Sök
Sök
Sydney, Tasmanien & Great Ocean Road
Mount Oakleigh Summit, Tasmanien, Australien
Wineglass Bay, Tasmanien, Australien
Tasmansk djævel, Tasmanien, Australien
Cascade Brewery, Tasmanien
Ruinerne ved Port Arthur på Tasmanien
Cradle Mountain, Tasmanien, Australien
Flinders Street Station, Melbourne, Australien
Melbourne, Australien
Melbourne er en hip by med masser af små restauranter, cafeer og gyder, som man oplever bedst med en lokal på en byrundtur
Nyd de smukke strande og den afslappede stemning på Mornington halvøen
På Monington halvøen finder du også Peninsula Hot Springs
Svøm med vilde delfiner ved Mornington
Færgen mellem Queenscliff og Sorrento
Turen langs Australiens måske smukkeste kyststrækning. Great Ocean Road snor sig over 300 km langs Australiens voldsomme sydvendte kyst med enorme bølger og spektakulære klippeformationer til den ene
Du finder masser af wildlife bl.a. kænguruer og koalaer på Kangaroo Island og langs Great Ocean Road
Great Ocean Road, 12 Apostle, Australien
De 12 Apostle, Great Ocean Road
Great Ocean Road, Victoria, Australien
De finder masser af små vingårde på Fleurieu- og Mornington halvøerne
Imponerende Remarkable Rocks i Flinders Chase National Park på Kangaroo Island
Seal Bay på Kangaroo Island
Oplev dte unikke dyreliv på Kangaroo Island
Admiral’s Arch i Flinders Chase National Park på Kangaroo Island

Sydney, Tasmanien & Great Ocean Road

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 24 dagar

Upptäck det bästa av södra Australien; de fantastiska storstäderna Sydney och Melbourne, vingårdar, känguruer och koalabjörnar, naturupplevelser, vandring, strandsemestrar, berg och landets bästa mat.

Naturen är i fokus för denna road trip men du ser också Australiens två största städer; Sydney och Melbourne.

Resan börjar i Sydney, där det finns gott om tid att upptäcka Operahuset och den härliga atmosfären i staden. Därifrån åker du vidare till Tasmanien, du tar en båttur i ett av Australiens mest oåtkomliga områden och håller utkik efter den tasmanska djävulen i Cradle Mountain National Park. Efter stora naturupplevelser i Tasmanien väntar dig Melbourne; Australiens kanske trevligaste stad.

En ny hyrbil och sedan mot Mornington Peninsula där du kan njuta av pittoreska lokala marknader, vackra vingårdar och härliga badstränder. Från Mornington kan du också enkelt bege dig till Phillip Island, där du varje kväll kan se pingvinerna gå iland. Från Mornington beger du dig längs med Australiens mest berömda kuststräcka, Great Ocean Road. Flera stora naturupplevelser väntar dig i Grampians National Park, där det återigen finns goda möjligheter till vandring innan du fortsätter till den vackra Fleurieu-halvön. Därefter väntar fantastiska djur- och naturupplevelser på Kangaroo Island. Här har du tre dagar på dig att utforska ön innan du beger dig mot Adelaide innan det är dgs att åka tillbaka hem.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Avresa från Skandinavien till Sydney.

Dag 2: Ankomst till Sydney

Ankomst till Sydney. Du tar dig själv till ditt hotell, där du tillbringar tre nätter.

Dag 3-4: På upptäcktsfärd i Sydney

Du har de kommande dagarna på dig att utforska Sydney på egen hand.
Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än 4 miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse.
Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut ”must see”. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska underverk byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum om byggandet av bron, och man kan ta de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger den botaniska trädgården, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Gör en matsäck och avnjut lunch här, i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.


Dag 5: Sydney-Hobart

Avresa från Sydney på morgonen, mot Hobart. Vid ankomsten till Hobart väntar en hyrbil på dig på flygplatsen och du kör till ditt hotell där du har en övernattning. Du har resten av dagen på dig att upptäcka Hobart. Ta en promenad på gatorna och njut av de gamla husen, varav många är vackert renoverade. Hobart är Australiens näst äldsta stad, och särskilt de gamla magasinen på Salamanca Place är väl värda ett besök. Om du är i Hobart en lördag, finns här en fantastisk marknad. Du kan också köra upp på toppen av Mt. Wellington, som tornar upp sig bakom staden. Härifrån har du en fenomenal utsikt och goda möjligheter till vandring. Eller tillbringa dagen med ett besök i Port Arthur – en gammal straffkoloni där de fångar som var för farliga för att vara i Sydney skickades.

Dag 6: Hobart-Strahan

Njut av dagen i Hobart innan du beger dig mot Strahan på västkusten. Resan från Hobart till Strahan tar drygt fyra timmar, så du har gott om tid att göra stopp längs vägen. Lake St Clair är ett måste. Du bör också köra förbi Mt. Field National Park, där det finns flera vandringsleder och ett vackert vattenfall.

Dag 7: På upptäcktsfärd i och runt Strahan

Du har hela dagen på dig att utforska området runt Strahan. Staden är utgångspunkten för turer i Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, som bara kan upplevas från vattnet –terrängen är helt oframkomlig och naturen unik och orörd.

Dag 8: Strahan-Cradle Mountain National Park

En tredjedel av Tasmanien är upplagt som en nationalpark, och totalt 20 % av ön är på UNESCOs lista över bevarandevärdig natur. En av Tasmanien mest kända nationalparker är Cradle Mountain National Park, målet för dagens etapp. Det tar bara några timmar att köra hit från Strahan, så du har tid att börja dagen med en halvdagskryssning på Gorden River och uppleva den oframkomliga vildmarken på nära håll. Vi rekommenderar att du bokar kryssningen hemifrån eftersom det ofta bara görs en daglig avgång, med ett begränsat antal platser ombord.

Dag 9: På upptäcktsfärd i Cradle Mountain

Höga, karga klippor, djupa raviner, kristallklara floder, djupblå sötvattenssjöar och äkta vildmark – det är vad du hittar i Cradle Mountain National Park. Dagen tillbringas i området och här finns gott om enastående endagsvandringar.

Dag 10: Cradle Mountain-Launceston

Det tar drygt tre timmar att köra från Cradle Mountain till Launceston. Du kan välja att tillbringa större delen av dagen i nationalparken eller köra en omväg till Launceston via Tasmaniens norra kust. Om du väljer att tillbringa eftermiddagen i Launceston, kan du besöka Cataract Gorge, vilket är en ganska imponerande syn med sina branta klippkanter och den brusande floden som löper längst ner i ravinen. Ravinen ligger inom gångavstånd från staden och är ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen.

Dag 11: Launceston-Melbourne

Bilen avlämnas på flygplatsen i Launceston och du flyger till Melbourne, där du har två övernattningar.

Dag 12: På upptäcktsfärd i Melbourne

Dagen är helt ledig för att utforska Melbourne, huvudstaden i Victoria och Australiens andra största stad med 3,5 miljoner invånare. Det är en modern stad där skyskrapor, kontorsbyggnader och köpcentra blandas med de gamla byggnaderna i den vackra viktorianska stilen. Den blandade arkitekturen ger en god bild av Melbournes invånare. Här finns nämligen en rejäl blandning av människor från hela världen. I synnerhet har det skett en stor invandring av greker och asiater, vilket bland annat återspeglas i maten – Melbourne har fantastiska restauranger.

Dag 13: Melbourne till Mornington Peninsula

Du hämtar en hyrbil och åker iväg mot Mornington Peninsula, som ligger mindre än en timmes bilresa söder om Melbourne. Här har du två nätter på ett litet mysigt B&B i den trevliga staden Rye.

Dag 14: Marknader, vin, stränder och vilda delfiner på Mornington-halvön

Du har hela dagen på dig att utforska vingårdar, slappna av i de varma källorna vid Peninsula Hot Springs, eller botanisera på lokala marknader. Mornington ymnar av god stämning, härlig mat, vackra stränder och gott vin. Du kan rida mellan de olika vingårdarna och mikrobryggerierna, eller simma med vilda delfiner och sälar i Sorrento. ([F])

Dag 15: Mornington-Great Ocean Road

Vi rekommenderar att du ger dig av tidigt, för en dag fylld av upplevelser väntar dig längs med Great Ocean Road. Från Monington går resan med Searoad-färjan till Queenscliff – håll utkik efter vilda delfiner utmed rutten. Härifrån går resan längs Australiens kanske vackraste kustlinje. Great Ocean Road slingrar sig över 300 km längs med Australiens våldsamma södra kustlinje, med stora vågor och spektakulära klippformationer på ena sidan och frodiga ljusgröna fält beströdda med eukalyptusträd på andra sidan. Torquay och Bells Beach är några av Australiens mest kända surfstränder. Vandra ned till vattnet och se orädda surfare rida på de vildaste vågorna. Efter Bells Beach du kör mycket nära vattnet nästan hela vägen till Apollo Bay. Kenneth River är ett bra ställe för att hitta vilda koalabjörnar – ta en tur upp Grey River Road, där det finns goda möjligheter att se dem. Njut av den fantastiska utsikten över Twelve Apostles och gör ett stopp vid Loch Ard Gorge innan du kommer till Port Campbell, där du övernattar. ([F])

Dag 16: Great Ocean Road-Grampians

Du kommer att se mer av Great Ocean Road medan du ställer in kursen mot Grampians. Gör bland annat stopp vid London Bridge och Bay of Islands. Från Warrnambool viker du av från kusten mot Grampians National Park, där du har två övernattningar.

Dag 17: Vandring i Grampians

Grampians National Park är en av Australiens mer försummade men mycket fascinerande nationalparker. Här finns otroliga klippformationer och djurlivet är mycket rikt. Området erbjuder riktigt bra vandringsmöjligheter och du får inte missa turen till McKenzie Falls, och även ihåg att njuta av utsikten från The Balconies.

Dag 18: Grampians-Fleurieu-halvön

Idag korsar du gränsen till South Australien och ett helt annat landskap. Du har en dryg sex timmars bilresa framför dig, till Victor Harbor. Längs vägen kan du välja en D-Tour som tar dig förbi den lilla staden Naracoorte, där du måste stanna och besöka det unika grottsystemet. Du övernattar på ett litet mysigt B&B i Victor Harbour och kan njuta av stranden eller det vackra vinområdet utanför staden.

Dag 19: Fleurieu halvön-Kangaroo Island

Från Victor Harbor kör du mot Cape Jervis, där du tar färjan till Kangaroo Island. Här har du tre hela dagar på dig att utforska ön. ([F])
Kangaroo Island är en av de bästa platserna i Australien om du vill se den unika australiska faunan i sin naturliga miljö. Här kan du se känguruer, koalabjörnar, pungråttor – och om du har tur kanske till och med en echidna (myrpiggsvin). Vid Seal Bay kan du komma nära de enorma sälar som huserar på stranden. I väster hittar du Flinders Chase National Park, som har fascinerande klippformationer vid Remarkable Rocks och Admirals Arch.


Dag 20: Utforska och upptäck Kangaroo Island

Du kan fritt utforska ön i din hyrbil.

Dag 21: Kangaroo Island-Adelaide

Från Kangaroo Island går turen nu till huvudstaden av South Australia, Adelaide. Längs vägen passerar du flera vingårdar. När du anländer till Adelaide lämnar du din hyrbil och har två övernattningar.

Dag 22: På upptäcktsfärd i Adelaide

Adelaide känns på många sätt som en mindre landsortsstad. Staden är spridd över ett så stort område att du nästan inte uppfattar att du faktiskt befinner dig mitt i en stad med över 1 miljon invånare. Marken är inte heller tillräckligt solid för att bygga skyskrapor, så de högsta byggnaderna är inte särskilt höga. Staden är lätt att navigera och de breda vägarna skapar ett intryck av gott om utrymme och luft. Adelaide är bekvämt beläget med de vackra Adelaide Hills i öster och bra stränder i väster, bland annat stranden vid Glenelg.

Dag 23: Avresa från Adelaide

Idag börjar du din återresa till Skandinavien.

Dag 24: Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr i Australien.


Övernattningar:
Tjugoen nätter på hotell/B&B/lodge

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Sydney-Hobart//Lauceston-Melbourne//Adelaide-Skandinavien
 • 21 nätter på turistklass B&B/hotell/lodge i dubbelrum
 • 7 dagars biluthyrning från Hobart-Launceston inkl. alla försäkringar
 • 9 dagars biluthyrning från Melbourne-Adelaide inkl. alla försäkringar
 • Färjebiljett mellan Sorrento-Queenscliff
 • Färjebiljetter Kangaroo Island t/r
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Envägsavgift för biluthyrning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: