Sök
Sök
Zanzibar
Safari ved Lake Manyara
Elefantunge ved Lake Manyara
Flodhest ved Lake Manyara
Tanzania
Safari, Afrika
Kendwa Beach, Zanzibar, Tanzania
Kendwa Beach, Zanzibar, Tanzania
SPARA 1 600, -

Campingsafari i Tanzania & Zanzibar

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

På denna resa kommer du att besöka tre välkända nationalparker där du kan uppleva Afrikas vilda djur och vackra landskap. Efteråt kan du njuta av livet på Zanzibar och tvätta av dig safaridammet i Indiska oceanen.

Upplev Tanzanias rika djurliv och vackra natur
De tre nationalparkerna Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara har alla sin egen prägel och kombinationen av vilda djur och dessa tre parker ger dig några av de bästa naturupplevelserna i Tanzania.
Ngorongoro är världens största inaktiva vulkankrater och ett unikt naturfenomen. Kratern har en omkrets på 20 kilometer och ett djup på 600 meter. På botten av kratern lever många olika djur året runt. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen, lejon, flodhästar, hjordar med bufflar, strutsar, zebror, hyenor och geparder.
Serengeti nationalpark täcker en yta av nästan 15 000 km² och är den perfekta platsen att se stora hjordar av gnuer, gaseller och zebror. Du har också en bra chans att se lejon och andra stora rovdjur.
I Lake Manyara nationalpark finns ett rikt djurliv bestående av bland annat flodhästar, elefanter, giraffer, apor, lejon med mer.

Vykortsvackra Zanzibar
På Zanzibar hittar du några av världens finaste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du ägna dig åt många olika aktiviteter. Du kan t.ex. besöka många av bounty-stränderna och flera pittoreska byar, uppleva jättesköldpaddorna och snorkla bland imponerande koraller i Indiska oceanen.

Väder

Safari i nationalparkerna kan genomföras året runt. I allmänhet är det lättare att få syn på djur under torrperioden från slutet av juni till oktober och från januari till mars. Den ultimata upplevelsen är utan tvekan den årliga vandringen med gnuer och zebror i juli och augusti. I stora flockar av hundratusentals djur vandrar de norrut från Serengeti i Tanzania över floden till Kenya på jakt efter färskt gräs, och i oktober rör de sig i motsatt riktning.

Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, och februari är årets hetaste månad. Från juli till oktober kan temperaturen stiga till cirka 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och håller på till början av juni. En kortare regnperiod äger också rum i november och december.

Kontrollera ifall ramadan infaller under din resa. På Zanzibar är 98 % av befolkningen muslimer, och även som turist rekommenderas du att bära kläder som täcker axlar och knän och att inte äta och dricka på öppen gata under dagen. De flesta lokala butiker och kaféer är stängda under dagen, medan större 3-stjärniga hotell och mer avlägset belägna kaféer är öppna för turister. Å andra sidan blir det livat på ön varje kväll efter solnedgången, när de lokala matställena öppnar. Den ultimata upplevelsen är den sista dagen av ramadan, kallad Eid al-Fitr, som är fylld av glädje, underhållning och god mat.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige – Kilimanjaro internationella flygplats
Avresa från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats i Tanzania, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Kilimanjaro internationella flygplats – Arusha
Vid ankomsten till flygplatsen hämtas du upp och körs till ditt hotell i Arusha.

Dag 3: Arusha på egen hand
Dagen tillbringas på egen hand. Arusha är centrum för många turistattraktioner och du kan utforska staden som inrymmer museer, parker, kaféer och restauranger med ett stort urval av nationella och internationella rätter. Här finns också stora och små marknader samt souvenirbutiker för alla smaker.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 4: Ngorongoro-kratern
Du kommer att hämtas upp efter frukost för vidare resa mot Ngorongoro-kratern, världens största inaktiva vulkankrater. Resan fortsätter ner i den 600 meter djupa kratern där du får uppleva det vilda och varierade djurlivet. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen samt lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder.
Middag serveras på campen och du sover i tält.

Dag 5: Serengeti nationalpark
På resans femte dag åker du vidare till Serengeti nationalpark där du har stor möjlighet att få se många djur. Under vägen görs ett stopp vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai-ravinen, känd som "mänsklighetens vagga" där två miljoner år gamla fossiler har hittats. Sedan väntar en eftermiddagssafari där du kan få syn på lejon, stora hjordar med gnuer, gaseller och zebror.
Middag serveras på campen och du sover i tält.

Dag 6: Safari i Serengeti
På resans sjätte dag väntar en morgonsafari i Serengeti. Många av djuren är som mest aktiva vid denna tid på dygnet. När du kommer tillbaka till campen väntar lunch och sedan bär det iväg på eftermiddagssafari för chansen att få se ännu fler vilda djur i Serengeti. Under hela dagen finns många möjligheter att se "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon.
Middag serveras på campen och du sover i tält.

Dag 7: Lake Manyara
På morgonen startar resan mot Lake Manyara nationalpark. Efter lunch är det dags för eftermiddagssafari i den vackra parken som omger Lake Manyara. Se om du kan upptäcka lejonen som klättrar i träden och träffa på elefanter, giraffer, babianer, flodhästar, leoparder och gaseller, allt inom nära räckhåll.
Övernattning i tält, Lake Manyara.

Dag 8: Morgonsafari i Manyara
Morgonsafari i Lake Manyara. Efter frukosten körs du tillbaka till Arusha och ditt hotell.
Övernattning på hotell i Arusha.

Dag 9: Med flyg till Zanzibar
Avresa från Moshi till Kilimanjaro internationella flygplats, varifrån du flyger till den exotiska ön Zanzibar, som ligger öster om Tanzanias kust. Vid ankomsten till Zanzibar körs du till ditt hotell vid stranden där du bor de närmaste dagarna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.

Dag 10-14: Upplev Zanzibar
På Zanzibar hittar du några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du bland annat sola, snorkla och dyka i Indiska oceanen. Zanzibar bjuder också på andra sevärdheter. Till exempel staden Stone Town med små smala gator fulla av mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En annan plats värd ett besök är Changuu, även känt som Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Dessutom finns en stor grupp av jättesköldpaddor på ön som du har möjlighet att komma riktigt nära.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 15: avresa från Zanzibar
Du körs till Zanzibars flygplats i Stone Town för hemresa.

Dag 16: Ankomst till Sverige
Efter en händelserik resa i Tanzania anländer du till Sverige.

Övernattningar:
2 nätter på flyget till/från Tanzania
4 nätter i tält på olika safaricamper
3 nätter på 3-stjärnigt hotell i Arusha
6 nätter på 3-stjärnigt hotell på Zanzibar

.

OBSERVERA: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till förändringar i programmet.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 26 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Gruppen består av maximalt 7 personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljetter utanför Europa
 • Transport
 • Övernattningar
 • Nationalparksavgift
 • 13 x frukost
 • 4 x lunch
 • 4 x middag

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd
 • Visum
 • Andra måltider än de som anges
 • Drycker
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: