21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 44 750:-
Från 17 550:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Australiens fantastiska djurliv. De stora städerna Sydney och Brisbane och långa vita sandstränder. Tid för avkoppling – och frihet att åka på äventyr. Denna Australienresa är den perfekta kombinationen av storstad och natur, land-och vattenlevande djur och friheten med road trip i en camper!

Resan börjar med några dagar i Sydney med tid att utforska staden och privat surfundervisning på legendariska Bondi Beach. Från Sydney flyger ni till Brisbane och sedan följer 14 dagar då ni kör själv i en autocamper längs den vackra australiensiska östkusten från Brisbane till Cairns där ni kan uppleva Australiens unika djurliv, Sunshine Coast, Fraser Island, Queenslands Outback, Whitsunday-öarna, aboriginernas kultur och världen äldsta regnskog.

I Cairns har ni två nätter inbokade, och en unik seglingsupplevelse på Great Barrier Reef med båten Ocean Free Sail. Här kan ni snorkla och uppleva det fantastiska undervattens-djurlivet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Ankomst till Sydney
Efter ankomsten till Sydney åker ni till ert centralt belägna hotell. Ni har tre nätter i Sydney.
Dag 3: Sydney på egen hand
Dagen tillbringas med att utforska Sydney. Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än 4 miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut ”must see”. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum om byggandet av bron, och ni kan ta de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger den botaniska trädgården, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Gör en matsäck och avnjut lunch här, i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.
Dag 4: Surfundervisning på Bondi Beach
Dagen börjar med två timmars privat surfundervisning på legendariska Bondi Beach. Surfing är till för alla och särskilt en bra aktivitet för barn. Det finns gott om möjligheter att surfa på Sunshine Coast norr om Brisbane, och arbeta vidare på de tekniker ni får med er från surflektionen. Efter lektionen kan ni hyra surfbrädor och njuta av dagen på Bondi Beach, eller utforska Sydney vidare.
Dag 5: Flyg från Sydney till Brisbane, upphämtning av husbilen
Ni reser från Sydney till Brisbane med flyg. Framför er har ni 14 dagars full frihet, när ni har hämtat er camper och sätter kursen norrut.
Dag 6-18: På egen hand mot Cairns
De närmaste veckorna tillbringas med att köra från Brisbane till Cairns. Boka ett möte med Australien-experterna på Winberg Travel och få bra förslag på stopp och upplevelser längs vägen. Campern överlämnas i Cairns, varefter ni checkar in på ett hotell för de sista två nätterna i Australien.
Dag 19: Snorkeltur på Great Barrier Reef
Den sista stora upplevelsen av det australiska djurlivet får ni idag, på världens största korallrev. Great Barrier Reef är en av de bästa platserna i världen för dykning och snorkling. Tusentals färgglada koraller och fiskar lever här, och även om man bara snorklar är upplevelsen obeskrivlig, eftersom revet ligger så nära ytan att man kan se både koraller och färgstarka fiskar.
Dag 20: Avresa från Cairns
Resan går hemåt efter tre fantastiska veckor i Australien.
Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Fem nätter på hotell
Tretton nätter i camper

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - april

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien-Sydney-Brisbane//Cairns-Skandinavien
 • 5 nätter på hotell
 • 14 dagars hyra av Britz autocamper från Brisbane-Cairns inkl. helförsäkring
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Onerway fee autocamper (AUD 185,-)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF