15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 450:-
Från 34 450:-
Resan startar i den färgglada huvudstaden Tokyo, där du har gott om tid att utforska staden på egen hand, vilket är enkelt med den välfungerande tunnelbanan. Du kan välja att åka på dagsutflykter till bland annat Fujiberget eller Disneyland. Hotellet ligger i ett lugnt område i Tokyo med bra tunnelbaneanslutningar. För en paus från storstaden går det utmärkt att njuta av ett dopp i hotellets pool och ta in utsikten över Tokyo från jacuzzin uppe på taket.
Från Tokyo fortsätter du din resa med tåg till Kyoto, Japans mest vitala kulturskattcentrum. Det bästa sättet att uppleva staden på är att hyra cyklar. På två hjul kan du enkelt röra dig bland tempel, jinja, shintohelgedomarna, och de många UNESCO-skyddade byggnaderna. Du kan också åka på dagsutflykt till Osaka, som förutom sina fantastiska gatukök och restauranger också är säte för Universal Studios Japan.
Nästa stopp på resan är den fridfulla kurorten Kinosaki. Området är känt för sina heta källor, "onsen". Här har du två dagars onsen-vistelse med tillgång till varma källor och full pension. De varma källorna är en verklig höjdpunkt för både barn och vuxna.
Åter på tåget fortsätter du till Hiroshima, där du själv tar färjan ut till det trivsamma samhället på den heliga ön Miyajima. Här bor du i en traditionell ryokan och kan fritt utforska öns vackra landskap, pagoder, tempel och djurliv (apor, tvättbjörnar och hjort) på egen hand.
Resan slutar i Hiroshima, staden som i stor utsträckning utplånades av kärnvapen den 6 augusti 1945. En speciell upplevelse du inte bör missa.
Övernattningarna är speciellt utvalda för familjer och ni bor i samma rum under hela er vistelse. Ni kommer att bo på moderna hotell såväl som traditionella onsen och ryokans.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien
Avgång från Skandinavien mot Japan, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag förekommer en eller två mellanlandningar under resan.
Dag 2: Ankomst Tokyo
Idag anländer ni i Tokyo och tar er på egen hand till ert hotell. De kommande fyra dagarna har ni möjlighet att utforska denna högenergiska metropol. Tokyo är om något kontrasternas värld. Staden erbjuder ett enormt och pulserande eldorado av affärer som säljer allt från traditionellt och utsökt hantverk till unikt specialdesignade modeartiklar, alla sorter och prisklasser av elektronik, skivbutiker och seriemagasin i parti och minut samt mer eller mindre billiga (eller inte alls billiga) småprylar som du inte visste fanns och du plötsligt bara måste skaffa dig. Staden erbjuder ett oändligt antal restauranger som serverar allt från nudelsoppa till franska femrättersmenyer, här är minst lika många spelarkader och ännu fler karaokebarer. Ett spännande äventyr i Tokyo är att ta tunnelbanan runt till de olika shoppingområdena som till exempel det tolv våningar höga elektronikcentret Akihabara eller Ikebukuro, där det finns en mangabutik i varje gathörn eller Shinjuku och Harajuku, med all sorts ungdomskultur och mode i full blom. En sådan tur ger en härlig och fascinerande inblick i den ultramoderna, men samtidigt mycket traditionella kulturen i Tokyo.
Dag 3-5: På upptäcktsfärd i Tokyo
Är ni morgonpigga och sugna på en god sushifrukost, besök då Toyosu fiskmarknad. Ni kan välja att åka på dagsutflykter till bland annat Disneyland eller Fujiberget ifall ni skulle behöva komma bort från storstadsröran i Tokyo en stund. Hotellet ligger i ett lugnt område i Tokyo med bra tunnelbaneanslutningar. För en omedelbar paus på plats kan man njuta av ett dopp i hotellets pool och ta in utsikten över Tokyo från jacuzzin uppe på taket. (F)
Dag 6: Från Tokyo till Kyoto med tåg
Idag börjar ni er tågresa runt Japan och från Tokyo reser ni till Kyoto. Kyoto är den tidigare kejserliga huvudstaden och hemvist åt landets största kulturskatter. Staden är en central upplevelse vid varje besök i Japan och erbjuder några av landets mest magnifika och hundratals år gamla tempel. Det sägs finnas 2000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto.
Dag 7-9: På upptäcktsfärd i och omkring Kyoto
De närmaste dagarna i Kyoto är ni på egen hand. På cyklar som hyrs lokalt får ni fin möjlighet att utforska Japans kulturella centrum. Det kan till exempel vara att besöka Nijo-borgen, ta en promenad längs floden, njuta av en teceremoni eller besöka de 8000 röda Torii-portalerna vid Fushimi Inari-Taisha. Det finns också möjlighet att ta dagsutflykter med tåg till Nara, Japans första huvudstad, det kosmopolitiska Kobe eller Osaka med sina fantastiska gatukök och restauranger. I Osaka finns även Universal Studios Japan.
Dag 10: Från Kyoto till Kinosaki med tåg
Er resa fortsätter med tåg till Kinosaki. Kinosakis ångande varma källor har varit den plats där japaner har skött om sina kroppar och själar i 1300 år. Ni kommer också att uppleva detta under en två-dagars onsen-vistelse. (M)
Dag 11: På äventyr i Kinosaki
Njut av livet i den charmiga spa-orten Kinosaki. Utforska områdets många varma källor och fantastisk gastronomisk utbud. Onsen är en viktig del av den japanska kulturen och det finns vissa regler som ska observeras: tatueringar måste vara dolda med plåster (du kan nekas åtkomst om du har stora tatueringar), man badar naken, spädbarn har inte tillgång. Vissa onsen har uppdelade tider för män och kvinnor. (F,M)
Dag 12: Från Kinosaki till Hiroshima med tåg samt besök på Miyajima
Idag fortsätter resan med tåg mot Hiroshima. Några hundra meter från tågstationen ligger färjeterminalen till Miyajima (tio minuters restid). Här bor du i en traditionell ryokan och kan fritt utforska öns vackra landskap, pagoder, tempel och djurliv (apor, tvättbjörnar och hjort) på egen hand. Miyajima betyder egentligen "den heliga ön" (öns egentliga namn är Itsukushima). Tidigare kom munkarna hit på pilgrimsfärd och ön var så helig att den inte fick beträdas. Därför uppfördes år 1168 templet Itsukushima på pålar och man byggde en stor Torii-grind i vattnet. Idag får Miyajima gärna besökas och rymmer både kaféer och lokala restauranger. (F,M)
Dag 13: På Äventyr på Miyajima
Njut av den lokala atmosfären och de många sevärdheterna på egen hand på Miyajima, en ö som inte påverkades av de kärnvapen som drabbade Hiroshima år 1945. Centralt beläget på ön ligger det 530 meter höga Misen-berget. Ni kan vandra upp till toppen eller en hiss. Hela ön bjuder på otroligt vacker natur och traditionella japanska byar. (F,M)
Dag 14: Från Miyajima till Hiroshima
Ni tar färjan till Hiroshima när den passar er och kan fritt utforska staden själv. Hiroshima präglas av historien om explosionen av den första atombomben 1945. staden som drabbades av explosionen av den första atombomben 1945. Sedan dess har Hiroshima markerat sig genom att främja fred och avskaffande av kärnvapen. En promenad genom fredsparken, barnens fredsmonument och atomkupolen, det återstående skelettet på en industrihall som stod situerad just där bomben exploderade, liksom ett besök på fredsmuseet, är alla starka påminnelser om mänsklighetens makt och hur man kan välja att använda den, eller aldrig mer. (F)
Dag 15: Avgång från Hiroshima och ankomst till Skandinavien
Efter en spännande resa runt i Japan går färden åter hem. Ni tar er själv till flygplatsen, tidpunkten beror på avgång. Ankomst samma dag till Skandinavien.

Övernattningar

Tretton nätter på turistklasshotell och ryokan

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna
 • Internationellt körkort
 • Appen Scout som fungerar som en GPS när man inte har internet

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tokyo // Hiroshima - Skandinavien
 • 4 nätter på turistklasshotell i Tokyo
 • 7 dages Japan Rail Pass på 2. klasse
 • 4 nätter på turistklasshotell i Kyoto
 • 2 nätter på ryokan i Kinosaki
 • 2 nätter på ryokan på ön Miyajima
 • 1 natt på turistklasshotell i Hiroshima
 • Måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: