16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 17 950:-
Japan är den perfekta destinationen för en road trip med dina bästa vänner. Landets storlek är överskådlig och vägarna är bra - och här väntar massor av häftiga upplevelser i den underbara naturen. Japan är inte lika vanligt som exempelvis USA och Australien när det gäller husbilssemestrar – men vi kan garantera en minst lika minnesvärd och spännande upplevelse som hos de större road trip-destinationerna. Vi hjälper dessutom till med att guida er kring vilken rutt ni ska köra, tull- och vägavgifter samt hänvisa till de olika campingalternativen som finns i Japan.
Vi har bokat övernattning under de tre första nätterna i Tokyo, för att ni ska hinna utforska storstaden i lugn och ro. Därefter hämtar ni er husbil och tillbringar de nästkommande 12 dagarna med att utforska och uppleva Japan. Rutten är helt upp till er – det enda ni behöver tänka på är att lämna tillbaka husbilen i Tokyo innan ni reser hem. Stanna när, hur länge och var ni vill – tiden är er egen!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag till Japan här
Läs mer om Japan här

Bästa reseperiod

Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Våra rekommendationer om den bästa restiden i Japan bygger på hur klimatet har varit under tidigare år. Vädret i Japan kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför bör våra restidsrekommendationer endast ses som vägledande.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Japan dit ni anländer nästa dag. Beroende på vilket flygbolag ni reser med har ni en till två mellanlandningar på vägen.
Dag 2: Ankomst till Tokyo
Idag anländer ni till Tokyo och ordnar själva transport till ert hostel. De nästkommande tre dagarna har ni möjlighet att utforska denna energiska metropol på egen hand. Tokyo är verkligen en kontrasternas stad. Staden erbjuder å ena sidan ett enormt pulserande inferno av butiker som säljer allt från små 100 yen-prylar och kläder till manga och elektronik. Staden har restauranger som serverar allt från nudelsoppa till femrätters franska menyer, samt spelhallar och karaokebarer. En av attraktionerna i Tokyo är att åka tunnelbana runt till olika shoppingdistrikt som till exempel elektronikcentrumet Akihabara, där det säljs elektronik i ett 12 våningar högt varuhus, till Ikebukero där det finns en mangabutik på varje gathörn, eller Shinjuku och Harajuku, där ungdomskulturen och modet blomstrar. En sådan tur ger en bra inblick i den ultramoderna men samtidigt mycket traditionella kulturen i Tokyo. Å andra sidan hittar ni den mer traditionella delen av Tokyo runt Asakusa-templet. Ett besök här rekommenderas varmt. Templet och den omgivande parken är otroligt vacker, men förvänta er inte att det är särskilt lugnt, eftersom det som överallt i Tokyo alltid är fullt av människor.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Tokyo
Om ni är morgonpigga och sugna på sushi till frukost, kan ni besöka Toyosu Fish Market.
Dag 4–15: Äventyr i Japan med egen camper van
Idag hämtar ni er camper van vid Narita flygplats. Er reserådgivare hjälper er gärna med inspiration för de kommande 12 dagarna på vägarna i Japan. Vi kan guida er angående rutt, tull- och vägavgifter samt hänvisa till de olika campingalternativen som finns i Japan. Om ni vill hyra er camper van under ytterligare dagar går det självklart bra – prata bara med er reserådgivare i samband med bokningen av resan.
Dag 16: Avresa från Tokyo och ankomst till Skandinavien
Ni lämnar tillbaka er camper van i närheten av flygplatsen, varefter resan går hemåt. Ankomst i Skandinavien senare samma dag.

Övernattningar

3 övernattningar på hostel i Tokyo
11 övernattningar i camper van - se videobeskrivningen av husbilen under bilderna längst upp i reseförslaget eller läs mer här

Winberg Travel kan erbjuda boende på allt från hostel till lyxhotell, ryokan, onsen och tempelvistelser.

Kommentarer

Camper vanen som används i detta förslag har plats för maximalt tre personer.

De flesta nätterna kommer ni att behöva stanna på en campingplats för att övernatta i er camper van, eftersom det inte är lagligt att parkera husbilar var som helst i Japan. Det finns gratis campingplatser på vissa ställen, som dock är helt utan faciliteter. Kostnaden för campingplatserna ingår inte i priset, men kan enkelt bokas hemifrån eller under resan.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

APRIL - MAJ, SEPTEMBER - NOVEMBER

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kreditkort
 • Vandringsskor
 • Liten vandringsryggsäck
 • Ficklampa eller pannlampa
 • Varma kläder för eventuellt kyliga kvällar
 • Lätt regn- eller skaljacka
 • Eventuell karta över Japan
 • Eventuell guidebok

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tokyo t/r, inklusive bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 12 dagars hyra av camper van inklusive standard kasko- och ansvarsförsäkring med 0 kr i självrisk (försäkringsvillkor gäller - kontakta er resekonsult för mer information) och fria kilometer samt köksutrustning
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider och dryck
 • Utflykter
 • Övernattningar som inte nämns i programmet
 • Fickpengar
 • Extra förare av camper vanen
 • Tull- och vägavgift (ETC-kort kan köpas till vid hämtning av husbil)
 • Parkeringsavgifter

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: