Sök
Sök
Familjeresa Australien & Thailand
Du finder masser af wildlife bl.a. kænguruer og koalaer på Kangaroo Island og langs Great Ocean Road
Sælunger på Kangaroo Island
De 12 Apostle, Great Ocean Road
Great Ocean Road, 12 Apostle, Australien
Nyd friheden i egen autocamper, her på Great Ocean Road i Victoria
Sporvogn i Melbourne, Australien
Færgen mellem Queenscliff og Sorrento
Nyd de smukke strande og den afslappede stemning på Mornington halvøen
Svøm med vilde delfiner ved Mornington
Kiama Blowhole, mellem Wollongong og Sydney
Blue Mountains, Sydney, Australien
Three Sisters, Blue Mountains, Australien
Sydney, Australien
Sydney, Australien
Tag en tur ad East Costal Walk fra Bondi Beach til Coogee
Klongtur, Bangkok
Klongtur, Bangkok
Bangkok, Thailand
Koh Kood, Thailand
Tag en dukkert i den dejlige pool på Koh Kood Beach Resort
Koh Kood Beach Resort, Koh Kood, Thailand

Familjeresa till Australien & Thailand

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 18450:-

Reslängd: 30 dagar

Njut av friheten i egen husbil längs Australiens kust. Ett rikt djurliv, fantastisk natur och charmiga städer väntar er. Avsluta med en avkopplande semester på någon av Thailands vita, vackra stränder.

Resan börjar med en mjukstart i Adelaide. Här hämtar ni upp er husbil efter ett par dagar och åker sedan vidare längs den australiska sydkusten till Sydney. Njut av resan - husbilen är er i 14 dagar och ni har gott om tid på er. Bilresan avslutas med fyra nätter i fantastiska Sydney.

Efter tre veckor fulla av äventyr i fantastiska Australien beger ni er till Thailand där solsemester står på programmet. Här kommer ni att tillbringa några dagar i Bangkok innan ni beger er till Koh Kood där ni stannar hela 5 nätter. på Koh Kood Beach Resort. Här hittar ni kritvita sandstränder och ett klart blått hav att bada i.

Ni avslutar med en natt i Bangkok innan ni reser tillbaka till Sverige. Allt som allt är detta en familjeresa med fokus på upplevelser och avkoppling, i ett behagligt tempo.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Se våra andra fantastiska reseförslag i Thailand här

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska resa. Thailand kan man besöka året om men på sommaren förekommer en del åskskurar.

Kænguru, Australien

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa med flyg från Skandinavien

Idag avgår resan från Skandinavien. Resan till Australien tar cirka 25 timmar och ni kommer därför att tillbringa den första natten av er resa med att resa halvvägs runt jorden.


Dag 2–3: Ankomst i Adelaide och tid på egen hand

Efter en lång flygresa anländer du till Adelaide sent på kvällen. För att göra det enkelt och bekvämt har vi bokat de två första nätterna på ett centralt beläget hotell i staden. Du får ta dig dit själv, med flygplatsen ligger inte långt från centrum. Använd hela dagen i Adelaide för att uppleva staden, antingen till fots, eller på stadens cyklar, som du hittar på flera platser i stadens centrum. Stränderna i Adelaide ligger också inom räckhåll från stadens centrum och är lugna och barnvänliga.Dag 4–16: Från Adelaide till Sydney i husbil

Idag plockar ni upp er husbil åker mot Sydney. Bara på denna sträcka längs den australiska sydkusten finns det en uppsjö av upplevelser för alla åldrar. Eftersom ni har fria kilometer och hela 14 dagar att resa, kan ni välja var och när ni vill stanna, men vi hjälper självklart till och ger råd om vad ni kan se. Nedan finner du några av våra absoluta favoriter på rutten mellan Adelaide och Sydney:
Kör norr om Adelaide och smaka på det goda vinet i Barossa Valley
Tillbringa några dagar på Kangaroo Island, som är ett paradis för djurälskare
Ät lunch i den mysiga kustbyn Port Fairy
Upplev naturen och djurlivet i Tower Hill Wildlife Reserve
Besök friluftsmuseet Sovereign Hill, där du kan se hur vardagen såg ut under guldrushen på 1850-talet. Barnen kan gräva efter guld och ni kan besöka den lokala smeden och gruvorna m.m.
Vandra i vackra Grampians nationalpark
Kör längs den orörda och vackra kusten längs Great Ocean Road
Njut av en vacker solnedgång över klipporna Twelve Apostles i vattnet längs Great Ocean Road
Besök Healesville Sanctuary och se näbbdjur – ett av Australiens mest fascinerande djur
Upplev Melbournes avslappnade atmosfär och ta en gratis tur med den gamla spårvagnen på City Circle-rutten i stadens centrum
Om du inte vill köra förbi Melbourne, kan du ta färjan från Queenscliff till Sorrento på Mornington Peninsula
Koppla av i de varma källorna på Peninsula Hot Springs vid Mornington Peninsula
Simma med vilda delfiner vid Polpherro
Se världens minsta pingvinrace under Penguin Parade på Phillip Island
Upptäck huvudstaden Canberra
Se om du kan se vilda koalor i eukalyptusträden längs de mindre vägarna
Stanna till vid Kiama Blowhole, som ligger mellan Wollongong och Sydney
Kör längs den imponerande Sea Cliff Bridge i samma område
Vandra i Blue Mountains

Som du ser finns det gott om fantastiska erfarenheter som väntar er längs Australiens sydkust. Det här är dessutom bara ett urval av dem.Dag 17–20: Avlämning av husbil och Sydney på egen hand

Idag lämnar ni husbilen i Sydney och tar er på egen hand till hotellet i centrala staden. I Sydney finns en mängd upplevelser att välja mellan. Du kan bland annat besöka den världsberömda Bondi Beach, operahuset, Sydney Aquarium och IMAX-biografen vid Darling Harbour. Ni kan även segla över bukten och besöka Taronga Zoo, mata fåglarna i botaniska trädgården, se vilda delfiner vid Coastal Walk från Bondi Beach till Coogee Beach och mycket mer.


Dag 21: Avresa från Sydney och ankomst till Bangkok

Idag avreser ni från Australien och ankommer i Thailand, samma dag eftersom ni flyger bakåt i tiden. Vid ankomsten till Bangkok ordnas upphämtning på flygplatsen och transfer till ert hotell, där ni kommer att tillbringa de kommande två nätterna.


Dag 22: På upptäcktsfärd i Bangkok

Ett av de bästa sätten att uppleva Bangkok på är genom att ta en rundtur på de små kanalerna (klonger) med en longtail-båt. Vi har ordnat en tur som tar er till Bangkoks “baksida”, där ni ser det lokala livet på nära håll och besöker platser i staden som ni annars inte skulle få se. En klongtur är ett bra sätt att uppleva Bangkoks många kontraster. Resten av dagen tillbringas på egen hand. ([F])Dag 23: Från Bangkok till Koh Kood

Ni blir hämtade på ert hotell och körs från Bangkok till Koh Kood, där ni tillbringar de kommande fem nätterna. Resan tar cirka sex timmar med minibuss och färja. Vid ankomsten till Koh Kood kommer ni att bo i Koh Kood Beach Resort i en Bali Bungalow, med plats för fyra personer. ([F])Dag 24–27: Koh Kood på egen hand

Välkomna till paradisön Koh Kood. Dagarna här spenderar ni på egen hand och ni kan njuta på den vita sandstranden, i poolen eller med en lugn promenad runt ön, som huvudsakligen täcks av regnskog. Trots att det finns vägar på ön finns ingen offentlig transport, så om ni vill åka på en längre sightseeingtur kan ni fundera på att hyra små skotrar. ([F])


Dag 28: Från Koh Kood tillbaka till Bangkok

Idag har det ordnats transport tillbaka till Bangkok. Vi rekommenderar alltid en sista natt i Bangkok innan man reser tillbaka till Sverige. Detta är för att undvika att ni inte hinner med ert flyg, eftersom resan från Koh Kood till Bangkok tar cirka sex timmar. Ni kommer till ert hotell på kvällen och kan gå ut i staden och äta middag på en restaurang, eller smaka på den läckra gatumat som finns i Bangkok. ([F])


Dag 29: Sista dagen i Bangkok och hemresa till Sverige

Använd den sista hela dagen i Bangkok till lite sista-minuten-shopping, eller en tur till sevärdheter ni inte hann med under era första dagar i staden. Sent på kvällen är det dags att åka till flygplatsen för att åka hem till Sverige. ([F])


Dag 30: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Två nätter på hotell i Adelaide
Tretton nätter i husbil
Fyra nätter på hotell i Sydney
Tre nätter på hotell i Bangkok
Fem nätter på hotell på Koh Kood

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 18450:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Adelaide // Sydney–Bangkok–Skandinavien
 • Turistvisum till Australien
 • 2 nätter på hotell i Adelaide
 • 14 dagars/13 nätters uthyrning av husbil för fyra personer från Adelaide till Sydney inkl. alla försäkringar, extra förare och utrustning
 • 4 nätter på hotell i Sydney
 • 3 nätter på hotell i Bangkok
 • 5 nätter på hotell på Koh Kood

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Envägshyra för husbil (ca 165 AUD)
 • Vägavgifter (betalas lokalt, cirka 6–7 AUD per 100 km.)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: