Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 47 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Äventyret börjar i Salvador de Bahia, en stad med mycket spännande historia. Det är här som slavarna från Afrika fördes in för att arbeta i sockerplantagerna och än idag rymmer staden fortfarande mycket afrikansk kultur. Här är fullt av liv, musik, sång och dans som kommer att följa dig vart du än går.

Från Salvador går turen vidare till Chapada Diamantina National Park, där du kan njuta av det vackra landskapet, uppleva enorma grottor, simma i smaragdblåa källor och vattenfall och besöka pittoreska små byar.

Nästa stora upplevelse börjar i Lençóis Maranhenses nationalpark med sitt underbara och speciella landskap av sanddyner och laguner. Du reser längs kusten genom små fiskesamhällen och hamnar så småningom i Jericoacoara, en liten charmig stad där både strand- och surfmöjligheter är rikliga.

Vi har inkluderat transporter och utflykter inklusive engelsktalande guide och övernattningar på charmiga pousador.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Salvador, där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det en till två mellanlandningar längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Salvador
Vid ankomsten till Salvador kommer du att plockas upp på flygplatsen och köras till din pousada inte långt från det historiska distriktet Pelourinho. Området är känt för sin portugisiska koloniarkitektur med massor av historiska monument och välbevarade kyrkor. Distriktet är idag en del av UNESCOs världsarv. Majoriteten av folket i delstaten Bahia härstammar från slavarna som på sin tid skeppades över Atlanten för att arbeta på plantager. Detta har resulterat i en sammansmältning av den afro-brasilianska kulturen och bildandet av Candomblé-religionen som utövas i form av voodoo och slavdansen capoeira.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Salvador
Du har hela dagen på egen hand till att utforska Salvador. Besök Sao Joaquims autentiska marknad, släntra längs de kullerstensbelagda gatorna i Pelourinho, få en inblick i slavhandelns och stadens historia på Museo Afro-Brasileiro, smaka på afrikanskinspirerade regionala rätter och uppleva capoeira på stadens största marknad, Mercado Modelo. Det är möjligt att boka på en guidad stadstur. (F)
Dag 4: Salvador till Lençóis (Chapada Dimantina)
Idag kommer du att hämtas och köras till busstationen i Salvador. Här kommer du att fortsätta med buss till staden Lençóis, där du igen kommer att inkvarteras i en mysig pousada. Lençóis är en trevlig stad i Chapada Diamantina, en nationalpark som kan jämföras med Grand Canyon i USA. Det är en blandning av höga berg, floder, vattenfall, grottor och fantastiskt landskap som du har möjlighet att njuta av och uppleva de närmaste dagarna på olika dagsutflykter. (F)
Dag 5: På äventyr till Iraquaras grottor
Efter frukost hämtas du av din lokala guide som tar dig med på en dagsutflykt till Iraquara. Här besöker du de många bergsrummen och grottorna som finns runt staden. Du börjar med ett besök i Pratinha, en enorm kalkstengrotta där du kan snorkla i en kristallklar färskvattenskälla. Härifrån rör du dig du vidare till en annan vacker kalkstengrotta, Lapa Doce, vars ”specialitet” är dess enorma stalaktiter och klippformationer. Lunchen avnjuts på lokal restaurang innan du åker till Morro do Pai Inácio-berget, där du kan vänta dig en fantastisk utsikt över Chapada Dimantina från toppen. Njut av solnedgången här uppe innan du åker tillbaka till Lençóis. (F,L)
Dag 6: Trekkingtur till Cachoeira da Fumaça, Brasiliens högsta vattenfall
Du kommer att plockas upp på morgonen av din lokala guide och köras till Capão-dalen, från vilken du trekkar sex kilometer till toppen av Cachoeira da Fumaça, Brasiliens högsta vattenfall på 340 meter. Du får god tid att njuta av utsikten innan du åker tillbaka till Lençóis. (F,L)
Dag 7: Chapada Diamantina och Vale do Capão
Dagen erbjuder ett besök i de två imponerande kalkstengrottorna Poço Encantado och Poço Azul. I Poço Azul kan du hyra snorkelutrustning och njuta av ett dopp i det kristallklara vattnet med sikt på upp till 60 meter. Efter en simtur får du njuta av en traditionell lunch innan du åker tillbaka till Lençóis. (F,L)
Dag 8: Avresa från Salvador till São Luis
Idag går turen till Salvador busstation, varefter du körs till Salvador flygplats och flyger till staden São Luis de Maranhão. Här kommer du att hämtas och köras till ditt hotell. (F)
Dag 9: På äventyr i Lençóis Maranhenses nationalpark
Från São Luis fortsätter din resa med guiden via Emotion Trail genom Lençóis Maranhenses nationalpark. Här får du möjlighet att se några av de mest speciella landskapen i nordöstra Brasilien. Lençóis Maranhenses nationalpark utgörs av ett ekosystem som har bildats av vita sanddyner med laguner fyllda med regnvatten. Området täcker 1500 kvadratmeter och trots mycket regn finns här nästan ingen vegetation. Detta område är ännu inte känt av alltför många turister och är otroligt vackert. Du tillbringar större delen av dagen i parken och njuter av en vacker solnedgång innan du blir körd till din pousada i Barreirinhas. (F)
Dag 10: Speedboat-tur på Rio Preguiças till Atins
Idag fortsätter Emotion Trail till den mysiga kuststaden Atins. Efter frukosten kan du åka speedboat på floden Rio Preguiças, där du bland annat får möjlighet att se de vackra sanddynerna och besöka de fina små fiskesamhällena. Därefter fortsätter turen till staden Atins, där du kan njuta av stranden och få en skön simtur. (F)
Dag 11: Atins till Parnaiba
På morgonen fortsätter turen till Parnaíba via 4WD-körsel och du anländer på eftermiddagen. Turen går via Caburé Beach i Paulino Neves med sina vackra sanddyner. (F)
Dag 12: Parnaiba till Jericoacoara
Dagen börjar med en båttur vid Parnaíba-deltat (Brave Feijão), där du stannar till vid Igarapé dos Poldros, Baia do Feijão, Ilha das Canárias och Morro Branco. Vid middagstid går turen med 4WD den sista sträckan av Emotion Trail längs den asfalterade vägen omgiven av de vackra sanddynerna och efter två färjeturer anländer du i charmiga kuststaden Jericoacoara. Staden är känd för sina vackra stränder och spektakulära solnedgångar. Här bor du i pousada och kopplar av under de närmaste dagarna. (F)
Dag 13: Buggy till Blue Lagoon
Dagen börjar med en buggy-tur till Blue Lagoon, varefter du har dagen på egen hand i Jericoacoara. (F)
Dag 14: Surfing och total avkoppling i Jericoacoara
Du har dagen på egen hand i Jericoacoara, där du har möjlighet att se ännu mer av den vackra landsbygden eller bara njuta av stämningen i denna stad som har sitt helt egna tempo. Det är också möjligt att ta ridturer, yogakurser och surfa – både i vatten och på sand. (F)
Dag 15: Avgång från Jericoacoara till Fortaleza
Idag blir du att hämtad på hotellet och körd till Fortaleza Airport, där du beger dig tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter två veckors fantastisk rundresa i norra Brasilien.

Övernattningar

Två nätter på pousada i Salvador
Fyra nätter på pousada i Lençóis (Chapada Dimantina)
En natt på hotell i São Luis
En natt på pousada i Barreirinhas
En natt på pousada i Atins
En natt på pousada i Parnaíba
Tre nätter på pousada i Jericoacoara
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Salvador - São Luis // Fortaleza - Skandinavien
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • 13 nätter på hotell & pousadas
 • Engelsktalande guide på utflykterna

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF