20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 47 950:-
Vår stora äventyrsresa i Brasilien tar dig med på en expedition längs Amazonfloden, där du möter indianstammar, fiskar piraya, upplever Amazonas fascinerande djur- och växtliv, se sötvattensdelfiner och tillbringar natten i en hängmatta till ljudet från Amazonas regnskog.

Härifrån går turen till Rio de Janeiros mångfald, där du kan uppleva livet i en av stadens favelor, njuta av utsikten från Sockertoppen eller bara koppla av på en av stadens legendariska stränder.
Från Rio går färden till den pittoreska lilla staden Paraty, som erbjuder vita byggnader med färgglada ytterdörrar samt mysiga kullerstensgator. Staden är i kolonialstil och anses vara ett av världens viktigaste exempel på portugisisk kolonialarkitektur. Utanför staden hittar du fantastiska vandringsleder och vackra stränder.
Med båt fortsätter resan till paradisön Ilha Grande. Njut av de många vackra stränderna eller en iskall caipirinha i din hängmatta. För den aktive finns det också möjlighet att utforska den vackra kustlinjen i kajak.
Resan slutar vid de ikoniska Iguazúfallen som består av 275 vattenfall av vilka några är över 80 meter höga. En verkligt unik upplevelse och en perfekt avslutning på en fantastisk resa.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Brasilien här
Läs mer om Brasilien

Bästa reseperiod

Man kan resa till Brasilien året om. Södra delarna av landet har ett klimat som påminner om Sydeuropa med varma somrar med temperaturer upp till 35 grader och vintrar där temperaturerna ligger runt 20 grader och lite regn. Säsongerna är motsatta våra i Skandinavien.

I de centrala och östliga delarna av landet är det ett tropiskt klimat med höga temperaturer året om och regnperiod från december till mars.

De nordvästliga delarna vid Amazonas har ett tropiskt regnskogsklimat med fuktig värme och stora mängder regn året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Du åker från Skandinavien och anländer nästa dag i Manaus.
Dag 2: Ankomst till Manaus
Du landar idag i en helt annan värld, långt borta från Skandinavien. Efter en lång flygning är det alltid trevligt att kunna komma till ditt hotell enkelt och snabbt och därför har vi ordnat den första natten på ett mysigt boutiquehotell i centrala Manaus. Resten av dagen är på egen hand, så om du är hyggligt pigg efter flyget kan du besöka stan eller bara och helt enkelt koppla av i hotellets mysiga omgivning.
Dag 3: Upptäck Manaus
Njut av dagen i Manaus på egen hand. Manaus är huvudstaden i delstaten Amazonas och är en av världens mest isolerade storstäder. I alla riktningar runt Manaus sträcker sig Amazonas regnskog. Även om du har rest till Manaus för att utforska Amazonas regnskog så finns det all anledning att spendera några dagar på att se närmare på själva staden. Denna enorma stad mitt i Amazonas är helt sin egen. Upplev atmosfären på stadsmarknaden Mercado Municipal och den imponerande Teatro Amazonas, byggd 1800-talet. (F)
Dag 4: Expedition på Amazonasfloden
Idag börjar expeditionen i Amazonasdjungeln längs floden. Du går ut från Manaus med din lokala guide och hjälpare i en privat båt som också är ditt hem de närmaste dagarna. Första stoppet är Encontro das Águas, som är platsen där vattnen från Rio Negro och Rio Solimões möts utan att blandas, vilket kan ses av färgskillnaden i vattnet. Du fortsätter sedan längs floden på timmerflotte, där du har möjlighet att fiska efter piraya. Dessutom får du också gott om möjlighet att se den brasilianska kajmanen, en reptil i alligatorfamiljen. Som varje äkta äventyrare sover du i hängmatta på båten till ljudet av Amazonas regnskog. (F,L,M)
Dag 5: Expedition på Amazonasfloden
Idag fortsätter resan längs floden Rio Negro. Merparten av dagen tillbringar du med två besök i isolerade Amazonas. Du träffar lokalbefolkningen och lär känna deras traditioner. På eftermiddagen blir det paddling ihop med din guide för att upptäcka Amazonas djurliv. Middagen avnjuts på en isolerad strand mitt i Amazonas regnskog. (F,L,M)
Dag 6: Expedition på Amazonfloden
Börja dagen med att njuta av ett bad i floden efter frukosten. Efter badet besöker du caboclo-folket. Du kommer också att ha möjlighet att simma ihop med de mycket speciella rosa sötvattensdelfinerna. Efteråt är det dags för en överlevnadstur i djungeln. Tillsammans med din guide vandrar du genom regnskogen och lär dig olika färdigheter, till exempel att utvinna vatten från träden, idka primitiva jakttekniker och tillvarata medicinska resurser ur olika växter. När mörkret faller slår ni läger och lagar mat över öppen eld. (F,L,M)
Dag 7: Avslutning på Amazonasexpeditionen med flyg till Rio de Janeiro
Efter frukost ska lägret packas ihop och du drar sedan tillbaka till båten, där du har möjlighet att ta en sista simtur i floden innan du far tillbaka till Manaus. Längs vägen kommer det att vara ett stopp vid ett gummiträdmuseum, där du får en inblick i behandlingen av detta material och dess tillämpningar. Vid bryggan i Manaus säger du farväl till fartygets besättning och din guide efter en fyra dagars expedition i Amazonas. Sedan tas du tillbaka till ditt hotell i Manaus där du kan ta ett bad och koppla av. På morgonen körs du till flygplatsen och flyger till Rio de Janeiro. (F,L)
Dag 8: Ankomst till Rio de Janeiro
Vid ankomsten till Rio de Janeiro kommer du att hämtas på flygplatsen och köras till ditt hotell i Copacabana. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 9-10: Upptäck Rio
Välkommen till Rio! Detta är staden du inte kan undgå på varje resa till Brasilien. Rio är landets näst största stad (efter Sao Paulo) och erbjuder en mängd underbara upplevelser, från Copacabana-stranden till Corcovado-berget med den stora Kristusstatyn. Missa inte en middag på ett riktigt brasilianskt steakhouse, ett churrascaria (vi kan hjälpa dig med rekommendationer för några för stadens bästa sådana). Det är möjligt att köpa dagsturer för att få ut det mesta möjliga av din tid i staden: Stadstur till stadens mest klassiska höjdpunkter, inklusive Santa Teresa-distriktet, den färgglada trappuppgången i Selarón och inte minst Sockertoppen och Corcovado. När du är i Rio är det också väl värt att göra ett besök på några av stadens många favela-områden. Det är ett bra ögonöppnare med en sådan tur eftersom det ger dig en mer nyanserad bild av miljonstaden Rio de Janeiro. Du kommer att upptäcka att det finns "en stad i staden" här. Du kan också ta en cykeltur med lokal guide till Rios okända stränder. (F)
Dag 11: Från Rio till charmiga Paraty
Från storstaden Rio går nu resan till den pittoreska lilla staden Paraty, som erbjuder vita byggnader med färgglada ytterdörrar samt mysiga kullerstensgator. Staden är i kolonialstil och anses vara ett av världens viktigaste exempel på portugisisk kolonialarkitektur. Paraty ligger ungefär fyra timmars bilfärd söder om Rio de Janeiro. Här tillbringar du natten i en av stadens charmiga pousador. (F)
Dag 12: Avkoppling och kultur i charmiga Paraty
Tillbringa dagen med att utforska staden. Du kan välja kajakpaddling från Paraty-bukten eller vandra i de djungeltäckta bergen. (F)
Dag 13: Paraty till Ilha Grande
Idag fortsätter resan till den tropiska ön Ilha Grande. Från Paraty bokas en färja till Ilha Grande. Här kommer du att möta din guide när du anländer till Vila do Abraao, den enda staden på ön. Det finns inga bilar på ön, så du fortsätter till fots till din pousada. (F)
Dag 14-15: Avkoppling och strandsemester på Ilha Grande
Dagarna är till fri disposition. Ilha Grande är ett naturreservat med 130 km kustlinje och över 100 stränder med gott om möjlighet till några genuint avkopplande dagar. Du kan bland annat besöka den berömda Lopes Mendes-stranden som är känd för att vara en av de vackraste stränderna i Brasilien, ta en båttur runt ön, snorkla, trekka, paddla kajak, surfa och mycket mer. (F)
Dag 16: Ilha Grande till Iguazú
Njut av morgonen på Ilha Grande innan du plockas upp och tas tillbaka till Rio de Janeiro flygplats. Här flyger du direkt till Iguazú och din mysiga pousada. Här kan du njuta av ett dopp i poolen eller utforska staden på egen hand. (F)
Dag 17-18: På äventyr vid Iguazúfallen
Den brusande floden Iguazú korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väster. Några kilometer innan floden Iguazú korsar floden Paraná så formerar den en av de mest magnifikt natursköna platserna i världen, Iguazúfallen. Cirka tre kilometer långt och med ett genomsnittligt flöde på 1750 kubikmeter per sekund är detta underverk placerat på en mycket speciell plats, där kontrasten mellan grön vegetation och klippornas mörka färger med vatten som virvlar ut från det 72 meter höga berget bara kan beskrivas som magisk! I Iguazú finns totalt 275 vattenfall, av vilka några är över 80 meter höga, vilket innebär att dessa vattenfall är bredare än Victoria Falls och högre än Niagara Falls. Det kom därför inte som någon överraskning när UNESCO utnämnde regionen till världsarv 1986. Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen 1541 av spanjoren Alvar Nuñez. Han kallade dem Saltos de Santa María. Namnet vi använder idag betyder "stort vatten" på tupí-guaraní-språket. Vattenfallen står under skydd av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna sker via stigar och gångbroar som är anpassade efter landskapet i området och här är lätt att vandra oavsett ålder. Guidade turer i komplexet äger rum flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året att besöka platsen är från augusti till november. Under den regniga säsongen från maj till juli är det risk för översvämningar som kan förhindra dig från att komma nära fallen via gångvägarna. Du har två dagar på egen hand. Det är möjligt att köpa dagsturer och cykelturer hemifrån eller på plats. (F)
Dag 19: Avresa från Brasilien
Dags att säga "på återseende" till Brasilien och sätta kurs mot Skandinavien. Du tar dig själv till flygplatsen och påbörjar din återresa. (F)
Dag 20: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på Hotel Saint Paul i Manaus
Tre nätter i hängmatta på Amazonasekspeditionen
Tre nätter på Nacional Inn hotel i Rio de Janerio
Två nätter på Pousada Villa Harmonia i Paraty
Tre nätter på Lonier Praia Inn Flats på Ilha Grande
Tre nätter på Bogari Hotel i Iguazú

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Manaus - Rio de Janeiro - Iguazú - Skandinavien inklusive bagage
 • Transporter enligt program
 • 17 nätter enligt program
 • Utflykter och måltider enligt program
 • Engelsktalande lokalguide på utflykterna
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: