Sök
Sök
Road trip Nya Zeeland med vänner
New Zealand
Bungy Jump, Queenstown, New Zealand
Thunder Creek Falls, Haast Pass, New Zealand
Gletcher, Franz Josef, New Zealand
Abel Tasman National Park, New Zealand
Tongariro, New Zealand
Vandring, New Zealand
Working Holiday visum til New Zealand
Solopgang, Milford Sound, New Zealand
Milford Sound, New Zealand
Kør selv i New Zealand
Rafting, Queenstown, New Zealand
Waitomo, New Zealand
Ninety Mile Beach, New Zealand
Rotorua, New Zealand

Roadtrip på Nya Zeeland med vänner

Frånpris per person vid 3 personer

SEK 16 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 28 dagar

Roadtrip på Nya Zeeland med dina bästa vänner. Naturen är vacker, nya zeeländarna gästfria, och här finns allt mankan önska sig när det gäller adrenalinkickar; bungyjump, skärmflygning, forsränning, zorbing, kajakpaddling och mycket, mycket mer.

Nya Zeeland är perfekt för en road trip med bästa vännerna.Avstånden hanterbara, vägarna är bra, det är lätt att hitta runt – och det väntar en massa otroliga upplevelseroch äventyr i den praktfulla naturen.

Vi har ordnat de två första nätterna i Auckland så ni kan komma ikapp efter en en lång resa. Sedan hämtar ni er camper och tillbringar de närmaste veckorna med att utforska och uppleva Nya Zeeland. Rutten är helt upp till er – det enda är att ni börjar i Auckland och avslutar i Christchurch. Stanna när och var ni vill - tiden är helt er egen!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Väder

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Sverige-Auckland
Dag 3: Ankomst till Auckland

Ni landar i Auckland och tar er till ert hostel. Ni har två övernattningar i Auckland för att vänja er vid att vara på andra sidan av världen.

Dag 4: På upptäcktsfärd i Auckland

Dagen är fri att utforska Auckland. Staden kallas också “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen St utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Ni kan åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.

Dag 5: Hämta er camper – kör-själv-äventyret börjar

Ni hämtar campern och påbörjar er resa runt Nya Zeeland.

Dag 6-26: Kör-själv i camper

Tiden är helt er egen, men här några förslag på vad ni kan hitta på:
Bay of Islands
Norr om Auckland ligger Bay of Islands. Detta vackra område är känt för sina många soltimmar och härliga stränder. Olika båtturer görs i området, där ni kan segla runt för att utforska några av de 144 öar som utgör området. Det finns en chans att se både delfiner och valar på turerna.

Rotorua
En av höjdpunkterna i Rotorua är att uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena. Var ni än befinner er ser ni tecken på geotermisk aktivitet under jorden. Staden är berömd och ökänd för den stank av svavel som hänger i luften.

Wellington
Wellington har många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna.

Abel Tasman National Park
Abel Tasman National Park är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark. Ni kan campa i parken och prova på några av de många vandringslederna. Kajakturer är också en höjdpunkterna här.

Kaikoura
Kaikoura är Sydöns valhuvudstad. Staden är känd för de kaskelottvalar som kan ses längs med kusten året om. Ge er ut på en 2 ½-timmars valsafari. I farvattnen utanför kusten finns ett unikt marint liv, eftersom de är så rika på näringsämnen att de lockar till sig några av de mest fantastiska varelserna på vår planet. Bland annat kan man se de gigantiska och mycket imponerande valhajarna, som kan bli upp till 20 meter långa! Under båtturen kan ni också ha tur att se Dusky-delfiner, den sällsynta Hectors delfin, pälssälar och ett brett utbud av sjöfåglar, inklusive kungsalbatrosser.

Västkusten
Nya Zeelands västkustär karg men otroligt vacker och oftast har ni en vy av det fradgande havet på ena sidan och de ormbunksklädda klipporna på andra sidan. Nya Zeelands västkust är det våtaste området på Nya Zeeland. På några ställen faller det upp till åtta meter regn per år. Glaciärerna Fox och Franz Josef är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären.

Queenstown
Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och Lake Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan man testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar ni några av de platser där Sagan om ringen spelades in.


Dag 27: Ni lämnar campern i Christchurch

Campern avlämnas i Christchurch och ni kommer att påbörja er hemresa till Sverige – om inte resan går vidare till, till exempel, Fiji eller Australien?

Dag 28: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Två nätter på hostel i Auckland
21 nätter i egen camper

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person vid 3 personer

SEK 16 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Auckland // Christchurch-Skandinavien
 • 2 nätter i delat rum på hostel i Auckland
 • 23 dagars hyra av budgetcamper inkl. försäkring och fria mil

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Hyra av bilbarnstol(ar) (obligatoriskt i NZ)
 • Envägshyra (ca 100 NZD)
 • Avgift för väganvändare (ca. 7,00 NZD per 100 km)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Hollyford

Vandringstur på Hollyford Track

Tre dagars guidad vandring i det vackra Fiordland. För dem som vill komma ut i den fantastiska nya zeeländska naturen – men vill sova gott om natten. Turen inkluderar en scenisk flygtur över Milford Sound.

Reslängd: Tre dagar
Kajak Doubtful Sound

Kajaktur på Doubtful Sound

Bergen stiger lodrätt upp ur havet och vattenfallen dundrar ut över klippkanterna. Upplev det från vattnet – kom med på ett kajakäventyr på Doubtful Sound!

Reslängd: Två dagar
Abels Tasman

Upplev Abel Tasman till fots

Tre dagars vandring i Abel Tasman, där du bor på bra lodger och ditt bagage transporteras mellan övernattningsställena.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: