28 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 450:-
Nya Zeeland är perfekt för en road trip med bästa vännerna. Avstånden är hanterbara, vägarna är bra, det är lätt att hitta runt – och det väntar en massa otroliga upplevelser och äventyr i den praktfulla naturen.

Vi har ordnat de två första nätterna i Auckland så ni kan komma ikapp efter en lång resa. Sedan hämtar ni er camper och tillbringar de närmaste veckorna med att utforska och uppleva Nya Zeeland. Rutten är helt upp till er – det enda som är förbestämt är att ni börjar i Auckland och avslutar i Christchurch. Stanna när och var ni vill - tiden är helt er egen!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Sverige-Auckland Dag 3: Ankomst till Auckland
Ni landar i Auckland och tar er till ert hostel. Ni har två övernattningar i Auckland för att vänja er vid att vara på andra sidan av världen.
Dag 4: På upptäcktsfärd i Auckland
Dagen är fri att utforska Auckland. Staden kallas också “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen St utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Ni kan åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.
Dag 5: Hämta er camper – kör-själv-äventyret börjar
Ni hämtar campern och påbörjar er resa runt Nya Zeeland.
Dag 6-26: Kör-själv i camper
Tiden är helt er egen, men här några förslag på vad ni kan hitta på: Bay of Islands Norr om Auckland ligger Bay of Islands. Detta vackra område är känt för sina många soltimmar och härliga stränder. Olika båtturer görs i området, där ni kan segla runt för att utforska några av de 144 öar som utgör området. Det finns en chans att se både delfiner och valar på turerna. Rotorua En av höjdpunkterna i Rotorua är att uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena. Var ni än befinner er ser ni tecken på geotermisk aktivitet under jorden. Staden är berömd och ökänd för den stank av svavel som hänger i luften. Wellington Wellington har många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna. Abel Tasman National Park Abel Tasman National Park är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark. Ni kan campa i parken och prova på några av de många vandringslederna. Kajakturer är också en höjdpunkterna här. Kaikoura Kaikoura är Sydöns valhuvudstad. Staden är känd för de kaskelottvalar som kan ses längs med kusten året om. Ge er ut på en 2 ½-timmars valsafari. I farvattnen utanför kusten finns ett unikt marint liv, eftersom de är så rika på näringsämnen att de lockar till sig några av de mest fantastiska varelserna på vår planet. Bland annat kan man se de gigantiska och mycket imponerande valhajarna, som kan bli upp till 20 meter långa! Under båtturen kan ni också ha tur att se Dusky-delfiner, den sällsynta Hectors delfin, pälssälar och ett brett utbud av sjöfåglar, inklusive kungsalbatrosser. Västkusten Nya Zeelands västkust är karg men otroligt vacker och oftast har ni en vy av det skummande havet på ena sidan och de ormbunksklädda klipporna på andra sidan. Nya Zeelands västkust är det våtaste området på Nya Zeeland. På några ställen faller det upp till åtta meter regn per år. Glaciärerna Fox och Franz Josef är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären. Queenstown Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och Lake Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan man testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar ni några av de platser där Sagan om ringen spelades in.
Dag 27: Ni lämnar campern i Christchurch
Campern avlämnas i Christchurch och ni kommer att påbörja er hemresa till Sverige – om inte resan går vidare till, till exempel, Fiji eller Australien?
Dag 28: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på hostel i Auckland
21 nätter i egen camper

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Auckland // Christchurch-Skandinavien
 • 2 nätter i delat rum på hostel i Auckland
 • 23 dagars hyra av budgetcamper inkl. försäkring och fria mil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Hyra av bilbarnstol(ar) (obligatoriskt i NZ)
 • Envägshyra (ca 100 NZD)
 • Avgift för väganvändare (ca. 8,00 NZD per 100 km)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: