16 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
De tre nationalparkerna Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara har alla sin egen prägel och kombinationen av vilda djur och dessa tre parker ger dig några av de bästa naturupplevelserna i Tanzania.
Ngorongoro är världens största inaktiva vulkankrater och ett unikt naturfenomen. Kratern har en omkrets på 20 kilometer och ett djup på 600 meter. På botten av kratern lever många olika djur året runt. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen, lejon, flodhästar, hjordar med bufflar, strutsar, zebror, hyenor och geparder.
Serengeti nationalpark täcker en yta av nästan 15 000 km² och är den perfekta platsen att se stora hjordar av gnuer, gaseller och zebror. Du har också en bra chans att se lejon och andra stora rovdjur.
I Lake Manyara nationalpark finns ett rikt djurliv bestående av bland annat flodhästar, elefanter, giraffer, apor, lejon med mer.

På Zanzibar hittar du några av världens finaste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du ägna dig åt många olika aktiviteter. Du kan t.ex. besöka många av bounty-stränderna och flera pittoreska byar, uppleva jättesköldpaddorna och snorkla bland imponerande koraller i Indiska oceanen.

Bästa reseperiod

Safari i nationalparkerna kan genomföras året runt. I allmänhet är det lättare att få syn på djur under torrperioden från slutet av juni till oktober och från januari till mars. Den ultimata upplevelsen är utan tvekan den årliga vandringen med gnuer och zebror i juli och augusti. I stora flockar av hundratusentals djur vandrar de norrut från Serengeti i Tanzania över floden till Kenya på jakt efter färskt gräs, och i oktober rör de sig i motsatt riktning.

Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, och februari är årets hetaste månad. Från juli till oktober kan temperaturen stiga till cirka 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och håller på till början av juni. En kortare regnperiod äger också rum i november och december.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige – Kilimanjaro internationella flygplats
Avresa från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats i Tanzania, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Kilimanjaro internationella flygplats – Arusha
Vid ankomsten till flygplatsen hämtas du upp och körs till ditt hotell i Arusha.
Dag 3: Arusha på egen hand
Dagen tillbringas på egen hand. Arusha är centrum för många turistattraktioner och du kan utforska staden som inrymmer museer, parker, kaféer och restauranger med ett stort urval av nationella och internationella rätter. Här finns också stora och små marknader samt souvenirbutiker för alla smaker. (F)
Dag 4: Ngorongoro-kratern
Du kommer att hämtas upp efter frukost för vidare resa mot Ngorongoro-kratern, världens största inaktiva vulkankrater. Resan fortsätter ner i den 600 meter djupa kratern där du får uppleva det vilda och varierade djurlivet. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen samt lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder. Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)
Dag 5: Serengeti nationalpark
På resans femte dag åker du vidare till Serengeti nationalpark där du har stor möjlighet att få se många djur. Under vägen görs ett stopp vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai-ravinen, känd som "mänsklighetens vagga" där två miljoner år gamla fossiler har hittats. Sedan väntar en eftermiddagssafari där du kan få syn på lejon, stora hjordar med gnuer, gaseller och zebror. Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)
Dag 6: Safari i Serengeti
På resans sjätte dag väntar en morgonsafari i Serengeti. Många av djuren är som mest aktiva vid denna tid på dygnet. När du kommer tillbaka till campen väntar lunch och sedan bär det iväg på eftermiddagssafari för chansen att få se ännu fler vilda djur i Serengeti. Under hela dagen finns många möjligheter att se "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon. Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)
Dag 7: Lake Manyara
På morgonen startar resan mot Lake Manyara nationalpark. Efter lunch är det dags för eftermiddagssafari i den vackra parken som omger Lake Manyara. Se om du kan upptäcka lejonen som klättrar i träden och träffa på elefanter, giraffer, babianer, flodhästar, leoparder och gaseller, allt inom nära räckhåll. (F,L,M)
Dag 8: Morgonsafari i Manyara
Morgonsafari i Lake Manyara. Efter frukosten körs du tillbaka till Arusha och ditt hotell. (F,L,M)
Dag 9: Med flyg till Zanzibar
Avresa från Moshi till Kilimanjaro internationella flygplats, varifrån du flyger till den exotiska ön Zanzibar, som ligger öster om Tanzanias kust. Vid ankomsten till Zanzibar körs du till ditt hotell vid stranden där du bor de närmaste dagarna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)
Dag 10-14: Upplev Zanzibar
På Zanzibar hittar du några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du bland annat sola, snorkla och dyka i Indiska oceanen. Zanzibar bjuder också på andra sevärdheter. Till exempel staden Stone Town med små smala gator fulla av mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En annan plats värd ett besök är Changuu, även känt som Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Dessutom finns en stor grupp av jättesköldpaddor på ön som du har möjlighet att komma riktigt nära. (F)
Dag 15: avresa från Zanzibar
Du körs till Zanzibars flygplats i Stone Town för hemresa. (F)
Dag 16: Ankomst till Skandinavien
Efter en händelserik resa i Tanzania anländer du till Skandinavien.

Övernattningar

Fyra nätter i tält
Nio nätter på hotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tanzania t/r (inkluisve bagage)
 • 4 nätter i tält på olika safaricamper
 • 3 nätter på 3-stjärnigt hotell i Arusha
 • 6 nätter på 3-stjärnigt hotell på Zanzibar
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd
 • Visum
 • transproter, utflykter och måltider som ej anges i program
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: