16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 31 950:-
Från Skandinavien via Sao Paulo tar resan dig till den charmiga kuststaden Paraty. Härifrån kan du utforska kusten i kajak eller ta en matlagningskurs med en lokal familj.
Från Paraty tar du en tvådagars vandringstur till det isolerade fiskesamhället Ponta Negra. Turen går längs små stigar och via orörda stränder. Det finns gott om tid till att simma och utforska regnskogen längs vägen. I Ponta Negra kommer du att ihop med lokalbefolkningen, bland annat följa med på fisketur medan de lokala ungarna helt säkert som kommer att utmana dig för en omgång fotboll på stranden.
Ilha Grande är nästa stopp på resan, en paradisö som erbjuder en mängd aktiviteter såsom kajakpaddling, trekking, surfing med mera. Njut av de många vackra stränderna eller en iskall caipirinha i en hängmatta.
Vidare till läckra Rio de Janeiro. Här har vi gett dig gott om tid att utforska stadens sevärdheter, stränder och även lagt in ett besök i ett churrascaria, ett brasilianskt steak house.
Resan slutar vid det ikoniska vattenfallet Iguazú, som består av 275 vattenfall, av vilka några är över 80 meter höga.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du åker från Skandinavien och anländer nästa dag i Sao Paulo.
Dag 2: Ankomst till Paraty
Du landar idag i Sao Paulo, där du plockas upp och tas med till den pittoreska lilla staden Paraty, som erbjuder vita byggnader med färgglada ytterdörrar samt mysiga kullerstensgator. Staden är i kolonistil och anses vara ett av världens viktigaste exempel på portugisisk kolonialarkitektur. Paraty är ungefär fyra timmars bilfärd söder om Rio de Janeiro. Här tillbringar du natten på en av stadens charmiga pousador.
Dag 3: Avkoppling och kultur i charmiga Paraty
Tillbringa dagen med att utforska Paraty eller ta en kajakresa från Paraty Bay. Winberg Travel kan också hjälpa till med att ordna en lokal matlagningskurs i brasilianska rätter. (F)
Dag 4: Trek i Ponta Negra
Idag börjar du din vandringstur till det lilla fiskesamhället Ponta Negra, en vandring utanför de reguljära vägarna. Du kan bara komma dit via stigar eller båt, så här är det väldigt få turister. Efter frukost träffas du med din engelskspråkiga guide och tar bussen till staden Laranjeiras. Här börjar vandringsturen som tar cirka 3-5 timmar beroende på din takt och de stopp du vill göra längs vägen. Du rör dig på små stigar genom regnskog och orörda stränder. Längs vägen kan du hitta vilda djur, njuta av de många utsikterna och ta ett dopp. Vid ankomst till Ponta Negra installeras du på din pousada och njuter av kvällen ihop med lokalbefolkningen. (F,L,M)
Dag 5: Ponta Negra-vandring och åter till Paraty
Njut av dagen i Ponta Negra och de vackra omgivningarna i staden. Tillsammans med guiden hjälper du lokalbefolkningen att fiska eller utföra dagliga sysslor. Njut av ett dopp i vattenfallet utanför staden innan du åker tillbaka till Paraty med båt och buss. (F,L)
Dag 6: Från Paraty till Ilha Grande
Idag fortsätter resan till den tropiska ön Ilha Grande. Från Paraty finns en bokad färja till Ilha Grande. Din guide möter upp när du anländer till Vila do Abraao, öns enda stad. Det finns inga bilar på ön, så du fortsätter till fots till din pousada. Även här kan vi också hjälpa till att ordna en lokal matlagningskurs i brasilianska rätter. (F)
Dag 7-8: Avkoppling och strandsemester på Ilha Grande
Dagarna är till fri disposition. Ilha Grande är ett naturreservat med 130 km kustlinje och över 100 stränder med gott om möjlighet till några genuint avkopplande dagar. Du kan bland annat besöka den berömda Lopes Mendes-stranden som är känd för att vara en av de vackraste stränderna i Brasilien, ta en båttur runt ön, snorkla, trekka, paddla kajak, surfa och mycket mer. (F)
Dag 9: Ilha Grande till Rio de Janeiro
Njut av morgonen på Ilha Grande innan du hämtas och körs till ditt hotell på Copacabana i Rio de Janeiro. (F)
Dag 10-11: Upptäck Rio
Välkommen till Rio! Detta är staden du inte kan undgå på varje resa till Brasilien. Rio är landets näst största stad (efter Sao Paulo) och erbjuder en mängd underbara upplevelser, från Copacabana-stranden till Corcovado-berget med den stora Kristusstatyn. Missa inte en middag på ett riktigt brasilianskt steakhouse, ett churrascaria (vi kan hjälpa dig med rekommendationer för några för stadens bästa sådana). Det är möjligt att köpa dagsturer för att få ut det mesta möjliga av din tid i staden: Stadstur till stadens mest klassiska höjdpunkter, inklusive Santa Teresa-distriktet, den färgglada trappuppgången i Selarón och inte minst Sockertoppen och Corcovado. När du är i Rio är det också väl värt att göra ett besök på några av stadens många favela-områden. Det är ett bra ögonöppnare med en sådan tur eftersom det ger dig en mer nyanserad bild av miljonstaden Rio de Janeiro. Du kommer att upptäcka att det finns "en stad i staden" här. Du kan också ta en cykeltur med lokal guide till Rios sevärdheter och stränder. (F)
Dag 12: Rio de Janeiro till Iguazú
Idag flyger du direkt till Iguazú-vattenfallen, där du plockas upp och tas med till din mysiga hotell i staden. Här kan du njuta av ett dopp i poolen eller utforska staden på egen hand. (F)
Dag 13-14: På äventyr vid Iguazús vattenfall
Den brusande floden Iguazú korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väster. Några kilometer innan floden Iguazú korsar floden Paraná så formerar den en av de mest magnifikt natursköna platserna i världen, Iguazúfallen. Cirka tre kilometer långt och med ett genomsnittligt flöde på 1750 kubikmeter per sekund är detta underverk placerat på en mycket speciell plats, där kontrasten mellan grön vegetation och klippornas mörka färger med vatten som virvlar ut från det 72 meter höga berget bara kan beskrivas som magisk! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall, av vilka några är över 80 meter höga, vilket innebär att dessa vattenfall är bredare än Victoria Falls och högre än Niagara Falls. Det kom därför inte som någon överraskning när UNESCO utnämnde regionen till världsarv 1986. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen 1541 av spanjoren Alvar Nuñez. Han kallade dem Saltos de Santa María. Namnet vi använder idag betyder "stort vatten" på tupí-guaraní-språket. Vattenfallen står under skydd av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna sker via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området och här är lätt att vandra oavsett ålder. Guidade turer i komplexet äger rum flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under den regniga säsongen från maj till juli är det risk för översvämningar som kan förhindra dig från att komma nära fallen via gångvägarna. Du har två dagar på egen hand. Det är möjligt att köpa dagsturer och cykelturer hemifrån eller på plats. (F)
Dag 15: Avresa från Brasilien
Det är dags att säga "på återseende" Brasilien och sätta kurs mot Skandinavien. Du tar dig själv till flygplatsen och påbörjar din återresa. (F)
Dag 16: Hemkomst till Skandinavien
Du anländer till Skandinavien efter en händelserik resa i fantastiska Brasilien.

Övernattningar

Tre nätter på pousada i Pararty
En natt på pousada i Ponta Negra
Tre nätter på pousada på Ilha Grande
Tre nätter på turistklasshotell i Rio de Janiero
Tre nätter på turistklasshotell i Iguazú

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sao Paulo // Rio de Janeiro - Iguazú - Skandinavien
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • 13 nätter på hotell & pousadas
 • Engelsktalande guide på utflykterna
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: