17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 950:-
Spänn fast ryggsäcken, Colombia väntar! Det här vackra landet har mycket att erbjuda och den här resan ger dig ett liten smakprov av allt.

Du kan uppleva den pulserande staden Bogotá från cykelsadeln och cyklar bland annat runt i det historiska området La Candelaria med vackra byggnader och kyrkor från kolonialtiden.
Från Bogotá fortsätter resan vidare med lokalbuss till San Gil som erbjuder alla möjliga typer av äventyrsaktiviteter. Efter San Gil väntar den karibiska kusten och en vandringstur till den legendariska förlorade staden. Under två dagar i kuststaden Taganga kan du göra vad du vill innan den utmanande fyradagarsvandringen genom den frodiga colombianska regnskogen startar. Du vandrar på små stigar, korsar floder och avslutar vandringen genom att klättra upp för 1 200 branta steg till ingången till den förlorade staden, Ciudad Perdida.
Njut av gemenskapen med surfare och backpackers i Palomino under ett par dagar efter vandringen till den förlorade staden. Resan avslutas i den vackra hamnstaden Cartagena med sin unik atmosfär och färgglada byggnader från kolonialtiden.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Bästa reseperiod

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur. I området runt Bogotá, Medellin och Cali sträcker sig regnperioden från april till maj och sedan igen från oktober till november. Vid den karibiska kusten sträcker sig regnperioden från april till november. Stillahavskusten och regnskogen i Amazonas har ingen riktig torrperiod. Här regnar det året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Bogotá
Du reser från Sverige och anländer till huvudstaden Bogotá på eftermiddagen (lokal tid). Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hostel.
Dag 2: Stadsrundtur i Bogotá på cykel
Den här dagen kommer du se Bogotá från cykelsadeln. Du åker på en spännande tur förbi vackra kyrkor, platser och byggnader i den gamla stadsdelen La Candelaria. Du besöker några av de vackraste parkerna i staden och kan se den gamla tjurfäktningsarenan där modiga tjurfäktare kämpade mot rasande tjurar i gamla dagar. Du har även tid att smaka på färskpressad fruktjuice på en av stadens många fruktmarknader. Cykelturer ett trevligt sätt att se staden och samtidigt undviker du de stora trafikstockningarna som är så vanliga i storstäder.
Dag 3: Bogotá till San Gil
Du hämtas på ditt hostel och körs till busstationen där du tar en lokalbuss till San Gil. Staden ligger ca 300 km norr om Bogotá och resan tar ca. 8 timmar. Du kommer fram till San Gil på eftermiddagen och under resten av dagen kan du utforska staden på egen hand.
Dag 4–5: Forsränning i San Gil
San Gil är känd som äventyrshuvudstaden i Colombia och här finns aktiviteter för alla som älskar en bra adrenalinkick. Under de kommande dagarna kan du utforska staden på egen hand. Du kan välja att gå på vandring, forsränning, mountainbiketur, kanotpaddling och skärmflygning. Det finns många olika alternativ att välja mellan.
Dag 6: San Gil till Santa Marta
På kvällen åker du nattbuss till Santa Marta på den karibiska kusten. Bussresan tar ca. 12–13 timmar så det är bara att luta sig tillbaka, titta på en film och/eller sova i de mjuka stolarna som kan lutas tillbaka så att de nästan ligger ned.
Dag 7–8: På upptäcktsfärd i Santa Marta
På morgonen kommer du fram till busstationen i Santa Marta, där du kan utforska staden på egen hand under två dagar. Utanför Santa Marta hittar du den lilla staden Minca som är känd för sin kaffeproduktion och behagliga klimat. Staden ligger på cirka 600 meters höjd i Sierra Nevadabergen. En annan dagstur går till Colombias mest besökta nationalpark, Tayrona. Parken erbjuder vacker och omväxlande natur med frodiga regnskogar, vackra stränder och spännande flora och fauna. Du kan göra dagsturer eller välja att övernatta där om du väljer att förlänga din resa.
Dag 9: Vandring till Ciudad Perdida
Se en av Colombias gömda skatter: Den förlorade staden, Ciudad Perdida! Djupt i bergen i Sierra Nevada de Santa Marta ligger ruinerna från en av de största bosättningarna från Colombias förhistoria. Man tror att området har varit bebott från det sjunde århundradet, men ruinerna som är där nu är från det elfte till det fjortonde århundradet. Här bodde det så kallade Tayronafolket. När spanjorerna kom till landet i 1499 bekämpade de Tayronafolket och staden blev ödelagd när folket drevs ut. Först i början av 1970-talet hittade gravplundrare till den gömda staden och det tog inte lång tid innan ryktet spred sig och det blev kamp om skatterna. År 1976 skickade regeringen in styrkor och tog över området. Syftet var att riktiga arkeologer skulle kunna gräva ut området och hitta de sista skatterna som sedan skickades till landets museer. Du plockas upp på hostelet och körs med en fyrhjulsdriven bil längs slingrande och ojämna vägar till den lilla staden Mamey. Resan dit tar ungefär tre timmar. Efter lunch ger vi oss in i djungeln i samlad trupp i bästa Indiana Jones-stil. Floder ska korsas och branta passager ska klättras, så du måste vara beredd på att bli smutsig och att vandringen är en riktig utmaning. Men i slutet väntar också en fantastisk belöning. Den första dagen vandrar vi i tre till fyra timmar och kommer upp på en höjd på cirka 520 meter. Längs vägen tas även några raster så att du kan få extra energi för den utmanande vandringen längs Tayronafolkets gamla stigar. När ni kommer fram till lägret kan ni koppla av innan en välförtjänt middag serveras med levande ljus. Lägren som används är relativt primitiva och har gemensamma toaletter. Det finns plats för ca. 50 personer, så flera vandringsgrupper möts här över natten. På natten sover ni i våningssängar eller i hängmattor med myggnät. På natten sjunker temperaturen till runt 18–22 grader. Vandringstid: ca. 3–4 timmar
Dag 10: Vandring till Ciudad Perdida
Den här dagen är den mest krävande på turen och ni korsar Buritacafloden hela nio gånger under dagens vandring. Längs vägen vandrar du förbi många små lokala samhällen. Den förlorade staden Ciudad Perdida är mycket helig för lokalbefolkningen, så det är viktigt att du kommer ihåg att respektera deras historia, seder och traditioner. Fråga alltid innan du tar bilder och kom ihåg att ta med dig allt skräp ut ur djungeln igen. En god lunch avnjuts längs vägen och under rasterna bjuds även på frukt, men det kan ändå vara en bra idé att ta med sig några extra chokladkakor och andra energirika snacks. Det är en fantastisk upplevelse att sova i djungeln och helt magiskt att ligga och lyssna på alla djur och insekter som kommer till liv på natten. Det är inte svårt att somna på kvällen efter dagens hårda vandring. Vandringstid: ca. 8 timmar
Dag 11: Vandring till Ciudad Perdida
Dagens vandring börjar tidigt på morgonen och ni klättrar upp 660 meter. Den sista delen av turen sker upp för 1 200 branta trappsteg till ingången till den förlorade staden. Du belönas för dina insatser när du står på toppen av staden och kan blicka ut över den täta djungeln och den kuperade terrängen. Det är en magisk plats och under tre till fyra timmar kan du utforska ruinerna och lära dig mer om platsens spännande historia. Efter lunch börjar ni klättra ned på samma sätt som ni kom upp, genom djungeln mot lägret där ni övernattade. Vandringstid: ca. 7–8 timmar
Dag 12: Från Ciudad Perdida till Palomino
Efter frukost fortsätter vi till fots ut ur djungeln mot den lilla staden Mamey. Här står en fyrhjulsdriven bil redo att köra oss den sista biten till den mysiga lilla surfarstaden Palomino. Du får ägna kvällen åt att göra vad du vill, men säkerligen vill du ta ett bad och få en god natts sömn i en riktig säng efter fyra dagar i djungeln? Vandringstid: ca. 7–8 timmar
Dag 13: Avslappning i Palomino
Den här dagen kan du göra precis vad du vill. Du kan till exempel välja att surfa eller bara njuta av en dag på stranden. En sak är säker och det är att den avslappnade atmosfären i staden smittar av sig och att du kommer att kunna koppla av utan problem.
Dag 14: Från Palomino till Cartagena
Den här dagen går resan till Cartagena. Du hämtas vid ditt hostel med en pendelbuss med plats för 15–20 personer som kör dig till Cartagena. Bussresan tar cirka fem-sex timmar och på vägen stannar ni vid olika hotell. Cartagena är en annan stor höjdpunkt på resan i Colombia. Staden grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv. Ta en promenad i stadens gamla stadsdelar som har kullerstensgator, vackra byggnader från kolonialtiden och kyrkor tar dig tillbaka till en annan tid.
Dag 15: På upptäcktsfärd i Cartagena
Under dagen kan du utforska staden på egen hand. Om du vill se en vackra karibiska stränder kan du åka på en utflykt till Islas del Rosario, som är en nationalpark som består av totalt 27 öar. I parken kan du se karakteristiska vita sandstränder som så ofta förknippas med Karibien. Det här är även en fantastisk möjlighet att snorkla och dyka.
Dag 16: Avresa från Cartagena
Den här dagen är det dags att säga farväl till Colombia. Du hämtas på ditt hostel och körs till flygplatsen varifrån du flyger tillbaka till Skandinavien.
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
När du kommer tillbaka till Skandinavien beror på vilket företag du flyger med.

Övernattningar

Elva nätter på hostel
Tre nätter på camp
En natt på lokalbuss från San Gil till Santa Marta

Kommentarer

Vandringsturen till den förlorade staden är medelsvår till svår och kräver relativt god fysisk form. Du måste bära din egen packning på resan så packa en liten ryggsäck och låt överflödig packning vara kvar på restaurangen i Mamey där vandringen startar.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

På vandringen till Ciudad Perdida kommer det att vara upp till 20 personer i gruppen.

december - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Ficklampa/pannlampa
 • Vattenflaska och vattenreningstabletter
 • Sovsäck (på vandringen till den förlorade staden finns filtar du kan låna på natten)

I priset ingår

 • Flyg till Skandinavien–Bogotá // Cartagena–Skandinavien
 • Två nätter i Bogotá på hostel i flerbäddsrum
 • Tre nätter i San Gil på hostel i flerbäddsrum
 • En natt på lokalbuss från San Gil till Santa Marta
 • Två nätter i Santa Marta på hostel i flerbäddsrum
 • Tre nätter på primitiv camping i hängmattor eller våningssängar med myggnät på vandringen till Ciudad Perdida
 • Två nätter i Palomino på hostel i flerbäddsrum
 • Två nätter i Cartagena på hostel i flerbäddsrum
 • Övernattningar, resor och transport enligt program
 • 3 x frukost, 4 x lunch, 3 x middag
 • Engelsktalande guide på cykelturen i Bogotá
 • På vandringen till den förlorade staden finns en lokal guide som inte kan mycket engelska.
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: