30 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 52 450:-
Från 30 950:-
Resan börjar med en mjukstart i Adelaide. Här hämtar ni upp er husbil efter ett par dagar och åker sedan vidare längs den australiska sydkusten till Sydney. Njut av resan - husbilen är er i 14 dagar och med fria mil kan ni bestämma rutten och tempot för resan helt själva och kan stanna precis när och var ni vill. Ni slipper dessutom packa in och ut era saker flera gånger under resan. Efter en dag på vägen fylld med upplevelser kör ni bara in på en campingplats - och hemmet är klart för natten på en gång. Ofta finns det lekplatser och massor av andra barnfamiljer på campingplatserna, så barnen kommer garanterat träffa massa nya vänner medan de vuxna kan njuta av ett glas vin i solnedgången.
Ert husbilsäventyr avslutas med fyra nätter i fantastiska Sydney. Efter att ni har lämnat tillbaka husbilen så tar ni er på egen hand till ert centralt belägna hotell och härefter har ni några dagar på egen hand. I ert egna tempo kan ni uppleva allt det som Sydney har att erbjuda. Här hittar ni bland annat en fantastisk djurpark, imponerande byggnader och härliga stränder. I närheten av alla större stränder finns strandparker där ni hittar lekplatser och grillplatser för en äkta australiensisk BBQ.

Efter knappa tre veckor fulla av äventyr i fantastiska Australien beger ni er till Thailand där solsemester står på programmet. Här kommer ni att tillbringa några dagar i Bangkok innan ni beger er till Koh Kood där ni stannar hela fem nätter på härliga Koh Kood Beach Resort. Ön är en av de största i Thailand, och trots detta är det en liten, orörd pärla. Här hittar ni kritvita sandstränder och ett klart, blått hav att bada i. Vill ni åka på sightseeing kan ni hyra små scootrar och ta er runt på ön på egen hand. Det är helt upp till er själva vad ni vill använda dagarna till.

Ni avslutar med en natt i Bangkok innan ni reser tillbaka till Skandinavien, efter en familjeresa med fokus på upplevelser och avkoppling i ett behagligt tempo.

Hos Winberg Travel har vi massor av Australienexperter som kan hjälpa er med kör själv-rutter, sevärdheter och idéer till häftiga stopp på sydkusten. Vi har dessutom erbjuda allt från budget- till lyxhusbilar. Är ni fler än fyra personer som reser så finns det också möjlighet att hyra en husbil med plats för upp till sex personer.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien här

Se våra andra fantastiska reseförslag i Thailand här
Läs mer om Thailand här

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa. Thailand kan man besöka året om men på sommaren förekommer en del åskskurar.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa med flyg från Skandinavien
Idag avgår resan från Skandinavien. Resan till Australien tar cirka 25 timmar och ni kommer därför att tillbringa den första natten av er resa med att resa halvvägs runt jorden.
Dag 2–3: Ankomst i Adelaide och tid på egen hand
Efter en lång flygresa anländer du till Adelaide sent på kvällen. För att göra det enkelt och bekvämt har vi bokat de två första nätterna på ett centralt beläget hotell i staden. Du får ta dig dit själv, med flygplatsen ligger inte långt från centrum. Använd hela dagen i Adelaide för att uppleva staden, antingen till fots, eller på stadens cyklar, som du hittar på flera platser i stadens centrum. Stränderna i Adelaide ligger också inom räckhåll från stadens centrum och är lugna och barnvänliga.
Dag 4–16: Från Adelaide till Sydney i husbil
Idag plockar ni upp er husbil åker mot Sydney. Bara på denna sträcka längs den australiska sydkusten finns det en uppsjö av upplevelser för alla åldrar. Eftersom ni har fria kilometer och hela 14 dagar att resa, kan ni välja var och när ni vill stanna, men vi hjälper självklart till och ger råd om vad ni kan se. Nedan finner du några av våra absoluta favoriter på rutten mellan Adelaide och Sydney: Kör norr om Adelaide och smaka på det goda vinet i Barossa Valley Tillbringa några dagar på Kangaroo Island, som är ett paradis för djurälskare Ät lunch i den mysiga kustbyn Port Fairy Upplev naturen och djurlivet i Tower Hill Wildlife Reserve Besök friluftsmuseet Sovereign Hill, där du kan se hur vardagen såg ut under guldrushen på 1850-talet. Barnen kan gräva efter guld och ni kan besöka den lokala smeden och gruvorna m.m. Vandra i vackra Grampians nationalpark Kör längs den orörda och vackra kusten längs Great Ocean Road Njut av en vacker solnedgång över klipporna Twelve Apostles i vattnet längs Great Ocean Road Besök Healesville Sanctuary och se näbbdjur – ett av Australiens mest fascinerande djur Upplev Melbournes avslappnade atmosfär och ta en gratis tur med den gamla spårvagnen på City Circle-rutten i stadens centrum Om du inte vill köra förbi Melbourne, kan du ta färjan från Queenscliff till Sorrento på Mornington Peninsula Koppla av i de varma källorna på Peninsula Hot Springs vid Mornington Peninsula Simma med vilda delfiner vid Polpherro Se världens minsta pingvinrace under Penguin Parade på Phillip Island Upptäck huvudstaden Canberra Se om du kan se vilda koalor i eukalyptusträden längs de mindre vägarna Stanna till vid Kiama Blowhole, som ligger mellan Wollongong och Sydney Kör längs den imponerande Sea Cliff Bridge i samma område Vandra i Blue Mountains Som du ser finns det gott om fantastiska erfarenheter som väntar er längs Australiens sydkust. Det här är dessutom bara ett urval av dem.
Dag 17–20: Avlämning av husbil och Sydney på egen hand
Idag lämnar ni husbilen i Sydney och tar er på egen hand till hotellet i centrala staden. I Sydney finns en mängd upplevelser att välja mellan. Du kan bland annat besöka den världsberömda Bondi Beach, operahuset, Sydney Aquarium och IMAX-biografen vid Darling Harbour. Ni kan även segla över bukten och besöka Taronga Zoo, mata fåglarna i botaniska trädgården, se vilda delfiner vid Coastal Walk från Bondi Beach till Coogee Beach och mycket mer.
Dag 21: Avresa från Sydney och ankomst till Bangkok
Idag avreser ni från Australien och ankommer i Thailand, samma dag eftersom ni flyger bakåt i tiden. Vid ankomsten till Bangkok ordnas upphämtning på flygplatsen och transfer till ert hotell, där ni kommer att tillbringa de kommande två nätterna.
Dag 22: På upptäcktsfärd i Bangkok
Ett av de bästa sätten att uppleva Bangkok på är genom att ta en rundtur på de små kanalerna (klonger) med en longtail-båt. Vi har ordnat en tur som tar er till Bangkoks “baksida”, där ni ser det lokala livet på nära håll och besöker platser i staden som ni annars inte skulle få se. En klongtur är ett bra sätt att uppleva Bangkoks många kontraster. Resten av dagen tillbringas på egen hand. (F)
Dag 23: Från Bangkok till Koh Kood
Ni blir hämtade på ert hotell och körs från Bangkok till Koh Kood, där ni tillbringar de kommande fem nätterna. Resan tar cirka sex timmar med minibuss och färja. Vid ankomsten till Koh Kood kommer ni att bo i Koh Kood Beach Resort i en Bali Bungalow, med plats för fyra personer. (F)
Dag 24–27: Koh Kood på egen hand
Välkomna till paradisön Koh Kood. Dagarna här spenderar ni på egen hand och ni kan njuta på den vita sandstranden, i poolen eller med en lugn promenad runt ön, som huvudsakligen täcks av regnskog. Trots att det finns vägar på ön finns ingen offentlig transport, så om ni vill åka på en längre sightseeingtur kan ni fundera på att hyra små skotrar. (F)
Dag 28: Från Koh Kood tillbaka till Bangkok
Idag har det ordnats transport tillbaka till Bangkok. Vi rekommenderar alltid en sista natt i Bangkok innan man reser tillbaka till Sverige. Detta är för att undvika att ni inte hinner med ert flyg, eftersom resan från Koh Kood till Bangkok tar cirka sex timmar. Ni kommer till ert hotell på kvällen och kan gå ut i staden och äta middag på en restaurang, eller smaka på den läckra gatumat som finns i Bangkok. (F)
Dag 29: Sista dagen i Bangkok och hemresa till Sverige
Använd den sista hela dagen i Bangkok till lite sista-minuten-shopping, eller en tur till sevärdheter ni inte hann med under era första dagar i staden. Sent på kvällen är det dags att åka till flygplatsen för att åka hem till Sverige. (F)
Dag 30: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Adelaide
13 övernattningar i husbil - Apollo Euro Quest - se specifikationer här)
4 övernattningar på hotell i Sydney
3 övernattningar på hotell i Bangkok
5 övernattningar på resort på Koh Kood

Kommentarer

Winberg Travel samarbetar med olika husbilsuthyrare i Australien, såsom Apollo, Britz, Maui, Jucy med flera. Vi har därför goda möjligheter för att erbjuda alternativa lösningar till din resa. Önskar du uppgradera till en större husbil eller av en högre standard så är det möjligt. Det går också bra att köpa till fler övernattningar och/eller uppgradera övernattningarna som är inkluderade i reseförslaget, samt köpa till upplevelser som exempelvis snorkling och dykning, vandringar, upplevelser med aboriginer m.m.

Notera att ni under de flesta nätter behöver köra in på en campingplats för att övernatta i er husbil, då det inte är lagligt att parkera husbilen varsomhelst i Australien. Avgifterna för campingplatserna är inte inkluderade i priset men kan enkelt bokas hemifrån eller under resans gång. Dessutom rekommenderar vi att ni tar med er mjuka väskor inför er husbilsresa. Hårda resväskor är svårare att få plats för i husbilen.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

november - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Adelaide / Sydney – Bangkok – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt program
 • 14 dagars hyra av husbil för fyra personer från Adelaide till Sydney, inkl. kaso- och ansvarsförsäkring och 0 kr i självrisk, fria mil, extra förare och all nödvändig utrustning. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • Transport enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Envägshyra för husbil, cirka 185 AUD
 • Avgift för campingplatser
 • Drivmedel till husbilen
 • Visum

Kommentarer till pris

Frånpriset är baserat på en familj med två vuxna och två barn under 12 år.

Frånpriset är gjort med utgångspunkt i lågsäsong. Reservationer i högsäsong, exempelvis jul och nyår samt sommarsemestern, är vanligtvis högre än detta pris. Priset är förbehållt platssituation.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: