19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 63 450:-
Äventyret börjar i Salvador de Bahia, en stad med mycket spännande historia. Det är här som slavarna från Afrika fördes in för att arbeta i sockerplantagerna och än idag rymmer staden fortfarande mycket afrikansk kultur. Här är fullt av liv, musik, sång och dans som kommer att följa dig vart du än går.

Från Salvador går turen vidare till Chapada Diamantina National Park, där du kan njuta av det vackra landskapet, uppleva enorma grottor, simma i smaragdblåa källor och vattenfall och besöka pittoreska små byar.

Nästa stora upplevelse börjar i Lençóis Maranhenses nationalpark med sitt underbara och speciella landskap av sanddyner och laguner. Du reser längs kusten genom små fiskesamhällen och hamnar så småningom i Jericoacoara, en liten charmig stad där både strand- och surfmöjligheter är rikliga.

Vi har inkluderat transporter och utflykter inklusive engelsktalande guide och övernattningar på charmiga pousador.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Salvador, där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det en till två mellanlandningar längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Salvador
Vid ankomsten till Salvador kommer du att plockas upp på flygplatsen och köras till din pousada inte långt från det historiska distriktet Pelourinho. Området är känt för sin portugisiska koloniarkitektur med massor av historiska monument och välbevarade kyrkor. Distriktet är idag en del av UNESCOs världsarv. Majoriteten av folket i delstaten Bahia härstammar från slavarna som på sin tid skeppades över Atlanten för att arbeta på plantager. Detta har resulterat i en sammansmältning av den afro-brasilianska kulturen och bildandet av Candomblé-religionen som utövas i form av voodoo och slavdansen capoeira. Längtar du efter en badsemester kan du förlänga resan med ett par dagars uppehälle på öarna Morro de Sao Paulo och Itaparica. Båda öarna har vackra stränder och en avslappnad stämning där du kan bo på mysiga pousadas ända nere vid vattnet. Gällande stränder i och omkring Salvador kan vi rekommendera Porto da Barra Beach, Itapuã eller Stella Maris.
Dag 3: På upptäcktsfärd i Salvador
Du har hela dagen på egen hand till att utforska Salvador. Besök Sao Joaquims autentiska marknad, släntra längs de kullerstensbelagda gatorna i Pelourinho, få en inblick i slavhandelns och stadens historia på Museo Afro-Brasileiro, smaka på afrikanskinspirerade regionala rätter och uppleva capoeira på stadens största marknad, Mercado Modelo. Det är möjligt att boka på en guidad stadstur. (F)
Dag 4: Salvador till Lençóis (Chapada Dimantina)
Idag kommer du att hämtas och köras till busstationen i Salvador. Här kommer du att fortsätta med buss till staden Lençóis, där du igen kommer att inkvarteras i en mysig pousada. Lençóis är en trevlig stad i Chapada Diamantina, en nationalpark som kan jämföras med Grand Canyon i USA. Det är en blandning av höga berg, floder, vattenfall, grottor och fantastiskt landskap som du har möjlighet att njuta av och uppleva de närmaste dagarna på olika dagsutflykter. (F)
Dag 5: På äventyr till Iraquaras grottor
Efter frukost hämtas du av din lokala guide som tar dig med på en dagsutflykt till Iraquara. Här besöker du de många bergsrummen och grottorna som finns runt omkring i staden. Du börjar med ett besök i Pratinha, en enorm kalkstengrotta där du kan snorkla i en kristallklar färskvattenskälla. Härifrån rör du dig du vidare till en annan vacker kalkstengrotta, Lapa Doce, vars kännetecken är dess enorma stalaktiter och klippformationer. Lunchen avnjuts på lokal restaurang innan du åker till Morro do Pai Inácio-berget, där du kan vänta dig en fantastisk utsikt över Chapada Dimantina från toppen. Njut av solnedgången här uppe innan du åker tillbaka till Lençóis. (F,L)
Dag 6: Trekkingtur till Cachoeira da Fumaça, Brasiliens högsta vattenfall
Du kommer att plockas upp på morgonen av din lokala guide och köras till Capão-dalen, från vilken du trekkar sex kilometer till toppen av Cachoeira da Fumaça, Brasiliens högsta vattenfall på 340 meter. Du får god tid för att njuta av utsikten innan du åker tillbaka till Lençóis. (F,L)
Dag 7: Chapada Diamantina och Vale do Capão
Dagen erbjuder ett besök i de två imponerande kalkstengrottorna Poço Encantado och Poço Azul. I Poço Azul kan du hyra snorkelutrustning och njuta av ett dopp i det kristallklara vattnet med sikt på upp till 60 meter. Efter en simtur får du njuta av en traditionell lunch innan du åker tillbaka till Lençóis. (F,L)
Dag 8: Från Lençóis till Salvador
Från Lençóis går färden tillbaka till Salvador med buss och härifrån ordnar du själv med transport till ditt boende. (F)
Dag 9: Avresa från Salvador med flyg till São Luis
Du hämtas på din pousada och körs till Salvadors flygplats varifrån du flyger till staden São Luis de Maranhão. Här hämtas du på flygplatsen och körd till ditt hotell i staden. São Luís är huvudstaden i delstaten Maranhão, och det är den enda brasilianska staden som grundades av fransmännen, senare invaderades av holländarna och koloniserades av portugiserna. Den ligger på ön Upaon-Acu i södra Atlanten mellan bukterna São Marcos och São José de Ribamar. Njut av en promenad i den historiska stadskärnan, antingen själv eller på en stadsvandring med guide. (F)
Dag 10: Äventyr i Lençóis Maranhenses National Park
Tillsammans med din lokalguide och en 4WD går dagens tur via Emotion Trail genom Lençóis Maranhenses National Park. Parken är ett ekosystem skapat av vita sanddyner och laguner fyllda av regnvatten men trots rika regnfall finns här nästan ingen vegetation. Just detta område är fortfarande relativt okänt och oerhört vackert. Du tillbringar dagen här och njuter av en vacker solnedgång innan du återvänder till din pousada i Barreirinhas. (F)
Dag 11: Båtutflykt med speedboat på Rio Preguiças
Efter frukost gör du en speedboat-tur på Rio Preguiçasfloden där du bland annat har möjlighet att se de vackra sanddynerna, stanna till på Vassouras-ön, besöka några av de små fiskebyarna och se flera vackra fyrar. Härifrån går resan sen tillbaka till Barreirinhas. (F)
Dag 12: På äventyr i Parnaíba-deltat
Efter frukost är det avresa från Barreirinhas i en 4WD, till hamnen där resan fortsätter med färja till Parnaíba. Första stoppet är i Tutoia med ett besök på båtkyrkogården och härefter fortsätter resan till hamnen i Tatus. Nu går turen med båt till hjärtat av Parnaíba-deltat. Du kan avnjuta en lunch i Casa de Caboclo, varifrån båtturen fortsätter till en klippformation öster om Feijão Bravo i Caju Bay. Här stannar du för att se klipporna och det kommer finnas möjlighet för att ta ett dopp i en lagun eller i floden. Innan solnedgången kan du se de färggranna Guaráfåglarna flyga i flock över deltat. Övernattning är på en pousada i Parnaíba. (F)
Dag 13: I 4WD till Barra Grande
Njut av förmiddagen i Parnaíba på egen hand innan du runt lunchtid fortsätter resan mot Barra Grande. Du gör flera stopp längs vägen, bland annat vid Árvore Penteada och klipporna vid Piaui. Under eftermiddagen ankommer du till Barra Grande där du kan njuta av resten av dagen vid stranden. (F)
Dag 14: Dagsutflykt i stenstaden Chaval Idag väntar en dagsutflykt till Chaval, som huserar vackra grottmålningar som kan dateras till 9 000 år tillbaka i tiden. En guide tar med dig runt i den vackra naturen bland monoliter - stora monument uthuggna ur sten. Lunchen kan du inta på en lokal restaurang där du också kan ta ett dopp i en naturlig pool uthuggen ur klipporna. Under eftermiddagen går färden tillbaka till Barra Grande igen. (F)
Dag 15: Barra Grande till Jericoacoara Njut av frukosten vid Barra Grande innan turen fortsätter med 4WD på den sista delen av leden Emotion Trail. På vägen stannar ni till vid ön Ilha do Amor där du kan ta ett dopp och äta nyfångad fisk till lunch under palmerna vid Lagoa da Torta. Under eftermiddagen går färden vidare till Guriu Beach med sin vackra mangroveskog. Under sen eftermiddag ankommer du med färja till staden Jericoacoara som känd för sina vackra stränder och spektakulära solnedgångar. Här övernattar du i en pousada och slappnar av under de följande dagarna. (F)
Dag 16-17: Surfing och total avkoppling i Jericoacoara
Du har dagarna på egen hand i Jericoacoara, där du har möjlighet att se ännu mer av den vackra landsbygden eller bara njuta av stämningen i denna stad som har sitt helt egna tempo. Det är också möjligt att ta ridturer, yogakurser och surfa – både i vatten och på sand. (F)
Dag 18: Avgång från Jericoacoara till Fortaleza
Idag blir du att hämtad på hotellet och körd till Fortaleza Airport, där du beger dig tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

2 nätter på pousada i Salvador
4 nätter på pousada i Lençóis
1 natt på på pousada i Salvador
1 natt på hotell i São Luis
2 nätter på pousada i Barreirinhas
1 natt på pousada i Parnaíba
2 nätter på pousada i Barra Grande
3 nätter på pousada i Jericoacoara

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Salvador - São Luis // Fortaleza - Skandinavien
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • 16 nätter på hotell & pousadas
 • Engelsktalande guide på utflykterna
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: