15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 450:-
Åk på äventyr i Japan med alla nätter och transport inkluderade. Efter fyra nätter i Tokyo går resan vidare till Kyoto, där du har fyra dagar att uppleva stadens många sevärdheter. Du fortsätter med tåg till Hiroshima, målet för den första atomexplosionen 1945. Här utforskar du på egen hand staden de närmaste tre dagarna innan du fortsätter till Osaka, ditt sista stopp på resan. I Japan väntar fantastiska matupplevelser, oslagbar shopping och möjlighet till dagsutflykter till Kobe och Nara innan du åker hem till Skandinavien.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien
Avgång från Skndinavien till Japan med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolag kan en eller två mellanlandningar förekomma.
Dag 2: Ankomst till Tokyo
Idag anländer du i Tokyo, där du har möjlighet att utforska den högenergiska metropolen de närmaste fyra dagarna.
Dag 3-5: Upptäck Tokyo
Tokyo är om något kontrasternas värld. Staden erbjuder ett enormt och pulserande eldorado av affärer som säljer allt från traditionellt och utsökt hantverk till unikt specialdesignade modeartiklar, alla sorter och prisklasser av elektronik, skivbutiker och seriemagasin i parti och minut samt mer eller mindre billiga (eller inte alls billiga) småprylar som du inte visste fanns och du plötsligt bara måste skaffa dig. Staden erbjuder ett oändligt antal restauranger som serverar allt från nudelsoppa till franska femrättersmenyer, här är minst lika många spelarkader och ännu fler karaokebarer. Ett spännande äventyr i Tokyo är att ta tunnelbanan runt till de olika shoppingområdena som till exempel det tolv våningar höga elektronikcentret Akihabara eller Ikebukuro, där det finns en mangabutik i varje gathörn eller Shinjuku och Harajuku, med all sorts ungdomskultur och mode i full blom. En sådan tur ger en härlig och fascinerande inblick i den ultramoderna, men samtidigt mycket traditionella kulturen i Tokyo. Den mera traditionella delen av Tokyo ligger i Asakusa runt Asakusa-templet. Ett besök här rekommenderas varmt. Templet och den omgivande parken är otroligt vackra, men du bör inte förvänta dig att det varken är lugnt eller tyst eftersom det alltid finns människor i Tokyo – överallt.
Dag 6: Tokyo till Kyoto
Kyoto är den tidigare kejserliga huvudstaden och hemvist åt landets största kulturskatter. Staden är en central upplevelse vid varje besök i Japan och erbjuder några av landets mest magnifika och hundratals år gamla tempel. Det sägs finnas 2000 tempel, helgedomar, palats, museer och traditionella trädgårdar i Kyoto.
Dag 7-8: På upptäcktsfärd i och omkring Kyoto
De närmaste dagarna i Kyoto är du på egen hand med gott om möjlighet att utforska Japans kulturella centrum. Jysk Rejsebureau rekommenderar att du hyr en cykel så att du enkelt kan ta dig runt till de olika sevärdheterna. Det kan till exempel vara att besöka Nijo-borgen, ta en promenad längs floden, njuta av en teceremoni eller besöka de 8000 röda Torii-portalerna vid Fushimi Inari-Taisha. (F)
Dag 9: Från Kyoto till Hiroshima
Idag fortsätter resan med tåg mot Hiroshima, staden som drabbades av den första atomexplosionen 1945. Sedan dess har Hiroshima markerat sig genom att främja fred och avskaffande av kärnvapen. En promenad genom fredsparken, barnens fredsmonument och atomkupolen, det återstående skelettet på en industrihall som stod situerad just där bomben exploderade, liksom ett besök på fredsmuseet, är alla starka påminnelser om mänsklighetens makt och hur man kan välja att använda den, eller aldrig mer. (F)
Dag 10-11: Upptäck Hiroshima
Du tillbringar de följande dagarna på egen hand i Hiroshima. Det finns även möjligt att åka till ön Miyajima, ett av Japans mest natursköna områden. Här kan du uppleva den flytande röda Torii-portalen, besöka tempel, promenera på charmiga gator och se olika vilda djur.
Dag 12: Från Hiroshima till Osaka
Resans sista tågfärd går till Osaka, Japans kulinariska huvudstad i ett underbart matland, så se till att vara lite extra hungrig.
Dag 13-14: På upptäcktsfärd i Osaka
Osaka bjuder bland annat på sevärdheter som Osaka Castle, Osaka Aquarium, Shinsaibashi shoppingdistrikt, Dotonbori med sina många gatukök och Universal Studios Japan. Härifrån finns även möjlighet att ta dagsutflykter till den ursprungliga huvudstaden Nara och det kosmopolitiska Kobe.
Dag 15: Avresa från Osaka och ankomst till Skandinavien
Efter en spännande resa runt i Japan går turen åter hem. Du tar dig själv till flygplatsen, tidpunkten beror på avgång. Ankomst samma dag till Skandinavien.

Övernattningar

Tretton nätter på hostel

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter då det inte finns bankomater i de mindre byarna

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tokyo // Osaka - Skandinavien
 • 4 nätter på hostel i Tokyo
 • 3 nätter på hostel i Kyoto
 • 3 nätter på hostel i Hiroshima
 • 3 nätter på hostel i Osaka
 • 7 dagars Japan Rail Pass
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: