35 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 58 950:-
Från 26 950:-
Denna resa är en skön kombination av äventyr och avkoppling. Både Nya Zeeland och Thailand är mycket barnvänliga länder att resa i och ni får det bästa av två mycket olika världar på denna resa.

Ni börjar med ett par nätter i Auckland och sedan ger ni er på väg i egen husbil. Ni bestämmer själva rutten och takten under resan och kan stanna precis när och var ni vill. Ni slipper dessutom att packa upp och packa ned era saker varje dag.

Efter en knapp månad fylld av äventyr på fantastiska Nya Zeeland beger ni er till Thailand där det står sol och bad på programmet. Ni tillbringar några dagar i Bangkok först innan ni beger er till Koh Kood där ni har hela 5 nätter.. Ön är fortfarande en liten oförstörd pärla med kritvita sandstränder och ett klarblått hav att bada i.

Ni avslutar med ytterligare en natt i Bangkok innan ni reser tillbaka till Skandinavien. Allt som allt är detta en familjeresa med fokus på upplevelser och avkoppling i ett behagligt tempo.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland
Se våra andra fantastiska reseförslag i Thailand här
Praktisk information om Thailand

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Thailand kan besökas året runt. I perioden mellan maj och oktober är vädret dock ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder men är något bättre i Siamgolfen än på västkusten.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Avresa från Skandinavien med flyg
I dag går avresan från Skandinavien. Resan till Nya Zeeland tar cirka 30 timmar och ni kommer därför att tillbringa de första 2 nätterna av er resa med att resa halvvägs runt jorden.
Dag 3-4: Ankomst i Auckland och tid på egen hand
Efter en lång flygresa är det alltid bra att kunna komma till sitt hotellrum snabbt och enkelt. Därför har vi har ordnat de första två nätterna på ett centralt beläget hotell i Auckland, så att er ankomst blir så behaglig som möjligt. Auckland är en trevlig och enkel stad att hitta runt i – ni kan ta en promenad vid den mysiga småbåtshamnen eller en färjetur runt hamnen.
Dag 5-24: Med husbil runt Nya Zeeland
Efter två dagar i Nya Zeelands största stad hämtar ni er husbil och sätter kurs mot Christchurch. Ni har gratis kilometer så ni kan planera resan precis som ni vill, men vi hjälper naturligtvis gärna till med råd om vad man bör uppleva i Nya Zeeland. Nedan kan ni se några av våra absoluta favoritupplevelser för hela familjen: Besök Aucklands Museum för transport och teknik (MOTAT) – en hit med både barn och vuxna med barnasjälen kvar Ta en promenad i Aucklands botaniska trädgård eller i småbåtshamnen Skaffa en spade och gräv din egen varmvattenspool på Hot Water Beach, Coromandel Peninsula Ta en underjordisk båttur i de fascinerande Glowworm Caves, Waitomo Följ i hobbitarnas fotspår i Hobbiton, vid Matamata Hoppa på en cykel och utforska den spännande Whakarewarewa Forest vid Rotorua Upptäck genuin maori-kultur och bubblande gyttjebad i Rotorua Testa zorbing (från 6 år) Vandra bland vulkaner i Tongariro National Park Ta reda på mer om Nya Zeelands kultur och historia på Te Papa National Museum i Wellington Upptäck Abel Tasman National Park på land och till sjöss Utforska de gamla kolgruvorna i Denniston Ta på er spikskorna och bege er till glaciärerna Frans Jozef eller Fox Upptäck den förunderliga världen i Puzzling World i Wanaka och utmana er själva med den stora labyrinten Åk på en dagskryssning i det otroligt vackra Milford Sound Ta på cykelhjälmen och åk på en utflykt på Otago Rail Trail Tillbringa några timmar med att hisna över den betagande Lake Tekapo Snorkla med delfiner eller åk på valskådning vid Kaikoura Observera albatrosser och andra vilda djur på Otago Peninsula Ta en picknick i Christchurchs botaniska trädgård eller Hagley Park Nya Zeeland erbjuder en mängd upplevelser för personer i alla åldrar och ovanstående är bara ett litet urval av härligheterna.
Dag 25: Avlämning av camper
Idag återlämnar ni er camper på Christchurchs flygplats och har en natt på hotell inne i staden innan ni beger er till Thailand. På detta sätt behöver ni inte stressa på flygplatsen och kan njuta av er sista kväll på resan med en trevlig måltid på en av Christchurchs många restauranger, eller ta en promenad i den fina botaniska trädgården.
Dag 26: Avresa från Christchurch och ankomst till Bangkok
Idag sker både avresa från Nya Zeeland och ankomst till Thailand, eftersom ni flyger motsols. Vid ankomsten till Bangkok ordnas upphämtning på flygplatsen och transfer till ert hotell, där ni kommer att tillbringa de kommande 2 nätterna.
Dag 27: På upptäcktsfärd i Bangkok
En av de bästa sätten att uppleva Bangkok på är genom att ta en rundtur på de små kanalerna (klonger) med en longtail-båt. Vi har ordnat en tur till er som tar er till Bangkoks “baksida”, där ni ser det lokala livet på nära håll och besöker platser i staden som ni annars inte skulle hitta. En klongtur är ett bra sätt att uppleva Bangkoks många kontraster. Resten av dagen står till ert förfogande. (F)
Dag 28: Från Bangkok till Koh Kood
Ni blir hämtade på ert hotell och körs från Bangkok till Koh Kood, där ni tillbringar de kommande 5 nätterna. Resan tar cirka 6 timmar, med minibuss och färja. Vid ankomsten till Koh Kood kommer ni att bo i Koh Kood Beach Resort i er Bali Bungalow, med plats för 4 personer. (F)
Dag 29-32: Koh Kood på egen hand
Välkomna till paradisön Koh Kood. Dagarna här spenderar ni på egen hand och ni kan njuta på den vita sandstranden, i poolen eller med en lugn promenad runt ön, som huvudsakligen täcks av regnskog. (F)
Dag 33: Från Koh Kood tillbaka till Bangkok
Idag har det ordnats transport tillbaka till Bangkok. Vi rekommenderar alltid en sista natt i Bangkok innan man reser tillbaka till Sverige. Detta är för att undvika att ni inte hinner med ert flyg, eftersom resan från Koh Kood till Bangkok tar cirka 6 timmar. Ni kommer till ert hotell på kvällen och kan gå ut i staden och äta middag på en restaurang, eller smaka på den läckra gatumat som finns i Bangkok. (F)
Dag 34: Sista dagen i Bangkok och hemresa till Sverige
Använd den sista hela dagen i Bangkok på lite sista-minuten-shopping, eller en tur till sevärdheter ni inte hann med under era första dagar i staden. Sent på kvällen är det dags att åka till flygplatsen för att åka hem till Sverige. (F)
Dag 35: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på hotell i Nya Zeeland
Tjugo nätter i husbil
Åtta nätter på hotell i Thailand

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygb Skandinavien-Auckland // Christchurch-Bangkok-Skandinavien
 • 3 nätter på hotell i Nya Zeeland
 • 20 nätter i husbil
 • 8 nätter på hotell i Thailand
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • 21 dagars camperuthyrning för 4 personer inkl. utrustning, försäkring och fria mil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Hyra av bilbarnstol(ar) (obligatoriskt i NZ)
 • Envägshyra (ca 170 NZD)
 • Road User Surcharge - vägtullar (ca. 8,00 NZD per 100 km)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: