Sök
Sök
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Colombia

Med familjen på äventyr i Colombia

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 26 450:-

Reslängd: 14 dagar

Ta med i familjen på äventyr i Colombia. Här kan du se fantastiska djur i Amazonas, gå på upptäcktsfärd i historiska Cartagena och njuta av solsemester på den karibiska ön Rosario.

Det här reseförslaget har anpassats för att passa både barn och vuxna. Resan är utformad för att ge dig många unika upplevelser i Colombia.

Resan börjar i Bogotá där du stannar tillräckligt länge för att ha gott om tid att utforska staden eller utmana dig själv med små äventyr som vandring, vandring bland trädkronorna eller forsränning.
Från Bogotá flyger du till den sydligaste delen av Colombia, där du får uppleva fyra dagar där du kan se mängder av vilda djur i den colombianska delen av Amazonas. Förutom möten med Amazons unika djurliv kan du sväva fram över trädkronorna, lyssna på regnskogens puls under en kvällsvandring, paddla kajak bland nyfikna amazondelfiner, besöka Ticuna-indianerna och mycket mer.
Nästa stopp på resan är den historiska staden Cartagena. I den gamla delen av staden får du se vackra, färgglada och välbevarade byggnader från kolonialtiden och även stadens 13 km långa stadsmurar som byggdes för att hålla piraterna ute.
Resan avslutas på den karibiska ön Rosario, där du kan slappna av, snorkla, paddla kajak och njuta av den avslappnade atmosfären på ön i fem dagar innan du reser tillbaka till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Väder

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur.

Området runt Bogotá, Medellin och Cali har sin regnperiod från april till maj och igen från oktober till november.
Vid den karibiska kusten sträcker sig regnperioden från april till november.
Stillahavskusten och regnskogen i Amazonas har ingen riktig torrperiod. Här regnar det året runt.

Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta. Det kan därför vara lämpligt att besöka landet under den här perioden.

De flesta resenärer besöker Colombia mellan december och mars.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Colombia

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Bogotá
Ni åker från Sverige och kommer fram till Bogotá samma dag (lokal tid). På flygplatsen hämtas ni och körs till hotellet som ligger i den gamla stadsdelen Candelaria.
Resten av dagen tillbringar ni på egen hand. Om ni inte är för trötta efter flygningen kan ni ta en promenad på de trevliga gatorna och se de vackra och färgglada historiska byggnaderna och kyrkorna. Sedan kan ni äta middag på någon av stadens små och trevliga restauranger.

Dag 2: På upptäcktsfärd i Bogotá
Bogotá har över åtta miljoner invånare och ligger vackert belägen i Anderna på 2 600 meters höjd. I Bogotá besöker de flesta turisterna framförallt de moderna stadsdelarna i norr, som har många restauranger och barer och är fyllda med shoppingmöjligheter samt den vackra gamla historiska stadsdelen Candelaria.
Under dagen kan ni utforska staden på egen hand. Du kan t. ex. besöka Bogotás konstmuseum (Museo del Botero) och guldmuseet (Museo del Oro) som är känt för världens kanske största guldsamling. Dagens avslutas vid Monzerate Hills, där ni kan åka upp till toppen med linbana. På toppen kan ni njuta av en fantastisk utsikt över Bogotá. Ni kan även välja att åka på en dagstur till Tobia, där det är möjligt för hela familjen att utmana sig själva och prova forsränning, att åka luftballong, ridning och mycket mer. (F)

Dag 3–5: På äventyr bland de vilda djuren i Amazonas
Efter att ha besökt den livliga huvudstaden är det nu dags att åka och uppleva en helt annan sida av Colombia, Amazonas. Ni blir hämtade på hotellet i Bogotá och körs till flygplatsen. Resan till Amazonas fortsätter med flyg till Leticia. På flygplatsen i Leticia möter ni er guide som tar er till det lodge djupt inne i regnskogen som ni ska övernatta vid. Här övernattar ni de kommande tre nätterna och alla aktiviteter och måltider är inkluderade. Nästkommande dagar utforskar ni Amazonas med guiden på vandringar genom regnskogen, båtturer längs Amazonfloden och möten med lokala indianstammar. Ni får möjlighet att se det unika djur- och växtlivet som finns i den här orörda delen av Amazonas. Ni får höra, se och andas regnskog både under dagarna och på nätterna. (F, L, M)

Dag 6: Avresa från Leticia och ankomst till Cartagena
Efter frukost vänder turen åter mot Leticia, varifrån ni flyger till Cartagena. Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet. Resten av dagen kan ni tillbringa som ni vill.
Staden grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv.
Det är något magiskt med Cartagena, något ni kan uppleva när ni promenerar längs kullerstensgatorna i de äldre stadsdelarna och ser de vackra, färgglada och välbevarade byggnaderna och kyrkorna från kolonialtiden. (F)

Dag 7: Cartagena – Ön Rosario
Efter Cartagena åker ni vidare till den karibiska paradisön Rosario. Ni hämtas på hotellet och körs till hamnen. Därifrån tar ni en mindre båt till Rosario (båtresan tar ungefär två timmar). (F)
På Rosario bor ni på en mysig resort i små stugor med egen terrass med lugna och sköna omgivningar. Här kan ni njuta av en genuin karibisk atmosfär med vajande palmer, det azurblå vattnet och den kritvit sandstranden. Det gör det lätt att koppla av och njuta av stunden. Ni kan även hyra cyklar och utforska ön på egen hand.

Winberg Travel kan även erbjuda besök på andra karibiska öar i Colombia, t. ex. Isla Mucura, San Andrés och Providencia. (F)

Dag 8–10: Rosario på egen hand
På Rosario kan ni slappna av, sola, bada och smälta ert colombianska äventyr. Ni väljer själva vad ni vill göra under dagarna och bestämmer tempot på egen hand. (F)

Dag 11: Rosario – Cartagena
Efter frukost går turen åter mot hamnen i Cartagena och därifrån körs ni till hotellet. Resten av dagen i staden kan ni tillbringa som ni själva vill. (F)

Dag 12: På upptäcktsfärd i Cartagena
Ni kan ägna dagen åt att utforska Cartagena på egen hand. Ni kan antingen välja att tillbringa mer tid i staden eller delta i turer och utflykter till området runtomkring.
Ni kan till exempel åka till den lilla fiskebyn La Boquilla och lära er hur lokalbefolkningen tillverkar fiskenät, fångar fisk och krabbor samt tillreder dem. Ni kan till och med bli inbjudna till köket och få delta i en liten matlagningskurs. Därefter får ni äta lunch med den lokala familjen. Den här turen ger en unik inblick i de afro-karibiska yrkesfiskarnas vardagsliv.
Vi kan även hjälpa till att ordna cykelturer, ridning, matlagningskurser samt dans-och musik-workshops i Cartagena och området runtomkring.

Dag 13: Avresa från Cartagena
Den här dagen är det dags att säga farväl till Colombia. Ni hämtas på ert hostel och körs till flygplatsen varifrån ni flyger tillbaka till Sverige. (F)

Dag 14: Ankomst till Sverige
Den här dagen kommer ni hem till Sverige. När ni kommer hem beror på vilket flygbolag ni flyger med.

Övernattningar:
Två nätter i Bogotá på hotell med eget familjerum
Tre nätter i Amazonas på lodge med eget rum
Fyra nätter på ön Rosario på resort i egen svit
Tre nätter i Cartagena på hotell med eget dubbelrum

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 26 450:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg från Sverige – Bogotá / Bogotá – Leticia / Leticia – Cartagena / Cartagena – Sverige
  • 12 nätter på resort i ekonomiklass /hotell/lodge i eget rum
  • Tur med engelsktalande guide i Amazonas
  • Transport enligt program
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Måltider och drycker som inte nämns ovanför
  • Reseförsäkring
  • Avbeställningsskydd
  • Drickspengar. I Colombia är det lämpligt att ge dricks till guiden efter turen
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: