27 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 39 950:-
Världens största korallrev, en av världens äldsta regnskogar, världens största sandö, världens högsta koncentration av vilda koalabjörnar, en av världens vackraste stränder, en gigantisk ananas – alla bara några av höjdpunkterna på en resa genom delstaten Queensland i Australien. Du upplever allt i en hyrd minicamper, så du har full frihet att köra precis vart du vill och vara där så länge du vill. Nästan. Efter Australien väntar nämligen Stilla havet. Du flyger till Fiji, där nästa vecka handlar om sol, strand och avkoppling. Resan avrundas i Singapore, som erbjuder storstadssjäl och powershopping.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Fiji här
Läs mer om Fiji

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Fiji är som allra bäst maj till oktober och Singapore kan man åka till året om.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Resa från Sverige till Australien. Pga. tidsskillnaden anländer ni till Cairns först dag tre. På vägen kommer det att göras en mellanlandning, och det är möjligt att göra stopp på vägen. Prata med din resesäljare för mer information.
Dag 3: Ankomst till Cairns
Ankomst till Cairns. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell, där du tillbringar dina två första nätter. Cairns är Queenslands mest besökta stad och är utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser.
Dag 4: På upptäcktsfärd i Cairns
Dagen är din att göra vad du vill med. Du kanske väljer att åka på en dagstur till världens största korallrev, Great Barrier Reef, eller så tar du kanske en tur norrut till Cape Tribulation, där du hittar en av världens äldsta regnskogar.
Dag 5-13: På roadtrip i camper från Cairns till Brisbane
De kommande tio dagarna är i frihetens tecken. I en hyrd minicamper kör du söderut mot Brisbane. En minicamper är ett mellanting mellan en bil och en camper. Det finns ett litet kök och en dubbelsäng som i en camper – i gengäld kostar den inte mer än en vanlig hyrbil. Det finns ingen toalett eller dusch i minicampern – men den är mycket lättare att ta sig runt med än en camper. Om du har lust med frihet och vill ta dig ut i det australiska landskapet, men ändå ha möjlighet att övernatta på ett vandrarhem, motell eller hotell, är en minicamper den perfekta lösningen. Minicampern är utrustad med allt som behövs: täcken, kuddar, sängkläder, köksutrustning, handdukar, disktrasor, gasspis, vattentank, etc., så att du enkelt kan använda de många campingplatserna och boendealternativen i nationalparkerna. Det är 1 700 km från Cairns till Brisbane. Hela kusten erbjuder ett pärlband städer, nationalparker och vackra stränder, men kom ihåg att även göra några avstickare in i landet emellanåt. Du borde unna dig själv en båttur bland de 74 öarna i Whitsunday-arkipelagon och världens största sandö, Fraser Island, är också nästan ett “måste”.
Dag 14: Avlämning av husbil och flyg till Sydney
När du har lämnat din camper i Brisbane åker du till flygplatsen och flyger till Sydney. Du tar dig själv till ditt centralt belägna hotell i Sydney, där du tillbringar tre nätter.
Dag 15-16: På upptäcktsfärd i Sydney
Du har de närmaste dagarna tillgängliga för att utforska Sydney. Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än 4 miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut ”must see”. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum om byggandet av bron, och man kan ta de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger den botaniska trädgården, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Gör en matsäck och avnjut lunch här, i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.
Dag 17: Flyg från Sydney till Fiji
Efter stora upplevelser längs den australiska östkusten flyger du till Fiji. Du kommer att välkomnas på flygplatsen och köras till ditt hotell, där du tillbringar en natt.
Dag 18-22: Avkoppling på Fiji
Efter frukost (ingår ej) kommer du att köras till Port Denarau, varifrån du tar färjan till Nacula Island. Nacula Island ligger i norra delen av Yasawas, och kallas också den Blue Lagoon-regionen. Nästa fyra nätter tillbringas på en mysig resort. Njut av solen, vattnet och stranden eller ta en dyktur, snorkeltur, seglingstur, fisketur, vandringstur – du kan göra precis så lite eller mycket du vill. Den sista natten tillbringas igen på huvudön, så du är nära flygplatsen.
Dag 23: Avresa Fiji med flyg till Singapore
Du reser från Fiji till Singapore, där du anländer dagen efter.
Dag 24: På upptäcktsfärd i Singapore
Ge dig själv tid och upplev de små, spännande fickorna av kaos, lugna parker, bra shopping, vackra strandpromenader och en befolkning som, trots det svala förstahandsintrycket, är hjärtlig, varm och imponerande tolerant mot den etniska mångfald som utgör Singapores befolkning. Mellan skyskraporna finns små oansenliga butiker med en myriad kinesiska kvacksalvare som säljer allt från torkade geckos till inlagda ginsengrötter.
Dag 26: Avresa Singapore
Du reser från Singapore den sista biten tillbaka till Skandinavien.
Dag 27: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Cairns
9 övernattningar i minicamper, Jucy Crib - se specifikationer här)
3 övernattningar på hotell i Sydney
2 övernattningar på hotell i Nadi
4 övernattningar på resort på Nacula Island
2 övernattningar på hotell i Singapore

Reseförslaget kan uppgraderas till hotell eller resorts med högre standard samt ändras från campervan eller husbil.

Kommentarer

Winberg Travel samarbetar med olika husbilsuthyrare i Australien, såsom Apollo, Britz, Maui, Jucy med flera. Vi har därför goda möjligheter för att erbjuda alternativa lösningar till din resa. Önskar du uppgradera till en större husbil eller av en högre standard så är det möjligt. Det går också bra att köpa till fler övernattningar och/eller uppgradera övernattningarna som är inkluderade i reseförslaget, samt köpa till upplevelser som exempelvis snorkling och dykning, vandringar, upplevelser med aboriginer m.m.

Notera att du under de flesta nätter behöver köra in på en campingplats för att övernatta i din husbil, då det inte är lagligt att parkera husbilen varsomhelst i Australien. Avgifterna för campingplatserna är inte inkluderade i priset men kan enkelt bokas hemifrån eller under resans gång.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

april - september

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Cairns//Brisbane-Sydney-Fiji-Singapore-Skandinavien
 • Övernattningar enligt program
 • Tio dagars hyra av minicamper med Jucy, inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk, fria mil, extra chaufför, envägshyra samt all nödvändig utrustning. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Obligatorisk helpension under fem av dagarna i Fiji
 • (beräkna cirka FJD 119:- per person och dag)
 • Visum
 • Drivmedel
 • Avgift för campingplatser

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: