Sök
Sök
Vild løve, Tanzania
Safari i Lake Manyara
Geparder ved Lake Manyara
Flodhest ved Lake Manyara
Elefantunge ved Lake Manyara
Solnedgang i Serengeti, Afrika
Kilimanjaro
Trekking ved Kilimanjajo
Kilimanjaro

Big Five-safari & Kilimanjarovandring

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 35 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Upplev safari i tre av Tanzanias bästa nationalparker och bestig Afrikas högsta berg, Kilimanjaro.

Upplev Tanzanias rika djurliv och vackra natur
De tre nationalparkerna Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara har alla sin egen prägel och de erbjuder några av de bästa naturupplevelserna i Tanzania.
Ngorongoro är världens största inaktiva vulkankrater och ett unikt naturfenomen. Kratern har en omkrets på 20 kilometer och är 600 meter djup. På botten av kratern lever många olika djur. Bland annat kan du se den mycket sällsynta svarta noshörningen, lejon, flodhästar, hjordar med bufflar, strutsar, zebror, hyenor och geparder. Serengeti nationalpark täcker en yta av nästan 15 000 km² och är den perfekta platsen för att se stora hjordar av gnuer, gaseller och zebror. Du har också en bra chans att se lejon och andra stora rovdjur. I Lake Manyara nationalpark finns ett rikt djurliv bestående av bland annat flodhästar, elefanter, giraffer, apor, lejon med mer.

Få ett minne för livet när du når toppen av Kilimanjaro
Kilimanjaros snöklädda bergstopp är en av de mest minnesvärda bilderna du kan få med dig hem från Östafrika. Det är Afrikas högsta berg och det högsta fristående berget i världen. På denna tur följer du Machamerutten, känd för att vara den vackraste vandringsrutten på Kilimanjaro. Här erbjuds ett varierat landskap med fantastiska naturupplevelser och storslagen utsikt. Du vandrar genom subtropisk regnskog, över öppna hedar och ljungfält, stenöknar och branta klippor, floder med glaciärvatten, snö och is.

Information om Machamerutten
Machame är en av de längre och mer fysiskt krävande vägarna till toppen (du vandrar totalt cirka 100 km). Däremot är Machamerutten ett bättre alternativ för acklimatisering än många av de andra rutterna, vilket gör att chansen att nå toppen är större. På Machamerutten sover du i tält och vandrar bara med din dagsryggsäck. Resten av packningen transporteras av bärare och maten tillreds av en kok.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Väder

Den bästa perioden för safari och för att bestiga Kilimanjaro är mellan januari och mars samt mellan juni och oktober då det är torrperiod. Du kan också resa under andra tidpunkter på året, men då får du vara förberedd på regn och blåst.

Observera att vädret är oförutsägbart och mycket varierande på berget under hela året, så det är viktigt att ha koll på utrustningen och att alltid vara beredd på regn och kyla.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats i Tanzania, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Kilimanjaro internationella flygplats – Moshi
Vid ankomsten till flygplatsen hämtas du upp och körs till ditt hotell i Moshi. Övernattning på hotell i Moshi

Dag 3: Moshi på egen hand
Idag har du en informationsträff för att förbereda dig inför Kilimanjaro-trekken. Om du vill hyra utrustning på plats gör du det idag. Här i Moshi finns det annars mycket att göra i form av museer, parker, caféer och många restauranger med både lokal och internationell mat. Här finns också både stora och små marknader och souvenirbutiker för alla smaker. Vill du går det att boka en spännande dagstur. (F)

Dag 4: Moshi - Machame Gate - Machame Camp
Du hämtas på ditt hotell och körs sedan byn Macheme där vi gör ett kort stopp. Guider och bärare förbereder och packar tillbehör och vår utrustning för vandringen. Vi får en lunchmatsäck att ta med och har möjlighet att köpa vatten i byn. Beroende på om vägförhållandena är okej kommer vi att köras till Machame Gate där vandringen börjar. Om vägen är lerig kommer den tre kilometer långa sträckan att ta en timme att promenera. Efter ankomsten till gaten och registreringen börjar vi vandringen genom subtropisk skogsmark upp till Machame Campen på 3 000 meters höjd. Det blir ett lunchstopp på vägen och vi anländer till lägret sent på eftermiddagen. Bärarna har slagit upp tältet och på kvällen kan vi njuta av en kopp hett te och middagen som kocken har lagat. Temperaturen kan redan under den första natten nå fryspunkten.
Beräknad vandringstid: 6-7 timmar, 11 km. (L, M)

Dag 5: Machame Camp - Shira Camp
Denna dag börjar med en ordentlig stigning som varar i ungefär timme, varefter stigningen fortsätter mer måttligt över hedar under de närmaste timmarna fram till lunch. Efter lunch och lite vila fortsätter vi längs den branta klippkanten genom hedar och ljungfält mot Shira-platån. Här vänder rutten mot väster. Målet är Shira Camp på 3 800 meters höjd.
Beräknad vandringstid: 5-6 timmar, 5 km. (F,L,M)

Dag 6: Shira Camp - Barranco Camp
Efter frukost fortsätter vi österut genom en stenöken och över floder med glaciärvatten tills vi når Lava Tower på 4 600 meters höjd. Här börjar många påverkas av höjden för första gången, men denna klättring hjälper kroppen att acklimatisera sig snabbare och efter lunch i närheten av Lava Tower börjar vi gå neråt mot Barranco Camp som ligger på 3 950 meters höjd och som har utsikt över imponerande Barranco Wall.
Beräknad vandringstid: 7-8 timmar, 10 km. (F,L,M)

Dag 7: Barranco Camp - Barafu Camp
Vi börjar dagen med att vandra eller klättra uppför Barranco Wall, som lyckligtvis är lättare att bestiga än det verkar från början. Efter en stunds vila på toppen av “väggen”, vandrar vi ner genom Karanga-dalen och äter lunch på Karanga Camp.
Efter lunch fortsätter vandringen upp till Barafu-lägret på 4 600 meters höjd, där du får lite välförtjänt vila innan du senare på kvällen ska försöka dig på att nå toppen.
Beräknad vandringstid: 8-10 timmar, 9-10 km. (F,L,M)

Dag 8: Kilimanjaro: Barafu Camp - Toppförsök Uhuru Peak - Mweka Camp
Runt midnatt startar försöket att nå Uhuru Peak – Afrikas högsta punkt på 5 896 meters höjd. Vi gör ett kort stopp vid Stella Point på 5 685 meters höjd för att njuta av den vackra soluppgången. De sista timmarna av vandringen till Uhuru Peak går vanligtvis genom snö. När du har njutit av den vackra utsikten från toppen börjar nedstigningen tillbaka till Barafu Camp. Här tar vi en välförtjänt paus, får något att äta och samlar ihop resten av våra saker innan vi vandrar ner till Mweka-lägret på 3 100 meters höjd.
Beräknad vandringstid: 7-8 timmar, 7 km till Uhuru Peak och 6-8 timmar, 12 km till Mweka Camp. (F,L,M)

Dag 9: Mweka Camp - Arusha
Under vandringens sista dag återvänder du till Mweka Gate och vandrar genom den subtropiska skogen. Nu skiljs ni åt och du får ditt treekingintyg. Från gaten går den den korta vägen tillbaka till byn varifrån du körs till Arusha och ditt hotell. Här avslutas den fantastiska upplevelsen på Afrikas högsta berg och du kan se fram emot ett långt, varmt bad på ditt hotell.
Beräknad vandringstid: 3-4timmar, 10 km. (F)

Dag 10: Ledig dag i Arusha
En helt ledig dag att njuta av precis som du vill. Arusha är centrum för många turistattraktioner och du kan utforska staden som inrymmer museer, parker, kaféer och restauranger med ett stort urval av nationella och internationella rätter, stora och små marknader samt souvenirbutiker för alla smaker. Du kan också boka någon spännande och intressant dagstur utifrån Arusha. Övernattning på hotell i Arusha. (F)

Dag 11: Arusha - Lake Manyara
På morgonen startar resan mot Lake Manyara nationalpark. Efter lunch är det dags för eftermiddagssafari i den vackra parken som omger Lake Manyara, en av Tanzanias finaste och mest fågelrika sjöar. Se om du kan upptäcka lejonen som klättrar i träden och möt elefanter, giraffer, babianer, flodhästar, leoparder och gaseller, allt inom nära räckhåll.
Övernattning i tält på Twiga Lodges ägor , Lake Manyara. (M,F,A)

Dag 12: Lake Manyara - Serengeti
Idag åker du vidare till Serengeti nationalpark där du har stor möjlighet att få se många djur. Under vägen görs ett stopp vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai-ravinen, känd som "mänsklighetens vagga" där två miljoner år gamla fossiler har hittats. Lunchen äts i bilen och sedan väntar en eftermiddagssafari där du kan få syn på lejon, stora hjordar med gnuer, gaseller och zebror.
Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)

Dag 13: Safari i Serengeti
Idag väntar en tidig morgonsafari då många djur är som mest aktiva. När du kommer tillbaka till campen är det dags för frukost och lite senare lunch. Sedan bär det iväg på eftermiddagssafari i Serengeti för chansen att få se ännu fler vilda djur. Under hela dagen finns en stor chans att se "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon.
Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)

Dag 14: Serengeti - Ngorogoro
Efter ännu en tidig morgonsafari i Serengeti åker du så vidare mot Ngorongoro-kratern, världens största inaktiva vulkankrater. Resan fortsätter ner i den 600 meter djupa kratern där du får uppleva det vilda och varierade djurlivet. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen samt lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder. Picknick-lunch nere i kratern.
Middag serveras på campen och du sover i tält. F,L,M)

Dag 15: Morgonsafari i Ngorogoro - Arusha
Morgonsafari i Ngorogorokratern och efter frukost körs du sedan tillbaka till Arusha igen där du har resten av dagen till eget förfogande. (F)

Dag 16: Med flyg till Zanzibar
Avresa från Kilimanjaro International Airport till Zanzibar som ligger österut vid Tanzanias kust. Du har en transfer från flygplatsen till hotellet och vistelsen här på Zanzibar är på egen hand.

Dag 17-19: Zanzibar
Här på Zanzibar finns några av världens vackraste sandstränder kantade av vajande palmer och turkosblått vatten. Det finns gott om aktiviteter runt om på ön - besök de olika stränderna för att sola, snorkla och njuta. Det finns också utflykter att göra, varför inte besöka Stone Town med sina trånga gränder, caféer och restauranger. Man kan också göra en utflykt till Changuu - Prison Island - med snorkling i världsklass på de fina korallreven. Här kan man också stöta på de enorma landsköldpaddorna och se de imponerande djuren på nära håll.

Dag 20 Avresa
Du körs till flygplatsen vid Stone Town och påbörjar din hemresa.

Dag 21: Ankomst till Skandinavien
Efter en händelserik resa i Tanzania anländer du till Sverige.

Övernattningar:
2 nätter på flyget till/från Tanzania
2 nätter på hotell i Moshi
5 nätter i tält på Kilimanjaro
1 natt på hotell i Arusha
4 nätter i ett stationärt tält på safaricamper
1 natt på hotell i Arusha

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBSERVERA: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till ändringar i programmet.


Kommentarer

Ta endast med det mest nödvändiga upp på berget (max. 15 kg per person).

Observera att det finns bärare med på vandringen som bär din utrustning och din stora ryggsäck. Vi rekommenderar att du tar med en liten dagsryggsäck, där du kan packa ner kameran, dricksvatten, snacks, regnkläder, en varm fleecetröja och andra saker som du behöver under dagen.

Vandringen rekommenderas inte för barn under 10 år.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 35 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Gruppen består av maximalt 7 personer

Svårighetsgrad

Svår

I priset ingår

 • Flygbiljetter utanför Europa
 • Transport
 • Övernattningar
 • Vandringar
 • Parkavgifter
 • Vandringsguide
 • Bärare
 • Nationalparksavgift
 • Boende och måltider som nämns i programmet

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: