Sök
Sök
By Dwayne Reilander - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=63661639

Det bästa av Colombia

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Colombia har otroligt mycket att erbjuda när det gäller kultur, historia och natur. Den här resan tar dig till Kogi-indianerna i bergen i Sierra Nevada, till kaffeplantage i Mindo, till den historiska staden Cartagena och avslutningsvis till den karibiska paradisön Providencia. Kort och gott, det bästa av Colombia!

Resan börjar i den trevliga kuststaden Santa Marta. Santa Marta ligger på den karibiska kusten. Det var här spanjorerna först bosatte sig när de kom till Colombia. Santa Marta fungerar som utgångspunkt under de kommande två dagarna då du deltar i unika dagsutflykter. Under den första dagsutflykten åker du till de vackra kaffeplantagen i Minca och dagen därpå får du besöka Kogi-indianerna i bergen i Sierra Nevada.
Resan fortsätter sedan till den historiska staden Cartagena. I den gamla delen av staden får du se vackra, färgglada och välbevarade byggnader från kolonialtiden och även stadens 13 km långa stadsmurar som byggdes för att hålla piraterna ute. Du utforskar staden tillsammans med en lokala guide som tar dig till stadens många sevärdheter i en traditionell buss, en så kallad Chiva. En tur med provsmakning av lokala läckerheter ingår också. En lokal guide tar dig då runt till de bästa gatuköken och restaurangerna i staden.
Resan avslutas på den karibiska paradisön Providencia, där du övernattar fem nätter. Providencia är en perfekt plats för de som söker lugn och ro utan den massturism som du till exempel hittar på platser som San Andrés. Här lever lokalbefolkningen helt ostört, precis som de alltid har gjort. Ön är vulkanisk och mycket kuperad. Det är därför en perfekt plats för att gå på promenader och njuta av den vackra omgivningen. Längs kusten hittar du vackra sandstränder och välbevarade korallrev. Resan kan även förlängas för en vistelse på San Andrés.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Väder

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur.

Vid den karibiska kusten och på de karibiska öarna sträcker sig regnperioden från april till november. Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta. Skurarna avlöses sedan av en vacker blå himmel.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst i Santa Marta
Du åker från Sverige och kommer fram till Santa Marta samma dag (lokal tid). Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel (guesthouse).
Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Om du inte är för trött efter flygningen kan du ta en promenad på de trevliga gatorna och se de vackra och färgglada historiska byggnaderna och kyrkorna och äta på en av de små restaurangerna.

Dag 2: Kaffeplantage och vattenfall i Minca
På morgonen träffar du guiden och åker på upptäcktsfärd i bergen runt byn Minca i en fyrhjulsdriven bil. Under dagen besöker du den ekologiska kaffegården La Victoria. Där får du en genomgång av gårdens historia som går ända tillbaka till 1892. Efter en rundvisning på 2–3 timmar är det dags för en liten vandring till Pozo Azul-vattenfallet, där du kan ta ett uppfriskande dopp. På vägen tillbaka till Minca stannar ni vid en liten restaurang som är känd för sina goda chorizos och grillade fisk. (F)

Dag 3: Kogi-indianer och Sierra Nevada
Den här dagen väntar ett spännande möte med Kogi-indianerna i Sierra Nevada-bergen. Kogi-indianerna härstammar från Taironafolket och anses vara en av de mest traditionella indianstammarna i världen eftersom de bodde isolerade i bergen under kolonialtiden. Det finns cirka 10 000 Kogi-indianer i dag och de bor i små isolerade samhällen i Sierra Nevada, en bergskedja som i deras religion är världens centrum och livskälla.
Du hämtas av guiden i Santa Marta och körs till Piedrasfloden, där resan fortsätter 4,5 km till fots. Efter ungefär en timmes vandring kommer du fram till byn. En ur lokalbefolkningen visar dig runt och berättar allt möjligt om folkets kultur och hur de lever i balans med naturen. Ta ett dopp i floden med de lokala barnen och se hur Kogi-indianerna har levt i århundraden. Efteråt fortsätter ni till fots (ca. 5 km) till Los Cocos Beach, där ni kan ta en simtur och äter lunch. Sent på eftermiddagen går turen tillbaka mot Santa Marta igen. (F, L)

Dag 4: Buss till Cartagena från Santa Marta
Den här dagen fortsätter resan med buss till Cartagena. Staden grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv.
Det är något magiskt med Cartagena, något du kan uppleva när du promenerar längs kullerstensgatorna i de äldre stadsdelarna och ser de vackra, färgglada och välbevarade byggnaderna och kyrkorna från kolonialtiden.

Dag 5: Provsmakning av lokala läckerheter i Cartagena
Den här dagen är det dags att skämma bort smaklökarna på en provsmakningstur på gatorna i Cartagena tillsammans med en lokal guide. Det är ett unikt sätt att komma riktigt nära landets fantastiska matkultur. Turen varar ungefär två timmar och går från gatukök till restauranger, från lokala snacks till traditionella desserter. (F, L)

Dag 6: Stadsrundtur i Cartagena
Den här dagen går du på guidad stadsrundtur i Cartagena med en lokal guide. Det första stoppet är i klostret La Popa, där du får se en fantastisk utsikt över Cartagena. Därefter åker du vidare i en Chiva (lokal färgglad buss) till fästningen Castillo de San Felipe. Genom historien har fästningen skyddat Cartagenas invånare mot fiender under det spanska kolonialstyret. I dag omringar fästningen den gamla stadsdelen som ni sedan utforskar till fots. Längs vägen på stadsrundturen besöker ni några av stadens kyrkor, museer och torg. (F)

Dag 7: Med flyg från Cartagena till paradisön Providencia
Från Cartagena flyger du via San Andrés till det orörda paradiset på den karibiska ön Providencia. Alla flygplatstransfers ingår. Det enda du behöver betala är den obligatoriska öskatten på ca. 109 000 COP (ca 40 USD per person) som endast kan betalas lokalt i colombianska pesos (COP).
På Providencia bor du på ett mysigt hostel (guesthouse) vid stranden. Från balkongen kan du njuta av utsikten och ljudet från havet från en hängmatta. Här kan du njuta av en genuin karibisk atmosfär med vajande palmer, det azurblå vattnet och den kritvit sandstranden. Det gör det lätt att koppla av och njuta av stunden.

Winberg Travel kan även erbjuda boende på lyxiga resorts på Provedencia samt besök på andra karibiska öar i Colombia, t. ex. San Andrés.

Dag 8–12: Solsemester och avkoppling på Providencia
På Providencia kan du slappna av, sola, bada och smälta ditt colombianska äventyr. Det är även möjligt att dyka och snorkla eller att gå på vandringar för att utforska den kuperade terrängen på ön. Du kan själv välja vad du vill göra under dagarna och bestämmer tempot på egen hand. (F)

Dag 13: Avresa från Providencia
Den här dagen är det dags att säga farväl till Colombia. Du blir hämtad på hostelet och körs till flygplatsen. Du flyger via San Andrés till Sverige. Det är även möjligt att förlänga resan med en vistelse på San Andrés.

Dag 14: Ankomst till Sverige
Den här dagen kommer du hem till Sverige. När du kommer hem beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar:
Tre nätter i Santa Marta på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum
Fyra nätter i Cartagena på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum
Fem nätter på Providencia på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum

Det går även att uppgradera boendet till ekonomiklass eller lyxhotell/resort.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 31 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg från Sverige – Santa Marta // Cartagena – Providencia / Providencia – Sverige
  • 12 nätter på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum
  • Turer med engelsktalande guide enligt program
  • Transport enligt program
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Måltider och drycker som inte nämns ovanför
  • Reseförsäkring (bör täcka förseningar eftersom flygbiljetterna på returresan inte är sammanhängande)
  • Öskatt för San Andres och Providencia, ca. 109 000 COP (ca. 40 USD per person)
  • Avbeställningsskydd
  • Drickspengar. I Colombia är det lämpligt att ge dricks till guiden efter turen
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: