Sök
Sök
Familjeresa Nya Zeeland & Thailand
Auckland, New Zealand
Oplev de imponerende grotter ved Waitomo, hvor glødeorme lyser grotterne op
Hobbiton, New Zealand
Hobbiton, New Zealand
På eventyr i New Zealand med familien
Champagne Pool, Rotorua, New Zealand
Smuk udsigt over Wellington
På eventyr i New Zealand med familien
Abel Tasman National Park, New Zealand
Punakaiki, New Zealand
Church of the Good Shepherd, New Zealand
Klongtur, Bangkok
Bangkok, Thailand
Bangkok, Thailand
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand
Koh Kood, Thailand
Koh Kood byder på både regnskov og strand

Familjeresa till Nya Zeeland och Thailand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 21950:-

Reslängd: 35 dagar

Gör en road trip med familjen på Nya Zeeland i egen husbil. Njut av friheten, den vänliga befolkningen och den fantastiska naturen. På hemvägen stannar ni i vackra Thailand för en skön och avslappnad solsemester.

Denna resa är en skön kombination av äventyr och avkoppling. Både Nya Zeeland och Thailand är mycket barnvänliga länder att resa i och ni får det bästa av två mycket olika världar på denna resa.

Ni börjar med ett par nätter i Auckland och sedan ger ni er på väg i egen husbil. Ni bestämmer själva rutten och takten under resan och kan stanna precis när och var ni vill. Ni slipper dessutom att packa upp och packa ned era saker varje dag.

Efter en knapp månad fylld av äventyr på fantastiska Nya Zeeland beger ni er till Thailand där det står sol och bad på programmet. Ni tillbringar några dagar i Bangkok först innan ni beger er till Koh Kood där ni har hela 5 nätter.. Ön är fortfarande en liten oförstörd pärla med kritvita sandstränder och ett klarblått hav att bada i.

Ni avslutar med ytterligare en natt i Bangkok innan ni reser tillbaka till Skandinavien. Allt som allt är detta en familjeresa med fokus på upplevelser och avkoppling i ett behagligt tempo.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland
Se våra andra fantastiska reseförslag i Thailand här
Praktisk information om Thailand

Väder

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Thailand kan besökas året runt. I perioden mellan maj och oktober är vädret dock ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder men är något bättre i Siamgolfen än på västkusten.

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Avresa från Skandinavien med flyg

I dag går avresan från Skandinavien. Resan till Nya Zeeland tar cirka 30 timmar och ni kommer därför att tillbringa de första 2 nätterna av er resa med att resa halvvägs runt jorden.

Dag 3-4: Ankomst i Auckland och tid på egen hand

Efter en lång flygresa är det alltid bra att kunna komma till sitt hotellrum snabbt och enkelt. Därför har vi har ordnat de första två nätterna på ett centralt beläget hotell i Auckland, så att er ankomst blir så behaglig som möjligt. Auckland är en trevlig och enkel stad att hitta runt i – ni kan ta en promenad vid den mysiga småbåtshamnen eller en färjetur runt hamnen.

Dag 5-24: Med husbil runt Nya Zeeland

Efter två dagar i Nya Zeelands största stad hämtar ni er husbil och sätter kurs mot Christchurch. Ni har gratis kilometer så ni kan planera resan precis som ni vill, men vi hjälper naturligtvis gärna till med råd om vad man bör uppleva i Nya Zeeland. Nedan kan ni se några av våra absoluta favoritupplevelser för hela familjen:
Besök Aucklands Museum för transport och teknik (MOTAT) – en hit med både barn och vuxna med barnasjälen kvar
Ta en promenad i Aucklands botaniska trädgård eller i småbåtshamnen
Skaffa en spade och gräv din egen varmvattenspool på Hot Water Beach, Coromandel Peninsula
Ta en underjordisk båttur i de fascinerande Glowworm Caves, Waitomo
Följ i hobbitarnas fotspår i Hobbiton, vid Matamata
Hoppa på en cykel och utforska den spännande Whakarewarewa Forest vid Rotorua
Upptäck genuin maori-kultur och bubblande gyttjebad i Rotorua
Testa zorbing (från 6 år)
Vandra bland vulkaner i Tongariro National Park
Ta reda på mer om Nya Zeelands kultur och historia på Te Papa National Museum i Wellington
Upptäck Abel Tasman National Park på land och till sjöss
Utforska de gamla kolgruvorna i Denniston
Ta på er spikskorna och bege er till glaciärerna Frans Jozef eller Fox
Upptäck den förunderliga världen i Puzzling World i Wanaka och utmana er själva med den stora labyrinten
Åk på en dagskryssning i det otroligt vackra Milford Sound
Ta på cykelhjälmen och åk på en utflykt på Otago Rail Trail
Tillbringa några timmar med att hisna över den betagande Lake Tekapo
Snorkla med delfiner eller åk på valskådning vid Kaikoura
Observera albatrosser och andra vilda djur på Otago Peninsula
Ta en picknick i Christchurchs botaniska trädgård eller Hagley Park

Nya Zeeland erbjuder en mängd upplevelser för personer i alla åldrar och ovanstående är bara ett litet urval av härligheterna.


Dag 25: Avlämning av camper

Idag återlämnar ni er camper på Christchurchs flygplats och har en natt på hotell inne i staden innan ni beger er till Thailand. På detta sätt behöver ni inte stressa på flygplatsen och kan njuta av er sista kväll på resan med en trevlig måltid på en av Christchurchs många restauranger, eller ta en promenad i den fina botaniska trädgården.

Dag 26: Avresa från Christchurch och ankomst till Bangkok

Idag sker både avresa från Nya Zeeland och ankomst till Thailand, eftersom ni flyger motsols. Vid ankomsten till Bangkok ordnas upphämtning på flygplatsen och transfer till ert hotell, där ni kommer att tillbringa de kommande 2 nätterna.

Dag 27: På upptäcktsfärd i Bangkok

En av de bästa sätten att uppleva Bangkok på är genom att ta en rundtur på de små kanalerna (klonger) med en longtail-båt. Vi har ordnat en tur till er som tar er till Bangkoks “baksida”, där ni ser det lokala livet på nära håll och besöker platser i staden som ni annars inte skulle hitta. En klongtur är ett bra sätt att uppleva Bangkoks många kontraster. Resten av dagen står till ert förfogande. ([F])


Dag 28: Från Bangkok till Koh Kood

Ni blir hämtade på ert hotell och körs från Bangkok till Koh Kood, där ni tillbringar de kommande 5 nätterna. Resan tar cirka 6 timmar, med minibuss och färja. Vid ankomsten till Koh Kood kommer ni att bo i Koh Kood Beach Resort i er Bali Bungalow, med plats för 4 personer. ([F])


Dag 29-32: Koh Kood på egen hand

Välkomna till paradisön Koh Kood. Dagarna här spenderar ni på egen hand och ni kan njuta på den vita sandstranden, i poolen eller med en lugn promenad runt ön, som huvudsakligen täcks av regnskog. ([F])

Dag 33: Från Koh Kood tillbaka till Bangkok

Idag har det ordnats transport tillbaka till Bangkok. Vi rekommenderar alltid en sista natt i Bangkok innan man reser tillbaka till Sverige. Detta är för att undvika att ni inte hinner med ert flyg, eftersom resan från Koh Kood till Bangkok tar cirka 6 timmar. Ni kommer till ert hotell på kvällen och kan gå ut i staden och äta middag på en restaurang, eller smaka på den läckra gatumat som finns i Bangkok. ([F])

Dag 34: Sista dagen i Bangkok och hemresa till Sverige

Använd den sista hela dagen i Bangkok på lite sista-minuten-shopping, eller en tur till sevärdheter ni inte hann med under era första dagar i staden. Sent på kvällen är det dags att åka till flygplatsen för att åka hem till Sverige. ([F])

Dag 35: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tre nätter på hotell i Nya Zeeland
Tjugo nätter i husbil
Åtta nätter på hotell i Thailand

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 21950:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygb Skandinavien-Auckland // Christchurch-Bangkok-Skandinavien
 • 3 nätter på hotell i Nya Zeeland
 • 20 nätter i husbil
 • 8 nätter på hotell i Thailand
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • 21 dagars camperuthyrning för 4 personer inkl. utrustning, försäkring och fria mil

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Hyra av bilbarnstol(ar) (obligatoriskt i NZ)
 • Envägshyra (ca 250 NZD)
 • Avgift för väganvändare (ca. 7,00 NZD per 100 km)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: