19 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
På detta reseförslag kommer du att uppleva de bästa backpacker-platserna i Brasilien. Boende, bussar och flyg bokas, vilket innebär att du har friheten att utforska landets många ytterligheter: äventyr i Bonito, vilda djur i Panthanal, kultur i Rio de Janeiro, strandsemester och dykning på paradisön Ilha Grande samt de fantastiska vattenfallen vid Iguazú.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Campo Grande, där du anländer nästa dag.
Dag 2: Ankomst Campo Grande och vidare till Bonito
Vid ankomsten till Campo Grande kommer du att hämtas på flygplatsen och bli körd till ditt hostel i Bonito. Bonito har blivit världsberömt för sin ekoturism liksom för sina grottor, sötvattenskällor och vackra landskap. Du kan tillbringa resten av dagen med att koppla av eller gå runt i staden och titta på de fina små butikerna.
Dag 3-4: På äventyr i Bonito
Dagarna är på egen hand. Det finns gott om häftiga natur- och äventyrsupplevelser i och runt Bonito (F). Rio da Prata: Låt dig glida med ner i de klara floderna där du får känslan av att simma i ett stort akvarium. Ta med snorkel och mask (som du även kan hyra på plats). Gruta Azul: En cirka 200 meter djup grotta. Vattnet får den vackraste blå färgen när solljuset lyser genom grottans tak och skapar intrycket av små kristaller i vattnet. Abismo Anhumas: Här firas du 72 meter ner i en underjordisk grotta och har plötsligt hamnat i en 80 meter djup kristallklar sjö.
Dag 5: Bonito till Pantanal
Efter en god frukost på ditt hostel går färden till din lodge i Pantanal. Här kan du se ett stort och varierat utbud av Brasiliens rika djurliv med kajmaner, rådjur, vattensvin, myrslok och, om du har tur, den brasilianska jaguaren. Pantanal sträcker ut sig i oändliga slätter från södra Brasilien och långt in i Bolivia och Paraguay. (F,L,M)
Dag 6-7: Upptäck Pantanal
Under de närmaste dagarna kommer det att finnas olika aktiviteter där du kommer att få uppleva Pantanals underbara djur- och växtliv. Dessa inkluderar kanot på floden, en träff med kajmanerna, ridning (det vanligaste transportmedlet här i regionen), trekkingsafari och naturligtvis avnjutning av de vackra solnedgångarna över den imponerande våtmarken. Med mycket mera. (F,L,M)
Dag 8: Med buss till Iguazú
Idag åker du tillbaka till Campo Grande och fortsätter därifrån med buss till Iguazú, dit du anländer nästa dag på morgonen. Kom ihåg att ta med snacks för den långa bussresan (du kan välja att flyga istället för att ta bussen). (F)
Dag 9-10: På äventyr i Iguazú
Vattenfallen i Iguazú är ett av jordens stora naturliga underverk och består av totalt 275 vattenfall, av vilka några är över 80 meter höga. Vattenfallen ligger i den tropiska djungeln vid treriksgränsen mellan Brasilien, Argentina och Paraguay. Det rekommenderas att du ser vattenfallen från både den brasilianska och den argentinska sidan eftersom det är två mycket olika upplevelser du då kommer att få. På denna dag kan du till exempel bege dig till den argentinska sidan av vattenfallen, där du har möjlighet att komma väldigt nära de mindre fallen via ett nätverk av gångvägar. Det är även möjligt att hyra en cykel och utforska området på egna hjul.
Dag 11: Iguazú till Rio
Idag blir du hämtad på ditt hostel och körs sedan till flygplatsen där du flyger till Rio de Janeiro. Här kommer du att plockas upp igen och köras till ditt hostel i Ipanema, där du har dagen fri till att koppla av vid stranden eller utforska staden.
Dag 12-13: Upptäck Rio
"Gud skapade jorden på sex dagar och den sjunde dagen ägnade han sig helt åt Rio”, säger cariocan, den lokala invånaren i denna vackra stad. Staden kallas "Cidade Maravilhosa" (den fantastiska staden), och väldigt få städer har lika spektakulära omgivningar som Rio; fantastiska vita stränder i Copacabana och Ipanema, den djupblå Atlanten, den lysande gröna Guanabarabukten och Sockertoppens nakna blå kullar. Ta en dagstur till en av stadens favelas, njut av utsikten över Sockertoppen och Corcovado, prova lokal mat på stadens gatukök och restauranger, upplev stadens livliga nattliv, prova att surfa, hyr en cykel eller ta ett dopp på en av stadens många legendariska stränder. (F)
Dag 14: Rio till Ilha Grande
Idag fortsätter resan till den tropiska ön Ilha Grande, som ligger strax söder om Rio De Janeiro. Du kommer att plockas upp på ditt hostel i Rio och tas till kusten där du tar färjan till Ilha Grande. Här kommer du att mötas av din guide när du anländer till Vila do Abraao, den enda staden på ön. Det finns inga bilar på ön, så du fortsätter till fots till ditt hostel. (F)
Dag 15-17: Avkoppling och strandsemester på Ilha Grande
Dagarna är till fri disposition. Ilha Grande är ett naturreservat med 130 km kustlinje och över 100 stränder med gott om möjlighet till några genuint avkopplande dagar. Du kan bland annat besöka den berömda Lopes Mendes-stranden som är känd för att vara en av de vackraste stränderna i Brasilien, ta en båttur runt ön, snorkla, trekka, paddla kajak, surfa och mycket mer. (F)
Dag 18: Ilha Grande till Rio De Janeiro och avresa från Brasilien
Idag går resan tillbaka till fastlandet. Du kommer att plockas upp av en förare som kommer att köra dig till Rio De Janeiros flygplats. Efter tre fantastiska veckor i Brasilien går din resa nu åter hem till Skandinavien. (F)
Dag 19: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien.

Övernattningar

Tre nätter på Pousada Rancho Jarinu i Bonito
Tre nätter ipå Pousada Santa Clara i Pantanal
En natt på buss mellan Pantanal och Iguazú
Två nätter på Selina Foz Hostel ved Iguazúfallen
Tre nätter på Che Lagarto Ipanema i Rio de Janeiro
Fyra nätter på Che Lagarto Ilha Grande på Ilha Grande

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Campo Grande // Iguazú - Rio de Janeiro / Rio de Janeiro - Skandinavien (inkl. bagage)
 • 15 nätter i sovsal/dorm på hostel
 • Transfers och måltider enligt program
 • Bussbiljetter enligt program program
 • 4-dagarsutflykt till Pantanal med utflykter och aktiviteter
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: