt lugnare. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och i vattnet är det mellan 22-28 grader.

Vädret i Ecuador är oförutsägbart och man brukar säga att man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag!

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1. Avresa från Skandinavien och ankomst till Quito
Du ankommer samma dag och hämtas vid flygplatsen och körs till ditt hotell där du bor de närmaste två dagarna.
Dag 2. På upptäcktsfärd i Quito
Du har hela dagen på egen hand att utforska Quito på. Quito ligger vackert beläget i en dal vid Anderna på cirka 3000 meters höjd över havet. Staden består av en äldre stadsdel och en modernare. I gamla stan hittar man vackra historiska spanska kyrkor, kullerstensgator och mängder av historiska museer. I den moderna delen av staden hittar man shopping, restauranger och ett livligt nattliv. Här finns också möjlighet till vandringar utanför själva Quito, man kan även ta en lift upp till utsiktspunkten Cruz Loma på 4100 meter över havet. Man kan sedan vandra uppåt till hela 4 680 m.ö.h. och få en storslagen vy över Quito med omnejd. En annan trevlig utflykt är till ”Mitad del Mundo” – världens mittpunkt – själva ekvatorn som ligger strax norr om Quito. Här kan man stå med ena foten på det norra halvklotet och det andra på södra halvklotet. Inne i själva stadskärnan finns också många sevärdheter som bland annat Basilica de San Francisco – Ecuadors äldsta kyrka eller ett besök vid Plaza de la Independencia. (F)
Dag 3. Flyg till Lago Agrio och äventyr i Amazonas
Idag flyger du från Quito till Coca. Du möts vid ankomst och körs till ingången av Cuyabenoreservatet som är en del av Amazonasdjungeln. Här registrerar du dig och möter upp din guide . Du åker sidan i en motoriserad kanot upp för floden till din lodge dit du anländer på eftermiddagen. Innan middag finns det tid för ett uppfriskande dopp i den närbelägna lagunen Laguna Granden. Härifrån kan man också njuta av den vackra solnedgången. (F,L,M)
Dag 4. Äventyr i Amazonas; djungelvandring och flodkryssning
Efter frukost beger du dig, tillsammans med din guide, ut på en 3-4 timmarsvandring i djungeln tillsammans. Guiden berättar om regnskogens komplexa ekosysten,om växtlighetens medicinala egenskaper och har du tur får du även se exotiska fåglar och apor bland trädtopparna. Efter lunch och siesta åker du sedan ut till lagunen. Här kan man ibland se de skygga rosa floddelfinerna och anakondor som hänger i träden och solar sig. Efter middag gör du sedan en kvällstur med kanot för att spana efter kajmaner. (F,L,M)
Dag 5. Äventyr i Amazonas; Siona och djungelvandring
Frukost och sedan båt mot en av områdets små byar som bebos av Sionaindianerna. De utgör den största delen av områdets ursprungsbefolkning och bor utmed Cuyabenofloden. Här får du en unik inblick i hur de håller sin tusenåriga kultur och traditioner vid liv. Du får se hur man lagar nationalrätten ”Casabe” och får träffa den lokale shamanen som berättar mer om livet ute i djungeln. Du äter lunch här i byn innan det är dags att återvända till lodgen. På vägen från byn njuter man av den vackra naturen utmed floden och de vilda djur och fåglar som bor vid och nära floden. Innan middag, när skymningen lägger sig, tar du ficklampan och tillsammans med guiden gör du en vandring in i djungeln för att se djur som gecko, paddor och skorpioner. Regnskogen blir än mer levande när mörkret faller och ljuden från djur och insekter nästan blir överväldigande. (F,L,M)
Dag 6. Flyg till Quito och transfer till Otavalo
Tidig morgon innan frukost finns möjlighet att göra en liten tur ut för att spana efter fåglar. De är mycket aktiva i gryningen och här kan man se många olika arter. Tillbaka på lodgen är det dags för frukost och sedan är det dags att påbörja resan tillbaka till Quito. Båten tar dig till ingången av Cuyabenoreservatet och här äter du en picknicklunch innan bussen tar dig vidare till Lago Agrio varifrån du flyger tillbaka till Quito. Väl framme möts du av din chaufför som kör dig till Otavalo. (F,L)
Dag 7. Marknad i Otavalo
En stor del av Otavalos skönhet ligger i byns befolkning och de storslagna bergen som omger staden. Otavalo är kanske mest berömt för sin färggranna och livliga marknad som utan tvivel är den viktigaste och mest spektakulära i hela Latinamerika. Varje lördag svämmar gatorna över av människor klädda i vackra ponchos och de små karakteristiska kulliga hattarna. De är på väg till marknaden från de olika små byarna ute på landsbygden för att handla, köa, sälja och byta varor. Här finns allt från lantbruksprodukter till kläder och konsthantverk. Här handlar man, kom ihåg att pruta men betala vad du tycker det är värt – passa på att få en pratstund med människorna här. (F)
Dag 8. På upptäcktsfärd i Otavalo och transfer till Quito
Du har hela förmiddagen ledig för att ta det lugnt eller fortsätta utforska otavala. Först på eftermiddagen går din transfer och du hämtas av din chaufför som kör dig till ett av hotellen nära Quitos flygplats där du sover innan flyget till Galapagosöarna går nästa morgon. (F)
Dag 9: Till Galapagos
Du har en transfer tidigt på morgonen till flygplatsen varifrån flyget till Galapagos avgår. Du landar på ön Baltra och körs sedan vidare till hamnen där du kliver ombord på katamaranen Archipel I som är ditt hem de närmaste fyra dagarna.Archipel 1 är en katamaran med plats för 16 passagerare fördelade på åtta hytter. Med Archipel 1 får du en unik båtupplevelse vid Galapagosöarna. Fördelen med att åk katamaran är att den ligger mer stabilt i vattnet. Den förbrukar endast 1/3 av det bränsle som en motsvarande motorbåt med 14 passagerare skulle förbruka på grund av vikten. Om vädret tillåter är det också möjligt att stänga av motorn helt och hållet, hissa segel och ljudlöst glida igenom den spektakulära omgivningen. Det finns matplatser såväl inom- som utomhus. Därutöver finns ett soldäck och ett område för avkoppling på det nät som sitter uppspänt mellan de två skroven. Besättningen består av fem personer och en duktig, engelsktalande guide. (F,L,M)
Dag 10-11. Galapagoskryssning
Dagarna ombord på båten börjar vanligtvis med frukost omkring 7.30 och sedan en uppdatering av guiden på dagens program. Oftast lägger båten sedan till utanför kusten på den ö man skall besöka och av hänsyn till djur och natur åker man med ”panga” en liten jolle in till fasta land. När man vandrar på öarna skall man alltid vandra på de markerade stigarna och följa guiden. Vanligtvis varar ett besök mellan 2-3 timmar innan man åker tillbaka till båten. Lunch serveras ombord medan man åker vidare till eftermiddagens destination. Nu finns det också tid för lite avslappning på däck innan nästa utflykt. Nationalparksbestämmelserna säger att man senast måste lämna öarna kl. 18.00. Middagen serveras ombord kl. 19.00. Guiden berättar om nästa dags program och man har sedan kvällen att ta det lugnt, läsa en bok, ta något att dricka eller tänka på & tala om dagens upplevelser tillsammans med medpassagerarna. (F,L,M)
Dag 12. Avresa från Galapagos till Guayaquil
På ön Santa Cruz kliver du iland och flyger till Guayaquil, här möts du och körs till ditt hotell nära flygplatsen. (F)
Dag 13. Avresa från Guayaquil
Tidig morgon hämtas du på hotellet och körs till flygplatsen där du påbörjar din hemresa mot Skandinavien efter två fullmatade veckor i Ecuador. (F)
Dag 14. Hemkomst

Övernattningar

3 övernattningar i Quito på mellanklasshotell
3 övernattningar i Cyuanenoreservatet i Amazonas på Jamu Lodge
2 övernattningar i Otavalo på mellanklasshotell
3 övernattningar på båt i delad dubbelhytt
1 övernattning i Guayaquil på mellanklasshotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar men är beroende av avresedatumen för Galapagoskryssningarna. Om det är fullbokat eller datumen inte passar med dina resplaner hittar vi ett annat fartyg som passar dina önskemål och budget.

Året om

Packlista

 • USD 120 i kontanter för betalning av nationalparksentré och transitkort vid ankomsten till Galapagos.
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Quito – Coca – Quite – Galapagos – Guayaquil - Skandinavien, inklusive bagage
 • Hotell, måltider, utflykter och transfers enligt program
 • Galapagoskryssning med helpension, engelsktalande guide, vatten, kaffer & te samt lån av snorkelutrusting.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Avgift till parker & turistkort (ca 120 USD)
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks - ett riktmärke är 60-70 USD för en Galapagoskryssning.

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: