17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 350:-
Gör en runresa i Colombia och börja i Colombias huvudstad Bogotá. Härifrån åker du till Villa de Leyva, en stad som grundades under kolonialtiden. Det känns nästan som att resa tillbaka i tiden eftersom Villa de Leyva ser ut ungefär som det gjorde för 500 år sedan, när spanjorerna tog makten i Colombia. Vidare till Zona Cafetera (kaffezonen) där du får en spännande inblick i landets kaffeproduktion och även kan vandra i den vackra Cocoradalen.
Nästa stopp är Colombias näst största stad, Medellín. Staden har ett dystert förflutet som världens kokainhuvudstad under Pablo Escobars välde under 1980-talet och början av 1990-talet. Staden har dock sedan dess genomgått en fantastisk förvandling och är i dag en innovativ, attraktiv och säker metropol. En stadsrundtur med guide som ger dig en inblick i den enorma förvandling som staden har genomgått under de senaste 30 åren ingår i vistelsen.
Från Medellín flyger du sedan till Cartagena vid den karibiska kusten. Den vackra gamla staden från kolonialtiden är Colombias främsta sevärdheter och det inte utan anledning. Staden lades till på UNESCO:s världsarvslista 1984 för sina vackra och välbevarade byggnader från kolonialtiden och inte minst stadens 13 km långa stadsmurar och fort. Guiden ger dig en unik inblick i stadens historia. Efter några dagar i Cartagena fortsätter turen till Santa Marta som också ligger på den karibiska kusten. Här besöker du den mysiga bergsbyn Minca, går på en vandringstur i Tayrona nationalpark och njuter av den avslappnade atmosfären och den vackra stranden vid Palomino.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Bästa reseperiod

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur. I området runt Bogotá, Medellin och Cali sträcker sig regnperioden från april till maj och sedan igen från oktober till november. Vid den karibiska kusten sträcker sig regnperioden från april till november. Stillahavskusten och regnskogen i Amazonas har ingen riktig torrperiod. Här regnar det året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Bogotá
Du åker från Skandinavien och kommer fram till Bogotá samma dag (lokal tid). På flygplatsen hämtas du och körs till hotellet som ligger i den gamla stadsdelen Candelaria. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Om du inte är för trött efter flygningen kan du ta en promenad på de trevliga gatorna och se de vackra och färgglada historiska byggnaderna och kyrkorna och äta på en av de små restaurangerna.
Dag 2: Saltkatedralen i Zipaquirá och Villa de Leyva
Den här dagen går resan mot den vackra gamla staden Villa de Leyva som grundades under kolonialtiden. En engelsktalande lokal guide följer med dig under hela dagen. På vägen du stannar vid Paloquemao-marknaden där både vanliga colombianer och lokala kockar gör sina inköp av råvaror för egen konsumtion och för användning i lokala restauranger. Här finns allt från mat till kontorsmateriel. Sedan kör du vidare till Zipaquirá som ligger ca. 50 km norr om Bogotá. Den här staden är känd för sina saltgruvor och i en av gruvorna hittar du en av Colombias främsta sevärdheter, 190 meter under jorden: Saltkatedralen. Det är en hisnande vacker syn. Katedralen är upplyst av ett gigantiskt kors som skulle kunna vara det största i sitt slag under marken. När du kommer fram till Villa de Leyva har du tid att utforska den vackra staden på egen hand. Du kan besöka Plaza Mayor, stadens torg, gå på upptäcktsfärd på stadens kullerstensgator och njuta av vackra kyrkor, hus och små butiker. (F)
Dag 3: Villa de Leyva – Flyg till Armenia (Zona Cafetera)
Njut av morgonen i Villa de Leyva innan du kör till flygplatsen i Bogotá för att flyga till Armenia som ligger i Zona Cafetera, Colombias populära kaffeområde. Här bor du i vackra omgivningar på en traditionell hacienda (lantgård) under de kommande två dagarna. (F)
Dag 4: Zona Cafetera och utflykt till kaffeplantage
Colombia har ett perfekt klimat för att odla kaffebönor och landet är därför världens tredje största kaffeexportör. Den här dagen är det dags att åka till ett kaffeplantage och se Colombias kaffeproduktion på nära håll. Du får lära dig spännande kunskaper om allt från plantering och skörd till tvättning och torkning av kaffebönor. Sedan är det naturligtvis dags att smaka på det bästa kaffet i världen – det colombianska. (F,L)
Dag 5: Cocoradalen och Salento på egen hand
Dagen börjar med en vacker vandringstur i Cocoradalen som ligger precis i närheten. Naturen i Cocoradalen är mycket vacker. Den gröna dalen är omgiven av kullar, vilket ger vandringen en slags äventyrskänsla. Du kan även se Colombias nationalträd, vaxpalmen (Palma de cera), här. Det är världens högsta palm som kan bli upp till 70 meter hög. Under eftermiddagen kan du upptäcka den mysiga staden Salento på egen hand. Det är bara 10–15 minuters gångavstånd från det guesthouse där du bor. (F,L)
Dag 6: Salento – Medellín
Gör dig bekväm i bussen och njut av den vackra utsikten på den här resan till Colombias näst största stad, Medellín. Resan tar ca åtta timmar. Medellín har fått smeknamnet "City of Eternal Spring" eller ”den eviga vårens stad” på grund av det behagliga klimatet året runt. Det är staden i Colombia som har genomgått den största omvandlingen under de senaste 25 åren. Från att vara en av de farligaste städerna i världen under Pablo Escobar, som gjorde Medellín till världens kokainhuvudstad under 1980- och 1990-talen till att bli en av de säkraste städerna i Colombia i dag. (F)
Dag 7: Stadsrundtur i Medellín
Den här dagen kan ni delta i en guidad stadsrundtur i Medellín där ni får höra mer om stadens historia och förvandling från att vara en av platserna med högst kriminalitet i världen till att bli en livlig och attraktiv metropol. Under eftermiddagen kan ni utforska mer av staden på egen hand.
Dag 8: Från Medellín till Cartagena
Efter frukost körs du till flygplatsen och efter en kort flygresa kommer du fram till Cartagena vid Colombias karibiska kust. Staden grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv. Det är något magiskt med Cartagena, något du kan uppleva när du promenerar längs kullerstensgatorna i de äldre stadsdelarna och ser de vackra, färgglada och välbevarade byggnaderna och kyrkorna från kolonialtiden.
Dag 9: Stadsrundtur i Cartagena
Den här dagen går du på guidad stadsrundtur i Cartagena. Du får en spännande inblick i stadens historia i de gamla stadsdelarna och sedan tar guiden med dig ut ur staden till La Popa-kullarna, där ett vackert kloster och La Candelariakyrkan ligger. Härifrån har du en fantastisk utsikt över Cartagena.
Dag 10: På egen hand i Cartagena
Under dagen kan du utforska Cartagena på egen hand. Du kan välja att strosa runt i de vackra gamla stadsdelarna eller åka på utflykt. Runt 40 km från Cartagena ligger ö-samlingarna Rosario och San Bernardo som totalt består av 27 öar. Här finns karakteristiska vita, karibiska sandstränder med azurblått vatten och vajande palmer och många platser som är perfekta för snorkling. Du kan även åka till vulkanen El Totumo, där du kan ta en gyttjebad i den naturligt varma leran från vulkanen. Det sägs att leran har en helande effekt. Efter gyttjebadet kan du skölja dig ren i den närliggande lagunen.
Dag 11: Cartagena til Santa Marta
Du tar farväl av Cartagena och åker vidare mot Santa Marta som också ligger på den karibiska kusten och som var spanjorernas första bosättning när de kom till Colombia. Resan till Santa Marta tar cirka fem timmar och när du kommer fram kan du ägna resten av dagen åt att göra vad du vill.
Dag 12: Santa Marta till Minca
Njut av morgonen i Santa Marta på egen hand. På eftermiddagen går turen från Santa Martas tropiska klimat till bergen och den lilla charmiga staden Minca. Längs vägen hinner du se fler vattenfall, vandra en kort bit och besöka en liten kaffegård. (F,L)
Dag 13: Vattenfall, kaffegård och kultur i Minca
På morgonen träffar du guiden och åker på upptäcktsfärd utanför Minca i en fyrhjulsdriven bil. Under dagen besöker du den ekologiska kaffegården La Victoria. Där får du en genomgång av gårdens historia som går ända tillbaka till 1892. Efter en rundvisning på 2–3 timmar är det dags för en liten vandring till Pozo Azul-vattenfallet, där du kan ta ett uppfriskande dopp. På vägen tillbaka till Minca stannar ni vid en liten restaurang som är känd för sina goda chorizos och grillade fisk. (F)
Dag 14: Vandring i Tayrona nationalpark
Tayrona nationalpark är en av Colombias mest besökta nationalparker. Och det är inte konstigt det! Parken erbjuder vacker och omväxlande natur med frodiga regnskogar och vackra stränder. Guiden tar med dig på en vandring i parken och lär dig mycket om parkens spännande flora och fauna. Från Tayrona körs du sedan till den mysiga kuststaden Palomino. (F)
Dag 15: Avkoppling i Palomino
Du kan njuta på stranden och av den mysiga atmosfären i kuststaden Palomino hela dagen. (F)
Dag 16: Avresa från Santa Marta
Den här dagen är det dags att säga farväl till Colombia. Du blir hämtad på det guesthouse där du bor och körs till flygplatsen. Du flyger via Bogotá till Skandinavien. (F)
Dag 17: Ankomst till Skandinavien
När du kommer tillbaka till Skandinavien beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar

Femton nätter på guesthouse

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

december - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien – Bogotá – Armenia // Medellin – Cartagena // Santa Marta – Skandinavien
 • En natt på guesthouse i Bogotá
 • En natt på guesthouse i Villa de Leyva
 • Tre nätter på guesthouse i Salento
 • Två nätter på guesthouse i Medellín
 • Tre nätter på guesthouse i Cartagena
 • En natt på guesthouse i Santa Marta
 • Två nätter på guesthouse i Minca
 • Två nätter på guesthouse i Palomino
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: