20 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 53 450:-
De tre nationalparkerna Ngorongoro, Serengeti och Lake Manyara har alla sin egen prägel, och de erbjuder några av de bästa naturupplevelserna i Tanzania.
Ngorongoro är världens största inaktiva vulkankrater och ett unikt naturfenomen. Kratern har en omkrets på 20 kilometer och ett djup på 600 meter. På botten av kratern lever många olika djur året runt. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen, lejon, flodhästar, hjordar med bufflar, strutsar, zebror, hyenor och geparder.
Serengeti nationalpark täcker en yta av nästan 15 000 km² och är den perfekta platsen att se stora hjordar av gnuer, gaseller och zebror. Du har också en bra chans att se lejon och andra stora rovdjur. I Lake Manyara nationalpark finns ett rikt djurliv bestående av bland annat flodhästar, elefanter, giraffer, apor, lejon med mer.

Kilimanjaros snöklädda bergstopp är en av de mest minnesvärda bilderna du kan få med dig hem från Östafrika. Det är Afrikas högsta berg och det högsta fristående berget i världen. På denna tur följer du Machamerutten, känd för att vara den vackraste vandringsrutten på Kilimanjaro. Här erbjuds ett varierat landskap med fantastiska naturupplevelser och storslagen utsikt. Du vandrar genom subtropisk regnskog, över öppna hedar och ljungfält, stenöknar och branta klippor, floder med glaciärvatten, snö och is.

Machame är en av de längre och mer fysiskt krävande vägarna till toppen (du vandrar totalt cirka 100 km). Däremot är Machamerutten ett bättre alternativ för acklimatisering än många av de andra rutterna, vilket gör att chansen att nå toppen är större. Längs Machamerutten sover du i tält och bär bara din dagsryggsäck. Resten av packningen transporteras av bärare och maten tillagas av en kock.

På Zanzibar hittar du några av världens finaste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Här kan du ägna dig åt många olika aktiviteter. Du kan t.ex. besöka många av bounty-stränderna och flera pittoreska byar, uppleva jättesköldpaddorna och snorkla bland imponerande koraller i Indiska oceanen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Tanzania här
Praktisk information om Tanzania

Bästa reseperiod

Den bästa perioden för safari och för att bestiga Kilimanjaro är mellan januari och mars samt mellan juni och oktober då det är torrperiod. Du kan också åka under andra tidpunkter på året, men då får du vara förberedd på regn och blåst.Observera att vädret är oförutsägbart och mycket varierande på berget under hela året, så det är viktigt att ha koll på utrustningen och att alltid vara beredd på regn och kyla.

Vädret på Zanzibar är som bäst från januari till mars, och februari är årets hetaste månad. Från juli till oktober kan temperaturen stiga till cirka 30 grader. Zanzibars regnperiod börjar oftast i slutet av mars och håller på till början av juni. En kortare regnperiod äger också rum i november och december.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Kilimanjaro internationella flygplats i Tanzania, dit du anländer nästa dag. En eller två mellanlandningar tillkommer beroende på vilket flygbolag du reser med.
Dag 2: Kilimanjaro internationella flygplats – Moshi
Vid ankomsten till flygplatsen hämtas du upp och körs till ditt hotell i Moshi. Övernattning på hotell i Moshi.
Dag 3: Moshi på egen hand
Tillbringa dagen precis som du vill. Om du har tänkt att hyra utrustning lokalt gör du det idag. Det är också ett informationsmöte idag för att förbereda inför vandringen upp på Kilimanjaro. Moshi är centrum för många turistattraktioner och du kan utforska staden som inrymmer museer, parker, kaféer och restauranger med ett stort urval av nationella och internationella rätter. Här finns också stora och små marknader samt souvenirbutiker för alla i.
Dag 4: Ngorongoro-kratern
Du kommer att hämtas upp efter frukost för vidare resa mot Ngorongoro-kratern, världens största inaktiva vulkankrater. Resan fortsätter ner i den 600 meter djupa kratern där du får uppleva det vilda och varierade djurlivet. Har du tur kan du bland annat se den mycket sällsynta svarta noshörningen samt lejonfamiljer, flodhästar, zebror, hyenor och geparder. Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)
Dag 5: Serengeti nationalpark
På resans femte dag åker du vidare till Serengeti nationalpark där du har stor möjlighet att få se många djur. Under vägen görs ett stopp vid den arkeologiska utgrävningsplatsen Olduvai-ravinen, känd som "mänsklighetens vagga" där två miljoner år gamla fossiler har hittats. Sedan väntar en eftermiddagssafari där du kan få syn på lejon, stora hjordar med gnuer, gaseller och zebror. Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)
Dag 6: Safari i Serengeti
Idag väntar en morgonsafari i Serengeti. Många av djuren är som mest aktiva vid denna tid på dygnet. När du kommer tillbaka till campen väntar lunch och sedan bär det iväg på eftermiddagssafari för chansen att få se ännu fler vilda djur i Serengeti. Under hela dagen finns många möjligheter att se "The Big Five": elefant, buffel, leopard, noshörning och lejon. Middag serveras på campen och du sover i tält. (F,L,M)
Dag 7: Lake Manyara
På morgonen startar resan mot Lake Manyara nationalpark. Efter lunch är det dags för eftermiddagssafari i den vackra parken som omger Lake Manyara. Se om du kan upptäcka lejonen som klättrar i träden och träffa på elefanter, giraffer, babianer, flodhästar, leoparder och gaseller, allt inom nära räckhåll. (F,L,M)
Dag 8: Morgonsafari i Manyara
Morgonsafari i Manyara, när många av djuren är som mest aktiva. Efter frukosten väntar en bilresa tillbaka till Arusha och sedan bär det direkt av till Moshi. Övernattning på hotell i Moshi. (F)
Dag 9: Moshi - Kilimanjaro: Machame Camp
Dagen startar tidigt med information om vandringen upp på Kilimanjaro och du möter gruppen du ska gå med. Därefter väntar en bilresa till byn Machame, där ett kort stopp görs. Guider och bärare förbereder och packar tillbehör och din utrustning för vandringen. Du får en lunchmatsäck att ta med och har möjlighet att köpa vatten i byn. Beroende på om vägförhållandena är okej kommer du att köras till Machame Gate där vandringen börjar. Om vägen är lerig tar den tre kilometer långa sträckan en timme att gå. Vid ankomsten till gaten och registreringen börjar du vandringen genom subtropisk skogsmark upp till Machame-campen på 2 980 meters höjd. Det blir ett lunchstopp på vägen och vi anländer till lägret sent på eftermiddagen. Bärarna har slagit upp tältet och på kvällen kan du njuta av en kopp hett te och middagen som kocken har lagat. Temperaturen kan redan under den första natten nå ner till 0 grader.Beräknad vandringstid: 7 timmar, 18 km. (F,L,M)
Dag 10: Kilimanjaro: Machame Camp - Shira Camp
Denna dag börjar med en ordentlig stigning som varar i ungefär timme, varefter stigningen fortsätter mer måttligt över hedar under de närmaste timmarna fram till lunch. Efter lunch och lite vila fortsätter du längs den branta klippkanten genom hedar och ljungfält mot Shira-platån. Målet är Shira Camp på 3 840 meters höjd. Beräknad vandringstid: 6 timmar, 9 km.
Dag 11: Kilimanjaro: Shira Camp - Barranco Camp
Efter frukost fortsätter du österut genom en stenöken och över floder med glaciärvatten tills du når Lava Tower, på 4 630 meters höjd. Här känner många av höjden för första gången, men denna uppstigning hjälper kroppen att acklimatisera sig snabbare. Efter lunch nära Lawa Tower börjar nedstigningen till Barranco Camp som ligger på 3 950 meters höjd och har utsikt över imponerande Barranco Wall. Beräknad vandringstid: 7 timmar, 15 km. (F,L,M)
Dag 12: Kilimanjaro: Barranco Camp - Barafu Camp
Du börjar dagen med att vandra eller klättra uppför Barranco Wall, som lyckligtvis är lättare att bestiga än det verkar från början. Efter en stunds vila på toppen av “väggen”, vandrar du ner genom Karanga-dalen och äter lunch på Karanga Camp. Om du har valt en extra dag på turen är det oftast här du övernattar en extra natt. Här kan du vandra runt i området eller koppla av på campen. Annars fortsätter vandringen efter lunch upp till Barafu-lägret på 4 550 meters höjd, där du får lite välförtjänt vila innan du senare på kvällen ska försöka dig på att nå toppen. Beräknad vandringstid: 7 timmar, 13 km. (F,L,M)
Dag 13: Kilimanjaro: Barafu Camp - Toppförsök Uhuru Peak - Mweka Camp
Runt midnatt startar försöket att nå Uhuru Peak - Afrikas högsta punkt på 5 896 meters höjd. Du gör ett kort stopp vid Stella Point på 5 685 meters höjd för att njuta av den vackra soluppgången. De sista timmarna av vandringen till Uhuru Peak går vanligtvis genom snö. Du njuter av den fantastiska utsikten från toppen och börjar därefter nedstigningen tillbaka till Barafu Camp. Här får du välförtjänt vila och något att äta. Du samlar ihop resten av dina grejer innan du vandrar ner till Mweka-lägret, på 3 100 meters höjd. Beräknad vandringstid: 8 timmar, 7 km till Uhuru Peak och 7-8 timmar, 23 km till Mweka Camp. (F,L,M)
Dag 14: Kilimanjaro: Mweka Camp – Mweka Gate - Moshi
Vandringens sista dag går genom subtropisk skogsmark tillbaka till Mweka Gate där du tar farväl av din grupp och får ditt vandringsbevis. Från gaten vandrar du den korta sträckan tillbaka till byn Mweka, varifrån du körs tillbaka till ditt hotell i Moshi för ett välbehövligt varmt bad och en säng. Beräknad vandringstid: 3 timmar, 15 km. Övernattning på hotell i Moshi. (F)
Dag 15: Med flyg till Zanzibar
Avresa från Moshi till Kilimanjaro internationella flygplats, varifrån du flyger till den exotiska ön Zanzibar, som ligger öster om Tanzanias kust. Vid ankomsten till Zanzibar körs du till ditt hotell vid stranden där du bor de närmaste dagarna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.(F)
Dag 16-18: Upptäck Zanzibar
På Zanzibar hittar du några av världens vackraste sandstränder med turkosblått vatten och vajande palmer. Det finns gott om möjligheter för olika aktiviteter som att besöka de olika paradisstränderna runt ön där där du kan sola och snorkla i Indiska oceanen. Zanzibar bjuder också på andra sevärdheter. Till exempel staden Stone Town med små smala gator fulla av mysiga souvenirbutiker, kaféer, restauranger och lokala marknader. En annan plats värd ett besök är Changuu, även känt som Prison Island, där du kan snorkla vid de imponerande korallreven. Dessutom finns en stor grupp av jättesköldpaddor på ön som du har möjlighet att komma riktigt nära. (F)
Dag 19: Zanzibar – Sverige
Du körs till Zanzibars flygplats i Stone Town för hemresa. (F)
Dag 20: Ankomst till Sverige
Efter att ha upplevt det bästa av Tanzania anländer du till Sverige.

Övernattningar

Nio nätter på 2*hotell
Fyra nätter i ett stationärt tält på safari-camper
Fem nätter i tält på Kilimanjaro

Kommentarer

Kilimanjaro
Ta endast med det mest nödvändiga upp på berget (max. 15 kg per person).
Det är bärare med på vandringen som bär all utrustning och din stora ryggsäck, men vi rekommenderar att du tar med dig en liten dagsryggsäck. Här kan du förvara kamerautrustning, dricksvatten, snacks, regnkläder, en varm fleece och andra nödvändigheter som du behöver under dagen. Vandring rekommenderas inte till barn under 10 år.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vandringsutrustning
 • Sovsäck
 • Äventyrslystnad

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Tanzania t/r
 • 2 nätter på 2*hotell i Moshi
 • 3 nätter på 2* hotell i Arusha
 • 4 nätter i ett stationärt tält på safari-camper
 • 5 nätter i tält på Kilimanjaro
 • 4 nätter på 2* hotell på Zanzibar
 • Nationalparksavgift
 • Guide och bärare under vandringen
 • Transporter, utflykter och måltider enligt program
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring och ev. avbeställningsskydd
 • Visum
 • Trasnporter, utflykter och måltider utöver de som nämns i programmet
 • Drycker
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: