15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 18 950:-
Gör en roadtrip från Tokyo till Osaka. Efter två nätter i Tokyo kan du sätta kursen som du vill de närmaste tolv dagarna. Mellan Tokyo och Osaka finns en mängd fantastiska upplevelser som kulturhuvudstaden Kyoto, vandring på Fujiberget, märkvärdiga snöapor, Hiroshimas skakande historia och den fantastiska matkulturen i Osaka. Överallt upplever du den fascinerande japanska kulturen och det vänliga och lugna sinnet hos lokalbefolkningen som du kommer att ta till ditt hjärta. Med en bil tar du dig enkelt runt de mest turistiska områdena och med en GPS kan du enkelt hitta din väg. Det enda du behöver komma ihåg är att Japan har vänstertrafik och att du har med ditt internationella körkort hemifrån.

Vi hjälper dig gärna med idéer och förslag - vi kan också boka upp boende och utflykter så allt är bokat och klart för hela eller delar av resan.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Japan med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolag förkommer en till två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Tokyo
Idag anländer du i Tokyo och tar dig på egen hand till ditt hotell. De kommande två dagarna har du möjlighet att utforska denna högenergiska metropol. Tokyo är om något kontrasternas stad. Staden erbjuder ett enormt och pulserande eldorado av affärer som säljer allt från traditionellt och utsökt hantverk till unikt specialdesignade modeartiklar, alla sorter och prisklasser av elektronik, skivbutiker och seriemagasin i parti och minut samt mer eller mindre billiga (eller inte alls billiga) småprylar som du inte visste fanns och du plötsligt bara måste skaffa dig. Staden erbjuder ett oändligt antal restauranger som serverar allt från nudelsoppa till franska femrättersmenyer, här är minst lika många spelarkader och ännu fler karaokebarer. Ett spännande äventyr i Tokyo är att ta tunnelbanan runt till de olika shoppingområdena som till exempel elektronikcentret Akihabara med elektronik i tolv våningar, eller Ikebukero, där det finns en mangabutik i varje gathörn eller Shinjuku och Harajuku, med all sorts ungdomskultur och mode i full blom. En sådan tur ger en härlig och fascinerande inblick i den ultramoderna, men samtidigt mycket traditionella kulturen i Tokyo. Den mera traditionella delen av Tokyo ligger i Asakusa runt Asakusa-templet. Ett besök här rekommenderas varmt. Templet och den omgivande parken är otroligt vackra, men du bör inte förvänta dig att det varken är lugnt eller tyst eftersom det alltid finns människor i Tokyo – överallt.
Dag 3: Upptäck Tokyo på egen hand
Är du morgonpigg (eller inte helt i fas med din jetlag) och sugen på en god sushifrukost, besök då Toyosu fiskmarknad, som nu tagit över efter att den ärevördiga men slitna Tsukji-marknaden stängdes 2018. Redan vid halv fem startar tonfiskauktionerna, i sig ett skådespel att uppleva. Kvällstid måste du försöka ta dig till Shibuya-distriktet, Tokyos eget Times Square, Piccadilly Circus och Champs-Élysées på en gång och fyllt av barer, restauranger och supershopping. Bara ställ dig i Shibuya-korsningen, blunda, öppna ögonen igen och känn den stora, vida och sällsamma världen! Bland ändlösa andra Tokyo-tips kan nämnas varuhusen Tokyo Hands och Isetan, Tokyos NK, Takeshita Street med sina många cosplay-ungdomar, det vackra Meiji-templet och dess omgivande skog, en sann oas i storstadsdjungeln, National Stadium som byggdes inför olympiska sommarspelen 1964 och, såklart, det kejserliga palatset. Glöm inte att försöka få lite sömn också!
Dag 4-14: På äventyr i Japan i egen bil
Du hämtar din bil idag på Haneda flygplats, som ligger cirka 30 minuter från Tokyo centrum. Om du saknar inspiration för tolv dagar på väg i Japan, låt oss hjälpa till att planera och boka resten av din resa.
Dag 15: Avgång från Osaka och ankomst till Skandinavien
Bilen återlämnas på flygplatsen, varefter resan går hem. Tidpunkt beror på när ditt flyg avgår. Ankomst samma dag till Skandinavien.

Övernattningar

Två nätter på turistklasshotell i Tokyo

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna
 • Internationellt körkort
 • Appen Scout som fungerar som en GPS när man inte har internet

I priset ingår

 • Flyg Skandianvien - Tokyo // Osaka - Skandinavien
 • 2 nätter på turistklasshotell i Tokyo
 • 12 dagars bilhyra inklusive försäkringar, fria mil. självriskeliminering och extra förare
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Envägshyra (ca 2900:-)
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: