Sök
Sök
Working Holiday, Australien
Working Holiday Australien
Working Holiday, Australien
Der findes masser af sæson arbejde i Australien

Working Holiday i Australien

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: Upp till 12 månader

Kombinera din semester i Australien med att arbeta och upplev den australiensiska kulturen och vardagen på nära håll. Detta reseförslag ger dig en flygbiljett med 12 månaders varaktighet, visum för en “working holiday” och 2 nätter på ett hostel.

Australien och Sverige har ett samarbete som gör det möjligt för svenska medborgare att kombinera semester och arbete i Australien. Med ett visum för en arbetssemester kan du vistas i Australien i upp till ett år, och du kan arbeta i upp till 6 månader för samma arbetsgivare och studera i upp till 4 månader.

Det är ett bra finansiellt komplement om du vill resa runt i Australien men inte helt har lyckats spara tillräckligt hemifrån.

Ansökningsprocessen är snabb och enkel. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret.

Winberg Travel kan hjälpa dig att få ett skattenummer, vilket är nödvändigt så att du inte behöver betala ca 40 % i skatt på vad du tjänar. Vi kan också hjälpa dig att skaffa ett bankkonto, så att du kan få betalt av din arbetsgivare, samt att skaffa ett australiskt SIM-kort, så att du kan använda din mobil direkt när du landar.

Om du är osäker på dina rättigheter i samband med ett arbetsvisum, kan du läsa mer här.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien till Sydney.

Dag 2-4: Sydney

Efter ankomsten till Sydney tar du dig till ditt hostel i centrum. Härefter har du två övernattningar på hostel i flerbäddsrum. På ditt hostel kan du hitta information och hjälp med att hitta ett jobb, gratis internet och gratis bagageförvaring i upp till en månad.

Dag ?: Fortsatta äventyr

Nu fortsätter ditt äventyr. Antingen reser du runt i Australien och upplevelr landet eller så har du 12 månader att stanna och arbeta. Vill du ha hjälp med att boka extra nätter i Sydney eller att planera hela resan kontaktar du oss på Winberg Travel.
Winberg Travel samarbetar med Visa First, som är experter på arbetsvisum. Det hela går lätt och snabbt. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av Visa Firsts engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret.
Övernattningar:
Två nätter på hostel i Sydney

-

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Du kan bara ansöka om ett Working Holiday-visum en gång i ditt liv, men det finns ett undantag att det kan erhållas två gånger, om du under din första vistelse har arbetat minst tre månader med säsongsarbete som till exempel fruktplockning.

Ditt visum är elektroniskt och registrerat via ditt passnummer. Därför är det VIKTIGT att du reser med samma pass som du har ansökt om visering med.

Ditt visum är giltigt i 12 månader och ger dig rätt att vistas i Australien i 12 månader. Du kan resa in och ut ur landet inom giltighetstiden.

Det finns några kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett arbetsvisum:
 • Du måste vara mellan 18-31 år (ansökningen måste ske innan du fyller 31).
 • Du måste ha ett pass från ett av länderna som Australien har ett samarbete med (Danmark, Belgien, Kanada, Chile, Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Irland, Japan, Korea, Malta, Nederländerna, Norge, Sverige, Taiwan, Thailand, Turkiet eller Storbritannien).
 • Ditt pass måste vara giltigt i minst 18 månader från ditt inträde till Australien.
 • Du får inte ha straffats.
 • Du måste ha god hälsa.
 • Du får inte ha barn.
 • Du måste ha tillräckligt med pengar för att försörja dig tills du hittar arbete.

Läs mer här

Behandlingen av din ansökan kan fördröjas om några av ovanstående saker måste undersökas, så det är en bra idé att ansöka i god tid.

Observera att behandlingen av ett Working Holiday-visum också kan fördröjas om du:
 • Har ett barn.
 • Ska arbeta inom sjukvården och med yngre barn.
 • Har eller har haft/lidit av särskilda allvarliga sjukdomar.
 • Har genomgått en hälsokontroll av ett särskilt skäl.
 • Har vistats i mer än tre månader under de senaste fem åren i ett land (Kina, Indien, Indonesien, Malaysia, Pakistan, Filippinerna, Ryssland, Sydafrika, Sydkorea, Thailand och Vietnam) som bedöms ha en hög hälsorisk för tuberkulos, så en lungröntgen krävs för att visa att du inte är smittad. Lungröntgen ska göras på utvalda sjukhus. Be Winberg Travel om råd.
 • Har dömts för en rättsstridig handling.
 • Har deporterats eller ombetts att lämna ett annat land.
 • Har varit i militärtjänstgöring utöver den normala värnplikten.

Detta är bara ett urval av priser/flygalternativ för resor till Australien. Ring oss för fler priser och flygalternativ.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Sydney t/r (inklusive bagage)
 • 2 nätter på hostel
 • Working Holiday-visum

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: