26 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 68 450:-
Resan startar i Adelaide, där du kan upptäcka staden på egen hand i två dagar. Du har åtta dagars husbilshyra och en färjebiljett till Kangaroo Island. Husbilen lämnas i Melbourne, så du har gott om tid att utforska vingårdarna på halvön Fleurieu, uppleva den vackra naturen och det unika djurlivet på Kangaroo Island, vandra i Grampians och njuta av imponerande Great Ocean Road. Om du har tid kan du stanna till vid halvön Mornington söder om Melbourne. I Melbourne ingår en vandringstur med en lokal guide, där du får lära dig om stadens historia och får veta vilka som är de bästa restaurangerna och kaféerna i området – ett måste för matälskare!

Härifrån går resan längre in i Australiens röda mitt. Här hämtar du din husbil med fyrhjulsdrift (en bush-husbil med fyrhjulsdrift) och har fem dagar att utforska vildmarken. Bland höjdpunkterna finns Alice Springs, Kings Canyon och Uluru. Med din nya husbil kan du ta dig till platser du inte når med vanlig hyrbil. Du kan bland annat köra längs Meernie Loop Road till Red Bank Gorge, Glen Helen, Ormistion Gorge, Stanley Chasim m.m.

Resan fortsätter till Sydney, en av världens vackraste städer och här har du gott om tid att utforska staden på egen hand.

Efter Sydney går resan till den tropiska delen i norr och staden Cairns, där du ska ut på en vacker båttur på det stora barriärrevet. Här kan du snorkla bland tropiska fiskar och färgrika koraller. Med hyrbil åker du sen till kuststaden Port Douglas, känd för sin mysiga atmosfär och vackra stränder. Här har du fyra dagar på egen hand, där du kan åka till Stora barriärrevet och utforska Dainntree regnskog. Från Port Douglas är en utflykt till aboriginernas område där du får lära dig hur de lever med och av naturen.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Australien sprider sig dock över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1-2: Avresa från Skandinavien
Resa från Skandinavien till Adelaide, Australien.
Dag 3: Ankomst till Adelaide
Ankomst till Adelaide. Du tar dig själv till ditt hostel, där du tillbringar dina två första nätter.
Dag 4: På upptäcktsfärd i Adelaide
Adelaide känns på många sätt som en mindre landsortsstad. Staden är spridd över ett så stort område att du nästan inte uppfattar att du faktiskt befinner dig mitt i en stad med över 1 miljon invånare. Marken är inte heller tillräckligt solid för att bygga skyskrapor, så de högsta byggnaderna är inte särskilt höga. Staden är lätt att navigera och de breda vägarna skapar ett luftigt och rymligt intryck. Adelaide är bekvämt beläget med de vackra Adelaide Hills i öster och bra stränder i väster, bland annat stranden vid Glenelg.
Dag 5–11: I husbil mot Kangaroo Island, Grampions och Great Ocean Road
Du hämtar din husbil i Adelaide och åker vidare mot halvön Fleurieu. Här finns en mängd vingårdar och mysiga lantliga orter. Du har en tur och returbiljett till färjan till Kangaroo Island (du kan bestämma hur länge du ska vara på ön tillsammans med din resesäljare. Vi rekommenderar två nätter). Du har husbilen i totalt åtta dagar innan du lämnar den i Melbourne. Kangaroo Island är en av de bästa platserna i Australien om du vill se det unika australiska djurlivet i sin naturliga miljö. Här kan du se känguruer, koalabjörnar, pungråttor – och om du verkligen har tur kanske till och med en echidna (myrpiggsvin). Vid Seal Bay kan du komma nära de enorma sälar som ligger på stranden. I väster hittar du Flinders Chase nationalpark, som har fascinerande klippformationer vid Remarkable Rocks och Admirals Arch. Grampians National Park är en av Australiens mer försummade men mycket fascinerande nationalparker. Här finns otroliga klippformationer och djurlivet är mycket rikt. Området erbjuder riktigt bra vandringsmöjligheter och du får inte missa turen till McKenzie Falls. Missa inte heller utsikten från The Balconies. Great Ocean Road slingrar sig över 300 km längs med Australiens våldsamma södra kustlinje, med stora vågor och spektakulära klippformationer på ena sidan och frodiga ljusgröna fält beströdda med eukalyptusträd på andra sidan. Gör ett stopp vid Loch Ard Gorge, som är uppkallad efter fartyget Loch Ard, som gick på grund här i 1878. Föreställ dig hur det måste ha varit att navigera detta lömska och våldsamma vatten. Twelve Apostles får du naturligtvis inte heller missa på din resa. Vid Kenneth River kan du även få se koalor. Promenerar du upp för Grey River Road och kikar upp i träden kommer du snart att se några stycken. Koalor sover runt 20 timmar om dygnet, så bli inte besviken om det endast är en hoprullad pälsboll du kan se i trädet.
Dag 12: Avlämning av husbilen i Melbourne
När du anländer till Melbourne lämnar du din husbil och åker till ditt hotell. Melbourne är huvudstaden i Victoria och Australiens näst största stad med 3,5 miljoner invånare. Det är en modern stad där skyskrapor, kontorsbyggnader och köpcentrum blandas med de gamla byggnaderna i vacker viktoriansk stil. Den blandade arkitekturen ger en mycket god bild av Melbournes invånare. Här finns nämligen en blandning av människor från hela världen. I synnerhet har det skett en stor invandring av greker och asiater, vilket bland annat återspeglas i maten. Melbourne har nämligen ett fantastiskt utbud av restauranger. Det finns gott om utflykter som avgår från Melbourne. Besök till exempel Phillip Island, där du kan se pingviner gå iland, eller gå på en guidad tur i omgivningen runt Melbourne för att se koalor och kängurur.
Dag 13: Stadsvandring till fots i Melbourne
Dagen börjar med en stadsvandring till fots. Här får du lära dig allt om stadens fascinerande historia och få en inblick i stadens bästa restauranger och kaféer – ett måste för matälskare.
Dag 14: Melbourne till Alice Springs och upphämtning av fyrhjulsdriven husbil
Du flyger idag från Melbourne till Australiens röda hjärta och Alice Springs. Här hämtar du din husbil med fyrhjulsdrift (en bush-husbil med fyrhjulsdrift) och har fem dagar att utforska vildmarken. Bland höjdpunkterna finns Alice Springs, Kings Canyon och Uluru. Eftersom din husbil har fyrhjulsdrift kan du åka på grusvägar och därmed få en mer unik upplevelse i vildmarken.
Dag 15–17: På äventyr i vildmarken med fyrhjulsdriven husbil
Den stora höjdpunkten här i mitten av Australien är Uluru. 348 meter hög, 10 km i omkrets och miljoner år gammal. Som en ödslig jätte ligger Uluru mitt i den australiska öknen, endast omgiven av små låga buskar, grästuvor och röd sand. Ta en promenad runt berget och besök det lokala kulturcentret för att lära dig mer om varför denna plats är så helig för ursprungsbefolkningen. Se på solnedgången, och köp eventuellt till en middag under den enorma stjärnhimlen. Med din nya husbil kan du ta dig till platser du inte når med vanlig hyrbil. Du kan bland annat köra längs Meernie Loop Road till Red Bank Gorge, Glen Helen, Ormistion Gorge, Stanley Chasim m.m.
Dag 18: Avlämning av husbil och flyg till Sydney
Du lämnar husbilen på morgonen och flyger på eftermiddagen till Sydney, där du har tre nätter på hotell bokat.
Dag 19–20: På upptäcktsfärd i Sydney
Sydney är huvudstaden i New South Wales och Australiens största stad. Över fyra miljoner människor bor här, och staden är en förtrollande och fantastisk plats. Operahuset är naturligtvis en stor upplevelse för de flesta som besöker Sydney. Gå på en guidad tur och få reda på hur detta arkitektoniska underverk byggdes. I samma område ligger Harbour Bridge. Här finns ett litet museum där du kan lära dig mer om byggandet av bron. Du kan även gå upp för de 200 trappstegen till toppen och blicka ut över staden. De äventyrslystna kan även bestiga bron. Bredvid Operahuset ligger Royal Botanic Garden, där ivriga motionärer springer eller cyklar dagen lång. Ta gärna med en picknick och ät lunch i skuggan av ett träd med utsikt över hamnen, operahuset och bron. Det är helt fantastiskt.
Dag 20: Med flyg från Sydney till Cairns
Idag flyger du till Cairns, där du efter ankomst åker till ditt hotell i centrum. Där finns möjlighet att slappna av vid poolen eller utforska någon av stadens trevliga restauranger.
Dag 21: Snorkeltur och Stora Barriärrevet
Idag väntar en storslagen dag till havs vid Stora Barriärrevet - världens största korallrev. Stora Barriärrevet bjuder på en av världens bästa snorkling- och dykplatser. Här lever tusentals färggranna koraller och fiskar, och även om du väljer att bara snorkla så är upplevelsen obeskrivlig. Korallerna ligger nämligen så nära vattenytan att man tydligt kan se både koraller och färgstarka fiskar under snorkelturen. (F)
Dag 22: Från Cairns till Port Douglas
Idag hämtar du din hyrbil och åker mot palmer och avkoppling vid Port Douglas, där du har tre övernattningar att se fram emot. (L)
Dag 23: På upptäcktsfärd i och runt Port Douglas
Du har hela dagen på egen hand i Port Douglas för att utforska staden och de många vackra stränderna som ligger inom gångavstånd från ditt hotell. Eftersom du har bil finns det också möjlighet att utforska Daintree regnskog.
Dag 24: Utflykt till aboriginerna från Port Douglas
Du kommer att hämtas på ditt hotell och tillbringa morgonen tillsammans med en guide från den lokala aboriginstammen Kuku Yalanji. Turen ger en bra inblick i hur de lever med och av naturen. Det kommer att finnas möjlighet att samla skaldjur på stranden och fånga fisk eller krabbor med spjut. Turen avslutas i regnskogen där du kan svalka dig i en sötvattenkälla. Du kommer att lämnas tillbaka på ditt hotell runt middagstid och har resten av dagen på egen hand.
Dag 25: Avresa från Port Douglas
Du tar din hyrbil till Cairns flygplats, där du levererar den och påbörjar din returresa till Skandinavien.
Dag 26: Ankomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter ett härligt äventyr “down under”.

Övernattningar

2 övernattningar på hotell i Adelaide
7 övernattningar i husbil, Britz Trailblazer - se specifikationer här)
2 övernattningar på hotell i Melbourne
4 övernattningar i 4WD camper, Britz Safari Auto 4WD 5 Berth med taktält - se specifikationer här)
3 övernattningar på hotell i Sydney
2 övernattningar på hotell i Cairns
3 övernattningar på hotell i Port Douglas

Kommentarer

Winberg Travel samarbetar med olika husbilsuthyrare i Australien, såsom Apollo, Britz, Maui, Jucy med flera. Vi har därför goda möjligheter för att erbjuda alternativa lösningar till din resa. Önskar du uppgradera till en större husbil eller av en högre standard så är det möjligt. Det går också bra att köpa till fler övernattningar och/eller uppgradera övernattningarna som är inkluderade i reseförslaget, samt köpa till upplevelser som exempelvis snorkling och dykning, vandringar, upplevelser med aboriginer m.m.

Det är endast möjligt att hyra en 4WD camper i Alice Springs under perioden 1 april - 30 november. Reser du inte under den här perioden finns det dock massor av andra möjligheter att uppleva Australiens röda hjärta på.

Notera att du under de flesta nätter behöver köra in på en campingplats för att övernatta i din husbil, då det inte är lagligt att parkera husbilen varsomhelst i Australien. Avgifterna för campingplatserna är inte inkluderade i priset men kan enkelt bokas hemifrån eller under resans gång.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

september - november, mars-maj

Packlista

 • Internationellt körkort
 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien – Adelaide / Melbourne – Alice Springs / Alice Springs – Sydney / Sydney –Cairns / Cairn – Skandinavien, inkl. bagage
 • Övernattningar enligt progam
 • 8 dagar husbilshyra från Adelaide till Melbourne, inkl. kasko- och ansvarsförsäkring och 0 kr i självrisk, fria mil, surfplatta med GPS och all utrustning. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 5 dagars hyra av fyrhjulsdriven husbil i Alice Springs, inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk, fria mil, surfplatta med GPS och all utrustning. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • 4 dagars hyrbil från Cairns till Cairns flygplats, inkl. kasko- och ansvarsförsäkring samt 0 kr i självrisk. Försäkringsvillkor gäller - kontakta din reserådgivare för mer information.
 • Måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Trygghet på resan – nödtelefon bemannad dygnet runt
 • Täckning av paketreselagen och Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som inte nämns i programmet
 • Måltider och dryck som inte nämns i programmet
 • Dricks
 • Avgifter för campingplatser
 • Drivmedel
 • Envägshyra på husbil Adelaide – Melbourne, betalas på plats, cirka 185 AUD
 • Visum
 • Entré till nationalparken Uluru-Kata Tjuta

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: