15 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 52 450:-
En safaritur genom Kenya ger dig rik möjlighet att få uppleva Afrikas vilda dyr på mycket nära håll. Ge dig ut på upptäcktsfärd efter "The Big Five": elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper.
På Zanzibar hittar du några av världens bästa sandstränder med turkosblått vatten och svajande palmer. Det finns många möjligheter för olika aktiviteter som att besöka de olika paradisstränderna och sola eller snorkla i Indiska oceanen. Zanzibar erbjuder också andra attraktioner, såsom mysiga städer, imponerande koraller och jättesköldpaddor.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer ni att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukost är det dags för en utflykt i och runt Nairobi, där du ska få besöka Kibera Slum och Karen Blixens farm. (F)
 • Kibera Slum tour: Under en guidad utflykt till Kibera Slum får du ta del av en värld som dessvärre är verklighet för väldigt många människor i Kenya. Mötet med invånarna, som trots hårda livsvillkor och stor fattigdom har skapat sig en dräglig tillvaro, är känslofyllt och någon som garanterat gör intryck. Tillsammans med en duktig lokalguide, som själv bor i Kibera, kommer ni få en autentisk förståelse av vardagen och även upptäcka att invånarnas initiativrikedom, motsåndskraft ogh gemenskap är de viktigaste delarna i den positiva utvecklingen som råder i området. Ta er an upplevelsen med ödmjukhet och respekt, och i gengäld kommer ni få en upplevelse som ökar er förståelse för hur människor lever utanför vårt tryggga Skandinavien.
 • Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills.
Det finns också möjlighet att köpa till en eller två extra utflykter, som inte är inkluderat i priset:
 • Sheldrick Elephant Orphanage: Besök ett hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst ska tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år.
 • Giraffcenter: Besök AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas i det fria. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår.
 • Kazuri smycke- och keramikverkstad: Gör ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 för att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår.
Dag 4: Nairobi – Masai Mara
Denna morgon hämtas du i Nairobi och reser sedan i bil längs med ”The Great Rift Valley” till staden Narok för en tidig lunch. Härefter fortsätter du mot viltreservatet Masai Mara med ankomst sent på eftermiddagen. Du får här de första smakproverna på nationalparkens fantastiska djurliv och dess varierande och kuperade landskap. (F,L,M)
Dag 5: Safari i Masai Mara
Hela dagen är avsatt till att köra runt och observera vilda djur i reservatet. Du startar tidigt på morgonen, då chansen att se lejon, gepard och leopard är som störst. Kenyas ledande safarireservat Masai Mara är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. Du har möjlighet att besöka en lokal massajby där du bjuds in till en traditionell hydda byggd av grenar och lera. Här kan du se och lära dig om massajerna starka kultur och traditionsrika livsstil. Eller så kan du boka till och njuta av de vilda djuren från en varmluftsballong. (F,L,M)
Dag 6: Masai Mara – Nairobi
Du börjar morgonen med en frukost i lägret. Härefter åker du tillbaka till Nairobi för att övernatta på Wildebeest Eco Camp. (F,L)
Dag 7: Med flyg till Zanzibar - Nungwi Beach
Denna morgon plockas du upp i Nairobi och tas till flygplatsen, där du flyger till den vackra ön Zanzibar, öster om Tanzanias kust. På Zanzibar hittar du några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Det finns gott om möjligheter att sola, snorkla och dyka i Indiska oceanen. Zanzibar bjuder även andra sevärdheter, inte minst staden Stone Town, full av små smala gator fulla med mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En sevärd plats är Changuu, även kallad Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Denna ö har även ett stort bestånd av enorma landsköldpaddor som du har möjlighet att kunna mycket nära inpå. Efter ankomst till Zanzibar blir du körd till ditt strandhotell vid Nungwi Beach, där du kommer att vistas resten av resan. (F)
Dag 8-13: Strandsemester på Nungwi Beach
Nungwi Beach är en av Zanzibars vackraste stränder som sträcker sig längs den norra västkusten. Nungwi är kritvit och är omgiven av azurblått vatten och vajande palmer utspridda längs kusten. Stranden påverkas av tidvattnet och när den gör det kan du ha det skönt i hotellets poolområde och/eller njuta av en kall drink, öl eller cola i hotellets strandbar. På stranden är det möjligt att boka en massage eller vattenaktiviteter som snorkling och dykning. Från Nungwi Beach kan du också boka båtturer till korallrevet på den lilla korallön Mnemba Island. (F)
Dag 14: Avresa Zanzibar
Du kommer att blir körd till Zanzibars flygplats strax utanför Stone Town, en bilresa på cirka 20 minuter. Hämtningstiden beror på tiden för ditt returflyg. När du anländer till flygplatsen börjar din återresa från en av Afrikas vackraste öar. (F)
Dag 15: Ankomst til Skandinavien
Efter en händelserik resa i Kenya och Tanzania anländer du i Skandinavien.

Övernattningar

Tre nätter på Wildebeest Eco Camp i Nairobi
Två nätter i lyxtält i Masai Mara Nationalpark
Sju nätter på 4* hotell på Nungwi Beach

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är baserat på gruppsafari, och alltså ingen privat safari. På en gruppsafari är avgången öppen för andra resenärer att boka.

Viktigt gällande dricks i Kenya:

Det är inget krav att ge dricks, men det är kutym, och förväntas, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstående riktlinjer:

Safari: Runt 5-15 USD / person och dag. Är ni en familj på fyra under en 4-dagarstur är alltså 100-120 USD en bra dricks.

Guide på utflykter: 7-10 USD / dag, kanske något mer om ni är en hel familj.

Porter (en person som t.ex. bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD, beorende på hur mycket bagage du har.

Serveringspersonal på restaurang: 5-20 USD / bord eller grupp (beronde på hur fin restaurang det är)

Resans frånpris utgår från lågsäsongspriser. Bokningar under högsäsong, exempelvis jul/nyår samt sommarsemestern, harr vanligtvis högre priser än detta. Priset är beroende av platssituationen.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: