17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 42 450:-
Resan börjar till sambarytmer på gatorna i Rio de Janeiro. Fortsätt till den mäktiga Kristusstatyn på toppen av Corcovado och den bländade vita sanden på stranden Copacabana.

Efter några spännande dagar i den pulserande metropolen reser du vidare in i landet till de vackra Iguazufallen som ligger vid gränsen mellan Argentina, Paraguay och Brasilien. Du får se vattenfallen från både den argentinska och den brasilianska sidan.

Sedan fortsätter du till Yacutinga Lodge där du kan paddla kanot, se det fantastiska djurlivet och njuta av den unika atmosfären i lodgen mitt i djungeln. Från djungeln reser du vidare med flyg till Sydamerikas svar till Paris: Buenos Aires. Gå på tangoshow, upplev staden med cykel och njut av atmosfären på de många caféerna i staden.

Resan avslutas med en annan kontrast - en riktig gaucho-upplevelse på Pampasslätten utanför Buenos Aires.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Brasilien kan besökas året runt. Södra Brasilien har ett klimat som påminner om södra Europa, med varma somrar där temperaturen når ca 35 grader och vintrar som är ca 20 grader varma och har lite nederbörd. Kom ihåg att det är vinter i Brasilien när det är sommar i Sverige.

De argentinska sommarmånaderna sträcker sig från december till februari kan vara ganska varma i Buenos Aires. De nordliga och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga under december till februari men milda från mars till november. Området runt Mendoza är vackrast under mars till maj. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av juni till mitten av oktober. I de södra delarna av landet är den bästa tiden att åka mellan november och mars som är den varmare och torrare perioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Rio de Janeiro, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Ankomst till Rio de Janeiro
Vid ankomst till Rio möts du och körs till till ditt hotell. Du övernattar tre nätter i Rio. "Gud skapade världen på sex dagar och på den sjunde dagen kopplade han av i Rio," är ett talesätt hos lokalbefolkningen i Rio, som även kallas Carioca. Få städer har så annorlunda omgivningar som Rio. Inte konstigt då att den ibland kallas "Cidade Maravilhosa" (den fantastiska staden). I närheten finns fantastiska vita stränder i Copacabana och Ipanema, det djupblå Atlanthavet, den lysande gröna Guanabarabukten och det nästan blåfärgade berget Sockertoppen.
Dag 3: Cykeltur i Rio de Janeiro
Rio de Janeiro är Sydamerikas mest cykelvänliga stad med mer än 400 kilometer cykelväg och idag gör du en cykelutflykt med din lokalguide. Ni ser bland annat flera av Rios berömda stränder, kanske smakar på lokala specialiteter (ej inkluderat utan man väljer och köper det som ser lockande ut) , upplever den historiska delen av Rio och avslutar med ett besök i stadsdelen Lapa. (F)
Dag 4–5: Upplevelser i Rio
De kommande dagarna kan du tillbringa precis som du vill. Rio är landets näst största stad, endast Sao Paolo är större. Rio erbjuder en mängd fantastiska upplevelser, allt från stranden Copacabana till Corcovado-berget med den stora Kristusstatyn. Vi kan även varmt rekommendera en middag på ett riktigt brasiliansk stekhus som i Brasilien kallas Churrascaria (vi kan hjälpa dig med rekommendationer om du vill besöka stadens bästa Churrascaria-restauranger). (F) Det är även möjligt att köpa till dagsturer så att du får ut det mesta av din tid i staden:
 • Stadsrundtur till alla klassiska sevärdheter i staden. Du besöker bland annat Santa Teresa-distriktet, den färgglada Selarón-trappan och inte minst Sockertoppen och Corcovado.
 • När du är i Rio är det som upplagt för att åka på en tur till några av stadens många favelor. Den här turen ger dig en riktig tankeställare och en mer nyanserad bild av miljonstaden Rio de Janeiro. Du kommer snart att se att de här favelorna fungerar som "en stad i staden".
Dag 6: Rio – Iguazúfallen
Du blir hämtad på hotellet, körs till flygplatsen och därifrån flyger du vidare till Iguazú. När du kommer fram till Iguazú hämtas du återigen på flygplatsen och sedan körs du till det hotell där du kommer att övernatta tre nätter. De kommande dagarna ägnas åt att utforska området runt de tre landsgränserna för Brasilien, Argentina och Paraguay, som möts vid korsningen av Paranáfloden och Iguazúfloden. Men fokus för den här delen av resan är det magnifika Cataratas do Iguaçu, Iguazúfallen. Den rytande Iguazúfloden korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väst. Några kilometer innan Iguazúfloden korsar Paranáfloden är den även en del av en av de vackraste platserna i världen, Iguazúfallen. Området är över 2,7 kilometer långt och har en genomsnittlig genomströmning på 1 750 kubikmeter per sekund. Kontrasterna mellan den gröna vegetationen, de mörka färgerna på klipporna och det virvlande vattnet som faller från runt 72 meters höjd är magiskt! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall och några av dem är över 80 meter höga, vilket innebär att de här vattenfallen är bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen. Det var därför ingen överraskning när UNESCO 1986 utnämnde regionen till världsarv. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen av spanjoren Alvar Nuñez år 1541. Han kallade dem för Saltos de Santa María. Namnet som vi använder idag betyder "stort vatten" på guaranispråket. Vattenfallen skyddas av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna går via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området. Det är därför lätt att vandra där oavsett ålder. De guidade turerna runt anläggningen går flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under regnperioden från maj till juli finns risk för översvämningar vilket gör att det ibland inte går att komma tätt inpå vattenfallen via gångvägarna.
Dag 7–8: Upplevelser vid Iguazúfallen
För att se vattenfallen ordentligt är det nästan ett "måste" att både se dem från den brasilianska och den argentinska sidan. Den brasilianska sidan ger dig en bättre överblick och på den argentinska sidan kommer du närmare. På den argentinska sidan kan du till och med komma så nära att du nästan kan sträcka ut handen och röra vid vattnet. Om du tycker att det inte är tillräckligt nära är det även möjligt att hoppa på en Zodiac-gummibåt och åka rätt in i hjärtat av vattenfallet. Under de här dagarna får du se fallen från båda sidor tillsammans med en guide.
Dag 9–10: Avkoppling och vilda djur på Yacutinga Lodge
Från Iguazú går resan vidare till Yacutinga Lodge som ligger cirka 75 kilometer bort. Lodgen ligger i regnskogen och har mycket vacker inredning som bidrar till en mysig och avslappnad atmosfär. Dagen därpå går du på upptäcktsfärd i regnskogen. Ett antal olika aktiviteter ingår i besöket, inklusive en kanottur och en vandringstur genom regnskogen. Under turerna får du se apor och många av fågelarterna som bor i naturreservatet på nära håll. En natur-eller fågelexpert följer med på alla aktiviteter så du får lära dig allt om det unika växt-och djurlivet. På lodgen kan du ta ett uppfriskande dopp i poolen, njuta av en kall öl i baren och blicka ut över regnskogen från toppen av ett utsiktstorn. Det är ett riktigt naturparadis! (F,L,M)
Dag 11: Yacutinga Lodge till Buenos Aires
Efter frukost tar du en taxi på egen hand till flygplatsen och flyger till Buenos Aires. Väl i Buenos Aires tar du dig till hotellet på egen hand. Du övernattar två nätter i Buenos Aires (F)
Dag 12: Foodie-tur i Buenos Aires
Din lokalguide möter upp med dig vid lunchtid och tillsammans tillbringar ni några timmar med att utforska Buenos Aires kulinariska scen och besöker lokalrestauranger och gatukök. (F) Alla älskar Buenos Aires och det med rätta. Här besöks caféerna av kaffedrickande bohemer, gatorna vimlar av högljudda fotbollsfans och dansgolven är fyllda med passionerade tangodansare. Argentinarna är både ett avspänt och temperamentsfullt folk och samtidigt är de formella och avslappnade. Buenos Aires är också en dynamisk stad. Du kan enkelt dra dig tillbaka och reflektera över dagens upplevelser på ett av de otaliga mysiga caféerna i staden eller besöka något av de många grönområdena. I det konstnärliga kvarteret San Telmo är en del av charmen från kolonialtiden bevarad i kullerstensgator och de låga byggnaderna. Här kan du köpa unika souvenirer på söndagsmarknaden från diverse konst- och antikvitetsstånd. Staden består av många olika stadsdelar som kan upptäckas var för sig, så avsätt gott om tid för att gå på upptäcktsfärder. I centrum ligger gågatan Florida som har många trendiga butiker. På kvällarna blir gatan full av liv. Gatuhandlare försöker sälja sina varor genom att sprida ut dem på mattor på gatan och du kan även se och höra många gatumusiker som spelar musik. Du kan även besöka det moderniserade hamnområdet Puerto Madero där de renoverade lagerlokalerna nu huserar moderna restauranger. San Telmos smala kullerstensgator är särskilt intressanta på söndagar då antikmarknaden tar över nästan hela stadsdelen och folk dansar tango och spelar musik. La Boca är en stor turistmagnet med sina färgade hus. Färgerna som används är rester från färger som använts för att måla fartyg. Det är också här den berömda fotbollsarenan La Bombonera finns. Det är hemmaarena för Diego Maradonas gamla klubb, Boca Juniors, och är en arena som kan bjuda på spännande fotbollsmatcher. Kolla in turneringsschemat och ta en tur runt stadion. Sydamerikansk fotboll är en riktig upplevelse. Retiro och Recoleta är också moderna stadsdelar med många vackra hus. Den stora kyrkogården där Eva Peron är begravd ligger också här. Vi kan varmt rekommendera en cykeltur runt staden. Det är ett bra sätt att få en överblick över staden och guiden kan berätta om staden och dess historia längs vägen. Att gå och se en tangoshow är också ett måste i Buenos Aires. Tangon uppfanns mot slutet av 1800-talet och är en blandning av olika rytmer som dansades i fattiga stadsdelar. Från början var tangon förbjuden på grund av den sensuella stilen, men i dag är det inte bara en stor del av Buenos Aires musikaliska historia utan även en viktig symbol för hela landet. Njut av en speciell "porteña"-musikafton på en av stadens utmärkta tangoställen där traditionella sånger och danser framförs. Hitta ditt eget ställe eller låt oss hjälpa dig.
Dag 13: Buenos Aires till Pampas
På den stora, platta Pampasslätten som täcker det mesta av centrala Argentina finns boskapsgårdar så långt ögat når. Här kan man få träffa en gaucho, en argentinsk cowboy som driver de stora boskapshjordarna från plats till plats. Argentina är känt över hela världen för sin högkvalitativa nötköttsproduktion. De frigående boskapen blir saftigt, mört kött som du kan avnjuta på många argentinska restauranger. Pampasslätten ligger bara några timmars bilresa från Buenos Aires. Den här dagen tar du en buss från Buenos Aires till den lilla staden San Antonio de Areco. Här hämtas du och körs till en riktig "estancia", en traditionell gård där du får stanna över natten. Resten av dagen tillbringas på gården. På den här vistelsen ingår helpension och deltagande i ett antal aktiviteter. Du kan t. ex. följa med en gaucho på hästryggen när han ger sig ut för att se till boskapen. (M)
Dag 14: Pampasslätten tillbaka till Buenos Aires
Du får skjuts till bussen och åker tillbaka till Buenos Aires på samma sätt som du kom. Du övernattar två nätter på samma hotell som du bodde på tidigare. (F)
Dag 15: På upptäcktsfärd i Buenos Aires
Hela dagen kan ägnas åt att utforska Buenos Aires.
Dag 16: Avresa från Buenos Aires
Det är dags att ta farväl av Argentina och resa hemåt. Du kan även välja att förlänga resan genom att t. ex. åka vidare till Patagonien eller kanske åka för att se de lekfulla pingvinerna på Valdéshalvön. Prata med din resekonsult för att få mer information om möjligheterna att förlänga resan.
Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fjorton nätter på hotell / lodge.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

novmeber - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Rio de Janeiro – Iguazú/ – Buenos Aires - Skandinavien
 • Fjorton nätter på hotell / lodge.
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: