14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 64 450:-
Från 35 450:-
Ta med din familj på äventyr i Brasilien och få unika upplevelser för livet. Du bor med Vanessa, Leo och deras barn på Tropical Tree Climbing Lodge. Lodgen ligger djupt i Amazonas regnskog, där du kan uppleva det unika djur- och växtlivet från toppen av trädkronorna. Här kommer du och dina barn att lära er att leva av regnskogen och överleva i den. Med klättringsutrustning och från plattformar kan ni utforska regnskogen med er lokala guide från kronorna - en rolig och utmanande aktivitet för hela familjen. Och ingen resa till Amazonas är komplett utan en båttur till de två kolossala floderna Rio Negro och Rio Solimões.
Från Amazonas flyger ni till Rio de Janeiro där ni har gott om tid att njuta av livet på Copacabana. Njut av strandlivet eller utforska staden på en dagstur eller varför inte en cykeltur med lokal guide.
Resan avslutas med ett besök i Iguazúfallen. Det är svårt att inte bli andlös av utsikten ni möter här. Vistelsen här erbjuder både en resa till den argentinska och brasilianska sidan av det fantastiska vattenfallet.
Resan kan förlängas med flera dagar vid hållpunkterna i det här reseförslaget eller så kan ni lägga till platser som paradisön Ilha Grande eller våtmarken Pantanal.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien


Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Ni åker från Skandinavien och anländer nästa dag till Manaus.
Dag 2: Ankomst till Manaus
Ni landar idag i en helt annan värld, långt borta från Skandinavien. Efter en lång flygning är det alltid trevligt att kunna komma till ert hotell enkelt och snabbt och därför har vi ordnat den första natten på ett mysigt boutiquehotell i centrum av Manaus. Resten av dagen är på egen hand, så om ni är hyggligt pigga efter flyget kan ni besöka stan eller bara och helt enkelt och stilla koppla av i hotellets mysiga omgivning.
Dag 3: På äventyr till Encontro das Águas
I dag ska ni på expedition till Encontro das Águas, platsen där vattnen från Rio Negro och Rio Solimões möts utan att blandas, vilket kan ses på färgskillnaden i vattnet. Ni kan också ha turen att få syn på vilda Amazon-delfiner när ni seglar längs floden. Därefter far ni mot Parque Ecológico Januari, där ni får möjlighet att uppleva det unika växt- och djurlivet på Amazonas. På eftermiddagen återvänder ni till Manaus. Amazonas omfattar världens största återstående tropiska regnskog. Det representerar 50 % av världens regnskogar och täcker ett område som motsvarar åtta gånger Sveriges yta. Dess invecklade livsmönster är hem för minst 10 % av världens kända växt- och djurarter. (F,L)
Dag 4: Manaus till Tropical Tree Climbing Lodge i Amazonas
Idag börjar ert fyradagarsäventyr i Amazonas regnskog, där många unika upplevelser väntar. Ni plockas upp på morgonen och körs två timmar norr om Manaus till en skyddad del av regnskogen, Maruaga-grottan. Här väntar ett varmt välkomnande från Vanessa, Leo och deras barn på Tropical Tree Climbing Lodge, som kommer att vara er bas de närmaste dagarna. Efter att ha kommit tillrätta i lodgen väntar en underbar äventyrsupplevelse på toppen av regnskogens träkronor. Ni får all säkerhetsutrustning (klättringssele, hjälm etc.) och en bra introduktion i trädklättring innan ni beger er upp till olika plattformar och nät i träden. Barnen måste vara minst fem år för att delta i denna aktivitet. Ni tillbringar hela eftermiddagen i trädkronorna med er instruktör som talar engelska. Ni får möjlighet att se regnskogen ur ett helt annat perspektiv och uppleva det unika djurlivet i Amazonas och även dess växtliv. Ni njuter av solnedgången från näten (stora hängmattor) på toppen av trädkronorna innan ni går ner på marken igen. (F,M)
Dag 5: Upptäck Amazonas
Dagen börjar med en kortare vandring i djungeln där din guide kommer att berätta hur lokalbefolkningen lever med och av djungeln. Lokalbefolkningen lever i harmoni med regnskogen och ni kommer att lära er om deras traditioner, kultur och historia. Lunchen avnjuts hemma i lodgen innan ni beger er djupt in i regnskogen med er guide för att lära er hur ni överlever här ute. Ni kommer naturligtvis att ha möjlighet att få syn på en hel del vilda djur, insekter och växtliv när ni rör er genom regnskogen. Efter en spännande och lärorik dag i regnskogen återvänder ni till lodgen där ni njuter av er middag till ljudet av spelande cikador. (F,L,M)
Dag 6: Vandring och vattenfall i Amazonas
Efter frukosten åker ni med er guide med bil cirka 30 minuter från lodgen. Här väntar en kortare vandring till ett vackert vattenfall, där ni har gott om tid att simma och njuta av de vackra omgivningarna. Efter en uppfriskande simtur besöker ni byn Presidente Figueiredo. Här kan ni handla autentiska souvenirer i Waimiri Atroraris lokala konstbutik. (F,L,M)
Dag 7: Från Amazonas till Rio de Janeiro
Efter en god frukost i lodgen är det dags att åka tillbaka med bil till Manaus flygplats, där ni flyger till färgsprakande Rio de Janeiro. Vid ankomsten till Rio de Janeiro Airport kommer ni att hämtas och köras till ert hotell på Copacabana. (F)
Dag 8-9: Strandsemester, avkoppling och kultur i Rio
Välkommen till Rio! Detta är staden ni inte kan undgå på varje resa till Brasilien. Rio är landets näst största stad (efter Sao Paulo) och erbjuder en mängd underbara upplevelser, från Copacabana-stranden till Corcovado-berget med den stora Kristusstatyn. Missa inte en middag på ett riktigt brasilianskt steakhouse, ett churrascaria (vi kan hjälpa er med rekommendationer för några för stadens bästa sådana). Det är möjligt att köpa dagsturer för att få ut det mesta möjliga av din tid i staden: Stadstur till stadens mest klassiska höjdpunkter, inklusive Santa Teresa-distriktet, den färgglada trappuppgången i Selarón och inte minst Sockertoppen och Corcovado. När ni är i Rio är det också väl värt att göra ett besök på några av stadens många favela-områden. Det är ett bra ögonöppnare med en sådan tur eftersom det ger en mer nyanserad bild av miljonstaden Rio de Janeiro. Ni kommer att upptäcka att det finns "en stad i staden" här. (F)
Dag 10: Rio de Janeiro till Iguazú
Njut av morgonen på Copacabana i Rio innan ni plockas upp och körs till flygplatsen. Här flyger ni direkt till Iguazú, där ni återigen plockas upp och körs till er mysiga hotell. Njut av eftermiddagen vid poolen eller utforska staden på egen hand. Den brusande floden Iguazú korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väster. Några kilometer innan floden Iguazú korsar floden Paraná så formerar den en av de mest magnifikt natursköna platserna i världen, Iguazúfallen. Cirka tre kilometer långt och med ett genomsnittligt flöde på 1750 kubikmeter per sekund är detta underverk placerat på en mycket speciell plats, där kontrasten mellan grön vegetation och klippornas mörka färger med vatten som virvlar ut från det 72 meter höga berget bara kan beskrivas som magisk! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall, av vilka några är över 80 meter höga, vilket innebär att dessa vattenfall är bredare än Victoria Falls och högre än Niagara Falls. Det kom därför inte som någon överraskning när UNESCO utnämnde regionen till världsarv 1986. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen 1541 av spanjoren Alvar Nuñez. Han kallade dem Saltos de Santa María. Namnet vi använder idag betyder "stort vatten" på tupí-guaraní-språket. Vattenfallen står under skydd av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna sker via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området och här är lätt att vandra oavsett ålder. Guidade turer i komplexet äger rum flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under den regniga säsongen från maj till juli är det risk för översvämningar som kan förhindra dig från att komma nära fallen via gångvägarna. (F)
Dag 11: På äventyr vid den argentinska sidan av Iguazúfallen
Idag är det arrangerat en resa till den argentinska sidan av Iguazú, så kom ihåg passet när ni lämnar ert rum. Ni kommer att köras till andra sidan av vattenfallen, där ni ihop er guide går ombord på tåget som tar er längs vattenfallen i olika höjder. Turen avslutas på det största och mest imponerande av dem alla, Devils Throat, som är 90 meter högt. (F)
Dag 12: På äventyr vid den brasilianska sidan av Iguazúfallen
Efter en god frukost är det dags för en guidad tur till den brasilianska sidan. Njut av de många utsikterna från vattenfallen och spana in vackra fåglar som tukaner och papegojor. Det är också möjligt att köpa en helikoptertur över vattenfallen. (F)
Dag 13: Avresa från Brasilien
Det är dags att säga "på återseende" till Brasilien och återigen sätta kursen mot Skandinavien. En privat transfer arrangeras så att ni tar er till flygplatsen i god tid innan ni flyger. (F)
Dag 14: Hemkomst till Skandinavien
Ni kommer till Skandinavien efter en äventyrsresa i Brasilien som har gett er minnen från livet.

Övernattningar

Två nätter på Boutique Hotel Casa Teatro i Manaus
Tre nätter på Tropical Tree Climbing Lodge i Amazonas
Tre nätter på Atlantis Copacabana Hotel i Rio de Janeiro
Tre nätter på Bogari Hotel Foz do Iguaçu i Iguazú

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Manaus - Rio de Janeiro - Iguazú - Skandinavien
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • 11 nätter på hotell & lodge
 • Engelsktalande guide på utflykterna
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: