Upp till 12 månader
Inklusive flyg och bagage
Från 27 450:-
Australien och Sverige har ett samarbete som gör det möjligt för svenska medborgare att kombinera semester och arbete i Australien. Med ett visum för en arbetssemester kan du vistas i Australien i upp till ett år, och du kan arbeta i upp till 6 månader för samma arbetsgivare och studera i upp till 4 månader.

Det är ett bra finansiellt komplement om du vill resa runt i Australien men inte helt har lyckats spara tillräckligt hemifrån.

Ansökningsprocessen är snabb och enkel. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret.

Winberg Travel kan hjälpa dig att få ett skattenummer, vilket är nödvändigt så att du inte behöver betala ca 40 % i skatt på vad du tjänar. Vi kan också hjälpa dig att skaffa ett bankkonto, så att du kan få betalt av din arbetsgivare, samt att skaffa ett australiskt SIM-kort, så att du kan använda din mobil direkt när du landar.

Om du är osäker på dina rättigheter i samband med ett arbetsvisum, kan du läsa mer här.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Sydney.
Dag 2-4: Sydney
Efter ankomsten till Sydney tar du dig till ditt hostel i centrum. Härefter har du två övernattningar på hostel i flerbäddsrum. På ditt hostel kan du hitta information och hjälp med att hitta ett jobb, gratis internet och gratis bagageförvaring i upp till en månad.
Dag ?: Fortsatta äventyr
Nu fortsätter ditt äventyr. Antingen reser du runt i Australien och upplevelr landet eller så har du 12 månader att stanna och arbeta. Vill du ha hjälp med att boka extra nätter i Sydney eller att planera hela resan kontaktar du oss på Winberg Travel. Winberg Travel samarbetar med Visa First, som är experter på arbetsvisum. Det hela går lätt och snabbt. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av Visa Firsts engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret.

Övernattningar

Två nätter på hostel i Sydney

Kommentarer

Du kan bara ansöka om ett Working Holiday-visum en gång i ditt liv, men det finns ett undantag att det kan erhållas två gånger, om du under din första vistelse har arbetat minst tre månader med säsongsarbete som till exempel fruktplockning.

Ditt visum är elektroniskt och registrerat via ditt passnummer. Därför är det VIKTIGT att du reser med samma pass som du har ansökt om visering med.

Ditt visum är giltigt i 12 månader och ger dig rätt att vistas i Australien i 12 månader. Du kan resa in och ut ur landet inom giltighetstiden.

Det finns några kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett arbetsvisum:
 • Du måste vara mellan 18-31 år (ansökningen måste ske innan du fyller 31).
 • Du måste ha ett pass från ett av länderna som Australien har ett samarbete med (Danmark, Belgien, Kanada, Chile, Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Irland, Japan, Korea, Malta, Nederländerna, Norge, Sverige, Taiwan, Thailand, Turkiet eller Storbritannien).
 • Ditt pass måste vara giltigt i minst 18 månader från ditt inträde till Australien.
 • Du får inte ha straffats.
 • Du måste ha god hälsa.
 • Du får inte resa med barn som är beroende av dig.
 • Du måste ha tillräckligt med pengar för att försörja dig tills du hittar arbete.

Läs mer här

Behandlingen av din ansökan kan fördröjas om några av ovanstående saker måste undersökas, så det är en bra idé att ansöka i god tid.

Observera att behandlingen av ett Working Holiday-visum också kan fördröjas om du:
 • Ska arbeta inom sjukvården och med yngre barn.
 • Har eller har haft/lidit av särskilda allvarliga sjukdomar.
 • Har genomgått en hälsokontroll av ett särskilt skäl.
 • Har vistats i mer än tre månader under de senaste fem åren i ett land (Kina, Indien, Indonesien, Malaysia, Pakistan, Filippinerna, Ryssland, Sydafrika, Sydkorea, Thailand och Vietnam) som bedöms ha en hög hälsorisk för tuberkulos, så en lungröntgen krävs för att visa att du inte är smittad. Lungröntgen ska göras på utvalda sjukhus. Be Winberg Travel om råd.
 • Har dömts för en rättsstridig handling.
 • Har deporterats eller ombetts att lämna ett annat land.
 • Har varit i militärtjänstgöring utöver den normala värnplikten.

 • Detta är bara ett urval av priser/flygalternativ för resor till Australien. Ring oss för fler priser och flygalternativ.

  Information

  Vad betyder frånpris?

  Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

  Vad är inkluderat?

  Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

  Kan reseförslaget ändras?

  Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

  Avresedatum

  Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

  september - april

  I priset ingår

  I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring

  Kommentarer till pris

  Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

  Det finstilta

  Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

  Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

  Travel Consultants

  Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

  Kom på våra gratis resekvällar

  Anmäl dig här
  TILL SIDANS TOPP
  Kontakta oss:
  Hitta oss på: