23 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 950:-
På den här resan kombineras historia och storstad i Japan med en aktiv badsemester på Filippinernas paradisöar. Kombinationen är perfekt för dig som tycker om att vara aktiv på din semester, och där upplevelserna gärna får vara allsidiga.
I Japan kan du ägna dagarna åt att uppleva landets rika kultur och historia på egen hand, och i Tokyo kommer du få din längtan efter äkta storstadsupplevelser stillad. I Filippinernas Visayas-region är resan späckad med upplevelser till både land och till havs. Från Moalboal åker du på canyoning genom floder och vattenfall, och på ön Bohol upplever du både den vackra naturen omkring Loboc-floden och stränderna i den sömniga fiskebyn Anda. Destinationerna på Filippinerna är dessutom perfekta om du önskar att prova på dykning i världsklass. Se fram emot en resa späckad med upplevelser – och en smula ren avkoppling.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Japan här
Läs mer om Japan här

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här

Bästa reseperiod

Resan kan göras året runt, men är som bäst under den svenska våren och försommaren.

I Japan är framförallt våren och hösten milda årstider där det varken är för kallt eller för varmt, och därför rekommenderar vi att resa till Japan under de här perioderna. Under våren kan du dessutom uppleva när körsbärsträden slår ut, så kallad sakura, vilket lockar många reseänrer under mars och april.
Japan har ett varierat klimat från nord till syd. I söder råder subtropiskt och tropiskt klimat med mild vinter och varm sommar. I norra delen är klimatet tempererat och kyligt med mycket kalla och nederbördsrika vintrar.

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan november och maj. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan absolut besökas under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag stiger du ombord på flyget från Skandinavien, mot resans första destination: Japan. Du landar nästkommande dag, och flygresan har 1–2 mellanlandningar.
Dag 2: Ankomst till Hiroshima
Vid ankomst till Hiroshima tar du dig på egen hand från flygplatsen in till staden. Det är billigast att åka lokalbuss, men det är självklart också möjligt att hoppa ini en taxi efter den långa flygresan. Du har resten av dagen på egen hand till att utforska Hiroshima eller bara slappna av på hotellrummet.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Hiroshima
Hiroshima är känt för de sju floderna som rinner genom staden, samt de breda boulevarder och stadens många träd. Hiroshima är idag en livlig storstad, men så har det inte alltid varit. De flesta reser hit för att lära sig mer om atombomber som exploderade över staden 1945. Är du också nyfiken på historia kan du besöka stadens Atomic Bomb Dome. Kupolkonstruktionen på den gamla textilfabriken var nog nästan den enda som inte försvann från jordens yta när bomben exploderade. Idag står den kvar som ett fruktansvärt minne över sprängningen och som en symbol på framtida fred. Du får heller inte missa ett besök på museet i fredsparken Peace Memorial Park, där historien verkligen tar sig in under skinnet på dig. Även om stadens historia är mörk kommer du snabbt uppleva att invånarna idag är avslappnade och välkomnande, och du kommer med stor sannolikhet tycka om staden.
Dag 4: Från Hiroshima till Kyoto
Japan är känt för sitt välfungerande tågnätverk. Idag får du användning av ditt tågkort när du ska resa med tåg från Hiroshima till Kyoto. Vid ankomst tar du dig på egen hand till ditt hotell och checkar in. Härefter har du resten av dagen på egen hand i Kyoto.
Dag 5–6: På upptäcktsfärd i Kyoto
Kyoto vimlar av det äkta Japan. Staden är full med vackra tempel, japanska trädgårdar och traditionella tehus. Några av stadens mest kända sevärdheter är de orange ’torii’-portarna vid Fushimi Inari-Taisha, samt den 500 meter långa bambustigen som ligger i den historiska stadsdelen Arashiyama. Du får inte heller missa Kinkaku-ji, som är känd som den gyllene paviljongen. Detta vackra tempel ligger mellan pinjeträden och speglar sig i en vacker sjö. Är du intresserad av japansk mat (vem är inte det?), bör du också besöka Nishiki-marknaden där du kan få några riktigt spännande smakupplevelser.
Dag 7: Från Kyoto till Tokyo
Efter några spännande dagar i Kyoto hoppar du på tåget igen. Den här gången till huvudstaden Tokyo. Vid ankomst tar du dig själv till hotellet och har resten av dagen på egen hand.
Dag 8: På upptäcktsfärd i Tokyo
Japans huvudstad är kanske en av de häftigaste storstäderna i världen. Staden är inte bara en myllrande metropol utan också full av roliga och finurliga upplevelser – och liknar med stor sannolikhet ingenting som du tidigare har upplevt. Åk på sightseeing till några av stadens mest kända sevärdheter, som Sensoji-templet i Asakusa, parkområdet vid kejsarpalatset eller den hektiska gatukorsningen Shibuya Crossing. Ett mindre turisttätt alternativ kan vara att gå på upptäcktsfärd i stadsdelen Shinokubo där du hittar koreanska matställen och roliga butiker med massor av K-pop. Du kan också åka till området Golden Gai som innehåller över 200 pyttesmå barer, där bara ett fåtal gäster får plats på varje ställe.
Dag 9: Från Japan till Filippinerna – från Tokyo till Cebu och Moalboal
Idag flyger du från Tokyo direkt till Cebu på Filippinerna. Du tar dig själv till flygplatsen i Tokyo, vilket du gör lättast med hjälp av Narita Express-tåget som ingår i ditt tågkort. Vid ankomst till Filippinerna möts du av en chaufför på flygplatsen som kör dig de sista tre timmarna till Moalboal på ön Cebus västkust. Kvällen kan du använda till att njuta av god mat på någon av stans många mysiga matställen, eller slappna av på något av stans många, små spa efter en lång resdag.
Dag 10: På upptäcktsfärd i Moalboal
Efter frukost har du hela dagen till att gå på upptäcktsfärd på egen hand. Moalboal är känt för att vara en av världens bästa dykplatser, så om du har dykcertifikat kan vi definitivt rekommendera ett dyk eller två här. Om du inte har dykcertifikat kan du fortfarande delta i en av områdets häftigaste undervattensupplevelser. Moalboal kan nämligen skryta med ett stort bestånd av sardiner. Att snorkla runt bland dessa enorma grupper av fiskar är en annorlunda och häftig upplevelse, och kallas för ett så kallat ’sardine run’. Platsen där du ska sova hjälper gärna till med att arrangera både dykning och snorkling. (F)
Dag 11: Vattenfall och canyoning vid Badian
Bara ett par minuters bilfärd från Moalboal ligger staden Badian som är känd för sina många vattenfall. Du börjar dagen med frukost på hotellet innan du ska följa med på en utflykt full av adrenalin vid Badians vackra vattenfall. Här ska du få prova på så kallad ’canyoning’ där du rör dig mellan raviner, floder och vattenfall med hjälp av rapelling, simning och hopp från hög höjd. (F)
Dag 12: På upptäcktsfärd i Moalboal
Idag har du ännu en dag på egen hand till att uppleva Moalboal i ditt egna tempo. Även idag kan du få hjälp att arrangera dykning eller snorkling. Du kan också välja att vandra upp till den vackra utsikten från Osmeña Peak, eller kanske bara koppla av på stranden. (F)
Dag 13: Från Moalboal till Bohol och Loboc-floden
Idag har det blivit dags att säga hejdå till Moalboal för att bege dig mot nästa spännande destination. Efter frukost hämtar din chaufför dig och kör dig till färjehamnen i Cebu City, där du ska åka färja i ett par timmar till hamnen i Tagbilaran på ön Bohol. Härifrån åker du den sista biten till din övernattningsplats som ligger fantastiskt belägen vid bredden av den vackra Loboc-floden. Resten av dagen kan du koppla av här och njuta av de många ljuden från djuren och naturen vid flodbredden. (F)
Dag 14: Dagsutflykt till Bohols många sevärdheter
Dagens program är späckat med upplevelser, när du ska iväg på en guidad utflykt på Bohol. Öns största attraktioner är de magnifika höjderna Chocolate Hills och den lilla spökapan med de stora ögonen. På dagens utflykt kommer du också uppleva mer lokala sidor av paradisön. Din guide berättar för dig om öns historia och lokala kultur, och du ska även få smaka på öns olika delikatesser. Lunchen intas på en härlig kryssning som i sakta mat färdas nerför Loboc-floden. (F,L)
Dag 15–16: På upptäcktsfärd på Bohol
De kommande dagarna har du till att på egen hand upptäcka mer av Loboc-området och ön Bohol. Ditt övernattningsställe erbjuder ett stort utbud av aktiviteter. Vi kan till exempel rekommendera en tur på en SUP-bära nerför Loboc-floden – gärna om kvällen när floden lyses upp av de många eldflugor som svärmar i träden längs flodbredden. Ser du mer fram emot en dag på stranden kan du ta en taxi till de vidunderliga stränderna på grannön Panglao. Särskilt vid Alona Beach hittar du massor av matställen och strandbarer. Möjligheterna är många – och valen är bara dina. (F)
Dag 17: Från Loboc River till Anda
Efter en god frukost reser du vidare mot din nästa destination på Bohol. Andra är en liten, dold pärla belägen 2–3 timmars färd mot öns nordöstra kust. På Anda kommer de kommande dagarna bjuda på ett autentiskt ö-liv kombinerat med massor av roliga aktiviteter. (F)
Dag 18–20: Upplev Anda på egen hand
Se fram emot några härliga dagar i lugnt temp i Anda. Det här området på Bohol är långt ifrån massturismen, och de lokala lever ett äkta byliv på ’island time’. Var du än rör dig så möts du av stora leenden och det är verkligen ett nöje att se hur stolta lokalborna är över sitt lilla paradis. Oavsett om du vill ha långa paradisstränder, dolda vattenfall eller vattenaktiviteter så är Anda det perfekta stället. Platsen där du ska sova har ett eget dykcenter, och vi rekommenderar starkt att boka dykning i världsklass här ifall du har dykcertifikat. (F)
Dag 21: Från Anda till Cebu
Det kommer inte bli lätt att säga farväl till Bohol, men idag har det blivit dags att ta sig tillbaka till Cebu varifrån ditt flyg tillbaka till Skandinavien går. Njut av en god frukost och ett sista dopp i poolen innan du hämtas av din chaufför. Vid ankomst till Cebu har du en övernattning för att få en natts god sömn innan din hemresa. Kvällen i Cebu kan du använda till att äta god mat på någon av stadens många restauranger. (F)
Dag 22: Hemresa från Cebu till Skandinavien
Njut av frukost på hotellet och kanske en liten promenad i staden innan du hämtas och körs till flygplatsen. De senaste veckorna har bjudit på en uppsjö av olika upplevelser, och du kommer garanterat resa hem med ryggsäcken full av härliga minnen. (F)
Dag 23: Ankomst till Skandinavien
Idag kommer du hem igen. Vilken tid du landar beror på vilket flygbolag du reser med.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Hiroshima
3 övernattningar på hotell i Kyoto
2 övernattningar på hotell i Tokyo
4 övernattningar på resort på Moalboal
4 övernattningar på resort vid Loboc-floden på Bohol
4 övernattningar på dykresort i Anda
1 övernattning på hotell i Cebu

Winberg Travel kan erbjuda allt från hostel till mellanklasshotell och lyxresorter. Kontakta din reserådgivare för att hitta det boende som passar just dig och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

mars - maj

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor
 • Sandaler
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Kontanter, då bankomater främst finns i de större städerna
 • Eventuellt egen snorklingsutrustning

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Hiroshima / Tokyo – Cebu / Cebu – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar, måltider och transport enligt program
 • 7 dagars Japan Rail Pass i 2:a klass
 • Dagsutflykt med canyoning på Bohol
 • Dagsutflykt med guide på Bohol
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Måltider utöver de i programmet
 • Mindre lokala avgifter på Filippinerna
 • Dricks till guider på utflykter och chaufförer
 • Utflykter som inte har bokats hemifrån
 • Dryck

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: