Sök
Sök
Backpacker rejse i New Zealand
Med et buspas har du flexibilitet og du kan nemt komme rundt i New Zealand
Oplev New Zealand med et buspas i hånden. Hop af og på som du vil og se de bedste af New Zealand samtidig med du får nye rejsevenner for livet
Maorierne hilser på hinanden ved at støde næserne sammen - på den måde deler man luft og ånd et kort øjeblik
Tag på vandretur i Tongariro National Park
Udforsk den imponerende gletsjer Franz Josef, New Zealand
Fantastiske Tongariro National Park
Bungyjump, New Zealand
Tag med vennerne på camper-eventyr i New Zealand
Kajak, Cathedral Cove, Coromandel, New Zealand
Waitomo, New Zealand
Rafting, Queenstown, New Zealand
Solnedgang over Mount Ngauruho
Abel Tasman National Park, New Zealand
Hobbiton, New Zealand
Bay of Islands, New Zealand

Backpacking på Nya Zeeland

Frånpris per person vid 1 pers.

SEK 15 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till 90 dagar

Upptäck Nya Zeeland med ett busspass i handen. Hoppa på och av som du vill och se det bästa av Nya Zeeland medan du träffar nya resvänner för livet.

Den här resan visar dig det bästa av Nya Zeelands norra och södra ö. Med ett busspass i handen finns det ingen press – du kan hoppa av bussen var som helst. Du kontaktar bara bussbolaget igen när du är redo att se något nytt och vill hoppa tillbaka på den gröna bussen. Oavsett om du känner för äventyr, en vacker vandring, kulturella upplevelser, en helg av skidåkning, vill tjäna pengar, träffa folk eller kanske bara behöver en lat vecka på stranden, är ett busspass ett fördelaktigt sätt att uppleva Nya Zeeland på.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Väder

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Sverige-Auckland
Avresa från Sverige till Nya Zeeland. Pga. tidsskillnaden kommer du till Nya Zeeland först sent på dag tre. På vägen kommer det att göras en mellanlandning, och det är möjligt att göra stopp på vägen. Ta kontakt med din resesäljare för mer information.

Dag 3: Ankomst till Auckland
Du landar i Auckland och tar dig till ditt hostel. Du har en övernattning i Auckland.

Rutten på busspasset är fastlagd, men hur lång tid du tillbringar på de olika platserna är helt upp till dig. Rutten ser ut så här:

Auckland-Hot Water Beach (Coromandel)
Från Auckland går färden mot Coromandel och de vackra klippformationerna vid Cathedral Cove. Området kan endast nås till fots eller med båt. Efteråt kan du koppla av på Hot Water Beach. Här kan du gräva din egen spa-pool i sanden. Det varma vattnet från underjorden ligger vid lågvatten bara ett litet spadtag ned i sanden.

Waitomo
Waitomo är känt för sina många grottsystem. En guidad rundtur i grottorna är det enda alternativet om du vill titta på de berömda eldflugelarverna, “Glow Worms”, som lyser upp mörkret.

Rotorua
Rotorua är känt för sin rika maori-kultur och den intensiva termiska aktiviteten under jord. Här finns gejsrar som sprutar och lera som bubblar. Staden erbjuder ett överflöd av aktiviteter: forsränning, zorbing eller kanske en stund på en polynesisk spa. En av höjdpunkterna i Rotorua är att gå och uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena.

Taupo
Te Puia är Nya Zeelands största gejser och står på programmet denna morgon. Vidare mot Taupo, med ett stopp vid det spektakulära Huka-vattenfallet. Vattnet här är nästan helt turkosblått och även om vattenfallet är inte så högt är vattentrycket enormt, och mycket imponerande. Taupo är känt som Nordöns aktivitets-huvudstad, så här kan du prova på fallskärmshoppning, bungyjump, och naturligtvis Nya Zeelands vackraste endagsvandring, Tongariro Crossing.

River Valley
Om du inte nådde in i Tongariro National Park från Taupo får du möjlighet till det nu: det finns tid för en vandring – ta med dig en matsäck och njut av det vansinnigt vackra landskapet. Dagens destination är River Valley – en ultimat “Adventure Lodge” med möjlighet till forsränning, ridturer, vandring, etc.

Wellington
Vidare mot Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Tillbringa eftermiddagen med att ta en närmare titt på staden. Här finns många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna.

Picton-Kaiteriteri
Du kan välja att ta en båt från Wellington på Nordön till Picton på Sydön, eller flyga. Du fortsätter mot Abel Tasman, som är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark. Vandra eller åk på en kajaktur. Nationalparken upplevs faktiskt bäst från vattnet. De vackra stränderna, den täta vegetationen, det turkosa havet med sälkolonier – allt ses bäst från en kajak.

Kaiteriteri-Westport
Från Abel Tasman går resan till Nya Zeelands västkust. Stanna vid Buller Gorge där det är möjligt att åka jetboat, köra quadbikes eller ta en ridtur i den vackra naturen.

Westport Franz Josef
Nya Zeelands västkust är karg men otroligt vacker och oftast har du en vy av det fradgande havet på ena sidan och de ormbunksklädda klipporna på andra sidan. Nya Zeelands västkust är det våtaste området på Nya Zeeland. På några ställen faller det upp till åtta meter regn per år. Glaciärerna Fox och Franzen Josef är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären.

Franz Josef-Wanaka
Lake Matheson är möjligtvis Nya Zeelands mest fotograferade sjö. Bergen i bakgrunden speglar sig i det blickstilla vattnet och ger fantastiska möjligheter att ta det perfekta fotot. Vidare över Haast-passet mot Mount Aspiring National Park och sedan Wanaka.

Queenstown
Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och sjön Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan du testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar du några av de platser där Sagan om ringen spelades in. En ridtur i de bildsköna omgivningarna rekommenderas också.

Queenstown-Lake Tekapo
Från Queenstown åker du över Lindis Pass – ett kuperat och mycket grönt landskap med fantastiska berg i bakgrunden, och vidare till Twizel och Lake Tekapo. De mjuka kullarna ersätts efter hand med en mer platt terräng som ger utsikt över “De södra Alperna” vid horisonten. Naturen runt Lake Tekapo är helt enastående, och det finns många vandringsleder av olika längder och svårighetsgrader att välja mellan. Dessutom har samhället också en del sevärdheter i form av “The Church of The Good Shepherd” och “The Sheep Dog Statue”, båda byggda av några av de tidigaste invandrarna.

Lake Tekapo-Christchurch
Du åker den sista biten från Lake Tekapo till Christchurch, där du har en övernattning innan din hemresa – eller din fortsatta resa.

Dag ?: Avresa Christchurch
Avresa från Christchurch mot Sverige.

Dag ?: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige efter ett fantastiskt äventyr.

Övernattningar:
2 nätter på hostel

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det är möjligt att förlänga resan – prata med din resesäljare.

Du behöver minst 18 dagar i Nya Zeeland för att använda detta busspass. Du kan i gengäld använda hela 3 månader till att genomföra resan (från den första resdagen med busspasset).

Obs: inga övernattningar är inkluderade i detta förslag, men busschauffören kan hjälpa till med att boka boende. Oftast sover alla på samma ställe (hostel), men detta är inte något krav.

Pris

Frånpris per person vid 1 pers.

SEK 15 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett Sverige-Auckland // Christchurch-Sverige
  • Busspass
  • 2 nätter i delat rum på hostel i Auckland

I priset ingår inte

  • Övernattningar som inte inkluderas
  • Utflykter
  • Mat och dryck
  • Fickpengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 2 630:-
Med et Working holiday kan du både rejse og arbejde dig gennem New Zealand

Working Holiday-visum till Nya Zeeland

Med ett Working Holiday-visum kan du kombinera din semester på Nya Zeeland med en arbetsperiod. Det är en fantastisk möjlighet att träffa en massa nya människor och få några spännande upplevelser.

Reslängd: Upp till 12 månader
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: