13 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 51 450:-
Resan börjar i historiska Olinda, som idag finns på UNESCO:s världsarvslista. Staden är också känd för sin karneval som äger rum varje år under februari månad. Här kommer du att uppleva afrikanska traditioner från kolonialtiden som tydligt märks när du rör dig runt bland de färgstarka husen och vackra kyrkorna. Du tillbringar natten på en trevlig pousada några minuters promenad från stranden mitt i Olindas gamla stad.
Resan fortsätter sedan till Pantanal, en av världens största våtmarker. Den gigantiska våtmarken Pantanal i hjärtat av Brasilien är utan tvekan ett av de bästa safariområdena i världen. Särskilt när det gäller jaguarsafarier, som bäst upplevs under perioden april till oktober. Här bor du i en traditionell lodge mitt i naturen som du tar spännande dagsturer från, antingen i form av jeepsafari, vandring eller kanot eller båt. Djurlivet i Pantanal är rikt och landskapen öppna, vilket gör det lättare att upptäcka djuren. Förutom jaguarer är det också möjligt att få syn på tapirer, kajmaner, myrslokar, jätteuttrar, tukaner, papegojor och vattensvin med mera.
Resan fulländas med några fantastiska dagar i Rio de Janeiro med dess karakteristiska sevärdheter och illustra stränder. Här övernattar du på ett stilfullt hotell på Copacabana. Vi har inkluderat en cykeltur runt stadens sevärdheter med en lokal guide. Du kan också ta en tur till en av stadens favela-områden och njuta av ett dopp eller två på den legendariska Copacabana-stranden.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Recife, där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det en till två mellanlandningar längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Olinda
Vid ankomsten till Recife blir du hämtad på flygplatsen och körd till din pousada i Olinda. Resten av dagen är på egen hand. Olinda ligger på Atlantkusten och är på UNESCO:s världsarvslista för sina välbevarade och vackra villor och sin holländsk- och portugisiskinspirerade barockarkitektur. Staden är också populär för sin karneval, under vilken du kan festa och dansa med lokalbefolkningen. Karnevalen hålls vanligtvis i februari och det är gratis att delta.
Dag 3: Stadstur i Olinda
Efter en god nattsömn och en utsökt frukost går turen med lokal guide runt i Olinda, som före Recife var huvudstad i delstaten Pernambuco. Tillsammans utforskar ni området Alto da Sé med dess färgrika hus och koloniala kyrkor, bland annat Catedral Sé de Olinda och Igreja de Nossa Senhora da Misericórdia, där du kan njuta av den vackraste utsikten över Olinda och Recife. Guiden ger dig en solid introduktion till Olinda och dess historiska betydelse för Brasilien. (F)
Dag 4: Upptäck historiska Olinda
Du har hela dagen på egen hand till att utforska konstgallerier, bege dig till stranden eller handla souvenirer med mera. (F)
Dag 5: Olinda till Pantanal
Idag tar du flyg till Cuiaba i Pantanal, där du blir hämtad och körd till din lodge. På eftermiddagen blir det möjlighet till att utforska naturen och djurlivet runt lodgen. Pantanal är världens största våtmark och sträcker sig i oändliga slätter från södra Brasilien och långt in i Bolivia och Paraguay. Här möter Amazonas regnskog den brasilianska savannen, vilket resulterar i Sydamerikas bästa safariområde med en hisnande biologisk mångfald på mer än 1000 fågelarter, 300 däggdjursarter, 3500 växtarter och 480 arter av reptiler. De öppna landskapen gör det mycket lättare att upptäcka de vilda djuren. Under torrsäsongen (maj - oktober) är det lättast att uppleva det fantastiska djurlivet när djuren samlas vid de få kvarvarande vattenhålen. Det är också under denna period chanserna är bäst när det gäller att upptäcka vilda jaguarer. Under hela din vistelse kommer du att ha engelsktalande naturguide som kan berätta om flora, fauna och det fantastiska djurlivet i Pantanal. (F,M)
Dag 6: Jaguarsafari
Det blir tidig morgonavgång från din lodge när du åker på en heldagssafari djupt in i den vilda naturen i Pantanal, där det finns störst chanser att upptäcka den brasilianska jaguaren. Dagen börjar med en biltur från Transpantaneira Park Road till Porto Jofre. På resan har du goda möjligheter att ta del av Pantanals rika djurliv med bland annat kajmaner, rådjur, vattensvin, myrslokar, papegojor, tukaner och flera olika slags apor. I Port Jofre går du ombord på en safaribåt, det bästa transportsättet, eftersom det finns störst chans att upptäcka jaguarer längs Pantanals vattenleder. Här kommer du till Waters State Park, där du kan ta del av safariupplevelser i världsklass. Jaguaren är det största brasilianska kattdjuret och en formidabel jägare. Den lurar ofta längs flodstranden och letar efter jätteuttrar och andra byten. Kom ihåg kikaren och kameran samt lite mellanmål under en lång dag på floden. Lunch serveras utomhus, frukost och middag i lodge. Efter cirka åtta timmar på floden går turen åter till din lodge, där du anländer sent på natten. (F,L,M)
Dag 7: Bland vilda djur i Pantanal
Det finnas olika aktiviteter där du kommer att uppleva Pantanals rika djur- och växtliv. Dessa inkluderar paddling på floden, jeepsafari, pirayafiske, trekking och naturligtvis avnjutning av de vackra solnedgångarna och den orörda stjärnhimlen. (F,L,M)
Dag 8: Pantanal till Rio de Janeiro
På morgonen blir du körd du till flygplatsen i Cuiaba, där du flyger till det färgsprakande och mångsidiga Rio de Janeiro. Här kommer du att hämtas på flygplatsen och köras till ditt hotell vid Copacabana där du tillbringar resten av dagen på egen hand. (F)
Dag 9: Cykeltur i Rio de Janeiro
Rio de Janeiro är Sydamerikas mest cykelvänliga metropol med över 400 km cykelväg och idag rullar du runt bland stadens många sevärdheter med en lokal guide. Du passerar flera av stadens stränder, får smaka på lokala specialiteter (ingår inte i priset), upplever den historiska delen av Rio och besöker Lapa-distriktet. Turen tar cirka fyra timmar och avslutas på Bike Rio Cafe, där du bjuder dig själv dig en välförtjänt kall öl eller läskedryck. (F)
Dag 10-11: Upptäck Rio de Janeiro
Rio är staden du inte kan undgå på varje resa till Brasilien. Rio är landets näst största stad (efter Sao Paulo) och erbjuder en mängd underbara upplevelser, från Copacabana-stranden till Corcovado-berget med den stora Kristusstatyn. Missa inte en middag på ett riktigt brasilianskt steakhouse, ett churrascaria (vi kan hjälpa dig med rekommendationer för några för stadens bästa sådana) eller ta en guidad tur i en av stadens favelor. (F)
Dag 12: Avresa från Brasilien
Idag blir du hämtad på ditt hotell och körd till flygplatsen, där du beger dig tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 13: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter två veckors fantastisk rundresa i Brasilien.

Övernattningar

Tre nätter på Pousada Quatro Cantos i Olinda
Tre nätter på Aymara Lodge i Pantanal
Fyra nätter på Nacional Inn i Rio de Janeiro

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Recife / Recife - Cuiabá / Cuiaba - Rio de Janeiro - Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • Övernattningar enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: