Sök
Sök
Ultimat Down Under
Nyd den ultimative frihed ved at rejse med en camper i Australien
Seal Bay på Kangaroo Island
Imponerende Remarkable Rocks i Flinders Chase National Park på Kangaroo Island
The Grampians National Park, Victoria, Australien
Du finder masser af wildlife bl.a. kænguruer og koalaer på Kangaroo Island og langs Great Ocean Road
De 12 Apostle, Great Ocean Road
Melbourne er en hip by med masser af små restauranter, cafeer og gyder, som man oplever bedst med en lokal på en byrundtur
Tag opdagelse i Australiens Outback i en Bush-camper
Med en 4WD-camper kan du komme steder du ikke kan i en lejebil, bl.a. køre ad Meernie Loop Road til Red Bank Gorge, Glen Helen, Ormistion Gorge, Stanley Chasim, m.fl.
Thorny Devil, Outback, Australien
Storytelling i Outbacken
Sydney, Australien
Blue Mountains, Sydney, Australien
Sydney, Australien
Oplev den australske gæstfrihed på farmophold i Atherton Talblelands
Oplev den australske gæstfrihed på farmophold i Atherton Talblelands
Port Douglas, Australien
Få indblik i hvordan Kuku Yalanji aboriginerne lever med og af naturen. Der vil være mulighed for at samle skaldyr på stranden og fange fisk eller mudderkrabber ved hjælp af spyd
Få indblik i hvordan Kuku Yalanji aboriginerne lever med og af naturen. Der vil være mulighed for at samle skaldyr på stranden og fange fisk eller mudderkrabber ved hjælp af spyd
Kænguru, Australien

Den ultimata resan Down Under

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 37 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 26 dagar

Upplev den vackra naturen längs Great Ocean Road. Ät som en lokalbo i Melbourne. Road trip i Australiens outback. Utforska vackra Sydney och upplev livet på en lokal gård vid Atherton Tablelands. Gå på jakt med aboriginerna i världens äldsta regnskog och snorkla bland koraller och hajar vid Stora Barriärrevet.

Resan startar i Adelaide, där du kan upptäcka staden på egen hand i två dagar. Du har åtta dagars husbilshyra och en färjebiljett till Kangaroo Island. Husbilen lämnas i Melbourne, så du har gott om tid att utforska vingårdarna på halvön Fleurieu, uppleva den vackra naturen och det unika djurlivet på Kangaroo Island, vandra i Grampians och njuta av imponerande Great Ocean Road. Om du har tid kan du stanna till vid halvön Mornington söder om Melbourne. I Melbourne ingår en vandringstur med en lokal guide, där du får lära dig om stadens historia och får veta vilka som är de bästa restaurangerna och kaféerna i området – ett måste för matälskare!

Härifrån går resan längre in i Australiens röda mitt. Här hämtar du din husbil med fyrhjulsdrift (en bush-husbil med fyrhjulsdrift) och har fem dagar att utforska vildmarken. Bland höjdpunkterna finns Alice Springs, Kings Canyon och Uluru. Med din nya husbil kan du ta dig till platser du inte når med vanlig hyrbil. Du kan bland annat köra längs Meernie Loop Road till Red Bank Gorge, Glen Helen, Ormistion Gorge, Stanley Chasim m.m.

Resan fortsätter till Sydney, en av världens vackraste städer och hrä har du gott om tid att utforska staden på egen hand.

Efter Sydney går resan till den tropiska delen i norr. Du hämtar din husbil på flygplatsen i Cairns och kör mot Atherton Tablelands, där du ska bo tre nätter på en lokal gård. På gården får du delta i de dagliga sysslorna och njuta av den lokalproducerade maten. Kör sedan vidare till kuststaden Port Douglas, känd för sin mysiga atmosfär och vackra stränder. Här har du fyra dagar på egen hand, där du kan åka till Stora barriärrevet och utforska Dainntree regnskog. Från Port Douglas är en utflykt till aboriginernas område där du får lära dig hur de lever med och av naturen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Dag 1-2: Avresa från Skandinavien

Resa från Skandinavien till Adelaide, Australien.

Dag 3: Ankomst till Adelaide

Ankomst till Adelaide. Du tar dig själv till ditt hostel, där du tillbringar dina två första nätter.

Dag 4: På upptäcktsfärd i Adelaide

Adelaide känns på många sätt som en mindre landsortsstad. Staden är spridd över ett så stort område att du nästan inte uppfattar att du faktiskt befinner dig mitt i en stad med över 1 miljon invånare. Marken är inte heller tillräckligt solid för att bygga skyskrapor, så de högsta byggnaderna är inte särskilt höga. Staden är lätt att navigera och de breda vägarna skapar ett luftigt och rymligt intryck. Adelaide är bekvämt beläget med de vackra Adelaide Hills i öster och bra stränder i väster, bland annat stranden vid Glenelg.

Dag 5–11: I husbil mot Kangaroo Island, Grampions och Great Ocean Road

Du hämtar din husbil i Adelaide och åker vidare mot halvön Fleurieu. Här finns en mängd vingårdar och mysiga lantliga orter. Du har en tur och returbiljett till färjan till Kangaroo Island (du kan bestämma hur länge du ska vara på ön tillsammans med din resesäljare. Vi rekommenderar två nätter). Du har husbilen i totalt åtta dagar innan du lämnar den i Melbourne.
Kangaroo Island är en av de bästa platserna i Australien om du vill se det unika australiska djurlivet i sin naturliga miljö. Här kan du se känguruer, koalabjörnar, pungråttor – och om du verkligen har tur kanske till och med en echidna (myrpiggsvin). Vid Seal Bay kan du komma nära de enorma sälar som ligger på stranden. I väster hittar du Flinders Chase nationalpark, som har fascinerande klippformationer vid Remarkable Rocks och Admirals Arch.

Grampians National Park är en av Australiens mer försummade men mycket fascinerande nationalparker. Här finns otroliga klippformationer och djurlivet är mycket rikt. Området erbjuder riktigt bra vandringsmöjligheter och du får inte missa turen till McKenzie Falls. Missa inte heller utsikten från The Balconies.

Great Ocean Road slingrar sig över 300 km längs med Australiens våldsamma södra kustlinje, med stora vågor och spektakulära klippformationer på ena sidan och frodiga ljusgröna fält beströdda med eukalyptusträd på andra sidan. Gör ett stopp vid Loch Ard Gorge, som är uppkallad efter fartyget Loch Ard, som gick på grund här i 1878. Föreställ dig hur det måste ha varit att navigera detta lömska och våldsamma vatten. Twelve Apostles får du naturligtvis inte heller missa på din resa. Vid Kenneth River kan du även få se koalor. Promenerar du upp för Grey River Road och kikar upp i träden kommer du snart att se några stycken. Koalor sover runt 20 timmar om dygnet, så bli inte besviken om det endast är en hoprullad pälsboll du kan se i trädet.


Dag 12: Avlämning av husbilen i Melbourne

När du anländer till Melbourne lämnar du din husbil och åker till ditt hotell.
Melbourne är huvudstaden i Victoria och Australiens näst största stad med 3,5 miljoner invånare. Det är en modern stad där skyskrapor, kontorsbyggnader och köpcentrum blandas med de gamla byggnaderna i vacker viktoriansk stil. Den blandade arkitekturen ger en mycket god bild av Melbournes invånare. Här finns nämligen en blandning av människor från hela världen. I synnerhet har det skett en stor invandring av greker och asiater, vilket bland annat återspeglas i maten. Melbourne har nämligen ett fantastiskt utbud av restauranger.

Det finns gott om utflykter som avgår från Melbourne. Besök till exempel Phillip Island, där du kan se pingviner gå iland, eller gå på en guidad tur i omgivningen runt Melbourne för att se koalor och kängurur.


Dag 13: Stadsvandring till fots i Melbourne

Dagen börjar med en stadsvandring till fots. Här får du lära dig allt om stadens fascinerande historia och få en inblick i stadens bästa restauranger och kaféer – ett måste för matälskare.

Dag 14: Melbourne till Alice Springs och upphämtning av fyrhjulsdriven husbil

Du flyger idag från Melbourne till Australiens röda hjärta och Alice Springs. Här hämtar du din husbil med fyrhjulsdrift (en bush-husbil med fyrhjulsdrift) och har fem dagar att utforska vildmarken. Bland höjdpunkterna finns Alice Springs, Kings Canyon och Uluru. Eftersom din husbil har fyrhjulsdrift kan du åka på grusvägar och därmed få en mer unik upplevelse i vildmarken.

Dag 15–17: På äventyr i vildmarken med fyrhjulsdriven husbil

Den stora höjdpunkten här i mitten av Australien är Uluru. 348 meter hög, 10 km i omkrets och miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästuvor och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret för att lära dig mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. Se på solnedgången, och köp eventuellt till en middag under den enorma stjärnhimlen.
Med din nya husbil kan du ta dig till platser du inte når med vanlig hyrbil. Du kan bland annat köra längs Meernie Loop Road till Red Bank Gorge, Glen Helen, Ormistion Gorge, Stanley Chasim m.m.


Dag 18: Avlämning av husbil och flyg till Sydney

Du lämnar husbilen på morgonen och flyger på eftermiddagen till Sydney, där du har tre nätter på hotell bokat.

Dag 19–20: På upptäcktsfärd i Sydney

Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Över fyra miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk plats.
Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney. Gå på en guidad tur och få reda på hur detta arkitektoniska underverk byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron. Du kan även gå upp för de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.


Dag 20: Från Sydney till vistelse på gård vid Atherton Tablelands

Idag flyger du till Cairns, där du hämtar din hyrbil på flygplatsen och beger dig till den gård du ska bo på vid Atherton Tablelands. Vi har valt ut några mindre gårdar för att du ska få en unikare upplevelse som den enda gästen där. På gården kan du följa en lokal familjs liv och hjälpa till med att bland annat driva boskap, mjölka djuren, skörda och mycket mer. Under din vistelse kommer du att få massor av lokalt producerad mat (ingår), och du kommer att få se den australiska gästfriheten på nära håll. ([M])

Dag 21: Vistelse på gård vid Atherton Tablelands

Njut av dagen med din värdfamilj och delta i deras dagliga liv på en riktig australisk gård. ([F],[L],[M])

Dag 22: Från Atherton Talblelands till Port Douglas

Det är dags att ta farväl av familjen och åka mot palmer och avkoppling vid Port Douglas, där du har tre övernattningar.([L])

Dag 23: På upptäcktsfärd i och runt Port Douglas

Du har hela dagen på egen hand i Port Douglas för att utforska staden och de många vackra stränderna som ligger inom gångavstånd från ditt hotell. Eftersom du har bil finns det också möjlighet att utforska Daintree regnskog.

Dag 24: Utflykt till aboriginerna från Port Douglas

Du kommer att hämtas på ditt hotell och tillbringa morgonen tillsammans med en guide från den lokala aboriginstammen Kuku Yalanji. Turen ger en bra inblick i hur de lever med och av naturen. Det kommer att finnas möjlighet att samla skaldjur på stranden och fånga fisk eller krabbor med spjut. Turen avslutas i regnskogen där du kan svalka dig i en sötvattenkälla. Du kommer att lämnas tillbaka på ditt hotell runt middagstid och har resten av dagen på egen hand.

Dag 25: Avresa från Port Douglas

Du tar din hyrbil till Cairns flygplats, där du levererar den och påbörjar din returresa till Skandinavien.

Dag 26: Ankomst till Skandinavien

Ankomst till Skandinavien efter ett härligt äventyr “down under”.


Övernattningar:
Tolv nätter på hostel/hotell/resort
Sju nätter i husbil
Fyra nätter i fyrhjulsdriven husbil

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 37 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien–Adelaide // Melbourne–Alice Springs–Sydney–Cairns–Skandinavien
 • Tolv nätter på hostel/hotell/resort
 • 8 dagar husbilshyra, Adelaide–Melbourne, inkl. fria kilometer, surfplatta (med GPS), alla försäkringar och all utrustning
 • 5 dagars hyra av fyrhjulsdriven husbil i Alice Springs, inkl. fria kilometer, surfplatta (med GPS), alla försäkringar och all utrustning
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Envägshyra på husbil, Adelaide–Melbourne (betalas på plats)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: