Sök
Sök
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Colombia

Colombias höjdpunkter

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Tidigare 27 450:-
Reslängd: 14 dagar

Få en inblick i Colombias fascinerande historia på en rundtur i landet som även innehåller ett besök till staden Bogotá, besök på lokala kaffeplantage, vandring i Cocoradalen, besök i de historiska städerna Cartagena och Medellín samt karibisk atmosfär på ön Baru.

Colombia har lite av allt! En spännande historia, på gott och ont, ett fantastiskt landskap, underbara människor och naturligtvis, riktigt gott kaffe!
Resan startar i Colombias huvudstad, Bogotá. I Bogotá får du se den gamla stadsdelen, La Candelaria, som är känt för sina vackra byggnader från kolonialtiden, torg och naturligtvis stadens berömda guldmuseum.
Från huvudstaden går resan vidare till Zona Cafetera, eller kaffezonen, där du får en spännande inblick i kaffets betydelse för Colombia och inte minst hur hela processen för att producera världens godaste kaffe går till. En vandringstur till den vackra Cocoradalen och ett besök i den trevliga staden Salento ingår också.
Därifrån tar du dig till Colombias näst största stad, Medellín. Det är en stad med ett brokigt förflutet. Här levde bland andra Pablo Escobar, som gjorde staden till världens kokainhuvudstad. Men staden har sedan dess genomgått en fantastisk förvandling och är i dag en attraktiv och säker metropol. En lokala guide kan visa dig runt staden och ge dig en inblick i stadens historia.
Från Medellín flyger du sedan till det magiska Cartagena. I den gamla delen av staden får du se vackra, färgglada och välbevarade byggnader från kolonialtiden och även stadens 13 km långa stadsmurar som byggdes för att hålla piraterna ute.
Resan avslutas på den karibiska ön Baru, där du kan njuta under några dagar på stranden i en egen strandhydda innan det är dags att resa tillbaka till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Väder

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur.

I området runt Bogotá, Medellin och Cali sträcker sig regnperioden från april till maj och sedan igen från oktober till november.
Vid den karibiska kusten sträcker sig regnperioden från april till november.
Stillahavskusten och regnskogen i Amazonas har ingen riktig torrperiod. Här regnar det året runt.

Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta. Det kan därför vara lämpligt att besöka landet under den här perioden.

De flesta resenärer besöker Colombia mellan december och mars.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Bogotá
Du åker från Sverige och kommer fram till Bogotá samma dag (lokal tid). På flygplatsen hämtas du och körs till hotellet som ligger i den gamla stadsdelen Candelaria.
Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Om du inte är för trött efter flygningen kan du ta en promenad på de trevliga gatorna och se de vackra och färgglada historiska byggnaderna och kyrkorna och äta på en av de små restaurangerna.

Dag 2: På upptäcktsfärd i Bogotá
Bogotá har över åtta miljoner invånare och ligger vackert belägen i Anderna på 2 600 meters höjd. I Bogotá besöker de flesta turisterna framförallt de moderna stadsdelarna i norr, som har många restauranger, barer och är fylld med shoppingmöjligheter samt den vackra gamla historiska stadsdelen Candelaria.
Under dagen kan du utforska staden på egen hand. Du kan t. ex. besöka Bogotás konstmuseum (Museo del Botero) och guldmuseet (Museo del Oro) som är känt för världens kanske största guldsamling. Dagens avslutas vid Monzerate Hills, där du kan åka upp till toppen med linbana. Där kan du njuta av en fantastisk utsikt över Bogotá.

Dag 3: Flyg till Zona Cafetera och se kaffeplantage
Efter att ha besökt den livliga huvudstaden är det nu dags att åka och uppleva en helt annan sida av Colombia, det vackra gröna kaffeområdet "Zona Cafetera". Colombia har ett perfekt klimat för att odla kaffebönor och är därför världens tredje största kaffeexportör. Många kaffeplantage, som kallas ”Fincas”, välkomnar även turister och visar stolt upp hur det odlar och tillverkar kaffe. Från april till maj och oktober till december är det skördetid. Då är det extra mycket aktivitet på gårdarna här.
Du blir hämtad på hotellet i Bogotá och körs till flygplatsen. Därifrån flyger du till staden Armenia. Från Armenia är det ungefär en timmes bilresa till boendet som ligger nära den lilla staden Salento.
På eftermiddagen är det äntligen dags att se ett kaffeplantage. Väl där får du även lära dig om kaffeproduktion i området. Guiden delar med sig av sin kunskap om allt från plantering och skörd till tvättning och torkning av bönor. Sedan är det naturligtvis dags att smaka på något av det bästa kaffet i världen – det colombianska.

Dag 4: Vandring i Cocoradalen och Salento
Sätt på dig vandringsskorna och gå på vandring med en guide i den vackra Cocoradalen som ligger precis i närheten av Zona Cafetera. Cocoradalen är en av de vackraste platserna i Colombia. Den gröna dalen är omgiven av kullar, vilket ger vandringen en slags äventyrskänsla. Du kan även se Colombias nationalträd, vaxpalmen (Palma de cera), här. Den här palmen är världens högsta palm och kan bli upp till 60 meter hög. Dagen avslutas med ett besök i den mysiga byn Salento där du kan strosa runt på egen hand innan det är dags att bege sig tillbaka till gården.

Dag 5: Lokalbuss från Armenia till Medellín
Från Zona Cafetera fortsätter resan med lokalbuss till Medellín. Du blir hämtad på hotellet och körs till busstationen i Armenia. Härifrån åker du med lokalbuss till Medellín. Resan tar ungefär sex timmar. Det är alltid en upplevelse att åka buss i Sydamerika och möta lokalbefolkningen. När du kommer fram till Medellín körs du till hotellet och resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Medellín har fått smeknamnet "City of Eternal Spring" eller ”den eviga vårens stad” på grund av att klimatet är behagligt året runt. Det är staden i Colombia som har genomgått den största omvandlingen under de senaste 25 åren. Från att vara en av de farligaste städerna i världen under Pablo Escobar, som gjorde Medellín till världens kokainhuvudstad under 80- och 90-talen till att bli en av de säkraste städerna i Colombia i dag.

Dag 6: Stadsrundtur i Medellín
Den här dagen kan du delta i en guidad stadsrundtur i Medellín där du får höra mer om stadens historia och förvandling från att vara en av platserna med högst kriminalitet i världen till att bli en livlig och attraktiv metropol.

Dag 7: Flyg till Cartagena från Medellín
På förmiddagen kan du utforska Medellín på egen hand och sedan är det dags att bege sig till flygplatsen. Flygresan till Cartagena, en riktig pärla från kolonialtiden, är kort. Väl framme hämtas du på flygplatsen och körs till hotellet. Resten av kvällen kan du tillbringa som du själv vill.
Staden grundades 1533 och är döpt efter Cartagena i Spanien. Cartagena spelade en viktig roll både politiskt och ekonomiskt under kolonialtiden när spanjorerna utökade sitt imperium i Colombia. För att skydda staden från pirater byggdes ett stort fort och en 13 km lång stadsmur som år 1984 blev ett av UNESCO:s världsarv.
Det är något magiskt med Cartagena, något du kan uppleva när du promenerar längs kullerstensgatorna i de äldre stadsdelarna och ser de vackra, färgglada och välbevarade byggnaderna och kyrkorna från kolonialtiden.

Dag 8: På upptäcktsfärd i Cartagena
Du kan ägna dagen åt att utforska Cartagena på egen hand. Du kan antingen välja att tillbringa mer tid i staden eller att delta i turer och utflykter till området runtomkring.
Du kan till exempel åka till den lilla fiskebyn La Boquilla och lära dig hur lokalbefolkningen tillverkar fiskenät, fångar fisk och krabbor samt tillreder dem. Du kan till och med bli inbjuden till köket och få delta i en liten matlagningskurs. Därefter får du äta lunch med den lokala familjen. Den här turen ger en unik inblick i de afro-karibiska yrkesfiskarnas vardagsliv.
Vi kan även hjälpa till att ordna cykelturer, ridning, matlagningskurser samt dans-och musik-workshops i Cartagena och området runtomkring.

Dag 9: Från Cartagena till ön Baru (Playa Blanca)
Resan fortsätter från Cartagena till den vackra stranden Playa Blanca på ön Baru. Du hämtas på hotellet och körs till hamnen. Därifrån tar du en mindre båt till Playa Blanca ( resan tar ungefär en timme).
På Playa Blanca bor du i en enkel stuga med ett fantastiskt läge precis brevid vattnet. Här kan du njuta av en genuin karibisk atmosfär med vajande palmer, det azurblå vattnet och den kritvit sandstranden. Det gör det lätt att koppla av och njuta av stunden.

Winberg Travel kan även erbjuda boende på lyxiga resorts på Baru samt besök på andra karibiska öar i Colombia, t. ex. Isla Mucura, San Andrés och Providencia.

Dag 10–11: Playa Blanca på egen hand
På Playa Blanca kan du slappna av, sola, bada och smälta ditt colombianska äventyr. Du kan själv välja vad du vill göra under dagarna och bestämmer tempot på egen hand.

Dag 12: Playa Blanca – Cartagena
Du återvänder till Cartagena och körs till hotellet. Resten av dagen i staden kan du tillbringa som du själv vill.

Dag 13: Avresa från Cartagena
Den här dagen är det dags att säga farväl till Colombia. Du blir hämtad på hostelet och körs till flygplatsen. Du flyger via Bogotá till Sverige.

Dag 14: Ankomst till Sverige
Den här dagen kommer du hem till Sverige. När du kommer hem beror på vilket flygbolag du flyger med.

Övernattningar:
Två nätter i Bogotá på hotell med eget dubbelrum
Två nätter i Coffee Triangle på gård i eget dubbelrum
Två nätter i Medellín på hotell med eget dubbelrum
Tre nätter i Cartagena på hotell med eget dubbelrum
Tre nätter i egen strandhydda på ön Baru

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Tidigare 27 450:-
Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg från Sverige – Bogotá / Bogotá – Armenia // Medellin – Cartagena / Cartagena – Sverige
  • 12 nätter på resort i ekonomiklass/hotell/gård i eget dubbelrum.
  • Turer med engelsktalande guide enligt program
  • Transport enligt program
  • Måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Måltider och drycker som inte nämns ovanför
  • Reseförsäkring
  • Avbeställningsskydd
  • Drickspengar. I Colombia är det lämpligt att ge dricks till guiden efter turen
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: