Upp till 12 månader
Inklusive flyg och bagage
Från 23 450:-
Nya Zeeland och Sverige har ett samarbete som gör det möjligt för svenska medborgare att kombinera semester och arbete i Nya Zeeland. Ett Working Holiday-visum gäller i 12 månader och du kan arbeta i upp till 3 månader hos samma arbetsgivare. Det är ett bra ekonomiskt komplement till din resa runt Nya Zeeland och på samma gång en upplevelse för livet!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Auckland.
Dag 2-4: Sydney
Efter ankomsten till Auckland tar du dig till ditt hostel i centrum. Härefter har du två övernattningar på hostel i flerbäddsrum. /p> Dag ?: Fortsatta äventyr
Nu fortsätter ditt äventyr. Antingen reser du runt på Nya Zeeland och upplever landet eller så har du 12 månader att stanna och arbeta. Vill du ha hjälp med att boka extra nätter i Auckland eller att planera hela resan kontaktar du oss på Winberg Travel.
Winberg Travel samarbetar med Visa First, som är experter på arbetsvisum. Det hela går lätt och snabbt. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av Visa Firsts engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret. Winberg Travel kan hjälpa dig att få ett skattenummer, vi kan också hjälpa dig att upprätta ett bankkonto så att din arbetsgivare kan betala dig.

Övernattningar

Två nätter på hostel

Kommentarer

Ditt visum är elektroniskt och registreras via ditt passnummer. Därför är det VIKTIGT att du reser med samma pass som du har ansökt om visering med.

Ditt visum är giltigt i 12 månader och ger dig rätt att vistas i Nya Zeeland i 12 månader. Du kan resa in och ut ur landet inom giltighetstiden.

Vem kan ansöka om ett Working Holiday-visum?
Det finns några kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett arbetsvisum:

 • Du måste ha ett svenskt pass som är giltigt i minst 15 månader från din planerade ankomst till Nya Zeeland. Detta oavsett hur länge du planerar att stanna i landet, eftersom ett arbetsvisum ger dig tillåtelse att tillbringa 12 månader i Nya Zeeland.
 • Du måste vara mellan 18-30 år.
 • Du måste ha en reseförsäkring som täcker kostnader för till exempel sjukdom under hela den period du vistas på Nya Zeeland.
 • Du måste ha god hälsa, som uppfyller vissa krav.
 • Du får inte ha straffats.
 • Du får inte ta med dig barn.
 • Du måste ha en returbiljett ut ur landet.
 • Du måste ha tillräckligt med pengar för att försörja dig tills du hittar arbete. Minst ett belopp motsvarande 4 200 NZD (detta belopp kan ändras utan föregående meddelande).
 • Semester på Nya Zeeland ska vara den främsta orsaken till besöket, arbete får bara vara den sekundära orsaken.
 • Du får inte ha haft ett Working Holiday-visum förut.

Observera att behandlingen av ett Working Holiday-visum kan fördröjas om du:
 • Har ett barn.
 • Ska arbeta inom sjukvården och med yngre barn.
 • Har eller har haft/lidit av särskilda allvarliga sjukdomar.
 • Har genomgått en hälsokontroll av ett särskilt skäl.
 • Har vistats i mer än 3 månader under de senaste 5 åren i ett land som bedöms ha en hög risk för tuberkulos (en lungröntgen krävs för att bevisa att du inte är smittad). Lungröntgen ska göras på utvalda sjukhus.
 • Har dömts för en rättsstridig handling.
 • Har deporterats eller ombetts att lämna ett annat land.
 • Har varit i militärtjänstgöring utöver den normala värnplikten.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - april

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring

Kommentarer till pris

Ett Working Holiday-visum är inte återbetalningsbart om din ansökan avslås.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: