17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 41 450:-
Från 34 950:-
Nationalparkerna Serengeti och Ngorongoro har båda sin säregna karaktär, och kombinationen av vilda djur och regionernas mångfald gör det till en av de mest speciella naturupplevelserna som Afrika har att erbjuda.

Serengeti nationalpark täcker en yta av nästan 15 000 km² och är den perfekta platsen för att se stora hjordar av gnuer, gaseller och zebror. Du har också en bra chans att se lejon och andra stora rovdjur.

Ngorongoro är världens största inaktiva vulkankrater och ett unikt naturfenomen. Kratern har en omkrets på 20 kilometer och ett djup på 600 meter. På botten av kratern lever många olika djur året runt. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen, lejon, flodhästar, hjordar med bufflar, strutsar, zebror, hyenor och geparder.

På Zanzibar hittar du några av världens finaste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du ägna dig åt många olika aktiviteter. Du kan t.ex. besöka de många vackra stränderna och pittoreska byar, uppleva jättesköldpaddorna och snorkla bland imponerande koraller i Indiska oceanen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Bästa reseperiod

Safari i nationalparkerna kan genomföras året runt. I allmänhet är det lättare att få syn på djur under torrperioden från slutet av juni till oktober och från januari till mars. Den ultimata upplevelsen är utan tvekan den årliga vandringen med gnuer och zebror i juli och augusti. I stora flockar av hundratusentals djur vandrar de norrut från Serengeti i Tanzania över floden till Kenya på jakt efter färskt gräs, och i oktober rör de sig i motsatt riktning. Dessutom är januari till februari tiden då många djur föds och chansen att se ungar är som störst.

Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, och februari är årets hetaste månad. Från juli till oktober kan temperaturen stiga till cirka 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och håller på till början av juni. En kortare regnperiod äger också rum i november och december.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige – Kilimanjaro internationella flygplats
Avresa från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats i Tanzania, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med
. Dag 2: Kilimanjaro internationella flygplats – Arusha
Vid ankomsten till flygplatsen hämtas du upp och körs till ditt hotell i Arusha.
Dag 3: Arusha på egen hand
Upptäck Arusha på egen hand. Arusha är centrum för många turistattraktioner och du kan utforska staden som inrymmer museer, parker, kaféer och restauranger med ett stort urval av nationella och internationella rätter. Här finns också stora och små marknader samt souvenirbutiker för alla smaker. (F)
Dag 4: Arusha - Serengeti-slätten - Safari i Serengeti nationalpark
Efter frukost väntar en bilresa till Serengeti nationalpark och på vägen finns det gott om möjligheter att observera djurlivet i området. Under vägen görs ett stopp vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai-ravinen, känd som "mänsklighetens vagga" där två miljoner år gamla fossiler har hittats. Resan från Arusha till din safaricamp i Serengeti nationalpark tar cirka 8 timmar. Efter ankomsten till safaricampen väntar en sen eftermiddagssafari på savannen i Seregenti nationalpark, där du kan få syn på lejon, stora flockar av gnuer, gaseller och zebror från bilen. Resten av kvällen står fritt till förfogande på campen. (F,L,M)
Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark
Under resans femte dag väntar en tidig morgonsafari i Serengeti nationalpark. Många av djuren är som mest aktiva vid denna tid på dygnet. Lunch serveras när du kommer tillbaka till campen och sedan väntar en ny safari under eftermiddagen med möjlighet att se flera vilda djur i Serengeti nationalpark. Under hela dagen finns många möjligheter att se "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon. Med andra ord väntar en safariupplevelse i världsklass. Efter din andra safari i nationalparken är det dags för middag. Resten av kvällen står fritt till förfogande på campen. (F,L,M)
Dag 6: Morgonsafari på Serengeti-slätten - Ngorongorokraternas kant
Du är hämtas tidigt på morgonen för en sista safari i Serengeti nationalpark. Efter din morgonsafari med häftiga djurupplevelser åker du vidare mot den berömda Ngorongoro-kratern, en av världens största inaktiva vulkankratrar. Du anländer sent på eftermiddagen till din lodge, som ligger vid kraterns kant. Resten av dagen står fritt till förfogande. (F,L,M)
Dag 7: Morgonsafari i Ngorongoro-kratern - Arusha
Denna morgon börjar med en safari runt i den berömda Ngorongoro-kratern under de tidiga morgontimmarna. Safarin tar dig ner i den 600 meter djupa kratern där du får uppleva det vilda och varierade djurlivet. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen samt lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder. Safarin avslutas sent på förmiddagen, varefter du beger dig tillbaka till Arusha dit du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen står fritt till förfogande i Arusha. (F,L,M)
Dag 8: Arusha - Kilimanjaro flygplats - Zanzibar - Kendwa Beach
Denna morgon väntar transfer från Arusha till Kilimanjaro internationella flygplats, varifrån du flyger till den exotiska och historiska ön Zanzibar, som ligger i Indiska oceanen utanför Tanzanias kust. Vid ankomsten till Zanzibar körs du till dit hotell vid stranden. Här väntar några fantastiska dagar på en av Zanzibars bästa stränder. Beroende på gruppens storlek kommer du att bo i en eller flera bungalower vid strandkanten. Det finns gott om möjligheter att utforska undervattensvärlden under snorklings- och dykutflykter. Dessa upplevelser kan bokas lokalt, till exempel via ditt hotell. (F)
Dag 9-13 dag: Upptäck Zanzibar på egen hand och badsemester
På Zanzibar finns några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Ön bjuder på många olika aktiviteter såsom snorkling, båtutflykter, kryddturer, kolonial historia och dykning i Indiska oceanen. Zanzibar är en idealisk plats för en exotisk badsemester för hela familjen. Dagarna här står fritt till ditt förfogande. (F)
Dag 14: Kendwa Beach - Stone Town
På morgonen väntar en bilresa till Zanzibars huvudstad, Stone Town. Här finns små smala gator fulla av mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En annan plats värd ett besök är Changuu, även känt som Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Den gamla stadsdelen i Stone Town bjuder på spännande kolonial historia och flera religioner. (F)
Dag 15: Stone Town på egen hand
Denna dag utforskar du staden och dess historia på egen hand. Genom historien har staden varit en av Afrikas mest inflytelserika handelsplatser. Om du är historieintresserad kan vi starkt rekommendera en rundtur i den gamla kolonistaden. Vänligen fråga i hotellets reception för turer i staden. Resans sista dag kan också tillbringas vid hotellets pool med en bra bok eller så kan du ta ett sista dopp i Indiska oceanen. (F)
Dag 16: Avresa från Zanzibar
Du körs till Zanzibars flygplats strax utanför Stone Town, en resa på cirka 20 minuter. Tidpunkten för upphämtning beror på när ditt flyg avgår. Efter ankomsten till flygplatsen börjar din hemresa från en av Afrikas vackraste öar. (F)
Dag 17: Ankomst till Sverige
Efter en händelserik resa i Tanzania anländer du till Sverige
.

Övernattningar

Tre nätter på en standardlodge i Arusha
Två nätter i tält på safaricamp på Serengeti-slätten
En natt på standardlodge vid Ngorongoro-kratern
Sex nätter på standardhotell vid Kendwa Beach på Zanzibar
Två nätter på hotell i Stone Town

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Kilimanjaro - Zanzibar - Skandinavien
 • Transporet, utflykter, safari och måltider enligt program
 • Tre nätter på en standardlodge i Arusha
 • Två nätter i tält på safaricamp på Serengeti-slätten
 • En natt på standardlodge vid Ngorongoro-kratern
 • Sex nätter på standardhotell vid Kendwa Beach på Zanzibar
 • Två nätter på hotell i Stone Town
 • Parkavgifter
 • Guide
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider utöver de som nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Notera: Frånpriset är baserat på 6 vuxna + 4 barn (i åldern 2-11 år)

Viktig information gällande dricks:

Det är inget krav att ge dricks, men det är god sed, och även förväntat, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstånde riktlinjer:

Safari: Vanligtvis runt 5-1 USD / person och dag. Är ni exempelvis en familj på 4 personer på en 4-dagarsutflykt så ligger dricksen ofta på runt 100-120 USD.

Guide på utflykt: 7-10 USD totalt (möjligtvis lite mer om ni är en hel familj).

Porter (en person som exempelvis bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD totalt, beroende på mängden bagage.

Serveringspersonal på restauranger: 5-20 USD / bord och måltid (priset varierar beroende på hur fin restaurangen är).

Frånpriset är baserat på lågsäsong. Priser för bokningar under högsäsong, såsom jul/nyår och sommarsemestern, är vanligtvis högre än frånpriset. Priset är med reservation för platssituation.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: