20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 43 950:-
Från 43 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Resan börjar med ett par dagar i Quito där det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Härifrån åker man så vidare till Amazonas nära byn Tena. Här har man hela tre dagar på sig att utforska Amazonas djungel.

Från Tena åker du vidare till den trevliga staden Baños som är känd för sina varma källor vilka upplevs bäst vid La Piscina de la Virgen. Resan fortsätter till Riobamba som ligger vid foten av den 6310 meter höga vulkanen Chimborazo. Här finns gott om tid att utforska den vackra naturen till fots eller under en cykeltur. Från Riobamba går turen vidare till Cuenca. Staden har ett vackert historiskt centrum och är på UNESCO:s världsarvslista. Hör finns möjlighet att göra en dagstur till inkaruinerna Ingapirca eller bara strosa runt bland stadens marknader och söta butiker.

Du fortsätter från Cuenca till Guayaquil med stopp på ett kakaoplantage där man kan lära sig allt om den läckra drycken och dess historia. Nästa dag reser man så vidare ut till Galapagos med en veckas ö-luffning på öarna San Cristóbal och Santa Cruz. Det finns massor av tid att utforska djurlivet och den vackra naturen på egen hand. Hyr snorklingsutrustning och simma bland lekfulla sjölejon eller cykla till någon av öarnas stränder där man på nära hand kan uppleva jättesköldpaddor, fåglar, iguaner och många andra av de karakteristiska och unika djur som lever här på Galapagosöarna.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Ecuador & Galapagos här.
Praktisk information om Ecuador.


Bästa reseperiod

Väder: Man kan åker till Ecuador året om. Landet har två årstider där det regnar mer under en del av året och är torrt den andra delen men på grund av landets topografi är det stora regionala skillnader i väder. Höjdskillnaderna gör också att det kan vara stora skillnader i temperatur på de olika platserna.

Höglandet: Den torra säsongen är från juni till slutet av september men under denna period kan det vara mer blåsigt. Det är mer vindstilla i perioden november till mas men i gengäld mer regn.

Galapagos: Den torra säsongen är från juni till december och lite kyligare än den regnperioden. Under perioden från juli till oktober kan det förekomma höga vågor så lider man av sjösjuka bör man undvika denna period. Dagstemperaturen ligger på ca 20-25 grader och i vattnet är det ca 16-22 grader. Regnperioden är från januari till maj. Vädret är varmt och tidvis regnigt men havet är betydligt lugnare. Dagstemperaturen ligger runt 30 grader och i vattnet är det mellan 22-28 grader.

Amazonas:
De torraste månaderna är augusti och sedan från december till mars – men då det är en regnskog är det viktigt att veta att det regnar i princip hela året runt i Amazonas.

Vädret i Ecuador är oförutsägbart och man brukar säga att man kan uppleva alla fyra årstiderna på en och samma dag!


Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1. Avresa från Skandinavien
Ni reser från Skandinavien till Ecuadors huvudstad Quito dit ni ankommer samma dag. I Quito hämtas ni vid flygplatsen och kört till ert hotell där ni bor de närmaste två nätterna.
Dag 2. Quito på egen hand
Quito ligger vackert beläget i en dal vid Anderna på cirka 3000 meters höjd över havet. Staden består av en äldre stadsdel och en modernare. I gamla stan hittar man vackra historiska spanska kyrkor, kullerstensgator och mängder av historiska museer. I den moderna delen av staden hittar man shopping, restauranger och ett livligt nattliv. Här finns också möjlighet till vandringar utanför själva Quito, man kan även ta en lift upp till utsiktspunkten Cruz Loma på 4100 meter över havet. Man kan sedan vandra uppåt till hela 4 680 m.ö.h. och få en storslagen vy över Quito med omnejd. En annan trevlig utflykt är till ”Mitad del Mundo” – världens mittpunkt – själva ekvatorn som ligger strax norr om Quito. Här kan man stå med ena foten på det norra halvklotet och det andra på södra halvklotet. Inne i själva stadskärnan finns också många sevärdheter som bland annat Basilica de San Francisco – Ecuadors äldsta kyrka eller ett besök vid Plaza de la Independencia – Quitos centrala torg omgivet att historiska och viktiga administrativa byggnader som bland annat ärkebiskopens palats och regeringsbyggnaden.
Dag 3. Quito till Tena – äventyr i Amazonas djungel.
Idag åker ni från Quito till Amazonas i en minibuss med chaufför. Ni gör flera stopp på vägen innan ni ankommer till Punta Ahuano varifrån den sista delen av färden görs med kanot fram till Casa del Suizo. Ni träffar en guide vid ankomst till lodgen och det finns även möjlighet till lite vila vid poolen innan ni åker ut för att besöka den lokala Quecha-byn. Här lär ni er allt om hur indianerna lever av och med naturen, ni kan smaka på typisk mat och se hur man använder ett traditionellt blåsrör. Sedan på kvällen får ni uppleva hur det är att somna till Amazonas alla ljud. Casa del Suizo ligger vackert vid Napofloden med utsikt mot den östiga delen av Anderna. Lodgen omramas av tropisk regnskog och inte långt ifrån den trevliga lilla Quecha-byn Ahuano. Casa del Suizogenomsyras av skön stämning och atmosfär och alla rum har elektricitet, varmt vatten och en egen uteplats med utsikt över flod och regnskog. Här finns också en pool och en restaurang utomhus. Det finns plats för både vila, bad och umgänge mellan dagens aktiviteter. (F,L,M)
Dag 4. På äventyr i Amazonas
Efter frukost åker ni med er guide nedför Napufloden i kanot. Efter ca 20 minuters färd kommer ni till början av den vandringsled ni sedan följer genom regnskogen. Under vandringen berättar er guide och flora och fauna och visar hur indianerna traditionellt jagar. Det finns chans att se många djur medan ni sakta och försiktigt vandrar genom Amazonas regnskog. Bara en kort bit från själva Casa del Suizo ligger AmaZOOnico, ett rehabiliteringscenter för skadade djur. Här brukar man kunna träffa tapirer, apor, ormar och en mängd fåglar av olika arter. Efter lunch promenerar ni sedan längs floden tillsammans med er guide för att spana på växter och blommor typiska och unika för Amazonas. (F,L,M)
Dag 5. Från Tena till Baños
Ni hämtas på lodgen på morgonen och körs till Baños – en trevlig liten stad som erbjuder mängder av äventyr och aktiviteter oavsett om du vill vandra, åka på rafting eller cykla mountainbike. Är man mer sugen på att ta det lugnt är Baños välkänt för sina varma källor. Den aktiva vulkanen Tungurahua är ett stort dragplåster i regionen och har man tur får man höra den mullra och kanske till och med se glödande lava vid toppen i fjärran nattetid. (F)
Dag 6. Upptäcktsfärder i och omkring Baños.
Ni har hela dagen på egen hand att utforska och uppleva Baños på. (F)
Dag 7. Baños till Riobamba
Idag går färden vidare med buss till staden Riobamba. Staden ligger på en stor slätt omgiven av flera snöklädda bergstoppar, bland annat den mäktiga vulkanen Chimborazo. Varje lördag är det stor marknad i staden och är du här även en torsdag är ett besök på marknaden i staden Guamote ett måste. Vill ni kan ni även boka till en tur på den klassiska tågresa Nariz del Diable – Djävulens Näsa. (F)
Dag 8. Riobamba till Cuenca
Nu åker ni vidare på Pan-American Highway till Cuenca. Sen eftermiddag anländer ni till Cuenca; Ecuadors kulturhuvudstad där alla museer har gratis inträde. Staden är en mycket trevlig kombination av storstad och skön atmosfär. Cuenca har 400 000 invånare och är lättnavigerad där det mesta är på gångavstånd. Här finns dessutom mängder av historiska kyrkor, god mat, eleganta kolonialtorg och en otroligt rar och tillmötesgående kultur. (F)
Dag 9. På upptäcktsfärd i och omkring Cuenca
Ni har hela dagen på er att utforska Cuenca och dess omgivningar på egen hand. Vii ni kan ni ta en dagsutflykt till inkaruinerna Ingapirca eller vandra i El Cajas National Park. (F)
Dag 10. Kakaoplantager och Guayaquil
Idag körs ni till Guayaquil och på vägen stannar ni till vid ett kakaoplantage där man ser hur kakaobönorna blir till läcker choklad, självklart får man smaka också! Med magen full av choklad åker ni sedan vidare till Guayaquil där ni bor en natt innan färden vidare till Galapagos. (F)
Dag 11. Flyg från Guayaquil till Galapagos.
I flyger idag till San Cristobal, Galapagos i Stilla Havet. Ni möts vid ankomst och körs till ert hotell inne i den lilla staden där ni har resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 12-13 På äventyr på San Cristobal
Ön San Cristobal bjuder på mängder av fina vandringsleder. Man kan också hyra cyklar och utforska ön på egen hand. Hyr snorkelutrustning och snorkla bland lekfulla sjölejon på öns isolerade stränder. Det finns många trevliga restauranger där man på kvällen kan njuta av god mat i en avslappnad omgivning. (F)
Dag 14. San Cristóbal till Santa Cruz
Ni åker idag så vidare till Santa Cruz med speedboat och bor i tre nätter i hamnstaden Puero Ayora. Här kan ni strosa längs strandpromenaden, här finns också caféer och restauranger. Vid den lilla hamnen ser man fiskarna komma in på eftermiddagen med sin fångst. De orädda sjölejonen, fregattfåglarna och pelikanerna sitter ofta och väntar på bryggan. (F)
Dag 15-16: På upptäcktsfärd på Santa Cruz
Du har hela dagen ledig att fortsätta utforska Santa Cruz och Puerto Ayora på. Man kan besöka Charles Darwin research Center, komma nära de enorma sköldpaddorna, ta en simtur i Tortuga Bay, paddla havskajak, dyka med hammarhajar vid Gordon Rocks, surfa vid Ratonera beach, cyklma mountainbike i Santa Cruz Highlands, ta en ridtur i den vulkaniska terrängen eller snorkla bland vitfenade hajar och sjölejon vid Punta Estrada. (F)
Dag 17. Flyg från Santa Cruz till Guayaquil
Så är det dags att lämna Galapagos. Ni flyger från Santa Cruz till Guayaquil där ni möts och körs till ert hotell som ligger inte långt från flygplatsen. (F)
Dag 18 Avresa från Guayaquil
Tidig morgon hämtas ni på hotellet och körs till flygplatsen för att påbörjan resan hem till Skandinavien igen. (F)
Dag 19 Hemkomst

Övernattningar

Två nätter i Quito på mellanklasshotell
Två nätter i Amazonas vid Tena på lodge i mellanklass
Två nätter i Baños på mellanklasshotell
En natt i Riobamba på mellanklasshotell
Två nätter i Cuenca på mellanklasshotell
En i Guayaquil på mellanklasshotell
Tre nätter på San Cristobal på mellanklasshotell
Tre nätter på Santa Cruz på mellanklasshotell
En natt i Guayaquil på mellanklasshotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • USD 120 i kontanter för betalning av nationalparksentré och transitkort vid ankomsten till Galapagos.
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Quito – Galapagos t/r (inklusive bagage)
 • 17 nätter på mellanklasshotell
 • Hotell, måltider, utflykter och transfers enligt program

I priset ingår inte

 • Avgift till parker & turistkort (ca 120 USD)
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks - ett riktmärke är 60-70 USD för en Galapagoskryssning.

Kommentarer till pris

Priset är baserat på 2 vuxna och 2 barn som reser tillsammans

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF