19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Upplev två av Asiens kulturella ädelstenar, Sydkorea och Japan, på denna 19 dagars rundresa. Här lever ännu uråldriga traditioner, även i den moderna staden Seoul som står i skarp kontrast till den kejserliga staden Gyeongju. Upplev atmosfären i den demilitariserade zonen vid gränsen till Nordkorea och blicka ett ögonblick mot ett av världens mest stängda länder. I Busan kan du njuta av stränderna och stadens imponerande fiskmarknad innan du reser med färja till Japan. Hiroshima är ett måste i Japan, missa inte att uppleva staden som i stor utsträckning utplånades av atomvapen den 6 augusti 1945. Resan fortsätter till Kyoto där det finns gott om tid att utforska stadens fantastiska kulturskatter och bambuskogar. Resan slutar i högteknologimetropolen Tokyo, där det är möjligt att åka på dagsutflykter, bland annat till Fujiberget.
En upplevelse för sig är den fantastiska matkulturen i de två länderna. Smaka på dig genom de många koreanska variationerna av kimchi (kål) och njut av en färsktillredd sushi på Tsukiji fiskmarknad i Japan.
Detta reseförslag kan skräddarsys för att passa exakt efter dina önskemål. Till exempel kan du lägga till ett extra uppehåll vid Fuji, beställa dagsutflykter eller byta övernattningsformer med onsen, ryokan och/eller tempelvistelser.


Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Sydkorea och Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Du kan resa till Japan och Sydkorea året om. Det kan regna en del ibland på sommaren då det också kan bli mycket varmt. På vintern finns det både snö och skidåkning för den som vill ha det.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Sydkorea, där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag förekommer en till två mellanrum på vägen.
Dag 2: Ankomst Seoul
Ankomst till Seoul. Du hämtas på flygplatsen och körs till din hanok (boende i traditionellt trähus) i staden. Gå på upptäcktsfärd i Seoul och prova lokala specialiteter som bulgogi (BBQ), kimchi (kål), haemul pajeon (fiskpannkaka) och skölj ner med ett glas soju (koreanska risvin) eller mech-ju (öl).
Dag 3-4: På äventyr i Seoul
Sydkoreas sprudlande huvudstad är idag en av världens snabbast växande städer med tio miljoner invånare. Bland neonljus och skyskrapor gömmer sig antika skatter i form av gamla trähus och mysiga gator. Här finns en mängd tempel och museer och en absolut höjdpunkt på varje resa till Seoul är det magnifika Gyeongbokgung-palatset, byggt 1394, hårt ansatt bland annat under den japanska invasionen i slutet av 1500-talet och sedan återställt 1867. Ta dig god tid att gå runt slottet och dess vackra trädgårdar. Njut av en promenad längs Han-floden, stadens andhål. Ta en dagsutflykt till närliggande Bukhasan nationalpark och DMZ (den demilitariserade zonen som skiljer Nord- och Sydkorea). Det finns gott om underhållning i staden som erbjuder teater, k-popkonserter, fantastiska gatukök, lokala marknader, mysiga kaféer och bra shopping. (F)
Dag 5: Med tåg från Seoul till Gyeongju
Idag avgår tåget till Gyeongju. Du ser själv till att ta dig till och från järnvägsstationen. I Gyeongju har du två övernattningar på guesthouse. (F)
Dag 6: På upptäcktsfärd i och runt Gyeongju
Du har hela dagen på dig att utforska Sydkoreas tidigare kejserliga huvudstad som numera finns på UNESCOs världsarvslista. Sydkoreanerna själva beskriver Gyeongju-området som ett stort historiskt och kulturellt museum under bar himmel. De flesta av de historiska fynden och ruinerna härstammar från den gamla Silla-dynastin som styrde den koreanska halvön i nästan tusen år. Utforska stadens tempel, pagoder, gravplatser och statyer. Utanför Gyeongju kan du besöka Seokguram-grottan, fylld med Buddha-skulpturer, och Bulguksa-templet. (F)
Dag 7: Med tåg från Gyeongju till Busan
Idag fortsätter resan med tåg mot Busan, Sydkoreas största hamnstad med vackra stränder, buddhistiska tempel, marknader och Shinsegae, världens påstått största varuhus. I Busan har du två övernattningar på guesthouse. (F)
Dag 8: På äventyr i Busan
Du har en heldag på dig att utforska Busan och det finns gott om saker att uppleva i och runt Sydkoreas näst största stad. Njut av imponerande utsikt över staden från Busan Tower, ta ett dopp med lokalbefolkningen på Haeundae Beach, shoppa loss i Shinsegae Centum City Department Store, besök Jagalchi fiskmarknad, gå på upptäcktsfärd i Gamcheon Culture Village och njut av en Sundowner-drink och en omgång skaldjur på Noran Mahura. Om du inte fick ditt tempelbehov tillgodosett i Gyeongju, besök då Beomeosa-templet och Haedong Yonggungsa-templet. Dessutom hittar du gott om museer, mysiga kaféer och smarriga gatukök. (F)
Dag 9: Med färja från Busan till Fukuoka
Du har hela dagen själv i Busan innan du tar på färjan till Japan på kvällen. Du har en privat hytt bokad på färjan. (F)
Dag 10: Ankomst till Fukuoka och med tåg till Hiroshima
Du anländer tidigt på morgonen till Fukuoka i Japan och klockan åtta på morgonen stiger du i land. Från hamnen kan du ta en färja till tågstationen, där du aktiverar ditt Japan Rail Pass och fortsätter din resa med tåg till staden Hiroshima - en stad som präglats av explosionen av den första atombomben 1945. Sedan dess har Hiroshima markerat sig genom att främja fred och avskaffande av kärnvapen. En promenad genom fredsparken, barnens fredsmonument och atomkupolen, det återstående skelettet på en industrihall som stod situerad just där bomben exploderade, liksom ett besök på fredsmuseet, är alla starka påminnelser om mänsklighetens makt och hur man kan välja att använda den, eller aldrig mer.
Dag 11: Upptäcka Hiroshima
Du har dagen själv i Hiroshima. Det finns möjlighet att åka till ön Miyajima, ett av Japans mest natursköna områden. Här kan du uppleva den flytande röda Torii-porten, tempel, charmiga gator och vilda djur (apor, tvättbjörnar och hjort). (F)
Dag 12: Med tåg från Hiroshima till Kyoto
Idag går resan till Kyoto med tåg. Kyoto är den tidigare kejserliga huvudstaden och hemvist åt landets största kulturskatter. Staden är en central upplevelse vid varje besök i Japan och erbjuder några av landets mest magnifika och hundratals år gamla tempel. Det sägs finnas 2000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto. (F)
Dag 13-14: På äventyr i och runt Kyoto
De närmaste dagarna i Kyoto är du på egen hand med fin möjlighet att utforska Japans kulturella centrum. Det kan till exempel vara att besöka Nijo-borgen, ta en promenad längs floden, njuta av en teceremoni eller besöka de 8000 röda Torii-portalerna vid Fushimi Inari-Taisha. Det finns också möjlighet att ta dagsutflykter med tåg till Nara, Japans första huvudstad, det kosmopolitiska Kobe eller Osaka med sina fantastiska gatukök och restauranger. I Osaka finns även Universal Studios Japan. (F)
Dag 15: Med tåg från Kyoto till Tokyo
Den sista tågresan går till Tokyo, där du har de närmaste tre dagarna på dig till att utforska den energiska metropolen. (F)
Dag 16-17: Upptäck Tokyo
Tokyo är om något kontrasternas värld. Staden erbjuder ett enormt och pulserande eldorado av affärer som säljer allt från traditionellt och utsökt hantverk till unikt specialdesignade modeartiklar, alla sorter och prisklasser av elektronik, skivbutiker och seriemagasin i parti och minut samt mer eller mindre billiga (eller inte alls billiga) småprylar som du inte visste fanns och du plötsligt bara måste skaffa dig. Staden erbjuder ett oändligt antal restauranger som serverar allt från nudelsoppa till franska femrättersmenyer, här är minst lika många spelarkader och ännu fler karaokebarer. Ett spännande äventyr i Tokyo är att ta tunnelbanan runt till de olika shoppingområdena som till exempel det tolv våningar höga elektronikcentret Akihabara eller Ikebukuro, där det finns en mangabutik i varje gathörn eller Shinjuku och Harajuku, med all sorts ungdomskultur och mode i full blom. En sådan tur ger en härlig och fascinerande inblick i den ultramoderna, men samtidigt mycket traditionella kulturen i Tokyo. Den mera traditionella delen av Tokyo ligger i Asakusa runt Asakusa-templet. Ett besök här rekommenderas varmt. Templet och den omgivande parken är otroligt vackra, men du bör inte förvänta dig att det varken är lugnt eller tyst eftersom det alltid finns människor i Tokyo – överallt. (F)
Dag 18: Avresa från Tokyo
Efter en spännande rundtur i Sydkorea och Japan går resan hem. Du tar dig till flygplatsen på egen hand, tidpunkt beror på när ditt utlandsflyg avgår.
Dag 19: Ankomst till Skandinavien (F)

Övernattningar

Tre nätter på Hanok Stay i Seoul
Två nätter på Sindal House i Gyeongju
Två övernattningar på K Guesthouse Premium Busan Station 1 i Busan
En natt i dubbelhytt på färjan mellan Sydkorea och Japan
Två nätter på The Share Hotels Kiro i Hiroshima
Tre nätter på R.Star Hostel i Kyoto
Tre nätter på Wired Hotel Asakusa i Tokyo

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Seoul // Tokyo - Skandinavien
 • Transfer vid ankomst till Seoul
 • 3 nätter på hanok i Seoul
 • Tåg Seoul till Gyeongju
 • 2 nätter på guesthouse i Gyeongju
 • 2 nätter på guesthouse i Busan
 • Tåg Gyeongju till Busan
 • Färja med dubbelhytt mellan Sydkorea och Japan
 • 7 dagars Japan Rail Pass
 • 2 nätter på hotell i Hiroshima
 • 3 nätter på hotell i Kyoto
 • 3 nätter på hotell i Tokyo

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF