26 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 61 450:-
De häftigaste upplevelserna väntar! Du kommer att pröva på forsränning, rapellera, paddla kajak, vandra på en av landets vackraste vandringsleder, se vilda delfiner, flyga i helikopter och landa på en glaciär, uppleva den exceptionella naturen vid Mount Cook och åka båt i de vackraste fjordarna.

Resan börjar på Nordön i Auckland och du njuter av äventyren längs vägen; Tongariro National Park, Waitomogrottorna, och Weillington. Vidare till Sydön och Abel Tasman National Park, Kaikora, Franz Josef med sina glaciärer, Wanaka, Milford Sound och avslutning i den mysigaste av Nya Zeelands städer; Queenstown. Vi bokar boende och upplevelser åt dig längs vägen, så du behöver inte tänka på något annat än att se fram emot vad dagen erbjuder!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Nya Zeeland här
Praktisk information om Nya Zeeland

Bästa reseperiod

Nya Zeeland har främst ett tempererat klimat och på vintern snöar det på den södra ön. Landet kan besökas året runt men vädret är bäst från september till april.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Skandinavien-Auckland
Avresa från Skandinavien mot till Nya Zeeland.
Dag 2: Ankomst till Auckland
Du landar på Aucklands flygplats och tar dig till ditt boende. Här har du två övernattningar.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Auckland
Auckland kallas också “City of Sails” på grund av de många båtarna som alltid ligger i stadens småbåtshamn. Det är en modern storstad med allt man kan önska sig när det gäller restauranger, caféer och inte minst goda shoppingmöjligheter. Auckland har ett relativt litet centrum, där Queen St utgör ryggraden. De flesta stora butikskedjor, liksom välkända märkesbutiker, ligger längs denna gata. Från toppen av Queen St kan du gå mot Victoria Park Market och försvinna mellan de många bodar och stånd som säljer allt från begagnade kläder till märkesvaror. Du kan också åka upp i Skytower för en vacker panoramautsikt över staden.
Dag 4: Auckland-Rotorua
Eftersom det är naturen och de upplevelserna det handlar om föreslår vi att du redan idag lämnar Auckland och börjar utforska Nya Zeeland. Du hämtar din hyrbil och beger dig till Rotorua, som ligger ett par timmars bilfärd öster om Auckland.
Dag 5: På upptäcktsfärd i Rotorua
Höjdpunkterna i staden är att gå och uppleva en traditionell maori-show, med en “Hangi”-middag, samt de termiska områdena. Var du än befinner dig i staden ser du tecken på termisk aktivitet i underjorden. Staden är berömd och ökänd för den stank av svavel som hänger i luften. Utanför staden hittar du några av landets bästa mountainbike-leder (cyklar kan hyras lokalt) och den häftigaste forsränningen.
Dag 6: Rotorua-Waitomo
Du kan tillbringa förmiddagen i Rotorua innan du beger dig till Waitomo. Längs vägen mot Waitomo passerar du Matamata – mer känt som Hobbiton. Scenen från filmerna Sagan om ringen och Hobbiton står fortfarande kvar, och det är möjligt att gå på en guidad rundtur i The Shire och The Green Dragon. Observera att du inte kan utforska Hobbiton på egen hand. Du måste gå på en guidad tur mellan filmkulisserna. Om du vill utforska Hobbiton, rekommenderar vi därför att du kontaktar den lokala turistbyrån i Rotorua och bokar en tur som avgår från Matamata. Turerna görs flera gånger om dagen. Turen tar ca 2 timmar. Du övernattar i Waitamo, som är känt för sina många grottsystem. En guidad rundtur i grottorna är det enda alternativet om du vill titta på de berömda eldflugelarverna, “Glow Worms”, som lyser upp mörkret. Detta blir en spännande dag!
Dag 7: Waitomo-Tongariro National Park
Dagen börjar med en riktig adrenalinkick när du på allvar utforskar Waitomo-grottorna. Detta är inte en sightseeingtur för alla. En 3-timmars expedition kombinerar rappellering, grottäventyr, forsränning och klättring. Detta är den ultimata turen i Waitomo! All utrustning ingår – men du måste ha en egen handduk med dig. Turen avslutas med ett varmt bubbelbad och en stor portion soppa. Från Waitomo du kör mot Tongariro National Park, där du har två nätter.
Dag 8: Tongariro Crossing
Här går du på en av Nya Zeelands – om inte en av världens –vackraste dagsvandringar, Tongariro Crossing. Du kommer först att vandra uppåt mellan stora stenar och stelnad lava, tills du når den vulkaniska höjdryggen. Härifrån har du utsikt över 5 aktiva vulkaner, och om du gräver ned handen i sanden kan du känna värmen från underjorden! Du går längs med höjdryggen och ned i själva vulkankratern –det känns nästan som att gå på månen – här är totalt kargt! Slutet av vandringen går igenom regnskogsliknande vegetation, med stora ormbunkar och sipprande bäckar – det känns som att komma till en annan värld efter lava, vulkaner och månlandskap.
Dag 9: Tongariro National Park-Wellington
Från Tongariro kör du vidare söderut genom jordbruksmark, till Nya Zeelands huvudstad, Wellington. Bilen lämnas i Wellington och du har resten av dagen på dig att utforska staden. Staden har många mysiga restauranger och kaféer och fascinerande museer. Du kan till exempel besöka Te Papa, Nya Zeelands intressanta nationalmuseum. Det är också möjligt att gå på en guidad rundtur i parlamentsbyggnaderna.
Dag 10: Wellington-Marahau
Nu är det dags att ta farväl till Nordön, och du korsar Cook Strait med färja till Sydön. Ankomsten till Picton genom Queen Charlotte Sound är en vacker upplevelse i klart väder. Du övernattar i Marahau.
Dag 11-13: Abel Tasman National Park
Abel Tasman är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark, och upplevs bäst från vattnet. De vackra stränderna, den täta vegetationen, det turkosa havet med sälkolonier – allt ses bäst från en kajak. Därför föreslår vi att du tillbringar de närmaste dagarna med att utforska Abel Tasman med en guidad kajaktur. På vägen övernattar du i ett tält i nationalparken. Turen avgår cirka fyra gånger om dagen och det finns gott om tid att slappna av på vägen och njuta av den vackra naturen och de härliga stränderna. Alla måltider och all utrustning ingår (F,L,M)
Dag 14: Marahau-Franz Josef Glacier
Idag kör du från Marahau till Punakaiki, som har en av västkustens mest intressanta sevärdheter: Pancake Rocks, med sina “blowholes”. Pancake Rocks är resultatet av en naturlig process som pågått i tusentals år, där havet kontinuerligt har slagit mot klipporna och förvandlat dem till vad som ser ut som en gigantisk hög pannkakor. Dessutom har havet med tiden bildat tunnelsystem som gör att havsvatten sprutas upp mellan klipporna, som ett slags gejser. Från Punakaiki fortsätter resan söderut till Greymouth. Från Greymouth fortsätter du genom jordbruksmark och frodiga regnskogar till Franz Josef Glacier.
Dag 15: Franz Josef Glacier-Heli-hike
Idag väntar en verkligt stor upplevelse! I en helikopter flyger du upp längs glaciären – det är otroligt hur stor den är! Högt upp landar helikoptern på isen och du kommer att utrustas med spikskor och en isyxa, och bege dig på en guidad vandring på isen. Kanske tror du att is är vit? Det är den inte. Häruppe där isen är helt ren strålar glaciären i de mest otroliga blå-lila färger, och oavsett om du tittar upp eller ned, finns det is så långt ögat når. Spikskorna är oumbärliga – med dem står du stadigt och kan gå igenom istunnlar och över sprickor. Vandringen varar i några timmar, varefter helikoptern hämtar dig igen och flyger dig tillbaka till Franz Josef.
Dag 16: Franz Josef Glacier-Wanaka
Denna morgon går färden vidare söderut, återigen genom fantastiska landskap, över Haast-passet, förbi sjöarna Hawea och Wanaka, till staden Wanaka. Gör eventuellt ett stopp vid Haast-passet, där det finns flera kortare vandringsleder, eller kör rakt till Jackson Bay, där du kan åka “jetboat”. Efter Haast-passet ändras det gröna, frodiga och kuperade landskapet till ett mer öppet landskap med fält och mer brunaktiga färger, eftersom det mesta av regnet faller på den västra sidan av bergskedjan.
Dag 17: På upptäcktsfärd i Wanaka
Dagen är fri för att utforska Wanaka. Runt staden finns ett stort antal vandringsleder, som du enkelt kan utforska på egen hand. Du kan också hyra en cykel eller mountainbike och komma lite längre ut – den lokala turistbyrån (i-Site) kan hjälpa till med ruttförslag. (F)
Dag 18: Wanaka-Te Anau
Njut av förmiddagen i Wanaka innan du sätter kursen söderut, till Te Anau. (F)
Dag 19: Milford Sound med kajaktur - Queenstown
Idag ska du tidigt upp för att hinna med en båttur och en kajaktur på Milford Sound. Eftersom du har tillbringat natten i Te Anau, kan du hinna ut fjorden innan alla dagsturister kommer från Queenstown – och även om du måste gå upp tidigt (det är drygt 1 ½ timmes bilfärd från Te Anau till Milford Sound), så är det absolut värt det! Milford är en fjord som skapats av de gigantiska glaciärer som en gång fanns i detta område. Stora vattenfall faller från de branta klipporna och det finns goda chanser att se både sälar och delfiner. Var beredd på regn, eftersom det i genomsnitt regnar över 300 dagar per år vid Milford Sound – det gör dock bara vattenfallen ännu mer spektakulära. Kryssningen tar cirka fem timmar, varav 90 minuter är avsatta för att paddla kajak i Harrison Cove. När båtresan är över sätter du kurs mot Queenstown. Ta god tid på dig för massor av fotostopp och vandringar längs med vägen – framför allt mellan Milford Sound och Te Anau är landskapen bedövande vackra! (F)
Dag 20: På upptäcktsfärd i Queenstown
Queenstown är vackert beläget mellan bergskedjan “The Remarkables” och sjön Wakatipu. Det är en stad för alla åldrar och själar. Den har en mysig strandpromenad och en uppsjö av olika restauranger, caféer, kasinon samt en massa butiker, inom ett relativt litet område. Queenstown är också världens adrenalin-huvudstad, där du kan bungyjump, drakflyga, segelflyga, forsränna, åka “jetboat” och mycket mer. Strax utanför staden vid Glenorchy, hittar du några av de platser där Sagan om ringen spelades in. En ridtur i de bildsköna omgivningarna rekommenderas också. De närmaste två dagarna kan tillbringa med att ta en närmare titt på Queenstowns många spännande aktiviteter.
Dag 21: Queenstown-Mount Cook Village
Från Queenstown går turen till Mount Cook Village, längs en av de vackraste sträckorna i Nya Zeeland. Ta gott om tid på dig, för det finns många fototillfällen längs med vägen.
Dag 22: På upptäcktsfärd i Mount Cook National Park
Du har hela dagen på dig att vandra eller cykla runt i nationalparken, med utsikt över Nya Zeelands högsta berg och största glaciärer. På kvällen kan du njuta av den vackra stjärnhimlen.
Dag 23: Mount Cook Village-Kaikoura
Idag har du ännu en vacker bilfärd framför dig, till Kaikoura. Vägen går via den vackra glaciärsjön Lake Tekapo. Sent på eftermiddagen kommer du kustsamhället Kaikoura som är känt för sina enorma flockar av delfiner och valar.
Dag 24: Delfinspaning-Christchurch
Njut av dagen, då du kommer att få en unik chans att se Kaikouras vilda delfiner. De små “dusky”-delfinerna är de mest lekfulla och akrobatiska av alla delfinarter, och på denna tur får du en unik möjlighet att få en inblick i deras värld av ultimat frihet och lek, där de hoppar och dansar över vattenytan. I Nya Zeeland ses “dusky”-delfinerna ofta längs Sydöns västkust, och de lever i farvattnen runt Kaikoura året runt. Under sommarmånaderna från november till april, finns de normalt närmare kusten än på vintern, då de simmar längre ut på havet. “Dusky”-delfiner är sociala varelser som lever i grupper som kan räkna med så många som flera hundra medlemmar. Sedan ställer du in kursen mot Christchurch.
Dag 25: Avresa Christchurch
Från Christchurch flyger du tillbaka till Sverige. Naturligtvis kan du också välja att förlänga din resa – till exempel med ett besök på Fiji eller Cook Islands, där stränderna är lite vitare och sanden lite lenare än på många andra platser i världen. Eller vad sägs om en dykkurs på Australiens Great Barrier Reef? Möjligheterna är många – prata med oss på Winberg Travel.
Dag 26: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

21 övernattningar på motell, B&B, hostel i dubbelrum
2 övernattningar i tält i Abel Tasman National Park

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Sverige-Nya Zeeland t/r (inklusive bagage)
 • Transporter enligt program
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Blackwaterrafting i Waitomo med engelsktalande guide
 • 3 dagars camping- och kajaktur i Abel Tasman Nationalpark med engelsktalande guide
 • 3 timmars Heli-hike-tur vid Franz Josef med engelsktalande guide
 • 5 timmars Milford Sound Cruise inkl. 90 min kajaktur med engelsktalande guide
 • Dolphin encounter cruise vid Kaikoura med engelsktalande guide
 • Bilhyra med standard kasko- och ansvarsforsikring och fria mil
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd med självrisk för bilhyrning (finns att köpa, prata med oss på Winberg Travel)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: