12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 57 950:-
På denna resa kommer du att få möta många olika aspekter av japansk kultur och natur. Tokyo och Kyoto, den moderna respektive kejserliga huvudstaden i Japan, representerar ihop den perfekta fusionen av det förhistoriska och det nutida. På denna resa utforskar du bägge dessa två och allt däremellan, grundligt. Traditionella lantsamhällen, milsvida risfält, förhistoriska tempel och fantastiska utsikter över de japanska alperna. Snöapor, geishor, myllret av fotgängare som lämnar Tokyos Shibuya-distrikt och den exceptionellt vänliga personalen på de traditionella ryokan-värdhusen är bara några få av den lokalbefolkning du kommer att träffa och aldrig någonsin glömma.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Denna resa har avgångar hela året - ring oss för exakta datum.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Japan med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolag förekommer en till två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Tokyo
Ankomst till Tokyo. Eftersom dina medresenärer anländer vid olika tider finns inga inplanerade aktiviteter idag. Kom ihåg att fråga i receptionen ifall det finns ett meddelande från din guide med detaljer om kvällens gruppmöte. Vid detta möte kommer du att få träffa din guide och dina medresenärer och ni kommer gemensamt att gå genom logistiken för den kommande perioden.
Dag 3: Upptäck Tokyo
Tokyo, Japans huvudstad, är en av världens modernaste städer. Det verkar som om alla människor på gatan har den senaste versionen av allt. Vi börjar dagen med en promenad i de pulserande och moderna områdena Harajuku, Shinjuku och Shibuya. Resten av dagen är du på egen hand i Tokyo. Ginza är packat med varuhus som säljer det senaste modet och Akihabara är stället där man hittar de senaste prylarna innan de blir tillgängliga i väst. Men det räcker med att du ser under den glänsande fasaden: här är även ett Tokyo som är väldigt traditionellt. Kvinnorna bär fortfarande kimono när de går runt i staden, människor går till tempel som Senso-ji för att läsa några böner på väg till jobbet och par gifter sig i sina traditionella bröllopskläder på de vackra områdena kring Meiji-helgedomen. Och på våren sitter par, familjer och vänner under träden och dricker sake och beundrar körsbärsblommorna.
Dag 4: Från Tokyo till Nagano
Idag reser vi till de japanska alperna och Nagano, värdstaden för vinter-OS 1998 och besöker det historiska Zenkō-ji-templet från 600-talet. Idag får vi möjlighet att bege oss till den världsberömda ap-parken Jigokudani Yaen Koen, där vilda snöapor kan ses bada i naturliga varma källor.
Dag 5: Från Nagano och Matsumoto
Idag kommer vi att få uppleva Matsumoto, en särpräglad slottsstad med ett av Japans mest uppskattade slott med sina ursprungliga träinteriörer och stenutföranden än idag väl bevarade. Tillsammans kommer vi att utforska detta slott där samurajer en gång under 1600-talet vandrade runt innan vi åker ut i Matsumotos förhistoriska gator eller äter i ett traditionellt lagerhus. Turen går sedan tillbaka till Nagano, där vi utforskar det historiska Zenkō-ji-templet.
Dag 6: Från Nagano till Otsu
Idag fortsätter vi till staden Otsu som är vackert belägen vid sjön Biwa, Japans största sötvattensjö. Här kommer vi att njuta av de heta källorna i områdets onsens.
Dag 7: Från Otsu till Hagi
Efter att ha njutit av morgonstämningen i Otsu sätter vi kurs mot Hagi, en välbevarad slottsstad invid Japanska havet. Över hela Hagi hittar du historiska tempel och små mysiga keramikaffärer.
Dag 8: På äventyr i Hagi
Idag ska vi utforska den gamla staden på cykeltur. Vi kommer även att äta och umgås med våra lokala värdar på vårt homestay-boende.
Dag 9: Från Hagi via Miho-Misumi till Tottori
Vi säger tack och farväl till våra homestay-värdar efter en god frukost och tar nu tåget till Miho-Misumi. Här kommer vi att lära oss den gamla konsten att skapa washi, traditionellt japanskt papper, en metod som är särskilt erkänd av UNESCO. Sedan fortsätter vi vår resa till kuststaden Tottori.
Dag 10: Från Tottori till Kyoto
På morgonen utforskar vi de stora sanddynerna som kan bli upp till 50 meter höga och därefter besöker vi den lokala fiskmarknaden. Här får vi chansen att njuta av en läcker lunch innan vi sätter oss på tåget till Kyoto.
Dag 11: Vi upptäcker Kyoto
Vi tillbringar dagen med att tillsammans upptäcka Kyoto, Japans kulturella centrum. Kyoto har några av landets mest magnifika och hundratals år gamla tempel. Det sägs finnas 2000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto. Vi börjar med en vandring upp till Fushimi Inari genom 10000 fantastiska torii-portar medan din guide hjälper dig att ta in olika nyanser av buddhism, zen och shinto och utforska några av de vackraste av tempel, som Kiyomizu, ”Kärlekstemplet”, eller det otroliga Chion-in-templet med Japans största tempelklocka.
Dag 12: Avresa från Kyoto och hemkomst till Skandinavien
Efter en spännande resa runt Japan går resan hem. Du tar dig på egen hand till flygplatsen i Osaka, beroende på när ditt flyg avgår. Ankomst samma dag till Skandinavien.

Övernattningar

Tio nätter på hotell och traditionella pensionat, onsen och homestay.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

Max 16 deltagare

Apr - maj, sep - nov

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: