25 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 62 950:-
Detta är en resa för dig dig som vill uppleva den fantastiska naturen och kulturen på Nya Zeeland. Vi har inkluderat några av de största naturupplevelserna som en kajaktur vid Cathedral Cove, en dag att vandra i den fantastiska Abel Tasman National Park, och i Doubtful Sound väntar en minikryssning i den vansinnigt vackra fjorden. Men vi har också sett till att det finns gott om tid att bara njuta av naturen, maten, vinet, varandra – och friheten att själv välja vad ni vill spendera er tid på.

Naturen är i centrum och övernattningarna är särskilt utvalda med mysiga, lokala B&B med bra läge där ni har goda chanser att på en pratstund med de lokala “kiwierna”.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien - Auckland
Idag lämnar du Skandinavien för att påbörja ditt stora reseäventyr.
Dag 2: Ankomst till Auckland
Ni landar i Auckland och tar er till ert hostel. Ni har två nätter i Auckland. Auckland kallas också “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen St utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Från toppen av Queen St kan du gå mot Victoria Park Market och försvinna mellan de många bodar och stånd som säljer allt från begagnade kläder till märkesvaror. Du kan också åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.
Dag 3: På egen hand i Auckland
Dagen spenderas i Auckland. Ni kan ta färjan till den lilla ön Waiheke, som är vackert belägen i bukten utanför Auckland. Temperaturen på Waiheke är i genomsnitt något högre än i Auckland, och ön är därför idealisk för vinodling. Besök de många vingårdarna och njut av den vackra naturen.
Dag 4: Auckland-Coromandel
Eftersom det är naturen och de upplevelserna det handlar om, föreslår vi att ni redan idag lämnar Auckland och börjar utforska Nya Zeeland. Ni hämtar er hyrbil och beger er till Coromandel, som ligger ett par timmars bilfärd öster om Auckland.
Dag 5: Kajaktur vid Coromandel
Kusten som omger halvön Coromandel kännetecknas av ovanliga klippformationer, vackra stränder och små fiskebyar. Idag ska ni på en halvdags kajaktur runt Coromandel-halvön. Kustlinjen ses faktiskt bäst från vattnet – utifrån havet kan du verkligen se hur dramatisk kusten är, med konstigt formade stenar och den gröna kuperade terrängen i bakgrunden. Med havskajakerna kan du komma ända in i några av grottorna i klipporna, som annars nästan aldrig besöks. Du behöver inte ha paddlat havskajak för att delta i denna tur – ni får en grundlig introduktion till kajakpaddling vid turens början.
Dag 6: Coromandel-Rotorua
Härifrån går turen vidare mot Rotorua. Höjdpunkterna i samhället är att uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena. Var du än befinner dig i staden ser du tecken på termisk aktivitet under jorden. Staden är berömd och ökänd för den stank av svavel som hänger i luften. (F)
Dag 7: Upplevelser i och omkring Rotorua
Ni har hela dagen på er att uppleva Rotorua och dess omgivningar. Wai-O-Tapu är ett bra ställe att börja på. Det är en av Nya Zeelands mest färgrika vulkaniska områden med gejsrar och varma bassänger. Gångvägar tar er genom ett unikt och färgstarkt landskap, där ni kommer att ha utsikt över mer än 20 olika pooler i alla världens former och färger. Varje dag sprutar gejsern Lady Knox kokande vatten upp i luften exakt klockan 10:15 (med hjälp av en man och lite bakpulver). Strax utanför Rotorua ligger Hells Gate och Wai Ora Spa. Platsen är inte så hemsk som namnet antyder, tvärtom, det tar er steget vidare från det bara visuella, med en unik geotermisk och kulturell hälsoupplevelse. Här kan ni koppla av i varma gyttjebad, svavelrika spabad och lugna omgivningar.
Dag 8: Rotorua-Taupo
Idag går resan till Taupo. Längs vägen kan ni välja att ta en omväg till Waitomo för att utforska områdets många grottor och de imponerande eldflugelarverna. (F)
Dag 9: Upplevelser i och omkring Taupo
Ni har hela dagen på er att utforska det vackra området runt Taupo. Winberg Travel rekommenderar att ni vandrar i Tongariro National Park eller besöker det imponerande Huka-vattenfallet. (F)
Dag 10: Taupo-Wellington
Om ni lämnar Taupo på morgonen, är ni i Wellington runt lunchtid. Om du är intresserad av vin kan du köra förbi vinområdet Martinborough och äta lunch och besöka en vingård eller två.
Dag 11: På egen hand i Wellington
Idag har ni tid att titta lite närmare på huvudstaden i Nya Zeeland. Staden har många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Ni kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna. (F)
Dag 12: Wellington-Blenheim
Nu är det dags att ta farväl till Nordön, och ni korsar Cook Strait med färja till Sydön. Ankomsten till Picton genom Queen Charlotte Sound är en vacker upplevelse i klart väder. Från Picton åker vidare mot Blenheim. (F)
Dag 13: Blenheim-Abel Tasman National Park
Från Sydöns vinhuvudstad går turen nu till en av Nya Zeelands vackraste och frodigaste nationalparker, Abel Tasman. Nationalparken är faktiskt den minsta i Nya Zeeland, men den erbjuder frodig regnskog flankerad av vackra stränder och kristallklart vatten. Så absolut värd en dagstur. På vägen hit kan ni ta en tur förbi Nelson, en liten stad som erbjuder mikrobryggerier en vacker utsikt över Tasman Bay. (F)
Dag 14: Abel Tasman på egen hand
Idag har ni tid att njuta av Abel Tasman i er egen takt, till sjöss eller på fast mark. Parken erbjuder en av de ikoniska nio stora vandringslederna i Nya Zeeland, Coastal Track, som ni kan gå både fram och tillbaka, eller så kan ni vandra ut och arrangera en kajakpaddling tillbaka. (F)
Dag 15: Abel Tasman till Greymouth
Dagen tillbringas med att köra längs med den karga västkusten på Sydön, till Greymouth. På vägen hit kan du svänga förbi Punakaiki och de berömda Pancake Rocks och Blowholes, där ni verkligen får en uppfattning om hur vild västkusten faktiskt är. (F)
Dag 16: Från Greymouth till Fox Glacier
Från er övernattning i Greymouth kan ni med lugn och ro köra längre ned längs västkusten, till Fox Glacier. Här har ni hela två nätter, så det finns ingen anledning att skynda på. Ju längre ner på västkusten ni kommer, desto närmare kommer ni den bergskedja som slingrar sig ner genom Sydön. Fox Glacier ligger mellan kusten och ett vackert bergigt inland. (F)
Dag 17: Upplevelser på och omkring Fox Glacier
Dagen tillbringas i området runt Fox. Glaciärerna här på den nya zeeländska västkusten är ganska ovanliga, då en del av ismassorna faktiskt befinner sig i regnskogen. Gå på en vandring och kom tätt inpå glaciären. Det är också möjligt att ta en helikoptertur och landa på glaciären. (F)
Dag 18: Fox Glacier-Wanaka
Från Fox går turen söderut över Haast-passet längs Lake Wanaka till den lilla staden Wanaka. Gör ett stopp vid Haast-passet där det finns flera kortare vandringsleder. Efter Haast-passet ändras det gröna, frodiga och kuperade landskapet till ett mer öppet landskap med fält och mer brunaktiga färger, eftersom det mesta av regnet faller på den västra sidan av bergskedjan. (F)
Dag 19: Upplevelser i och omkring Wanaka
Ni har hela dagen i den lilla mysiga staden Wanaka. Vi rekommenderar en promenad runt sjön, vilket ger er en vacker utsikt över sjön och inte minst bergen. Ni kan också besöka Warbirds-museet och Puzzleword. (F)
Dag 20: Wanaka-Queenstown
Det är bara en kort biltur mellan Wanaka och Queenstown, men vi rekommenderar att ni tar den lite längre vägen: “The Scenic Route” till Cardrona över Crown Range Saddle, som är Nya Zeelands högsta asfalterade bergspass. Resan börjar med 8-10 hårnålskurvor, som leder upp till “The Saddle” och en fantastisk utsikt. I Queenstown lämnar ni av er bil. Ni behöver inte den här. (F)
Dag 21: Upplevelser i och omkring Queenstown
Dagen tillbringas i Queenstown, där ni har möjlighet att utforska staden och de många aktiviteterna som erbjuds. Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och Lake Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Som sagt är detta samhälle även perfekt för alla som älskar en adrenalinkick. Här kan du testa bungyjumping, drak- och skärmflygning, forsränning och åka jetboat. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar du några av de platser där Sagan om ringen spelades in. (F)
Dag 22: Queenstown-Doubtful Sound
På morgonen reser ni med buss från Queenstown till Doubtful Sound. Doubtful Sound är en imponerande fjord med ett spännande djurliv inklusive pälssälar, pingviner och delfiner. Det är en unik plats och en av de mest avsides och orörda ställena på jorden. Innan man når fjorden måste man dock först segla över sjön Manapouri och ta en buss över ett bergspass innan man når båten som är ligger klar vid kajen vid Doubtful Sound. De nästa dygnet tillbringas ombord på en mini-version av ett kryssningsfartyg, från vilket ni utforskar Doubtful Sound. Doubtful Sound påminner om Milford Sound – men ändå inte. Klipporna är inte lika höga som vid Milford – i gengäld är resan hit längre och mer besvärlig, så det kommer inte alls lika mycket turister till Doubtful Sound som till Milford. Dagen tillbringas med att titta efter delfiner, paddla havskajak, gå vandring och njuta av det otroligt vackra landskapet. Ni tillbringar natten ombord på fartyget. Stillheten här ute är nästan öronbedövande. Gå ut på däcket på natten och känn dig nästan ensam i världen! (F,L,M)
Dag 23: Doubtful Sound-Queenstown
Ni vaknar upp till samma stillhet som ni somnade till igår. Förmiddagen tillbringas på fjorden innan båten lägger till på kajen. Härifrån reser ni tillbaka med buss över passet och åker över sjön Manapouri, varifrån bussen kommer att köra er tillbaka till Queenstown. Den sista eftermiddagen tillbringas i Queenstown – kanske ni kan köpa de sista souvenirerna? (F)
Dag 24: Avresa Queenstown
Ni reser från Queenstown mot Skandinavien. (F)
Dag 25: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tjugoen nätter på B&B och enklare hotell och lodges
En natt på fartyg i delad 2-bäddshytt

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Sverige-Nya Zeeland t/r (inkklusive bagage)
 • 23 övernattningar på Nya Zeeland på B&B, hotell, lodges & båt
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Bilhyra inkl. försäkring och gratis kilometer
 • Halvdags kajaktur runt Coromandel-halvön
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd med självrisk för biluthyrning (finns att köpa, prata med oss på Winberg Travel)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: