14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 37 950:-
Resan börjar i den trevliga kuststaden Santa Marta på den karibiska kusten. Under den första dagsutflykten åker du till de vackra kaffeplantagen i Minca och dagen därpå får du besöka Kogi-folket i bergen i Sierra Nevada. Resan fortsätter sedan till den historiska staden Cartagena. Du utforskar staden tillsammans med en lokalguide som tar dig till stadens många sevärdheter i en traditionell buss, en så kallad Chiva. En tur med provsmakning av lokala läckerheter ingår också. Resan avslutas på den karibiska paradisön Sant Andrés med vackra sandstränder och skön karibisk stämning.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Bästa reseperiod

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur. Vid den karibiska kusten och på de karibiska öarna sträcker sig regnperioden från april till november. Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst i Santa Marta
Flyg från Skandinavien till Santa Marta med ankomst samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Om du inte är för trött efter flygningen kan du ta en promenad på de trevliga gatorna och se de vackra och färgglada historiska byggnaderna och kyrkorna och äta på en av de små restaurangerna.
Dag 2: Kaffeplantage och vattenfall i Minca
På morgonen träffar du guiden och åker på upptäcktsfärd i bergen runt byn Minca i en fyrhjulsdriven bil. Under dagen besöker du den ekologiska kaffegården La Victoria. Där får du en genomgång av gårdens historia som går ända tillbaka till 1892. Efter en rundvisning på 2–3 timmar är det dags för en liten vandring till Pozo Azul-vattenfallet, där du kan ta ett uppfriskande dopp. På vägen tillbaka till Minca stannar ni vid en liten restaurang som är känd för sina goda chorizos och grillade fisk. (F)
Dag 3: Kogi-folket och Sierra Nevada
Den här dagen väntar ett spännande möte med ursprungsbefolkningen Kogi i Sierra Nevada-bergen. Kogi härstammar från Taironafolket och anses vara en av de mest traditionella stammarna i världen eftersom de bodde isolerade i bergen under kolonialtiden. Det finns cirka 10 000 personer från Kogi-stammen i dag och de bor i små avskilda samhällen i Sierra Nevada, en bergskedja som i deras religion är världens centrum och livskälla. Du hämtas av guiden i Santa Marta och körs till Piedrasfloden, där resan fortsätter 4,5 km till fots. Efter ungefär en timmes vandring kommer du fram till byn. En representant från lokalbefolkningen visar dig runt och berättar om folkets kultur och hur de lever i balans med naturen. Efteråt fortsätter man till fots (ca. 5 km) till Los Cocos Beach, där man kan ta en simtur och sedan är det dags för lunch. Sent på eftermiddagen går turen tillbaka mot Santa Marta igen. (F,L)
Dag 4: Buss till Cartagena från Santa Marta
Idag fortsätter resan med buss till Cartagena. Staden grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv. Det är något magiskt med Cartagena, något du kan uppleva när du promenerar längs kullerstensgatorna i de äldre stadsdelarna och ser de vackra, färgglada och välbevarade byggnaderna och kyrkorna från kolonialtiden.
Dag 5: Provsmakning av lokala läckerheter i Cartagena
Idag är det dags att skämma bort smaklökarna på en "foodie tour" på gatorna i Cartagena tillsammans med en lokal guide. Det är ett unikt sätt att komma riktigt nära landets fantastiska matkultur. Turen varar ungefär två timmar och går från gatukök till restauranger, från lokala snacks till traditionella desserter. (F,L)
Dag 6: Stadsrundtur i Cartagena
Den här dagen går du på guidad stadsrundtur i Cartagena med en lokal guide. Det första stoppet är klostret La Popa, där du får se en fantastisk utsikt över Cartagena. Därefter åker du vidare i en Chiva (lokal färgglad buss) till fästningen Castillo de San Felipe. Genom historien har fästningen skyddat Cartagenas invånare mot fiender under det spanska kolonialstyret. Idag omringar fästningen den gamla stadsdelen som ni sedan utforskar till fots. Längs vägen på stadsrundturen besöker ni några av stadens kyrkor, museer och torg. (F)
Dag 7: Flyg till paradisön Sant Andrés
Från Cartagena flyger du till San Andrés där du bor på ett mysigt hotell vid stranden.Varför inte bara ligga i en hängmatta och lyssna på havet? Här njuter man av äkta karibisk stämning med kritvit sand, klarblått vatten, vajande palmer och i ett lagom långsamt karibiskt tempo. Vi kan även erbjuda lite mer luxuösa boende på läckra resorts, säg bara till vad som lockar dig mest.
Dag 8–12: Solsemester och avkoppling på Sant Andrés
På Sant Andrés kan du slappna av, sola, bada och smälta intrycken från ditt colombianska äventyr. Det är även möjligt att dyka och snorkla eller att gå på vandringar för att utforska omgivningarna. Du kan själv välja vad du vill göra under dagarna och bestämmer tempot på egen hand. (F)
Dag 13: Avresa från San Andrés
Nu är det dags att säga farväl till Colombia. Du blir hämtad på ditt hostel och körs till flygplatsen för att resa hemåt till Skandinavien
Dag 14: Ankomst till Skandinavien
Den här dagen kommer du hem till Skandinavien. När du kommer hem beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Tolv nätter på hostel/guesthouse i dubbelrum

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

december - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien – Santa Marta // Cartagena – Providencia - Providencia – Skandinavien
 • Tre nätter i Santa Marta på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum
 • Fyra nätter i Cartagena på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum
 • Fem nätter på Providencia på hostel (guesthouse) i eget dubbelrum
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Öskatt för San Andres och Providencia, ca. 109 000 COP (ca. 40 USD per person)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: