Sök
Sök
Familiesafari i Tanzania.
Kendwa Beach Zanzibar
Kendwa Beach på Zanzibar
Safari i Tanzania
Mød Tanzanias imødekommende befolkning
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Overnat på Serengeti sletten
Overnat på Serengeti sletten
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Safari i Ngorongoro krateret
Mød Tanzanias imødekommende befolkning
Eksotisk badeferie på Zanzibar
Familieferie på Zanzibar
Familieferie på Zanzibar
Kendwa Beach, Zanzibar
Kendwa Beach, Zanzibar, Tanzania
Familieferie
Eksotisk badeferie på Zanzibar
Eksotisk badeferie på Zanzibar
Stone Town, Zanzibar
Stone Town, Zanzibar
Prison Island, Zanzibar
Stone Town, Zanzibar
Stone Town, Zanzibar
Kendwa Beach, Zanzibar, Tanzania

Familjesafari och egen strandbungalow på Zanzibar

Frånpris per vuxen vid 2-6 vuxna

SEK 31 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 23 995:-

Reslängd: 17 dagar

Följ med på en unik safariupplevelse på de ändlösa grässlätterna i Serengeti nationalpark och kom nära den slutna djurvärlden i Ngorongoro - världens största inaktiva vulkankrater. Under safarin i Serengeti nationalpark bor du mitt bland parkens fascinerande djurliv och i vackra omgivningar vid Ngorongoro-kraterns kant. Du får också tid att njuta av livet på en av Zanzibars mest exotiska stränder och utforska den fascinerande koloniala historien i Stone Town.

Upplev Tanzanias rika djurliv och vackra natur
Nationalparkerna Serengeti och Ngorongoro har båda sin säregna karaktär, och kombinationen av vilda djur och regionernas mångfald gör det till en av de mest speciella naturupplevelserna som Afrika har att erbjuda.

Serengeti nationalpark täcker en yta av nästan 15 000 km² och är den perfekta platsen för att se stora hjordar av gnuer, gaseller och zebror. Du har också en bra chans att se lejon och andra stora rovdjur.

Ngorongoro är världens största inaktiva vulkankrater och ett unikt naturfenomen. Kratern har en omkrets på 20 kilometer och ett djup på 600 meter. På botten av kratern lever många olika djur året runt. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen, lejon, flodhästar, hjordar med bufflar, strutsar, zebror, hyenor och geparder.

Vykortsvackra Zanzibar
På Zanzibar hittar du några av världens finaste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du ägna dig åt många olika aktiviteter. Du kan t.ex. besöka många av bounty-stränderna och flera pittoreska byar, uppleva jättesköldpaddorna och snorkla bland imponerande koraller i Indiska oceanen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Väder

Safari i nationalparkerna kan genomföras året runt. I allmänhet är det lättare att få syn på djur under torrperioden från slutet av juni till oktober och från januari till mars. Den ultimata upplevelsen är utan tvekan den årliga vandringen med gnuer och zebror i juli och augusti. I stora flockar av hundratusentals djur vandrar de norrut från Serengeti i Tanzania över floden till Kenya på jakt efter färskt gräs, och i oktober rör de sig i motsatt riktning. Dessutom är januari till februari tiden då många djur föds och chansen att se ungar är som störst.

Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, och februari är årets hetaste månad. Från juli till oktober kan temperaturen stiga till cirka 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och håller på till början av juni. En kortare regnperiod äger också rum i november och december.

Kontrollera ifall ramadan infaller under din resa. På Zanzibar är 98 % av befolkningen muslimer, och även som turist rekommenderas du att bära kläder som täcker axlar och knän och att inte äta och dricka på öppen gata under dagen. De flesta lokala butiker och kaféer är stängda under dagen, medan större 3-stjärniga hotell och mer avlägset belägna kaféer är öppna för turister. Å andra sidan blir det livat på ön varje kväll efter solnedgången, när de lokala matställena öppnar. Den ultimata upplevelsen är den sista dagen av ramadan, kallad Eid al-Fitr, som är fylld av glädje, underhållning och god mat.

Safari i Serengeti Nationalpark i Tanzania

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige – Kilimanjaro internationella flygplats
Avresa från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats i Tanzania, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.

Dag 2: Kilimanjaro internationella flygplats – Arusha
Vid ankomsten till flygplatsen hämtas du upp och körs till ditt hotell i Arusha. (M)

Boende i familjerum eller i flera rum på en standardlodge.

Dag 3: Arusha på egen hand
Upptäck Arusha på egen hand. Arusha är centrum för många turistattraktioner och du kan utforska staden som inrymmer museer, parker, kaféer och restauranger med ett stort urval av nationella och internationella rätter. Här finns också stora och små marknader samt souvenirbutiker för alla smaker. (M)

Boende i familjerum eller i flera rum på en standardlodge.

Dag 4: Arusha - Serengeti-slätten - Safari i Serengeti nationalpark
Efter frukost väntar en bilresa till Serengeti nationalpark och på vägen finns det gott om möjligheter att observera djurlivet i området. Under vägen görs ett stopp vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai-ravinen, känd som "mänsklighetens vagga" där två miljoner år gamla fossiler har hittats. Resan från Arusha till din safaricamp i Serengeti nationalpark tar cirka 8 timmar. Efter ankomsten till safaricampen väntar en sen eftermiddagssafari på savannen i Seregenti nationalpark, där du kan få syn på lejon, stora flockar av gnuer, gaseller och zebror från bilen. Resten av kvällen står fritt till förfogande på campen. (M, F, A)

Övernattning i tält på 3-stjärnig safaricamp på Serengeti-slätten.

Dag 5: Safari i Serengeti nationalpark
Under resans femte dag väntar en tidig morgonsafari i Serengeti nationalpark. Många av djuren är som mest aktiva vid denna tid på dygnet. Lunch serveras när du kommer tillbaka till campen och sedan väntar en ny safari under eftermiddagen med möjlighet att se flera vilda djur i Serengeti nationalpark. Under hela dagen finns många möjligheter att se "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon. Med andra ord väntar en safariupplevelse i världsklass. Efter din andra safari i nationalparken är det dags för middag. Resten av kvällen står fritt till förfogande på campen. (M, F, A)

Övernattning i tält på 3-stjärnig safaricamp på Serengeti-slätten.

Dag 6: Morgonsafari på Serengeti-slätten - Ngorongorokraternas kant
Du är hämtas tidigt på morgonen för en sista safari i Serengeti nationalpark. Efter din morgonsafari med häftiga djurupplevelser åker du vidare mot den berömda Ngorongoro-kratern, en av världens största inaktiva vulkankratrar. Du anländer sent på eftermiddagen till din lodge, som ligger vid kraterns kant. Resten av dagen står fritt till förfogande. (M, F, A)

Övernattning i ett familjerum eller i flera rum på en standardlodge vid kraterkanten till Ngorongoro nationalpark.

Dag 7: Morgonsafari i Ngorongoro-kratern - Arusha
Denna morgon börjar med en safari runt i den berömda Ngorongoro-kratern under de tidiga morgontimmarna. Safarin tar dig ner i den 600 meter djupa kratern där du får uppleva det vilda och varierade djurlivet. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen samt lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder. Safarin avslutas sent på förmiddagen, varefter du beger dig tillbaka till Arusha dit du ankommer sent på eftermiddagen. Resten av dagen står fritt till förfogande i Arusha. (M, F, A)

Boende i familjerum eller i flera rum på en standardlodge.

Dag 8: Arusha - Kilimanjaro flygplats - Zanzibar - Kendwa Beach
Denna morgon väntar transfer från Arusha till Kilimanjaro internationella flygplats, varifrån du flyger till den exotiska och historiska ön Zanzibar, som ligger i Indiska oceanen utanför Tanzanias kust. Vid ankomsten till Zanzibar körs du till dit hotell vid stranden. Här väntar några fantastiska dagar på en av Zanzibars bästa stränder. Beroende på gruppens storlek kommer du att bo i en eller flera bungalower vid strandkanten. Det finns gott om möjligheter att utforska undervattensvärlden under snorklings- och dykutflykter. Dessa upplevelser kan bokas lokalt, till exempel via ditt hotell. (M)

Boende i familjebungalow eller i flera rum på ett standardhotell vid stranden.

Dag 9-13 dag: Upptäck Zanzibar på egen hand och badsemester
På Zanzibar finns några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Ön bjuder på många olika aktiviteter såsom snorkling, båtutflykter, kryddturer, kolonial historia och dykning i Indiska oceanen. Zanzibar är en idealisk plats för en exotisk badsemester för hela familjen. Dagarna här står fritt till ditt förfogande. (M)

Boende i familjebungalow eller i flera rum på ett standardhotell vid stranden.

Dag 14: Kendwa Beach - Stone Town
På morgonen väntar en bilresa till Zanzibars huvudstad, Stone Town. Här finns små smala gator fulla av mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En annan plats värd ett besök är Changuu, även känt som Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Den gamla stadsdelen i Stone Town bjuder på spännande kolonial historia och flera religioner (M)

Boende i ett familjerum eller i flera rum på ett 3-stjärnigt hotell.

Dag 15: Stone Town på egen hand
Denna dag utforskar du staden och dess historia på egen hand. Genom historien har staden varit en av Afrikas mest inflytelserika handelsplatser. Om du är historieintresserad kan vi starkt rekommendera en rundtur i den gamla kolonistaden. Vänligen fråga i hotellets reception för turer i staden. Resans sista dag kan också tillbringas vid hotellets pool med en bra bok eller så kan du ta ett sista dopp i Indiska oceanen. (M)

Boende i ett familjerum eller i flera rum på ett 3-stjärnigt hotell.

Dag 16: Avresa från Zanzibar
Du körs till Zanzibars flygplats strax utanför Stone Town, en resa på cirka 20 minuter. Tidpunkten för upphämtning beror på när ditt flyg avgår. Efter ankomsten till flygplatsen börjar din hemresa från en av Afrikas vackraste öar.

Dag 17: Ankomst till Sverige
Efter en händelserik resa i Tanzania anländer du till Sverige.

Övernattningar:
3 nätter på en standardlodge i Arusha
2 nätter i tält på 3-stjärnig safaricamp på Serengeti-slätten
1 natt i en stuga eller i ett eller flera rum på standardlodge vid Ngorongoro-kratern
6 nätter i standardfamiljebungalow eller i flera rum på standardhotell vid Kendwa Beach på Zanzibar
2 nätter på 3-stjärnigt hotell i Stone Town

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBSERVERA: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till ändringar i programmet.
Kommentarer

Observera att programmet är endast som inspiration. Vi anpassar mer än gärna resan efter dina önskemål. Det är också möjligt att köpa till ytterligare upplevelser under resan och uppgradera strandhotellet på Zanzibar till ett 3-stjärnigt hotell mot en extra kostnad.
Hör dig gärna för om de olika möjligheterna hos en av våra resekonsulter.

Observera att deltagande i vandringar, utflykter och vattensporter sker på egen risk, så kom ihåg att teckna en reseförsäkring innan resan. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker dessa aktiviteter.

Pris

Frånpris per vuxen vid 2-6 vuxna

SEK 31 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 23 995:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Resan görs som en privat resa.
Gruppstorleken kan dock ändras efter behov.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Utomeuropeiska flyg från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats // Zanzibar - Sverige. (Observera: en eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.)
 • Inrikesflyg från Kilimanjaro internationella flygplats till Zanzibar.
 • Transport enligt program
 • Måltider under safarin
 • Utflykter enligt program
 • Safari enligt program
 • Parkavgifter
 • Guide
 • Övernattningar och måltider som nämns i programmet

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider utöver de som nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: