28 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 57 950:-
Nya Zeeland fantastiskt för en road trip. Naturen är enastående, befolkningen mycket gästfri, vägarna bra och avstånden överkomliga. Du upplever allt i en hyrd minicamper med du har full frihet att köra precis vart du vill och vara där så länge du vill. Nästan.

Efter resan runt Nya Zeeland går turen direkt vidare till ren avkoppling i Franska Polynesien. Drömmen om Franska Polynesien är inte alls lika ouppnåelig som många tror. Du bor sex nätter i en bungalow på ön Moorea. Dagarna tillbringas med snorkling, dykning, kajakpaddling, cykelturer på ön, att läsa en bok, ta en tupplur i hängmattan och strosa längs vattenkanten i solnedgången.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Avresa från Sverige Dag 3: Ankomst Nya Zeeland
Du landar i Auckland och tar dig till ditt hostel. Du har två övernattningar i Auckland för att vänja dig vid att vara på andra sidan av världen.
Dag 4: På egen hand i Auckland
Dagen är fri att utforska Auckland. Staden kallas också “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen Street utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Du kan också åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.
Dag 5: Hämta din minicamper – kör-själv-äventyret börjar
Du hämtar minicampern på depån och påbörjar din resa runt Nya Zeeland.
Dag 6-19:15: Kör-själv i autocamper Auckland-Christchurch
Tiden är helt din egen, men här några förslag på vad du kan hitta på: Norr om Auckland ligger Bay of Islands. Detta vackra område är känt för sina många soltimmar och härliga stränder. Olika båtturer görs i området, där du kan segla runt för att upptäcka några av de 144 öar som utgör området. Det finns en chans att se både delfiner och valar på turerna. En av höjdpunkterna i Rotorua är att uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena. Var du än befinner dig ser du tecken på geotermisk aktivitet under jorden. Staden är berömd och ökänd för den stank av svavel som hänger i luften. Wellington har många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna. Kaikoura är Sydöns valhuvudstad. Staden är känd för de kaskelottvalar som kan ses längs med kusten året om. Du kan åka på en valsafari. I farvattnen utanför kusten finns ett unikt marint liv, eftersom de är så rika på näringsämnen att de lockar till sig några av de mest fantastiska varelserna på vår planet. Bland annat kan man se de gigantiska och mycket imponerande valhajarna, som kan vara upp till 20 meter långa! Under båtturen kan du också ha tur att se Dusky-delfiner, den sällsynta Hectors delfin, pälssälar och ett brett utbud av sjöfåglar, inklusive kungsalbatrosser. Nya Zeelands västkust är karg men otroligt vacker och oftast har du en vy av det fradgande havet på ena sidan och de ormbunksklädda klipporna på andra sidan. Nya Zeelands västkust är det våtaste området på Nya Zeeland. På några ställen faller det upp till åtta meter regn per år. Glaciärerna Fox och Franz Josef är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären. Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och Lake Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan du testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar du några av de platser där Sagan om ringen spelades in. En ridtur i de bildsköna omgivningarna rekommenderas också.
Dag 20: Du lämnar autocampern i Christchurch
Autocampern lämnas i Christchurch och du åker till ditt hotell i Christchurch. Resten av dagen kan tillbringas med att utforska staden.
Dag 21: Avresa mot Franska Polynesien
Idag flyger du mot det tropiska paradiset, Franska Polynesien. Här kommer du att tas emot på flygplatsen och körs till ditt pensionat - du har resten av dagen att utforska huvudstaden Papetee på.
Dag 22 Till Moorea
Du körs till hamnen, varifrån du tar den lokala färjan till Moorea. Det är en kort båttur på 45 minuter, men du kommer helt säkert att njuta av vinden i ditt hår och den fantastiska utsikten över det turkosa havet och öarna Tahiti och Moorea. Du övernattar fem nätter på ett mysigt lokalt guesthouse i din egen stuga med toalett, vardagsrum, terrass och kök. Härifrån kan du vandra i öns vulkaniska landskap, bada i det turkosa havet, snorkla bland färggranna fiskar, paddla kajak eller bara koppla av i skuggan av palmerna med en bra bok.
Dag 23-26: Det tropiska paradiset Franska Polynesien
Moorea är en magisk vulkanö omgiven av korallrev. Öns interiör är frodig med djupa dalar täckta av ananasplantager, och längs kusten finns det både vita och svarta sandstränder. Detta är en det totala paradiset! Dagarna är fria att använda som du vill. De allra flesta guesthouses erbjuder gratis hyrcyklar, kajaker och snorklingsutrustning men vi kan också bestämt rekommendera att du hyr en bil i några dagar. Korallrevet runt ön är oslagbart och om du är en dykare har du hamnat i paradiset!
Dag 27: Avresa från Franska Polynesien
Du reser från Tahiti via Los Angeles mot Skaninavien. Det finns möjlighet att göra stopp i Los Angeles, om du vill.
Dag 28: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på hostel i Auckland
Femton nätter i egen autocamper
En natt på motell i Christchurch
En natt på pensionat på Tahiti
Fem nätter på guesthouse i Franska Polynesien

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

april-maj september-oktober

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien-Auckland // Christchurch-Papetee-Skandinavien
 • Två nätter på hostel i Auckland
 • En natt på motell i Christchurch
 • En natt på pensionat på Tahiti
 • Fem nätter på guesthouse i Franska Polynesien
 • Femton nätter i egen camper
 • 16 dagars hyra av Britz Venturer autocamper i Nya Zeeland inkl. försäkringar och fria mil
 • Transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Hyra av bilbarnstol(ar) (obligatoriskt i NZ)
 • Envägshyra (ca 170 NZD)
 • Avgift för väganvändare (ca. 8,00 NZD per 100 km)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: