24 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 54 950:-
Naturen är i fokus för denna road trip men du ser också Australiens två största städer; Sydney och Melbourne.

Resan börjar i Sydney, där det finns gott om tid att upptäcka Operahuset och den härliga atmosfären i staden. Därifrån åker du vidare till Tasmanien, du tar en båttur i ett av Australiens mest oåtkomliga områden och håller utkik efter den tasmanska djävulen i Cradle Mountain National Park. Efter stora naturupplevelser i Tasmanien väntar dig Melbourne; Australiens kanske trevligaste stad.

En ny hyrbil och sedan mot Mornington Peninsula där du kan njuta av pittoreska lokala marknader, vackra vingårdar och härliga badstränder. Från Mornington kan du också enkelt bege dig till Phillip Island, där du varje kväll kan se pingvinerna gå iland. Från Mornington beger du dig längs med Australiens mest berömda kuststräcka, Great Ocean Road. Flera stora naturupplevelser väntar dig i Grampians National Park, där det återigen finns goda möjligheter till vandring innan du fortsätter till den vackra Fleurieu-halvön. Därefter väntar fantastiska djur- och naturupplevelser på Kangaroo Island. Här har du tre dagar på dig att utforska ön innan du beger dig mot Adelaide innan det är dgs att åka tillbaka hem.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien till Sydney.
Dag 2: Ankomst till Sydney
Ankomst till Sydney. Du tar dig själv till ditt hotell, där du tillbringar tre nätter.
Dag 3-4: På upptäcktsfärd i Sydney
Du har de kommande dagarna på dig att utforska Sydney på egen hand. Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än 4 miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut ”must see”. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska underverk byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum om byggandet av bron, och man kan ta de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger den botaniska trädgården, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Gör en matsäck och avnjut lunch här, i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.
Dag 5: Sydney-Hobart
Avresa från Sydney på morgonen, mot Hobart. Vid ankomsten till Hobart väntar en hyrbil på dig på flygplatsen och du kör till ditt hotell där du har en övernattning. Du har resten av dagen på dig att upptäcka Hobart. Ta en promenad på gatorna och njut av de gamla husen, varav många är vackert renoverade. Hobart är Australiens näst äldsta stad, och särskilt de gamla magasinen på Salamanca Place är väl värda ett besök. Om du är i Hobart en lördag, finns här en fantastisk marknad. Du kan också köra upp på toppen av Mt. Wellington, som tornar upp sig bakom staden. Härifrån har du en fenomenal utsikt och goda möjligheter till vandring. Eller tillbringa dagen med ett besök i Port Arthur – en gammal straffkoloni där de fångar som var för farliga för att vara i Sydney skickades.
Dag 6: Hobart-Strahan
Njut av dagen i Hobart innan du beger dig mot Strahan på västkusten. Resan från Hobart till Strahan tar drygt fyra timmar, så du har gott om tid att göra stopp längs vägen. Lake St Clair är ett måste. Du bör också köra förbi Mt. Field National Park, där det finns flera vandringsleder och ett vackert vattenfall.
Dag 7: På upptäcktsfärd i och runt Strahan
Du har hela dagen på dig att utforska området runt Strahan. Staden är utgångspunkten för turer i Franklin-Gordon Wild Rivers National Park, som bara kan upplevas från vattnet –terrängen är helt oframkomlig och naturen unik och orörd.
Dag 8: Strahan-Cradle Mountain National Park
En tredjedel av Tasmanien är upplagt som en nationalpark, och totalt 20 % av ön är på UNESCOs lista över bevarandevärdig natur. En av Tasmanien mest kända nationalparker är Cradle Mountain National Park, målet för dagens etapp. Det tar bara några timmar att köra hit från Strahan, så du har tid att börja dagen med en halvdagskryssning på Gorden River och uppleva den oframkomliga vildmarken på nära håll. Vi rekommenderar att du bokar kryssningen hemifrån eftersom det ofta bara görs en daglig avgång, med ett begränsat antal platser ombord.
Dag 9: På upptäcktsfärd i Cradle Mountain
Höga, karga klippor, djupa raviner, kristallklara floder, djupblå sötvattenssjöar och äkta vildmark – det är vad du hittar i Cradle Mountain National Park. Dagen tillbringas i området och här finns gott om enastående endagsvandringar.
Dag 10: Cradle Mountain-Launceston
Det tar drygt tre timmar att köra från Cradle Mountain till Launceston. Du kan välja att tillbringa större delen av dagen i nationalparken eller köra en omväg till Launceston via Tasmaniens norra kust. Om du väljer att tillbringa eftermiddagen i Launceston, kan du besöka Cataract Gorge, vilket är en ganska imponerande syn med sina branta klippkanter och den brusande floden som löper längst ner i ravinen. Ravinen ligger inom gångavstånd från staden och är ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen.
Dag 11: Launceston-Melbourne
Bilen avlämnas på flygplatsen i Launceston och du flyger till Melbourne, där du har två övernattningar.
Dag 12: På upptäcktsfärd i Melbourne
Dagen är helt ledig för att utforska Melbourne, huvudstaden i Victoria och Australiens andra största stad med 3,5 miljoner invånare. Det är en modern stad där skyskrapor, kontorsbyggnader och köpcentra blandas med de gamla byggnaderna i den vackra viktorianska stilen. Den blandade arkitekturen ger en god bild av Melbournes invånare. Här finns nämligen en rejäl blandning av människor från hela världen. I synnerhet har det skett en stor invandring av greker och asiater, vilket bland annat återspeglas i maten – Melbourne har fantastiska restauranger.
Dag 13: Melbourne till Mornington Peninsula
Du hämtar en hyrbil och åker iväg mot Mornington Peninsula, som ligger mindre än en timmes bilresa söder om Melbourne. Här har du två nätter på ett litet mysigt B&B i den trevliga staden Rye.
Dag 14: Marknader, vin, stränder och vilda delfiner på Mornington-halvön
Du har hela dagen på dig att utforska vingårdar, slappna av i de varma källorna vid Peninsula Hot Springs, eller botanisera på lokala marknader. Mornington ymnar av god stämning, härlig mat, vackra stränder och gott vin. Du kan rida mellan de olika vingårdarna och mikrobryggerierna, eller simma med vilda delfiner och sälar i Sorrento. (F)
Dag 15: Mornington-Great Ocean Road
Vi rekommenderar att du ger dig av tidigt, för en dag fylld av upplevelser väntar dig längs med Great Ocean Road. Från Monington går resan med Searoad-färjan till Queenscliff – håll utkik efter vilda delfiner utmed rutten. Härifrån går resan längs Australiens kanske vackraste kustlinje. Great Ocean Road slingrar sig över 300 km längs med Australiens våldsamma södra kustlinje, med stora vågor och spektakulära klippformationer på ena sidan och frodiga ljusgröna fält beströdda med eukalyptusträd på andra sidan. Torquay och Bells Beach är några av Australiens mest kända surfstränder. Vandra ned till vattnet och se orädda surfare rida på de vildaste vågorna. Efter Bells Beach du kör mycket nära vattnet nästan hela vägen till Apollo Bay. Kenneth River är ett bra ställe för att hitta vilda koalabjörnar – ta en tur upp Grey River Road, där det finns goda möjligheter att se dem. Njut av den fantastiska utsikten över Twelve Apostles och gör ett stopp vid Loch Ard Gorge innan du kommer till Port Campbell, där du övernattar. (F)
Dag 16: Great Ocean Road-Grampians
Du kommer att se mer av Great Ocean Road medan du ställer in kursen mot Grampians. Gör bland annat stopp vid London Bridge och Bay of Islands. Från Warrnambool viker du av från kusten mot Grampians National Park, där du har två övernattningar.
Dag 17: Vandring i Grampians
Grampians National Park är en av Australiens mer försummade men mycket fascinerande nationalparker. Här finns otroliga klippformationer och djurlivet är mycket rikt. Området erbjuder riktigt bra vandringsmöjligheter och du får inte missa turen till McKenzie Falls, och även ihåg att njuta av utsikten från The Balconies.
Dag 18: Grampians-Fleurieu-halvön
Idag korsar du gränsen till South Australien och ett helt annat landskap. Du har en dryg sex timmars bilresa framför dig, till Victor Harbor. Längs vägen kan du välja en D-Tour som tar dig förbi den lilla staden Naracoorte, där du måste stanna och besöka det unika grottsystemet. Du övernattar på ett litet mysigt B&B i Victor Harbour och kan njuta av stranden eller det vackra vinområdet utanför staden.
Dag 19: Fleurieu halvön-Kangaroo Island
Från Victor Harbor kör du mot Cape Jervis, där du tar färjan till Kangaroo Island. Här har du tre hela dagar på dig att utforska ön. (F) Kangaroo Island är en av de bästa platserna i Australien om du vill se den unika australiska faunan i sin naturliga miljö. Här kan du se känguruer, koalabjörnar, pungråttor – och om du har tur kanske till och med en echidna (myrpiggsvin). Vid Seal Bay kan du komma nära de enorma sälar som huserar på stranden. I väster hittar du Flinders Chase National Park, som har fascinerande klippformationer vid Remarkable Rocks och Admirals Arch.
Dag 20: Utforska och upptäck Kangaroo Island
Du kan fritt utforska ön i din hyrbil.
Dag 21: Kangaroo Island-Adelaide
Från Kangaroo Island går turen nu till huvudstaden av South Australia, Adelaide. Längs vägen passerar du flera vingårdar. När du anländer till Adelaide lämnar du din hyrbil och har två övernattningar.
Dag 22: På upptäcktsfärd i Adelaide
Adelaide känns på många sätt som en mindre landsortsstad. Staden är spridd över ett så stort område att du nästan inte uppfattar att du faktiskt befinner dig mitt i en stad med över 1 miljon invånare. Marken är inte heller tillräckligt solid för att bygga skyskrapor, så de högsta byggnaderna är inte särskilt höga. Staden är lätt att navigera och de breda vägarna skapar ett intryck av gott om utrymme och luft. Adelaide är bekvämt beläget med de vackra Adelaide Hills i öster och bra stränder i väster, bland annat stranden vid Glenelg.
Dag 23: Avresa från Adelaide
Idag börjar du din återresa till Skandinavien.
Dag 24: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr i Australien.

Övernattningar

3 övernattningar på hotell i Sydney
1 övernattning på hotell i Hobart
2 övernattningar på hotell i Strahan
2 övernattningar på retreat i Cradle Mountain
1 övernattning på hotell i Launceston
2 övernattningar på hotell i Melbourne
2 övernattningar på hotell på Mornington Peninsula
1 övernattning i egen villa i Port Campbell
2 övernattningar i glampingtält i Grampians Nationalpark
1 övernattning på country club i Victor Harbour
2 övernattningar i glampingtält på Kangaroo Island
2 övernattningar på hotell i Adelaide

Det går att upp- eller nedgradera standarden på hotellen i det här reseförslaget. Kontakta en reserådgivare för att skräddarsy resan efter dina önskemål och din budget.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - maj

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Sydney / Sydney - Hobart / Lauceston - Melbourne / Adelaide - Skandinavien, inkl. bagager
 • Övernattningar enligt program
 • 7 dagars bilhyra från Hobart till Launceston, inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 9 dagars bilhyra från Melbourne till Adelaide, inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 9 dagars biluthyrning från Melbourne-Adelaide inkl. alla försäkringar
 • Transport, måltider och utflykter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Drivmedel
 • Dricks
 • Envägsavgift för hyrbilen mellan Melbourne och Adelaide, cirka 220 AUD
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: