14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 58 450:-
På den här resan får du uppleva några av Ecuadors absoluta höjdpunkter; huvudstaden Quito, Amazonas djungel, Otavalo och Galapagosöarna.

Efter att ha tillbringat ett par dagar i Ecuadors vackra huvudstad Quito – en stad fylld av kolonialhistoria och vacker arkitektur – flyger du vidare till Cuyabeno-reservatet som ligger mitt i Amazonas djungel. Här upplever du spännande och intressant flora och fauna med fåglar, anakondor och rosa floddelfiner. Från djungeln går färden vidare till indianbyn Otavalo där du får tillfälle att besöka en av Sydamerikas största och mest färgrika marknader.

Ute i Stilla Havet väntar sedan ytterligare en storslagen upplevelse i form av Galapagosöarna! Här ska du få åka med på en fyradagarskryssning till flera olika öar. Du kommer vandra på vulkaner, snorkla med sjölejon och uppleva hur Galapagos landskap varierar från ö till ö. Galapagos är en unik upplevelse och här kommer du garanterat få ett minne för livet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Ecuador & Galapagos här
Praktisk information om Ecuador

Bästa reseperiod

Väder: Man kan åker till Ecuador året om. Landet har två årstider där det regnar mer under en del av året och är torrt den andra delen men på grund av landets topografi är det stora regionala skillnader i väder. Höjdskillnaderna gör också att det kan vara stora skillnader i temperatur på de olika platserna.

Höglandet: Den torra säsongen är från juni till slutet av september men under denna period kan det vara mer blåsigt. Det är mer vindstilla i perioden november till mas men i gengäld mer regn.

Galapagos: Den torra säsongen är från juni till december och lite kyligare än den regnperioden. Under perioden från juli till oktober kan det förekomma höga vågor så lider man av sjösjuka bör man undvika denna period. Dagstemperaturen ligger på ca 20-25 grader och i vattnet är det ca 16-22 grader. Regnperioden är från januari till maj. Vädret är varmt och tidvis regnigt men havet är betydligt lugnare. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och i vattnet är det mellan 22-28 grader.

Vädret i Ecuador är oförutsägbart och man brukar säga att man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag!

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Quito
Avresa från Skandinavien, mot Ecuadors huvudstad Quito, dit du ankommer samma dag. Quito ligger vackert beläget i Andernas berg, och på en klar dag är inflygningen över Quito helt fantastisk! Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell där du bor de närmaste två dagarna.
Dag 2: På upptäcktsfärd i Quito och nattbuss vidare till Cuyabeno-reservatet
Du har hela dagen för att utforska Quito på egen hand. Quito ligger vackert beläget i en dal vid Anderna, på cirka 3 000 meters höjd över havet. Staden består av en äldre stadsdel och en modernare. I gamla stan hittar du vackra, historiska spanska kyrkor, kullerstensgator och mängder av historiska museer. I den moderna delen av staden hittar du shopping, restauranger och ett livligt nattliv. Då staden ligger i en dal omgiven av berg finns det gott om möjligheter för vandringar i området. Du kan exempelvis ta en lift upp till utsiktspunkten Cruz Loma på 4 100 meters höjd. Härifrån kan du sedan vandra upp till hela 4 680 m.ö.h. och få en storslagen vy över Quito med omnejd. En annan trevlig utflykt är till ”Mitad del Mundo” – världens mittpunkt – närmare bestämt själva ekvatorn som ligger strax norr om Quito. Här kan man stå med ena foten på det norra halvklotet och det andra på södra halvklotet. Inne i själva stadskärnan finns också många sevärdheter som bland annat Basilica de San Francisco – Ecuadors äldsta kyrka - och Plaza de la Independencia, som är det centrala torget i Quito och som omges av många viktiga byggnader, som exempelvis ärkebiskopens palats och regeringsbyggnad. Runt midnatt körs du till busstationen, varifrån du ska med nattbuss till Cuyabeno, dit du ankommer nästa morgon. (F)
Dag 3: Äventyr i Amazonas
Väl framme med bussen hämtas du och körs till ingången av Cuyabenoreservatet som är en del av Amazonasdjungeln. Här registrerar du dig och möter upp din guide, som ska lära dig om det spännande området. Du åker sedan i en kanot med motor uppför floden till din lodge dit du anländer på eftermiddagen. Innan middag finns det tid för ett uppfriskande dopp i den närbelägna lagunen Laguna Grande, varifrån du också kan njuta av den vackra solnedgången. (F,L,M)
Dag 4: Amazonas-äventyr: djungelvandring och flodkryssning
Efter frukost beger du dig, tillsammans med din guide, ut på en 3-4 timmarsvandring i djungeln tillsammans. Guiden berättar om regnskogens komplexa ekosysten,om växtlighetens medicinala egenskaper och har du tur får du även se exotiska fåglar och apor bland trädtopparna. Efter lunch och siesta åker du sedan ut till lagunen. Här kan man ibland se de skygga rosa floddelfinerna och anakondor som hänger i träden och solar sig. Efter middag gör du sedan en kvällstur med kanot för att spana efter kajmaner. (F,L,M)
Dag 5: Äventyr i Amazonas; Siona och djungelvandring
Efter frukost hoppar du på en båt mot en av områdets små byar som bebos av Siona-folket. De utgör den största delen av områdets ursprungsbefolkning och bor utmed Cuyabenofloden. Här får du en unik inblick i hur de håller sin tusenåriga kultur och sina traditioner vid liv. Du får se hur man lagar nationalrätten ”Casabe” och får träffa den lokale shamanen som berättar mer om livet ute i djungeln. Du äter lunch här i byn innan det är dags att återvända till lodgen. På vägen från byn njuter du av den vackra naturen utmed floden och de vilda djur och fåglar som bor vid och nära floden. Innan middag, när skymningen lägger sig, tar du ficklampan och tillsammans med guiden ger du dig ut på en vandring in i djungeln för att se djur som geckoödlor, paddor och skorpioner. Regnskogen blir än mer levande när mörkret faller och ljuden från djur och insekter blir nästan överväldigande. (F,L,M)
Dag 6: Med buss tillbaka till Quito
Tidig morgon innan frukost har du möjlighet att följa med på en utflykt för att spana efter fåglar. De är mycket aktiva i gryningen och här har du möjlighet att se många olika arter. Tillbaka på lodgen är det dags för frukost och härefter påbörjar du resan tillbaka till Quito. Den motordrivna kanoten tar dig till ingången av Cuyabeno-reservatet och här äter du en picknicklunch innan bussen tar dig vidare tillbaka till Quito, dit du ankommer under kvällen. (F)
Dag 7: Transfer till Otavalo och den lokala marknaden
Efter frukost hämtas du av din lokala chaufför som kör dig till Otavalo. En stor del av Otavalos skönhet ligger i byns befolkning och de storslagna bergen som omger staden. Otavalo är kanske mest berömt för sin färggranna och livliga marknad som utan tvivel är en av de viktigaste och mest spektakulära i hela Latinamerika. Varje dag svämmar gatorna över av människor klädda i vackra ponchos och de små karakteristiska, kulliga hattarna som är på väg till marknaden från de olika små byarna ute på landsbygden för att köpa, sälja och byta varor. Här finns allt från lantbruksprodukter till kläder och konsthantverk. Här finns goda chanser för ett bra köp - kom ihåg att pruta och passa på att få en pratstund med de lokala (F)
Dag 8. På upptäcktsfärd i Otavalo och transfer till Quito
Du har hela förmiddagen ledig för att ta det lugnt eller fortsätta utforska Otavalo. Först på eftermiddagen hämtas du av din chaufför som kör dig till ett av hotellen nära Quitos flygplats där du ska sova en natt innan flyget till Galapagosöarna går nästa morgon. (F)
Dag 9: Flyg till Galapagos och ombordstigning på kryssning
Tidigt på morgonen körs du till flygplatsen, varifrån flyget till Galapagos avgår. Du landar på ön Baltra och körs sedan vidare till hamnen där du kliver ombord på katamaranen Archipel I, som ska bli ditt hem de kommande fyra dagarna. Archipel I är en katamaran med plats för 16 passagerare fördelade på 8 hytter. Med Archipel I får du en unik upplevelse till havs vid de många Galapagosöarna. Fördelen med att åka katamaran är att den ligger mer stabilt i vattnet, och den förbrukar endast 1/3 av det bränsle som en motsvarande motorbåt med 16 passagerare skulle förbruka, tag vare dess låga vikt. Om vädret tillåter är det också möjligt att stänga av motorn helt och hållet, hissa segel och ljudlöst glida igenom den spektakulära omgivningen. Det finns matplatser både inne utomhus. Därutöver finns ett soldäck och ett område för avkoppling på det nät som sitter uppspänt mellan de två pontonerna. Besättningen består av fem personer och en duktig, engelsktalande guide. Snorkelutrustning och handdukar kan du låna gratis på båten. (F,L,M)
Dag 10-11: Galapagoskryssning
Dagarna ombord på båten börjar vanligtvis med frukost omkring 7.30 och följs sedan av en uppdatering av dagens program från din guide. Oftast lägger båten sedan till utanför kusten på den ö ni ska besöka, och av hänsyn till djur och natur åker ni sedan med en ”panga” - en liten jolle - in till själva ön. När du vandrar runt på öarna är det viktigt att alltid vandra på de markerade stigarna och följa guiden. Vanligtvis finns det tid för två ombordstigningar per dag, en på morgonen och en på eftermiddagen, och varje besök varar mellan 2-3 timmar. Lunch serveras ombord medan båten åker vidare till eftermiddagens destination. Efter lunch finns det också tid för lite avslappning på däck innan nästa utflykt. Nationalparksbestämmelserna säger att man senast måste lämna öarna kl. 18.00 och middagen serveras ombord kl. 19.00. Härefter kommer guiden berätta om kommande dags program och du har sedan resten kvällen till att ta det lugnt, läsa en bok, njuta av något gott i glaset eller smälta dagens upplevelser tillsammans med medpassagerarna. (F,L,M)
Dag 12: Avresa från Galapagos till Guayaquil
På ön Santa Cruz kliver du iland och flyger till Guayaquil. Här möts du av din chaufför som kör dig till ditt hotell nära flygplatsen. (F)
Dag 13: Avresa från Guayaquil
Tidig morgon hämtas du på hotellet och körs till flygplatsen, där du påbörjar din hemresa mot Skandinavien efter två fullmatade veckor i Ecuador. (F)
Dag 14. Hemkomst
Ankomst till Skandinavien. Tid på dagen beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

1 övernattning på hostel i Quito
1 övernattning i nattbus från Quito till Cyuabeno-reservatet
3 övernattningar på lodge i Cyuabeno-reservatet i Amazonas
1 övernattning på hostel i Quito
1 övernattning på hotell i Otavalo
1 övernattning på hotell vid flygplatsen i Quito
3 övernattningar på katamaranen Archipel I i egen hytt
1 övernattning på hostel vid flygplatsen i Guayaquil

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Det här reseförslaget kan påbörjas varje söndag.

Gruppstorlek

Det är en privat resa. Dock kommer det vara andra resenärer på lodgen i Amazonas och på Galapagos-kryssningen.

Året runt

Packlista

 • Kontanter för betalning av nationalparksentré och transitkort vid ankomsten till Galapagos.
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Mindre vandringsryggsäck
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Eventuellt kikare
 • Pannlampa eller ficklampa

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Quito – Galapagos – Guayaquil – Skandinavien, inklusive bagage
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Utflykter och transporter enligt program
 • Galapagoskryssning med alla utflykter inkluderade, helpension och engelsktalande guide
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som inte nämns i programmet
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Dryck
 • Nationalparksavgift, 100 USD / person (stiger den 1/8 2024 till 200 USD / person) samt turistkort, 20 USD / person
 • Eventuell hyra av våtdräkt
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: