Sök
Sök
Nyd friheden i en camper i New Zealand
Auckland, New Zealand
Oplev de imponerende grotter ved Waitomo, hvor glødeorme lyser grotterne op
Hobbiton, New Zealand
Hobbiton, New Zealand
På eventyr i New Zealand med familien
Champagne Pool, Rotorua, New Zealand
Smuk udsigt over Wellington
På eventyr i New Zealand med familien
Abel Tasman National Park, New Zealand
Punakaiki, New Zealand
Church of the Good Shepherd, New Zealand
Klongtur, Bangkok
Bangkok, Thailand
Bangkok, Thailand
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Koh Kood byder på både regnskov og strand

Familjeresa till Nya Zeeland och Thailand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 35 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 21 495:-

Reslängd: 35 dagar

Ta med familjen på en kör-själv-semester på Nya Zeeland och njut av friheten, den vänliga befolkningen och den unika naturen med er egen camper. På hemvägen, stannar ni i vackra Thailand, där ni njuter av en solsemester.

Denna resa är en underbar kombination av äventyr och avkoppling. Både Nya Zeeland och Thailand är mycket rese- och barnvänliga länder, och ni får det bästa av två mycket olika världar och reseupplevelser på denna resa.

Resan börjar med två nätter i Auckland, på ett centralt beläget hotell. Sedan ger ni er på väg runt i landet på egen hand, i er camper. När man bokar en kör-själv-semester är frihet högst på listan. Ni bestämmer själva rutten och takten under resan och kan stanna precis när och var ni vill. Ni slipper dessutom att packa upp och packa ned era saker varje dag. Efter en dag på vägen är det bara att köra in på en campingplats och göra er klara för natten med en gång. Det finns ofta lekplatser och massor av andra barnfamiljer på campingplatserna, så barnen kommer säkert att träffa nya vänner, medan de vuxna kan njuta av ett glas vin i solnedgången.

Efter en knapp månad fylld av äventyr på fantastiska Nya Zeeland beger ni er till Thailand, där det står solsemester på programmet. Här kommer ni att tillbringa några dagar i Bangkok innan ni beger er till Koh Kood, där ni stannar hela 5 nätter på den vackra Koh Kood Beach Resort. Ön är en av de största i Thailand och ändå är den fortfarande en liten oförstörd pärla. Här hittar ni kritvita sandstränder och ett klart blått hav att doppa er i. Om ni har lust att åka på lite sightseeing kan ni hyra små skotrar och köra runt ön på egen hand. Det är helt upp till er hur ni tillbringar dagarna.

Ni avslutar med en natt i Bangkok innan ni reser tillbaka till Sverige. Allt som allt är detta en familjeresa med fokus på upplevelser och avkoppling, i ett behagligt tempo.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland
Se våra andra fantastiska reseförslag i Thailand här
Praktisk information om Thailand

Väder

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat, och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt, men vädret är bäst från september till april.

Thailand kan besökas året runt. I perioden mellan maj och oktober är vädret dock ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder.

Maorihilsen, New Zealand

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Avresa från Sverige med flyg
I dag går avresan från Sverige. Resan till Nya Zeeland tar cirka 30 timmar och ni kommer därför att tillbringa de första 2 nätterna av er resa med att resa halvvägs runt jorden.

Dag 3-4: Ankomst i Auckland och tid på egen hand
Efter en lång flygresa är det alltid bra att kunna komma till sitt hotellrum snabbt och enkelt. Därför har vi har ordnat de första två nätterna på ett centralt beläget hotell i Auckland, så att er ankomst blir så behaglig som möjligt. Auckland är en trevlig och enkel stad att hitta runt i – ni kan ta en promenad vid den mysiga småbåtshamnen eller en färjetur runt hamnen.

Dag 5-24: Med camper runt Nya Zeeland
Efter två dagar i Nya Zeelands största stad hämtar ni er camper och sätter kurs mot Christchurch. Ni har gratis kilometer så ni kan planera resan precis som ni vill, men vi hjälper naturligtvis gärna till med råd om vad man bör uppleva i Nya Zeeland. Nedan kan ni se några av våra absoluta favoritupplevelser för hela familjen:

 • Besök Aucklands Museum för transport och teknik (MOTAT) – en hit med både barn och vuxna med barnasjälen kvar
 • Ta en promenad i Aucklands botaniska trädgård eller i småbåtshamnen
 • Skaffa en spade och gräv din egen varmvattenspool på Hot Water Beach, Coromandel Peninsula
 • Ta en underjordisk båttur i de fascinerande Glowworm Caves, Waitomo
 • Följ i hobbitarnas fotspår i Hobbiton, vid Matamata
 • Hoppa på en cykel och utforska den spännande Whakarewarewa Forest vid Rotorua
 • Upptäck genuin maori-kultur och bubblande gyttjebad i Rotorua
 • Testa zorbing (från 6 år)
 • Vandra bland vulkaner i Tongariro National Park
 • Ta reda på mer om Nya Zeelands kultur och historia på Te Papa National Museum i Wellington
 • Upptäck Abel Tasman National Park på land och till sjöss
 • Utforska de gamla kolgruvorna i Denniston
 • Ta på er spikskorna och bege er till glaciärerna Frans Jozef eller Fox
 • Upptäck den förunderliga världen i Puzzling World i Wanaka och utmana er själva med den stora labyrinten
 • Åk på en dagskryssning i det otroligt vackra Milford Sound
 • Ta på cykelhjälmen och åk på en utflykt på Otago Rail Trail
 • Tillbringa några timmar med att hisna över den betagande Lake Tekapo
 • Snorkla med delfiner eller åk på valskådning vid Kaikoura
 • Observera albatrosser och andra vilda djur på Otago Peninsula
 • Ta en picknick i Christchurchs botaniska trädgård eller Hagley Park


Nya Zeeland erbjuder en mängd upplevelser för personer i alla åldrar och ovanstående är bara ett litet urval av härligheterna.

Dag 25: Avlämning av camper
Idag återlämnar ni er camper på Christchurchs flygplats och har en natt på hotell inne i staden innan ni beger er till Thailand. På detta sätt behöver ni inte stressa på flygplatsen och kan njuta av er sista kväll på resan med en trevlig måltid på en av Christchurchs många restauranger, eller ta en promenad i den fina botaniska trädgården.

Dag 26: Avresa från Christchurch och ankomst till Bangkok
Idag sker både avresa från Nya Zeeland och ankomst till Thailand, eftersom ni flyger motsols. Vid ankomsten till Bangkok ordnas upphämtning på flygplatsen och transfer till ert hotell, där ni kommer att tillbringa de kommande 2 nätterna.

Dag 27: På upptäcktsfärd i Bangkok
En av de bästa sätten att uppleva Bangkok på är genom att ta en rundtur på de små kanalerna (klonger) med en longtail-båt. Vi har ordnat en tur till er som tar er till Bangkoks “baksida”, där ni ser det lokala livet på nära håll och besöker platser i staden som ni annars inte skulle hitta. En klongtur är ett bra sätt att uppleva Bangkoks många kontraster.
Resten av dagen står till ert förfogande. (M)

Dag 28: Från Bangkok till Koh Kood
Ni blir hämtade på ert hotell och körs från Bangkok till Koh Kood, där ni tillbringar de kommande 5 nätterna. Resan tar cirka 6 timmar, med minibuss och färja.
Vid ankomsten till Koh Kood kommer ni att bo i Koh Kood Beach Resort i er Bali Bungalow, med plats för 4 personer. (M)

Dag 29-32: Koh Kood på egen hand
Välkomna till paradisön Koh Kood. Dagarna här spenderar ni på egen hand och ni kan njuta på den vita sandstranden, i poolen eller med en lugn promenad runt ön, som huvudsakligen täcks av regnskog. Trots att det finns vägar på ön finns ingen offentlig transport, så om ni vill åka på en längre sightseeingtur kan ni fundera på att hyra små skotrar. (M)

Dag 33: Från Koh Kood tillbaka till Bangkok
Idag har det ordnats transport tillbaka till Bangkok. Vi rekommenderar alltid en sista natt i Bangkok innan man reser tillbaka till Sverige. Detta är för att undvika att ni inte hinner med ert flyg, eftersom resan från Koh Kood till Bangkok tar cirka 6 timmar. Ni kommer till ert hotell på kvällen och kan gå ut i staden och äta middag på en restaurang, eller smaka på den läckra gatumat som finns i Bangkok. (M)

Dag 34: Sista dagen i Bangkok och hemresa till Sverige
Använd den sista hela dagen i Bangkok på lite sista-minuten-shopping, eller en tur till sevärdheter ni inte hann med under era första dagar i staden. Sent på kvällen är det dags att åka till flygplatsen för att åka hem till Sverige. (M)

Dag 35: Ankomst till Sverige
Ni anländer i Danmark efter en äventyrsfylld resa till Nya Zeeland och Thailand.

Övernattningar:
3 nätter på hotell i Nya Zeeland
20 nätter i camper
8 nätter på hotell i Thailand
3 nätter i flygplan

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag, och resan kan organiseras precis som ni vill.

Campern i detta förslag har plats för 4 personer och innehåller all nödvändig utrustning som sänglinne, handdukar, disktrasor, etc. Det är också möjligt att uppgradera till en större eller nyare camper mot en extra avgift och förlänga hyresperioden

När man hyr camper är det mest praktiskt att ta med mjuka resväskor, eftersom de är enklare att hantera än hårda resväskor.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 35 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 21 495:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige-Auckland // Christchurch-Bangkok-Sverige
 • 2 nätter på hotell i Auckland
 • 1 natt på hotell i Christchurch
 • 21 dagars camperuthyrning för 4 personer inkl. utrustning, försäkring och gratis kilometer
 • Transfer till och från flygplatsen i Bangkok
 • 3 nätter på hotell i Bangkok
 • Klongtur i Bangkok
 • Transfer från Bangkok till Koh Kood Beach Resort t/r
 • 5 nätter på Koh Kood Beach Resort, i Bali Bungalow med havsutsikt, inkl. frukost

I priset ingår inte

 • Övernattningar som inte nämns i programmet
 • Utflykter och aktiviteter som inte nämns i programmet
 • Måltider och drycker
 • Fickpengar
 • Hyra av bilbarnstol(ar) (obligatoriskt i NZ)
 • Envägshyra (ca 250 NZD)
 • Avgift för väganvändare (ca. 7,00 NZD per 100 km)
 • Dricks
 • Eventuella utreseavgifter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: