Upp till 90 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Den här resan visar dig det bästa av Nya Zeeland - både Nordön och Sydön. Med ett busspass i handen finns det ingen press – du kan hoppa av bussen var som helst. Du kontaktar bara bussbolaget igen när du är redo att se något nytt och hoppa tillbaka ombord på den gröna bussen. Oavsett om du känner för äventyr, en vacker vandring, kulturella upplevelser, en helg med skidåkning, träffa folk eller kanske bara behöver en lat vecka på stranden, är ett busspass ett perfekt sätt att uppleva Nya Zeeland på.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Skandinavien-Auckland Dag 3: Ankomst till Auckland
Du landar i Auckland och tar dig till ditt hostel. Du har en övernattning i Auckland.
Rutten på busspasset är fastlagd, men hur lång tid du tillbringar på de olika platserna är helt upp till dig. Rutten ser ut så här:
Auckland-Hot Water Beach (Coromandel)
Från Auckland går färden mot Coromandel och de vackra klippformationerna vid Cathedral Cove. Området kan endast nås till fots eller med båt. Efteråt kan du koppla av på Hot Water Beach. Här kan du gräva din egen spa-pool i sanden. Det varma vattnet från underjorden ligger vid lågvatten bara ett litet spadtag ned i sanden.
Waitomo
Waitomo är känt för sina många grottsystem. En guidad rundtur i grottorna är det enda alternativet om du vill titta på de berömda eldflugelarverna, “Glow Worms”, som lyser upp mörkret.
Rotorua
Rotorua är känt för sin rika maori-kultur och den intensiva termiska aktiviteten under jord. Här finns gejsrar som sprutar och lera som bubblar. Staden erbjuder ett överflöd av aktiviteter: forsränning, zorbing eller kanske en stund på en polynesisk spa. En av höjdpunkterna i Rotorua är att gå och uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena.
Taupo
Te Puia är Nya Zeelands största gejser och står på programmet denna morgon. Vidare mot Taupo, med ett stopp vid det spektakulära Huka-vattenfallet. Vattnet här är nästan helt turkosblått och även om vattenfallet är inte så högt är vattentrycket enormt, och mycket imponerande. Taupo är känt som Nordöns aktivitets-huvudstad, så här kan du prova på fallskärmshoppning, bungyjump, och naturligtvis Nya Zeelands vackraste endagsvandring, Tongariro Crossing.
River Valley
Om du inte nådde in i Tongariro National Park från Taupo får du möjlighet till det nu: det finns tid för en vandring – ta med dig en matsäck och njut av det vansinnigt vackra landskapet. Dagens destination är River Valley – en ultimat “Adventure Lodge” med möjlighet till forsränning, ridturer, vandring, etc.
Wellington
Vidare mot Wellington, Nya Zeelands huvudstad. Tillbringa eftermiddagen med att ta en närmare titt på staden. Här finns många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna.
Picton-Kaiteriteri
Du kan välja att ta en båt från Wellington på Nordön till Picton på Sydön, eller flyga. Du fortsätter mot Abel Tasman, som är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark. Vandra eller åk på en kajaktur. Nationalparken upplevs faktiskt bäst från vattnet. De vackra stränderna, den täta vegetationen, det turkosa havet med sälkolonier – allt ses bäst från en kajak.
Kaiteriteri-Westport
Från Abel Tasman går resan till Nya Zeelands västkust. Stanna vid Buller Gorge där det är möjligt att åka jetboat, köra quadbikes eller ta en ridtur i den vackra naturen.
Westport Franz Josef
Nya Zeelands västkust är karg men otroligt vacker och oftast har du en vy av det fradgande havet på ena sidan och de ormbunksklädda klipporna på andra sidan. Nya Zeelands västkust är det våtaste området på Nya Zeeland. På några ställen faller det upp till åtta meter regn per år. Glaciärerna Fox och Franzen Josef är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären.
Franz Josef-Wanaka
Lake Matheson är möjligtvis Nya Zeelands mest fotograferade sjö. Bergen i bakgrunden speglar sig i det blickstilla vattnet och ger fantastiska möjligheter att ta det perfekta fotot. Vidare över Haast-passet mot Mount Aspiring National Park och sedan Wanaka.
Queenstown
Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och sjön Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan du testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar du några av de platser där Sagan om ringen spelades in.
Queenstown-Lake Tekapo
Från Queenstown åker du över Lindis Pass – ett kuperat och mycket grönt landskap med fantastiska berg i bakgrunden, och vidare till Twizel och Lake Tekapo. De mjuka kullarna ersätts efter hand med en mer platt terräng som ger utsikt över “De södra Alperna” vid horisonten. Naturen runt Lake Tekapo är helt enastående, och det finns många vandringsleder av olika längder och svårighetsgrader att välja mellan. Dessutom har samhället också en del sevärdheter i form av “The Church of The Good Shepherd” och “The Sheep Dog Statue”, båda byggda av några av de tidigaste invandrarna.
Lake Tekapo-Christchurch
Du åker den sista biten från Lake Tekapo till Christchurch, där du har en övernattning innan din hemresa – eller din fortsatta resa.
Dag ?: Avresa Christchurch
Avresa från Christchurch mot Skandinavien eller vidare mot nya äventyr.

Övernattningar

Två nätter på hostel

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Det finns flera veckovisa avgångar – prata med oss på Winberg Travel

september - april

Packlista

  • Kläder för väder
  • Regnkappa eller poncho
  • Badkläder & handduk
  • Minst ett par stadiga skor
  • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: