Sök
Sök
Surfing er også for børn. Det er muligt for hele familien at få surfundervisning sammen
Sydney, Australien
Sydney, Australien
Sydney, Australien
Der er mange kænguruer i Australien
Der er mange smukke strande langs Australiens østkyst
Kænguru, familien, Australien
Udsigten fra Indian Head på Fraser Island, Australien
Australien, Fraser Island, Maheno
Town of 1770, Agnes Water, Australien
Whitehaven Beach, Whitsundays Islands, Australien
Whitehaven Beach, Australien
Magnetic Island, Australien
Familie, Australien
Tag på sejltur ud til Great Barrier Reef
Great Barrier Raaf, familie, Australien

Med familjen på äventyr i Australien

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 18 295:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 12 595:-

Reslängd: 21 dagar

Ta med familjen på campersemester i Australien. Surfa på Bondi Beach, upptäck Australiens vilda djur och snorkla på världens största korallrev.

Australiens fantastiska djurliv. De stora städerna Sydney och Brisbane och långa vita sandstränder. Tid för avkoppling – och frihet att åka på äventyr. Denna Australienresa är den perfekta kombinationen av storstad och natur, land-och vattenlevande djur – och frihet i en camper inom väl utformade ramar.

Resan är särskilt lämplig för barnfamiljer, eftersom det finns upplevelser inplanerade längs med vägen.

Resan börjar med några dagar i Sydney. Det finns tid att utforska staden, och du får privat surfundervisning på legendariska Bondi Beach.

Från Sydney flyger ni till Brisbane, för att undvika den långa bilresan. Sedan följer 14 dagar då ni kör själv i en minicamper längs den vackra australiska östkusten från Brisbane till Cairns, där ni kan uppleva Australiens unika djurliv, Sunshine Coast, Fraser Island, Queenslands Outback, Whitsunday-öarna, aboriginernas kultur och världen äldsta regnskog.

En minicamper är ett mellanting mellan en bil och en camper. Det finns 4 bäddar, men priset är nästan samma som för en hyrbil, vilket ger dig och din familj full frihet att tillbringa natten i nationalparker, på campingplatser eller kanske ibland på motell.

Ni bestämmer rutten och takten för resan och kan stanna precis när och var ni vill. Ni slipper dessutom att packa upp och packa ned era saker varje dag. Efter en upplevelsefylld dag på vägen är det bara att köra in på en campingplats och göra er klara för natten med en gång. Det finns ofta lekplatser och massor av andra barnfamiljer på campingplatser, så barnen kommer säkert att träffa nya vänner, medan de vuxna kan njuta av ett glas vin i solnedgången.

I Cairns har ni två nätter inbokade, och en unik seglingsupplevelse på Great Barrier Reef med båten Ocean Free Sail. Här kan ni snorkla och uppleva det fantastiska undervattens-djurlivet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för er att åka.

Awesome Whitsundays

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Sydney.

Dag 2: Ankomst till Sydney
Efter ankomsten till Sydney åker ni till ert centralt belägna hotell. Ni har tre nätter i Sydney.

Dag 3: Sydney på egen hand
Dagen tillbringas med att utforska Sydney.

Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Mer än 4 miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk upplevelse.

Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney och är ett absolut ”must see”. Gå på en guidad tur här och få reda på hur detta arkitektoniska mirakel byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum om byggandet av bron, och ni kan ta de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger den botaniska trädgården, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Gör en matsäck och avnjut lunch här, i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.

Dag 4: Surfundervisning på Bondi Beach
Dagen börjar med två timmars privat surfundervisning på legendariska Bondi Beach. Surfing är till för alla och särskilt en bra aktivitet för barn. Det finns gott om möjligheter att surfa på Sunshine Coast norr om Brisbane, och arbeta vidare på de tekniker ni får med er från surflektionen. Efter lektionen kan ni hyra surfbrädor och njuta av dagen på Bondi Beach, eller utforska Sydney vidare.

Dag 5: Flyg från Sydney till Brisbane, upphämtning av husbilen
Ni reser från Sydney till Brisbane med flyg. Framför er har ni 14 dagars full frihet, när ni har hämtat er camper och sätter kursen norrut.

Dag 6-18: På egen hand mot Cairns
De närmaste veckorna tillbringas med att köra från Brisbane till Cairns. Boka ett möte med Australien-experterna på Winberg Travel och få bra förslag på stopp och upplevelser längs vägen. Campern överlämnas i Cairns, varefter ni checkar in på ett hotell för de sista två nätterna i Australien.

Dag 19: Snorkeltur på Great Barrier Reef
Den sista stora upplevelsen av det australiska djurlivet får ni idag, på världens största korallrev. Great Barrier Reef är en av de bästa platserna i världen för dykning och snorkling. Tusentals färgglada koraller och fiskar lever här, och även om man bara snorklar är upplevelsen obeskrivlig, eftersom revet ligger så nära ytan att man kan se både koraller och färgstarka fiskar.

Dag 20: Avresa från Cairns
Resan går hemåt efter tre fantastiska veckor i Australien.

Dag 21: Ankomst till Sverige
Ankomst till Sverige.

Övernattningar:
5 nätter på hotell


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Fråga en resesäljare om olika typer av campers och förlängning av hyresperioden.

Vid camperhyrning är det mest praktiskt att packa i mjuka resväskor, eftersom de är lättare att hantera än hårda resväskor.

Minicampern i detta förslag innehåller all nödvändig utrustning, som sänglinne, handdukar, disktrasor, etc. Observera att minicampern inte har någon dusch/toalett. Det är möjligt att uppgradera till en större camper med dusch och toalett mot en extra kostnad – ta ett snack med din resesäljare.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 18 295:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Barnpris från

SEK 12 595:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygresa Sverige-Sydney/Sydney-Brisbane//Cairns-Sverige
  • 5 nätter som beskrivet, på familjevänliga hotell
  • 2 timmars privat surfundervisning på Bondi Beach
  • 14 dagars hyra av minicamper från Brisbane-Cairns inkl. helförsäkring
  • Heldagstur på Great Barrier Reef med Ocean Free Sail
  • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

  • Bränsle
  • Måltider som inte nämns i programmet
  • Drycker
  • Avbeställningsskydd med självrisk för camperhyrning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: