16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 450:-
Längtar du efter att vandra i nationalparker, bada i onsens, äta av den bästa japanska maten och snorkla bland färgsprakande fiskar och koraller, då är den här resan just för dig.
Upplev två av Japans ytterligheter i detta reseförslag till Hokkaido och Okinawa. Resan börjar i norr med åtta dagar egen körning på Hokkaido. Rutten går från hamnstaden Hakodate och via den natursköna sjön Toya, onsen-området Noboribetsu, den historiska Otaru, det fantastiska landskapet i Daisetsuzan nationalpark, blomsterprakten vid Furano och de vackra blå dammen Aoiike vid staden Biei.
Härifrån flyger du till det bästa av Okinawa, nämligen öarna Ishigaki och Iriomote. Vackra paradisstränder väntar dig, dykning med rockor, färgsprakande snorkling bland fiskar och koraller, vandring på skogsklädda berg, kajakpaddling längs floder och mangroveträd och gott om avkoppling.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Den bästa perioden att resa till Hokkaido och Ishigaki (Okinawa) är mellan starten på juni fram till slutet av augusti.

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och regniga vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Aresa från Skandinavien
Aresa från Skandinavien till Japan med ankomst nästa dag.
Dag 2: Ankomst Hakodate
Idag anländer du i Hakodate och tar dig själv till ditt hotell. De närmaste två dagarna har du möjlighet att utforska Hokkaidos tredje största stad på egen hand. Njut av solnedgången från Hakodate-bergets observatorium och ät dig mätt på Hokkaidos läckraste skaldjur vid hamnen.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Hakodate
Hakodate var en av de första japanska städerna som öppnade sin hamn för handel med väst 1859, vilket man än idag kan se på arkitekturen när man rör sig runt i stadsdelarna Ekimae, Motomachi och Goryokaku. Ett måste är att besöka Hakodates ortodoxa kyrka som byggdes under Meiji-eran och Kanemori Red Brick Warehouse, som idag är ett köpcentrum. Ett annat måste är Goryokaku Park, ett gammalt fort som idag är ett populärt rekreationsområde för lokalbefolkningen. (F)
Dag 4: Hakodate till Toya-sjön med bil (172 km)
Idag hämtar du din bil vid Hakodate järnvägsstation och sätter kurs mot Toya-sjön. Du kan välja att stanna till vid Onuma Quasi nationalpark. Här finns Oshima-Komagatake-berget, en aktiv stratovulkan som omges av sjöarna Onuma och Konuma. Här finns gott om möjlighet till vandring, ridning, kajakpaddling och mer. Från Onuma Quasi följer du Uchiura-bukten till Toya-sjön. Sjön ligger i Shikotsu-Tōya nationalpark som 2008 var platsen för G8-toppmötet i Japan. Förutom den vackra sjön, som bäst kan ses från Silo Viewing Platform, hittar du också varma källor och den aktiva Usu-vulkanen i området. (F,M)
Dag 5: Toya-sjön via Noboribetsu till Otaru i egen bil (212 km)
Njut av den vackra soluppgången över sjön Toya från Silo Viewing Platform. Du kan välja att göra en avstickare till en av Hokkaidos bästa onsen-områden på Noboribetsu. Via vandringsleder kan du besöka flera av de varma källorna i Jigokudani-dalen, även kallad Hell Valley på grund av ångan och det kokande vatten som bubblar ut ur små sprickor i den frusna marken. Från Noboribetsu fortsätter du till Otaru. Njut av en promenad längs den historiska Otaru-kanalen och smaka på Hokkaidos bästa sushi. (F,M)
Dag 6: Från Otaru till Daisetsuzan nationalpark i egen bil (226 km)
Otaru skapade sin rikedom på sillfiske på 1800-talet, där sillbaroner byggde stora palats som du fortfarande kan uppleva idag, till exempel Aoyama Villa. Du kan ta linbana upp till toppen av Tengu-berget och få en fantastisk utsikt över staden. Från Otaru drar du vidare mot Daisetsuzan nationalpark. Längs vägen kan du stanna till i Sapporo, 1972 års vinterolympiadstad som även har ett fantastiskt ölmuseum. (F,M)
Dag 7: Onsen och vandring i Daisetsuzan nationalpark
Du har dagen helt själv för att utforska Daisetsuzan nationalpark. Winberg Travel rekommenderar att du tillbringar den med att vandra till Hokkaidos högsta berg Asahidake (2 290 m), en underbar vandring genom tundra och alpina landskap. Efter denna härliga vandringstur kan du på mest utsökt möjliga sätt omvårda dina ömma leder i en av stadens onsens. (F,M)
Dag 8: Daisetsuzan nationalpark till furano i egen hyrbil (72 km)
Njut av morgonen i Daisetsuzan nationalpark, där du hittar gott om korta vandringsleder. Vid middagstid sätter du kursen mot Furano och det rekommenderas att du slutar vid den blå dammen i Biei. Furano är mest känt för sina fantastiskt vackra lavendel- och blomsterfält, som varje år från slutet av juni till slutet av augusti står i vacker kontrast till det alpina landskapet. (F,M)
Dag 9: Från Hokkaido till Ishigaki med flyg (125 km)
Idag går resan till Sapporo flygplats, där du lämnar in din bil och flyger till Yaeyamaöarnas huvudö Ishigaki. Du tar dig själv till ditt boende på ön där du har tre övernattningar. (F)
Dag 10-11: Avslappning och äventyr på Ishigaki
Efter massor av upplevelser, vandringar och intryck på Hokkaido har det blivit dags för avkoppling. Du har två fulla dagar på Ishigaki utan program. Ishigaki är den mest utvecklade av Yaeyamaöarna och erbjuder fantastiska stränder och lika fin snorkling. För dykning är Manta Scramble vid Kabira-viken ett måste. Här kan du dyka runt ihop med de imponerande djävulsrockorna och njuta av simning på öns bästa stränder Yonehara, Sukuji och Sunset Beach. Det finns också gott om möjligheter att ta en dagsutflykt till de mindre öarna Taketomi och Kohama, som också är kända för sina vackra stränder och fascinerande undervattensliv. (F)
Dag 12: Med färjan till Iriomote
dag fortsätter resan med färja till Iriomote. Efter en vacker båttur på en knapp timma anländer du i Iriomote, hämtar du din bil och kör till ditt boende. Med bil får du gott om möjlighet att utforska öns vackra natur och olika vilda djur.(F)
Dag 13-14: På upptäcktsfärd på Iriomote i egen hyrbil
Du har de närmaste dagarna på egen hand på Iriomote. På ön finns mangroveskogar, floder som du kan utforska i kajak och massor av vandringsmöjligheter på de regnskogstäckta bergen. Runt ön hittar du ett av Japans rikaste korallrev, så ta på snorkelmasken och utforska den färgglada fisken och korallerna. Om du har tur kan du också få syn på en Yamaneko, ett mycket sällsynt kattdjur som syns bäst på kvällen. (F)
Dag 15: Färja till Ishigaki och hemresa till Skandinavien

Övernattningar

Två nätter på turistklasshotell i Hakodate
En natt på B&B vid Lake Toya
En natt på ryokan i Otaru
Två nätter på turistklasshotell med onsen i Daisetsuzan National Park
En natt på turistklasshotell i Furano
Tre nätter på traditionell budgetresort på Ishigaki
Tre nätter på traditionell budgetresort på Iriomote

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

APRIL, MAJ, JUNI, SEPTEMBER OG OKTOBER

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna
 • Internationellt körkort

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Hakodate // Sapporo - Ishigaki / Ishigaki - Skandinavien (inkl. bagage)
 • Bilhyra mellan Hakodate och Sapporo flygplats inklusive fria mil, envägshyra, kasko- och ansvarsförsäkring - vissa villkor gäller, kontakta oss för exakta detlajer.
 • Färja Ishigaki - Iriomote t/r
 • Bilhyra på Iriomote inkl. inklusive fria mil, envägshyra, kasko- och ansvarsförsäkring - vissa villkor gäller, kontakta oss för exakta detlajer.
 • 2 nätter på turistklasshotell i Hakodate
 • 1 natt på B&B vid Lake Toya
 • 1 natt på ryokan i Otaru
 • 2 nätter på turistklasshotell med onsen i Daisetsuzan National Park
 • 1 natt på turistklasshotell i Furano
 • 3 nätter på traditionell budgetresort på Ishigaki
 • 3 nätter på traditionell budgetresort på Iriomote
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: