Sök
Sök
I Fransk Polynesien finder du fantastiske strande, kultur, verdensklasse dykning og snorkling samt god vandring
Church of the Good Shepherd, New Zealand
New Zealand
Mount Cook, New Zealand
Punakaiki, New Zealand
Mt. Aspiring, New Zealand
Milford Sound, New Zealand
Solopgang, Milford Sound, New Zealand
Vandring, New Zealand
Snorkling, Tahiti
Fataua Valley, Tahiti
Pukkelhvaler, Tahiti
Snorkel og dykning, Tahiti
Stenstatue på Tahiti
Quad Biking, Tahiti
Surfing, Tahiti
My Polynesien Life, Tahiti
Tahiti, Fransk Polynesien
Moorea Tahiti
Pukkelhvaler, Tahiti
Snokling, Tahiti
Vandring, Tahiti
4wd, Tahiti
Familie, Tahiti
Ridetur, Tahiti
Delfiner, Tahiti
Hajdyk, Tahiti
Paddle Boarding, Tahiti
Manta rays, Tahiti
Vandring, Tahiti
Moorea, Tahiti
Snorkel og dykning, Tahiti

Nya Zeeland och Franska Polynesien

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 28 dagar

Åk på en kör-själv-semester i världens vackraste land, Nya Zeeland, och avsluta med avkoppling i paradiset Franska Polynesien

Nya Zeeland fantastiskt för en kör-själv-semester. Naturen är enastående, befolkningen mycket gästfri, vägarna bra och avstånden överkomliga. Du upplever allt i en hyrd minicamper, så du har full frihet att köra precis vart du vill och vara där så länge du vill. Nästan.

Efter resan runt Nya Zeeland går turen direkt vidare till ren avslappning i Franska Polynesien. Drömmen om Franska Polynesien är inte alls lika ouppnåelig som många tror. Du bor sex nätter i en bungalow på ön Moorea. Dagarna tillbringas med snorkling, dykning, kajakpaddling, cykelturer på ön, att läsa en bok, ta en tupplur i hängmattan och strosa längs vattenkanten i solnedgången.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Väder

Resan kan göras året runt. I allmänhet är vår vår- och höstsäsong att föredra.

Frangipani, Tahiti

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Nya Zeeland. Pga. tidsskillnaden kommer du till Nya Zeeland först dag 3. På vägen kommer det att göras en mellanlandning, och det är möjligt att göra stopp på vägen. Ring oss så hjälper vi dig med bokning och förslag.

Dag 3: Ankomst Nya Zeeland
Du landar i Auckland och tar dig till ditt hostel. Du har två övernattningar i Auckland för att vänja dig vid att vara på andra sidan av världen.

Dag 4: På egen hand i Auckland
Dagen är fri att utforska Auckland. Staden kallas också “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen Street utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Du kan också åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.

Dag 5: Hämta din minicamper – kör-själv-äventyret börjar
Du hämtar minicampern på depån och påbörjar din resa runt Nya Zeeland.

Dag 6-19:15: Kör-själv i minicamper Auckland-Christchurch
Tiden är helt din egen, men här några förslag på vad du kan hitta på:

Norr om Auckland ligger Bay of Islands. Detta vackra område är känt för sina många soltimmar och härliga stränder. Olika båtturer görs i området, där du kan segla runt för att upptäcka några av de 144 öar som utgör området. Det finns en chans att se både delfiner och valar på turerna.

En av höjdpunkterna i Rotorua är att uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena. Var du än befinner dig ser du tecken på geotermisk aktivitet under jorden. Staden är berömd och ökänd för den stank av svavel som hänger i luften.

Wellington har många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna.

Kaikoura är Sydöns valhuvudstad. Staden är känd för de kaskelottvalar som kan ses längs med kusten året om. Du kan åka på en valsafari. I farvattnen utanför kusten finns ett unikt marint liv, eftersom de är så rika på näringsämnen att de lockar till sig några av de mest fantastiska varelserna på vår planet. Bland annat kan man se de gigantiska och mycket imponerande valhajarna, som kan vara upp till 20 meter långa! Under båtturen kan du också ha tur att se Dusky-delfiner, den sällsynta Hectors delfin, pälssälar och ett brett utbud av sjöfåglar, inklusive kungsalbatrosser.

Nya Zeelands västkust är karg men otroligt vacker och oftast har du en vy av det fradgande havet på ena sidan och de ormbunksklädda klipporna på andra sidan. Nya Zeelands västkust är det våtaste området på Nya Zeeland. På några ställen faller det upp till åtta meter regn per år.

Glaciärerna Fox och Franz Josef är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären.

Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och Lake Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan du testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar du några av de platser där Sagan om ringen spelades in. En ridtur i de bildsköna omgivningarna rekommenderas också.

Dag 20: Du lämnar minicampern i Christchurch
Minicampern lämnas i Christchurch och du åker till ditt hotell i Christchurch. Resten av dagen kan tillbringas med att utforska staden.

Dag 21: Avresa mot Franska Polynesien
Idag flyger du mot det tropiska paradiset, Franska Polynesien. Här kommer du att tas emot på flygplatsen och köras till hamnen, varifrån du tar den lokala färjan till Moorea. Det är en kort båttur på 45 minuter, men du kommer helt säkert att njuta av vinden i ditt hår och den fantastiska utsikten över det turkosa havet och öarna Tahiti och Moorea.

Du övernattar sex nätter på ett mysigt lokalt guesthouse i din egen stuga med toalett, vardagsrum, terrass och kök. Härifrån kan du vandra i öns vulkaniska landskap, bada i det turkosa havet, snorkla bland färggranna fiskar, paddla kajak eller bara koppla av i skuggan av palmerna med en bra bok.

Dag 22-26: Det tropiska paradiset Franska Polynesien
Moorea är en magisk vulkanö omgiven av korallrev. Öns interiör är frodig med djupa dalar täckta av ananasplantager, och längs kusten finns det både vita och svarta sandstränder. Detta är en det totala paradiset! Dagarna är fria att använda som du vill. De allra flesta guesthouses erbjuder gratis hyrcyklar, kajaker och snorklingsutrustning men vi kan också bestämt rekommendera att du hyr en bil i några dagar. Korallrevet runt ön är oslagbart och om du är en dykare har du hamnat i paradiset!

Dag 27: Avresa från Franska Polynesien
Du reser från Tahiti via Los Angeles mot Sverige. Det finns möjlighet att göra stopp i Los Angeles, om du vill.

Dag 28: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige.

Övernattningar:
9 övernattningar guesthouse/hostel

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag, och resan kan organiseras precis som du vill.Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige-Auckland // Christchurch-Papetee / Papetee-Sverige
 • 2 nätter på hostel i Auckland
 • 16 dagars hyra av minicamper i Nya Zeeland inkl. försäkringar och gratis km
 • 1 natt i Christchurch
 • Mottagning på Papeetes flygplats
 • Transport till hamnen på Tahiti t/r
 • Färjeöverfart och transfer till ditt guesthouse på Moorea t/r
 • 6 nätter på guesthouse på Moorea

I priset ingår inte

 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Fickpengar
 • Turer och utflykter
 • Avbeställningsskydd med självrisk för camperhyrning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Hollyford Track, Little Homer Falls, New Zealand

Vandringstur på Hollyford Track

Tre dagars guidad vandring i det vackra Fiordland. För dem som vill komma ut i den fantastiska nya zeeländska naturen – men vill sova gott om natten. Turen inkluderar en scenisk flygtur över Milford Sound.

Reslängd: Tre dagar
Abel Tasman National Park, New Zealand

Upplev Abel Tasman till fots

Tre dagars vandring i Abel Tasman, där du bor på bra lodger och ditt bagage transporteras mellan övernattningsställena.

Reslängd: Tre dagar
Solopgang, Milford Sound, New Zealand

Övernattningstur på Milford Sound

Du kan se fram emot att segla längs den spektakulära fjorden Milford Sound på det vackra segelfartyget Milford Mariner. Utforska det fantastiska landskapet i gummibåt eller kajak, eller njut av utsikten från däcket.

Reslängd: Två dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: