Sök
Sök
Der findes masser af havskildpadder både på Fiji og i Australien
Great Barrier Reef, Australien
Great Barrier Reef, Australien
Whitehaven Beach, Australien
Fraser Island, Australien
Australien, Fraser Island, Maheno
Australien, Fraser Island
Udsigten fra Indian Head på Fraser Island, Australien
Australien, Fraser Island
Sydney, Australien
Circular Quay, Sydney, Australien
Sydney, Australien
Den verdensberømte Bondi Beach i Sydney
Paddle Boarding, Blue Lagoon, Fiji
Blue Lagoon Cruises, Fiji
Blue Lagoon Cruises, Fiji
Blue Lagoon Cruises, Fiji
lokale børn fiji
Singapore
Singapore, China Town
Singapore

Upptäck Australien, Fiji och Singapore

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 27 dagar

Kör-själv-semester i Australien, sol och strand i Fiji och en touch av österländsk mystik i Singapore – tre resor för priset av en.

Med detta reseförslag får du 3 resor – för priset av en.

Världens största korallrev, en av världens äldsta regnskogar, världens största sandö, världens högsta koncentration av vilda koalabjörnar, en av världens vackraste stränder, en gigantisk ananas – alla bara några av höjdpunkterna på en resa genom delstaten Queensland i Australien. Du upplever allt i en hyrd minicamper, så du har full frihet att köra precis vart du vill och vara där så länge du vill. Nästan.

Efter Australien väntar nämligen Stilla havet. Du flyger till Fiji, där nästa vecka handlar om sol, strand och avkoppling.

Resan avrundas i Singapore, som erbjuder storstadssjäl och powershopping.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för er att åka.

Lake Wabby, Fraser Island, Australien

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Resa från Sverige till Australien. Pga. tidsskillnaden anländer ni till Cairns först dag tre. På vägen kommer det att göras en mellanlandning, och det är möjligt att göra stopp på vägen. Prata med din resesäljare för mer information.

Dag 3: Ankomst till Cairns
Ankomst till Cairns. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell, där du tillbringar dina två första nätter.
Cairns är Queenslands mest besökta stad och är utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser.

Dag 4: På upptäcktsfärd i Cairns
Dagen är din att göra vad du vill med. Du kanske väljer att åka på en dagstur till världens största korallrev, Great Barrier Reef, eller så tar du kanske en tur norrut till Cape Tribulation, där du hittar en av världens äldsta regnskogar.

Om du drömmer om att dyka på Great Barrier Reef, kan du naturligtvis göras – du förlänger helt enkelt din vistelse i Cairns med några extra dagar. Läs mer om dykningsmöjligheter här eller prata med din resesäljare.

Dag 5-13: På roadtrip i camper från Cairns till Brisbane
De kommande tio dagarna är i frihetens tecken. I en hyrd minicamper kör du söderut mot Brisbane.

En minicamper är ett mellanting mellan en bil och en camper. Det finns ett litet kök och en dubbelsäng som i en camper – i gengäld kostar den inte mer än en vanlig hyrbil. Det finns ingen toalett eller dusch i minicampern – men den är mycket lättare att ta sig runt med än en camper. Om du har lust med frihet och vill ta dig ut i det australiska landskapet, men ändå ha möjlighet att övernatta på ett vandrarhem, motell eller hotell, är en minicamper den perfekta lösningen.

Minicampern är utrustad med allt som behövs: täcken, kuddar, sängkläder, köksutrustning, handdukar, disktrasor, gasspis, vattentank, etc., så att du enkelt kan använda de många campingplatserna och boendealternativen i nationalparkerna.

Det är 1 700 km från Cairns till Brisbane. Hela kusten erbjuder ett pärlband städer, nationalparker och vackra stränder, men kom ihåg att även göra några avstickare in i landet emellanåt. Du borde unna dig själv en båttur bland de 74 öarna i Whitsunday-arkipelagon och världens största sandö, Fraser Island, är också nästan ett “måste”.

Se våra res-själv-förslag för mer inspiration eller fråga din resesäljare.

Dag 14: Avlämning av husbil och flyg till Sydney
När du har lämnat din camper i Brisbane åker du till flygplatsen och flyger till Sydney. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell i Sydney, där du tillbringar tre nätter.

Dag 15-16: På upptäcktsfärd i Sydney
Du har de närmaste dagarna tillgängliga för att utforska Sydney.

Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än 4 miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse.

Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut ”must see”. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum om byggandet av bron, och man kan ta de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger den botaniska trädgården, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Gör en matsäck och avnjut lunch här, i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.

Dag 17: Flyg från Sydney till Fiji
Efter stora upplevelser längs den australiska östkusten flyger du till Fiji. Du kommer att välkomnas på flygplatsen och köras till ditt hotell, där du tillbringar en natt.

Dag 18-22: Avkoppling på Fiji
Efter frukost (ingår) kommer du att köras till Port Denarau, varifrån du tar färjan till Nacula Island. Nacula Island ligger i norra delen av Yasawas, och kallas också den Blue Lagoon-regionen. Nästa fyra nätter tillbringas på en mysig resort. Njut av solen, vattnet och stranden eller ta en dyktur, snorkeltur, seglingstur, fisketur, vandringstur – du kan göra precis så lite eller mycket du vill. Den sista natten tillbringas igen på huvudön, så du är nära flygplatsen.

Dag 23: Avresa Fiji med flyg till Singapore
Du reser från Fiji till Singapore, där du anländer dagen efter.

Dag 24: På upptäcktsfärd i Singapore
Ge dig själv tid och upplev de små, spännande fickorna av kaos, lugna parker, bra shopping, vackra strandpromenader och en befolkning som, trots det svala förstahandsintrycket, är hjärtlig, varm och imponerande tolerant mot den etniska mångfald som utgör Singapores befolkning. Mellan skyskraporna finns små oansenliga butiker med en myriad kinesiska kvacksalvare som säljer allt från torkade geckos till inlagda ginsengrötter.

Dag 26: Avresa Singapore
Du reser från Singapore den sista biten tillbaka till Sverige.

Dag 27: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige.

Övernattningar:
12 nätter på motell/hotell/bungalow

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Detta är bara ett förslag, och resan kan organiseras precis som du vill.

Observera att priset för minicampern ändras varje vecka, och ofta är en camper ännu billigare än i förslaget här. Kontakta en resesäljare och få det exakta priset för din önskade reseperiod.

Du kan välja att uppgradera till en camper med dusch och toalett för att ytterligare öka din frihet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljetter Sverige-Cairns//Brisbane-Sydney/Sydney-Fiji/Fiji-Singapore/Singapore-Sverige
 • Två nätter i Cairns
 • Tio dagars hyra av minicamper inkl. försäkring och gratis km
 • Tre nätter i Sydney
 • Sex nätter i Fiji i dubbelrum inkl. transport
 • Två nätter i Singapore
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Envägshyresavgift under högsäsong
 • Bränsle
 • Måltider utöver de som nämns i programmet (det finns obligatorisk helpension under fem av dagarna i Fiji, beräkna cirka FJD 110:- per person och dag)
 • Dricks
 • Avbeställningsskydd med självrisk för camperhyrning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 4 800:-
Dykning, Yasawas, Fiji

Dykarcertifikat, Fiji, 5 dagar

Tag ditt dykarcertifikat i det varma vattnet i Fiji utanför den läckra Söderhavsön Yasawas och se de eleganta rockorna utanför Mantaray Island . Dykning och upplevelser i världsklass!

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 11 385:-
Minikryssning i Fijis tropiska paradis

Minikryssning i det tropiska paradiset Fiji

Upplev ett pärlband av Fijis fantastiska öar på denna fyradagarskryssning med All Inclusive

Reslängd: 4 dagar
Dykkerkursus på Great Barrier Reef i Australien

PADI dykarkurs på Great Barrier Reef

Denna femdagars PADI dykarkurs på Great Barrier Reef är en upplevelse av särklass. Möt den förtrollande världen under ytan, på världens största korallrev

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 3 545:-
Awesome Whitsundays

Sov under stjärnorna på Great Barrier Reef

Sov under stjärnorna på denna tvådagarstur till Great Barrier Reef. Dagen tillbringas med att snorkla på revet. När båten återvänder till fastlandet stannar du på den stora flytande pontonen, där du snorklar vidare och övernattar i en swag. Nästa morgon har du revet helt för dig själv!

Reslängd: 2 dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: