21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 950:-
Detta reseförslag är för dig som vill resa ensam i Japan. Efter tre nätter i Osaka sätter du själv din egen kurs under de närmaste 14 dagarna tills du anländer i Tokyo. Här har du tre nätter innan resan går tillbaka till Skandinavien.

Önskar du inspiration eller råd för res själv-rutter, övernattningar med mera för din resa, kontakta oss på Winberg Travel - vi hjälper dig gärna med tips, råd eller bokning av resten av din resa.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Japan med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolag kan en eller två mellanlandningar förekomma.
Dag 2: Ankomst Osaka
Ankomst till Osaka. Vi rekommenderar att du köper ett Kansi Pass på flygplatsen, vilket ger tillgång till tågnätet i Osaka och det omgivande området. Tågpasset kostar cirka 300-400 SEK. Ta tåget till ditt hotell och checka in. Resten av dagen är på egen hand.
Dag 3-4: Upptäck Osaka och omgivningarna
Idag har du fritt spelrum till att utforska Osaka och det omgivande området. Du kan till exempel ta en tur till den ursprungliga huvudstaden Nara eller till Kobe på ditt Kansai Pass. Osaka är Japans tredje största stad och kallas "nationens kök". Som man i Kyoto spenderar pengar på kultur spenderar man i Osaka pengar på mat. Detta beror på de otaliga restaurangerna med de många smaksensationerna som Osaka har plockat till sig från hela världen. Osakas futuristiska tvillingtornsbyggnad, Umeda Sky Building, är väl värt ett besök. På kvällen erbjuder den 170 meter höga byggnaden fantastisk utsikt över den upplysta Osaka. Glöm inte Osaka Aquarium, världens största, Universal Studios Japan eller slottet Osaka-jo - allt detta bör absolut ses.
Dag 5-17: På äventyr i Japan med Japan Rail Pass
Med ett 14-dagars Japan Rail Pass har du obegränsad tillgång till Japan Railways Groups tågnätverk (med några undantag, som Nozomi-tågen).
Dag 18: Ankomst till Tokyo
Ankomst till Tokyo under dagen. Du tar dig själv till ditt hotell och har resten av dagen på egen hand.
Dag 19-20: Utforska Tokyo
De närmaste två dagarna har du möjlighet att utforska denna högenergiska metropol. Bland otaliga förslag kan nämnas den vackra Uenoparken, elektronikområdet Akihabara, hippaste modeområdet Harajuku, Ginza, Tokyos svar på Fifth Avenue i New York, korsningen vid Shibuya tågstation, fiskmarknaden Toyosu, ett uppbåd av museer och utställningar (Ghibli-museet för den som älskar animerad film) eller varför inte bara flanera runt på gatorna och kika efter det djupt traditionella livet som lurar strax under den supermoderna ytan.
Dag 21: Avresa från Tokyo och ankomst till Skandinavien
Efter en spännande resa runt Japan går resan hem. Du tar dig själv till flygplatsen beroende på när ditt utlandsflyg avgår. Ankomst samma dag till Skandinavien.

Övernattningar

Sex nätter på turistklasshotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Apr - maj, sep - nov

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Osaka // Tokyo - Skandinavien
 • 3 nätter på turistklasshotell i Osaka
 • 14 dagars Japan Rail Pass
 • 3 nätter på turistklasshotell i Tokyo
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Hotell, måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: