20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 46 950:-
Följ med på en äventyrlig dagstur på den vackra och sovande vulkanen Mount Longonot. Här kan du njuta av den vackra utsikten över Great Rift Valley medan du rör dig på över 630 meters höjd för att nå upp till kanten av kratern som ligger 2776 meter över havet. På vissa sträckor är turen mycket brant och ojämn och själva vandringsleden, från huvudingången till kraterns kant och tillbaka igen, är på cirka nio kilometer. Härifrån går resan till Lake Naivasha som ligger bara 80 km norr om Nairobi. Här är fågellivet väldigt varierat och du kan bland annat se flamingos, flodörnar och vävare. Av vilda djur kan du uppleva giraffer, antiloper och flodhästar. Den närliggande Hell's Gate National Park är relativt litet, men här hittar du ett vackert landskap med smala raviner omgiven av röda klippor samt öppna gräsmarker. Här får du möjlighet att cykla på kenyansk mountainbike och vandra i det vackra landskapet. På denna safaritur utöver det vanliga väntar dig även en 10 km cykelsafari där du kan uppleva giraffer, bufflar, antiloper, gaseller, zebror, babianer, grävlingar och gamar.

På den här delen av turen kommer du ut på en guidad safari vid Lake Nakuru och i Masai Mara, där du kan njuta av det rika och varierade djur- och fågellivet som bland annat innefattar tusentals zebror, gnuer och flamingos samt lejon, geparder, leoparder, giraffer, flodhästar, sjakaler, elefanter, noshörningar, gaseller, impalor, krokodiler, gamar, marabustorkar, babianer, hyenor, strutsar... ja, listan är nästan oändlig.

På safarin slår du läger intill en lokal massajby där du kommer helt inpå det dagliga livet. Du besöker hyddorna medan guiden berättar om de många aspekterna av livet i byn, som hur de bygger hyddor, deras bröllopsceremonier, maten, kläderna, familjelivet, ledarskapet och den traditionella medicinen. På eftermiddagen blir det vandringstur i området.

På Zanzibar finner du några av världens finaste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Det finns många möjligheter för olika aktiviteter som att besöka de många paradisstränderna och de pittoreska byarna, uppleva enorma landsköldpaddor och snorkla bland imponerande koraller i Indiska Oceanen.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Kenya här
Läs mer om Kenya här

Bästa reseperiod

Du kan resa i Kenya året runt. I allmänhet är det lättare att uppleva djurlivet i parkerna under torrsäsongen från slutet av juni till oktober och från januari till mars.

Vädret vid Mombasa är bäst under den skandinaviska vintersäsongen. Här är temperaturen som högst och nederbörden som minst. Regnperioden är runt april till juli.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Nairobi, Kenyas huvudstad, där ni anländer nästa dag. Beroende på flygbolag blir det 1-2 stopp på vägen.
Dag 2: Ankomst till Nairobi
I Nairobi kommer ni att hämtas på flygplatsen av vår förare och köras till Wildebeest Eco Camp. Resten av dagen är till fritt förfogande.
Dag 3: Det bästa av Nairobi
Efter frukost är det dags för en utflykt i och runt Nairobi, där du ska få besöka Kibera Slum och Karen Blixens farm. (F)
 • Kibera Slum tour: Under en guidad utflykt till Kibera Slum får du ta del av en värld som dessvärre är verklighet för väldigt många människor i Kenya. Mötet med invånarna, som trots hårda livsvillkor och stor fattigdom har skapat sig en dräglig tillvaro, är känslofyllt och någon som garanterat gör intryck. Tillsammans med en duktig lokalguide, som själv bor i Kibera, kommer ni få en autentisk förståelse av vardagen och även upptäcka att invånarnas initiativrikedom, motsåndskraft ogh gemenskap är de viktigaste delarna i den positiva utvecklingen som råder i området. Ta er an upplevelsen med ödmjukhet och respekt, och i gengäld kommer ni få en upplevelse som ökar er förståelse för hur människor lever utanför vårt tryggga Skandinavien.
 • Karen Blixens hus: utflykten avslutas så på Karen Blixens afrikanska hus 20 km väster om Nairobi – en av huvudstadens huvudattraktioner. 1985 omvandlades baronessans hem till ett museum i anledning av filmatiseringen av den nu berömda filmen "Mitt Afrika” med Meryl Streep och Robert Redford i huvudrollerna. Vissa av möblerna och målningarna är äkta medan mycket av inredningen är rekvisita från filmen. Det kommer att finnas tid att gå en promenad i den vackra parken med utsikt över Ngong Hills.
Det finns också möjlighet att köpa till en eller två extra utflykter, som inte är inkluderat i priset:
 • Sheldrick Elephant Orphanage: Besök ett hem för föräldralösa elefantbarn som förbereds på att återvända till naturen. Alla elefanter har en egen individuell "utvecklingsplan" för hur de bäst ska tränas för att återinföras i naturen och inga elefanter blir kvar på barnhemmet. Beroende på elefantungens ålder kan det ta allt mellan ett till tio år.
 • Giraffcenter: Besök AFEW (African Fund for Endangered Wildlife) Giraffe Center för att se centrets Rothschild-giraffer, som är en hotad ras i Kenya. Idag är Lake Nakuru National Park en av de få platserna där de kan upplevas i det fria. Rothschild-girafferna är kända för sina långa vita "sockor" som går hela vägen till knäna i motsats till Massaj-girafferna, som bara har vita "ankelsockor". Centret erbjuder också en informativ utställning om giraffer och här finns ett trevligt litet kafé. Lokal engelsktalande guide ingår.
 • Kazuri smycke- och keramikverkstad: Gör ett besök på Kazuri Jewelry and Pottery Workshop. Kazuri-projektet startade 1975 för att hjälpa ensamstående mödrar att försörja sig själva och sina barn. Kvinnorna handmålade smycken och keramik och sålde det. Projektet har nu blivit så populärt att över 200 kvinnor är anställda och deras varor säljs över hela världen. Allt är gjort för hand och det är otroligt spännande att uppleva kvinnornas färdigheter. Lokal engelsktalande guide ingår.
Dag 4: Nairobi - Mount Longonot – Lake Naivasha
Efter frukosten lämna du Nairobi för att åka vidare mot Mount Longonot. Längs vägen blir det stopp för att njuta av den vackra utsikten över Great Rift Valley. Dagens vandring börjar vid nationalparkens huvudingång där stigarna snabbt börjar vrida upp längs den sovande vulkanen. Du rör dig modiga 630 meter uppåt för att nå kraterns kant, 2776 meter över havet. På vissa sträckor är turen mycket brant och ojämn och själva vandringsleden, från huvudingången till kraterns kant och tillbaka igen, är på cirka nio kilometer. Från kraterns topp finns en spektakulär utsikt över själva kratern och det omgivande området, där Lake Naivasha, öppna slätter och små byar pryder landskapet. Kraterns botten är belagd med en skog av träd som fungerar som hem för en mängd olika djur, inklusive zebror, giraffer och bufflar. Den sovande vulkanen har skapats av många lager av stelnad lava och ttros senast ha haft utbrott på 1860-talet. Vulkanens namn, Mount Longonot, kommer från massaj-ordet "oloongonot" som betyder "ett berg med många branta åsar". Mount Longonot National Park omfattar över 52 kvadratkilometer, varav de flesta är täckta av berg. Efter din vandring fortsätter du till ditt boende vid Lake Naivasha. Resten av dagen står till eget förfogande. (F,L,M)
Dag 5: Lake Naivasha - Hells Gate Mountain Cykling - Lake Naivasha
Idag kör du genom staden Naivasha och längs sjöns södra strand, förbi flera blomsterplantager till ingången till Hell's Gate National Park. När du kommer in i parken möter dig ett imponerande landskap och du leds in i en dramatisk, halvkarg värld med nakna, taggiga klippor, öppna slätter och djupa, dolda raviner, en genuint fascinerande och annorlunda upplevelse i Kenya. Eftersom det inte finns några stora rovdjur i Hell's Gate National Park kan du delta i många aktiviteter i parken. Efter din ankomst väntar en rolig terrängcykeltur genom parken, du kan klättra uppför branta klippor, titta på fåglar och trekka i raviner med varma källor - dagen planeras på plats ihop med din lokala guide. Du avnjuter den medhavda lunchen inne i parken. I slutet av eftermiddagen lämnar du Hell's Gate och återvänder till ditt guest house vid Lake Naivasha. Här är möjlighet till en välförtjänt varm dusch samt middag. (F,L,M)
Dag 6: Lake Naivasha – Lake Nakuru Nationalpark - Lake Nakuru Town
Efter frukost är det avgång från Lake Naivasha i riktning mot Lake Nakuru. Här väntar en upplevelserik safarirundtur i parken och du äter en medhavd lunch vid utsiktsplatsen över sjön. På eftermiddagen väntar dig ännu en safaritur i Lake Nakuru Nationalpark. Tidigare var Lake Nakuru är känt för sina många flamingos som kom till sjön under årets alla säsonger i sökandet efter föda. I dag är här inte lika många som det brukade medan själva sjön är en lika underskön naturupplevelse som någonsin och dessutom Kenyas bästa plats för noshörningar, något parken även har särskild reservatstatus för. Här finns även fina chanser att uppleva bufflar, giraffer, zebror, vattenbockar och kanske till och med den så flyktiga leoparden. (F,L,M)
Dag 7: Lake Nakuru - Masai Mara Nationalpark
Efter frukost lämnar du Lake Nakuru-området och färdas mot Masai Mara Nationalpark. Under bilturen stannar ni till och du äter lunch. Efter ett kort stopp vid ditt camp vankas de första smakproverna på nationalparkens fantastiska djurliv och dess varierande och kuperade landskap. Notera att bilturen är rejält tuff under sträckans sista del, där vägarna håller ett ganska primitivt skick. (F,L,M)
Dag 8: Safari i Masai Mara
Hela dagen är avsatt till att köra runt och observera vilda djur i reservatet. Du startar tidigt på morgonen, då chansen att se lejon, gepard och leopard är som störst. Kenyas ledande safarireservat Masai Mara är en fortsättning på Serengeti-slätten och världsberömt för den unika och spektakulära migrationen av hundratusentals gnuer och zebror. Från juni börjar de anlända till Masai Mara på jakt efter mat och i oktober är gräset uppätet och de börjar vandra tillbaka till Serengeti. Masai Mara är också rikt på bofasta djur med över 95 olika arter, vilket gör parken till en stor djurupplevelse året runt. I Masai Mara hittar du hela "The Big Five", alltså elefant, buffel, lejon, leopard och ett litet antal noshörningar, men också giraffer, flodhästar, hyenor och otaliga antiloper. Nationalparken har också ett otroligt rikt och varierat fågelliv med över 480 arter. (F,L,M)
Dag 9: Masai Mara National Park - Masai Village i Masai Mara Conservancy
Efter frukost i lägret kör du mot en massajby i Masai Mara Conservancy och anländer på förmiddagen. Efter ankomst välkomnas du av massajkrigare från byn. Efter välkomst besöker du hyddorna medan guiden förklarar de många aspekterna av bylivet. Du får veta mera om hur de bygger hyddorna, håller bröllopsceremonier, skaffar mat och kläder och höra berättelser om deras familjeliv, ledarskap och traditionella medicin. Efter lunch i lägret har du möjlighet att gå på vandring i området och delta i det dagliga livet. Du är tillbaka i byn när djuren återvänder från sitt bete. Du är välkommen att delta i mjölkningen av bykorna och se till att de inhägnas inför natten. Observera att upplevelsen i massajbyn äger rum under enkla förhållanden. (F,L,M)
Dag 10: Massajbyn
Tid för en tidig frukost och flera bushvandringar i sällskap av massajfamiljerna där du kan lära dig allt om denna spännande stam. (F,L,M)
Dag 11: Massajbyn - Nairobi
Efter frukosten kan du njuta av morgonens aktiviteter i massajbyn och därefter går färden mot Nairobi med lunch längs vägen. Du anländer till Nairobi sent på eftermiddagen. (F,L)
Dag 12: Nairobi - Zanzibar - Kendwa Beach
Denna morgon plockas du upp i Nairobi och tas till flygplatsen, där du flyger till den vackra ön Zanzibar, öster om Tanzanias kust. På Zanzibar hittar du några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Det finns gott om möjligheter att sola, snorkla och dyka i Indiska oceanen. När du anländer till Zanzibar kommer du till ditt strandhotell vid Kendwa Beach, där du kommer att vistas de närmaste dagarna. Resten av dagen har du på egen hand. (F)
Dag 13-17: Strandsemester på Kendwa Beach
Kendwa Beach är kanske Zanzibars vackraste strand, som sträcker sig längs den norra västkusten. Kendwa är Zanzibars enda strand som inte drabbats av tidvatten, vilket gör den perfekt för en strandsemester. Stranden är kritvit och omgiven av azurblått vatten och vajande palmträd utspridda längs kusten. Det finns gott om möjlighet att njuta av en kall drink, en öl eller en cola vid det vackra vattnet eller på en av de många mysiga strandbarerna. På stranden är det möjligt att boka en massage eller boka vattenaktiviteter som snorkling och dykning. Från Kendwa Beach kan du också boka båtturer till korallrevet på den lilla korallön Mnemba Island. Dagarna är på egen hand. (F)
Dag 18: Kendwa Beach - Stone Town
Under förmiddagen kör du till Zanzibars största stad, Stone Town. Här hittar du små smala gator fulla med mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En annan sevärd plats är Changuu, även kallad Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Stone Towns gamla stad är full av religion och spännande kolonialhistoria. Genom historien tjänade staden som en av Afrikas mest inflytelserika handelsplatser. Om du är intresserad av historia rekommenderar vi starkt en stadstur i den gamla kolonistaden. Varje natt öppnar lokalbefolkningen sina bås vid Forodhan och här kan du uppleva ett spännande street food-utbud och smaka på många av Zanzibars specialiteter, vilket är en fantastisk upplevelse. Dagen är på egen hand. (F)
Dag 19: Avresa från Zanzibar
Du kommer att blir körd till Zanzibars flygplats strax utanför Stone Town, en bilresa på cirka 20 minuter. Hämtningstiden beror på tiden för ditt returflyg. När du anländer till flygplatsen börjar din återresa från en av Afrikas vackraste öar. (F)
Dag 20: Ankomst till Skandinavien
Efter en händelserik resa i Kenya och Tanzania anländer du i Skandinavien.

Övernattningar

3 övernattningar på Eco Camp i Nairobi
2 övernattningar på guesthouse vid Lake Naivasha
1 övernattning på budgethotell i Nakuru stad
2 övernattningar i stationärt budgettält vid Masai Mara Nationalpark
2 övernattningar i campingtält vid en lokal Massajby
6 övernattningar på 3-stjärnigt strandhotell på Kendwa Beach, Zanzibar
1 övernattning på 3-stjärnigt hotell i Stone Town, Zanzibar

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

Gruppstorlek

Gruppstorlek max 7 personer

januari - mars, juni - oktober

Packlista

 • Kläder för väder & aktiviteter
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Nairobi – Zanzibar - Skandinavien, inkl. bagage
 • Transport och utflykter enligt program
 • Övernattningar och måltider enligt program
 • Engelsktalande lokalguide under utflykterna
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Transporter, utflykter och måltider som inte nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Notera: Frånpriset gäller för resor under perioden 1 januari - 30 juni 2024. Härefter kommer frånpriset stiga till 53 950 kr / person (vid två vuxna som delar dubbelrum) för resor under perioden 1 juli - 31 december 2024. Prisstigningen beror på höjda nationalparksavgifter.

Frånpriset är baserat på gruppsafari, och alltså ingen privat safari. På en gruppsafari är avgången öppen för andra resenärer att boka.

Viktigt gällande dricks i Kenya:

Det är inget krav att ge dricks, men det är kutym, och förväntas, att man ger ett belopp som någorlunda motsvarar nedanstående riktlinjer:

Safari: Runt 5-15 USD / person och dag. Är ni en familj på fyra under en 4-dagarstur är alltså 100-120 USD en bra dricks.

Guide på utflykter: 7-10 USD / dag, kanske något mer om ni är en hel familj.

Porter (en person som t.ex. bär ditt bagage på ett hotell): 1-5 USD, beorende på hur mycket bagage du har.

Serveringspersonal på restaurang: 5-20 USD / bord eller grupp (beronde på hur fin restaurang det är)

Resans frånpris utgår från lågsäsongspriser. Bokningar under högsäsong, exempelvis jul/nyår samt sommarsemestern, harr vanligtvis högre priser än detta. Priset är beroende av platssituationen.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: